Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Geresics

    Topikgazda

    válasz Sike #1412 üzenetére

    Nálad egy fokkal összetettebb szerencsére! :DDD
    A Maximmal kapcsolatban délután óta nem lettem "okosabb", így a korábban leírtak itt is igazak.
    Nálad a 2 munkapontot az eltérő dőlésszög okozza. Amivel bonyolultabb, hogy Te később bővíteni szeretnél. Ezeket figyelembe véve Neked is a SolarEdge volna az ideális, mert a korábban leírtakon túl később akár napelemenként is tudsz bővíteni, és az sem okoz majd gondot, hogy a most még kapható 275Wp napelem akkor már nem lesz elérhető (de ha elérhető is volna, a mostaniak már pár év múlva veszíteni fognak a névleges teljesítményükből, és visszafognák az új napelemet).
    Napelem-választásnál én azt javaslom egyféle napelemet tegyél mindkét tetőre. A poli kézenfekvő, és az ára is jó, ha pedig mono, akkor a meredekebb tető miatt PERC-eset volna célszerű. Ezek teljesítménye amúgy most már 300Wp felett van....

    A legtöbb inverternek megvan a minősítése kültéri üzemeltetésre is. De ha lehetőséged van rá, tedd száraz hűvös helyre, mert azzal növeled az élettartamát! Leírásod alapján a garázsod tökéletes!
    Amúgy nem 5 méterre kell legyen az inverter a napelemtől, hanem a DC kábel lehetőleg ne menjen 5m-nél többet épületen belül, ergo ezzel sem lesz gondod! :)

    ...mostanában annyit ajánlom a SolarEdge invertereket, hogy nem is értem anno én miért nem foglalkoztam komolyabban az SE rendszerek értékesítésével! :DDD

    *MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

Új hozzászólás Aktív témák