Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Geresics

    Topikgazda

    Ma és holnap csak nagyon limitált mennyiségben leszek gépnél, és a hétvégém is bizonytalan, de utána igyekszem mindenkinek válaszolni.

    (#1441) osiarpi
    A SolarEdge gyártói honlapján biztos vannak használható infók (még nem nézegettem, mert több előadásuk voltam kénytelen anno végigülni).
    A PERC-ről is lehet találni leírásokat, de röviden a lényege az, hogy a cellákon átszűrődő fényt visszaveri, és azt is hasznosítja, ezáltal a mono napelem előnyeihez megpróbálják hozzáadni a poli szórt fényes előnyeit. Jókat olvastam róla (műszakit is, nem csak marketinget), de saját méréseket sajnos még nem tudtam csinálni, mert csak lapos tetőre telepítettem eddig, ott hibátlan azóta is, és télen várakozáson felül teljesített!
    Ha olvasgattál, és utána van konkrét kérdésed, tedd fel bátran, igyekszem válaszolni majd!

    (#1442) ALI_G
    Igen, ideje volna, ha már ők is észrevennék!
    :DDD

    (#1443) ALI_G
    Ez picit kifejtősebb, később reagálok majd, de addig talán más is fog tudni neked a jelenleg érvényben levő szabályozásról írni!

    (#1444) Punyika
    Ha időm engedi, akkor megrajzolom majd a tetőd, és akkor minden centiméter pontossággal ismert lesz, onnan nem lesz vita. Többféle napelem, többféle mérettel létezik, így ez is okozhat eltérést, de nem majd rajz alapján sokkal okosabb leszek, nem szeretek látatlanban dobálózni számokkal.
    A többire is igyekszem majd reagálni valamit!

    Rohannom kell srácok, addig nyugodtan folytassatok egy kis brain-stormingot, mert a közös beszélgetésekből tanul a legtöbbet az ember! ;)

    [ Szerkesztve ]

    *MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

Új hozzászólás Aktív témák