- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- HTC U11 - újra a szorítóban
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eupalaestrus
csendes tag
válasz pipo112 #23099 üzenetére
Ha nem a táp akkor az alaplap halt be,ha egyátalán nem reagál a bekapcs gombra..Azt is lehetne feltételezni hogy rosszul van bekötve,de sztem ennek az esélye pici.
A hangya egész nyáron dolgozott. A tücsök pedig egész nyáron hegedült. Télen mindketten megdöglöttek. Megbízhatóságomat itt és vaterán is ezzel a névvel ellenőrizhetitek! http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
pipo112
őstag
válasz Eupalaestrus #23101 üzenetére
ja alaplapra tippelek én is csak akkor mért világít a zöld led a lapon vagy ez nem számít, esetleg ha a proci halt be akkor is így reagál ? vagy azért akkor probálna indulni ?
rosszul bekötve meg nem lehet mert eddig is így ment csa az a fura hogy tegnap este még be volt kapcsolva és ment rendesen azt winből leállítottam azt azóta meg nem bírom bekapcsolni[ Szerkesztve ]
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
Eupalaestrus
csendes tag
válasz pipo112 #23103 üzenetére
annyit kap csak hogy a led világíson. cpu lenne a hunyó akkor mennének a ventik,+csipogna
A hangya egész nyáron dolgozott. A tücsök pedig egész nyáron hegedült. Télen mindketten megdöglöttek. Megbízhatóságomat itt és vaterán is ezzel a névvel ellenőrizhetitek! http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
pipo112
őstag
válasz Eupalaestrus #23104 üzenetére
ok köszönöm akkor valamelyest megnyugodtam, akkor alaplap csere lesz .akartam cserélni mindenféleképpen de nem most így hirtelenbe na mind1 ez van na megyek nézem a piac kínálatot
A segítséget meg köszönöm mindenkinek!!Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
SirKero
őstag
Üdv.
Mostanában teljesen kiszámíthatatlan időnként egyszerűen lefagy a gépem. Innen már csak a reset-re reagál. Nem játék vagy más olyan alkalmazás futtatása alatt ami jobban terhelné csak egyszerű böngészés közben.
A hőmérsékletek ( CPU VGA ) teljesen rendben vannak max. terhelés mellett sem magasak. Futtattam memória tesztet az is le ment hiba nélkül. HDD Sentinel szintén nem jelez hibát. Win7 64bit SP1 két hónapja telepítve.
Ezek után gondolom valami software hiba lehet de mi?
Valakinek esetleg ötlete[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Eupalaestrus
csendes tag
válasz SirKero #23107 üzenetére
Táp hibánál van ilyen,hogy néha lefagy.Vannak rossz pillanatai és újra is indulhat nem csak lefagyhat!
-
SirKero
őstag
válasz dvdbackuper #23108 üzenetére
(#23109) Eupalaestrus
Köszönöm a segítséget.
Ha táphiba akkor nem az lenne a jellemző,hogy amikor nagyobb terhelést kap pld. játék alatt akkor adja meg magát?Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
djdaniel
senior tag
válasz dvdbackuper #23108 üzenetére
alaplap hibánál is fagyhat...
-
SirKero
őstag
Most már csak azt kéne tudnom,hogy mivel tudom kiszűrni,hogy melyik a hibás. Sajnos sem táp sem alaplap nincs másik amivel próba időre kicserélném a mostanit.
Alaplap vagy táp tesztprogramról meg még nem is hallottamMost olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
infectedmann
őstag
Az adatlapomon lévő konfigról lenne szó. Reggel véletlenül bekapcsolva hagytam, reggel nagyon rohantam, hogy időben beérjek dolgozni.
Hazaértem, monitor elment aludni, mert úgy van beállítvan a Windowsban (8.1 - 64 bit), megnyomtan a billentyűzeten egy gombot, megmozgattam az egeret semmi.
Gépet kikapcsoltam, bekapcsoltam, semmi. Monitoron hatalmas feketeség, speaker nem pittyeg.
Gépet kikapcsoltam, áramtalanítottam, elem ki, CMOS clear jumpert átállítottam. Vártam valamennyit, mindent vissza raktam, gépet elindítom felajánlja, hogy elinduljon-e alap BIOS beállításokkal, ezt választottam, Windows be bootol, minden működik, minden eszközt lát, újtaindítottam és azóta akármit csinálok se kép, se hang, Windows tuti nem bootol be, mert egyik hálózaton lévő gép se látja az enyémet vagy a megosztott nyomtatót.Proci és VGA húzva voltak. Proci 3.5-ről 4.2GHz-re, VGA GPU-ja 1075MHz-ről 1150-re. Mindkettő tesztelve volt tuning után és tuning és fokozatos volt, nem húztam fel minden hasraütésre, hogy az úgy jó lesz. kb. 18-20 órát nyúztam játékokkal a gépet, eddig semmilyen hibát nem tapasztaltam. Kondik épek, nem púposak, egyik komponensen se látok fizikailag olyat, mi hibára utalhatna.
Valami tipp?
Most itt fekszik mögött szétszedve a gép, pihentetem egy kicsit hátha lesz valami eredménye. egyedül processzorom van, amit le tudok tesztelni, minden mást csak holnap a munkahelyemen
-
tornas
őstag
válasz SirKero #23112 üzenetére
"Alaplap vagy táp tesztprogramról meg még nem is hallottam"
Tápteszt-program egész biztosan nincs (a lehetséges "szélsőséges" eseteket leszámítva). A táphiba jellemzője inkább a leállás, az újraindulás és esetleg a "nem akar bekapcsolni" szokott lenni. A fagyás az legtöbbször már más hardver miatt van. Esetleg a kétes minőségű táp okozhat közvetve fagyást azáltal, hogy valamelyik hardverelemben már kárt tett a leadott feszeinek a zajosságával.
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
gyurci11
csendes tag
helló van egy foxcon 915m 6gls alaplapom ddr1 ram 1gb vinyo 80gb ata proci 2x3000GHZ videókártya geforce 7600GT a baj vele hogy miért lehet lassú elsőnek jó gyors volt és egyszer belassult és utána mondom én újra rakom a képet kész volt 2 hétig jó is volt aztán megint be lassult! mi lehet a baja? ja egyébként cclenert használok és vírusirtóm is van vipre
-
-
infectedmann
őstag
válasz infectedmann #23114 üzenetére
Fejlemény:
Összeraktam a gépet, VGA másik 16x-os PCIE foglalatba került és a RAM-okat is másik foglalatba tettem. Egyelőre a VGA driver-t rakom újra, csak imádkozni tudok, hogy újraindítás után is elinduljon a gép.
...
És igen. Újraindítás után megint ugyan az, se kép, se hang. Semmi. Billentyűzeten a ledek nem világítanak, hiábakapcsolgatom a numlockot és a caps lockot. BIOS-ban nem jutok be. Ha valahogy bejutnék esetleg még egy BIOS frissítést be tudok próbálni, hátha megsérült a BIOS vagy valami. Más ötletem most hirtelen nincs, bővebbet csak holnap a munka helyemen tudok.
[ Szerkesztve ]
-
infectedmann
őstag
válasz infectedmann #23123 üzenetére
Semmire se jutottam a géppel, holnap beviszem munkahelyemre, ott mindent ki tudok tesztelni egyesével. Egyedül a RAM nincs a nagykerben raktáron ha garis csere lesz. Sajnos a lapra már nincs gari ha az pusztult meg
-
Dalzarus
tag
Sziasztok,
Egy olyan igen furcsa dolgot produkál a 2 napja összerakott gépem (i5 4570 / Msi gaming b85-g43 / msi gtx 760). Tegnap éjjel is és ma éjjel is bekapcsolva hagytam, mert torrenteket akartam tölteni. Mindkét este kb 20-30 percen belül újraindíthatta magát, mert reggel úgy keltem fel, hogy az első torrent haladt kb 10-20%-ot aztán újraindította magát a gép. Napközben viszont ment 12 órát és semmi baja nem volt. A különbség annyi volt, hogy éjszakára kikapcsoltam a monitort? Lehet ennek köze ahhoz, hogy újraindította magát, hibára hibatkozva?
-
infectedmann
őstag
válasz infectedmann #23124 üzenetére
Van fejlemény. Másik procival indul a gép, de csak a BIOS-ig jut el. Folyamatosan automatikusan beugrik a BIOS-ba.
-
infectedmann
őstag
válasz infectedmann #23128 üzenetére
Megoldódott, az Corsair XMP profilja alapból 1.35V-ot adott a RAM-nak, ami nagyon kevés volt neki, most 1.65V-al stabilan megy a gép. Aida64 stressz teszt és két sikeres 3DMark lefutás után úgy döntöttem, hogy tovább nem kell nyúzni a gépet. Este kiderül 4-5 óra Battlefield 4 után, hogy valóban az e, de szerintem eleget nyúztam.
-
autox3c
tag
Sziasztok!
Tegnap szereltem be az új vga-mat, egy msi r9 270-et. Hdmi-vel használtam tegnap, a hang is működött, minden ok volt, benchmark, játék is volt.
Ma viszont bekapcsolom a gépet és nem akar képet adni. Levettem a gép oldalát, működik minden, minden be van dugva.
Kicseréltem a hdmi-t vga kábelre és így van kép :S
Mi lehet a gond?
szerk. ja és így meg fagy....
most kikötöttem a vga-t intel hd-ról megy a gép hdmi-vel simán...[ Szerkesztve ]
Adj egy falat falat mondta a falat faló faló.
-
törölt tag
válasz gyurci11 #23122 üzenetére
XP?
Mindegy...
A Crome exe is 64%-ot mutat. Ha a gép üres járati módban nem mutat tartósan 3-5% CPU használatot és bármit megnyitsz, felszalad 100%-ra és sokat van 100 % környékén, akkor vírus. Keresd tartósan, BOOT idejű vírus keresés üzem módban. Újra telepítéskor pedig MINDEN meghajtót törölj, mert a zenék, filmek, egyéb letöltött médiák, programok, fényképek is tartalmazhatnak vírusokat, lehet, hogy egszerűen vissza fertőződik.
A rossz ramot, egyebet kizárnám, mert két hétig jó volt a gép. A ccleaner mellett használsz pl RegSupreme-t?[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
válasz dvdbackuper #23139 üzenetére
Kézrátéttel.
-
Eupalaestrus
csendes tag
-
Gabor901127
tag
Sziasztok!
egyszerűen nem bírok rájönni még mindig, hogy miért fagy ki a gépem néha.
Valmaikor 1 hétig nem csinálja valamikor pedig egy nap többször is.
Minden olyan kifagyasztásra tett kísérlet amivel én próbálkoztam nem sikerült, de ha bármilyen játékot elkezdek játszani teljesen magától megjósolhatatlan időpontokban kifagy.
Párszor már írtam ide és el jelentős mennyiségü tesztet lefuttam.Viszont most lehet egy kis fényt látok és remélem tudtok segíteni.
Tegnap csak úgy véletlenül ránéztem Hard Disk sentinelre és csak úgy véletlen nézem hogy Command Time out elég magas (90 vagy 900 ezer, de inkább az utóbbi rémlik) és azt írta rá, hogy tápegység illetve adakábel hibára utalhat.
--> Lehet hogy a Tápegységem szar?
--> ha igen akkor kb mennyi ideig tart míg kimérik vagy nem tom it csinálnak vele hogy megnézzék tényleg cserélni kellKöszi:
Gábor -
Kispaprika
tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni.
A tápházat leszedtem festés céljával(modding),amikor visszaraktam akkor a chipset hűtése túlmelegedett ezért szerettem volna egy molex tápcsatlakozós cpu csatlakozót, amit a főtápi csatlakozó helyett használtam volna,el sem indul az új kábellel,olyan amikor bekapcsolom megmozdul a venti és kész annyi volt.(lehet túl sok minden van rajta....
Leszedtem minden hardvert róla alaplap,processzor,maga a táp maradt rajta,amikor csatlakoztattam a cpu kábelt régit, nem amit most rendeltem.....bal oldalt van ekkor kezd melegedni.
Gondoltam kábelt cserélek...és megoldódik.....el sem indult.Elem csere volt.
Nem tartom kizártnak a táp cseréjét.....lehet meghibásodott...chieftec 500-as,ventit cseréltem már bele....
2 pines agyonnyomott csatlakozója annyira lötyögött hogy rá semmit sem tudtam csatlakoztatni,ment a főtápi csatlakozóra ez is. Pfc-s aktív táp ha minden igaz.
Molexes ventit kapott.....nem értem hogy miért ilyenre csinálják meg csúsztatósra,amikor lapjára lehetne illeszteni és nem karcolódna.
Chipset hűtést le sem tudtam szedni róla mivel ragasztva van,ahol tudtam ott bekentem fülpiszkálóval.
Ez melegszik túl:
Már a feszültségszabályozó FET-eken is van réz borda, melyet hőcső köt össze az északi híd tömbjével. A déli hidat szintén hozzájuk kötötték.
http://prohardver.hu/teszt/az_nforce_600_es_a_tuning_frissitve/msi_p6n_sli_platinum.html -
dvdbackuper
őstag
válasz Kispaprika #23146 üzenetére
nem igazán érthető, hogy mit is akarsz mondani...
-
SigmaW
tag
sziasztok, adott egy 1156-os tokozásu lap, 3 láb a proci foglalatba elhajlott, ettöl még múködhet a gép? S.O.S.
Rendszergizda :)
-
Kispaprika
tag
A hűtőt pasztázzam újra vagy a tápot cseréljem ki....?
Tápot szedtem szét,amikor visszakötöttem....minden hardver le és a cpu áramot adó kábel be és elkezd melegedni.GÉPEM NEKEM IS KIFAGYOTT AZTÁN KICSERÉLTEM EGY LAZA SATA WINYÓ KÁBELT ÉS MEGSZŰNT.
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
válasz SigmaW #23148 üzenetére
Hajlítsd vissza s próbáld ki. Általában nem szokott baj lenni. Persze ha pont rossz láb s nem csak hajlott hanem tört is akkor vége. Abban az esetben is van aki javítja. Legtöbbször azonban kis érzéssel korrigálva nem lesz baj.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Revolut
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Gumi és felni topik
- Politika
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest