Hirdetés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- VoLTE/VoWiFi
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
válasz PeeterssoN #7550 üzenetére
Tökéletesen jó rá.
Xaels:
Tudom, hogy láttam már ilyen képet róla valahol, de nem találtam meg.Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Vigneau
félisten
válasz PeeterssoN #7552 üzenetére
Pontosan, de itt is a vékony réteg a lényeg, nem kell túl sok.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
rhonin
senior tag
Sziasztok.
Tervezem egy r9 290es kari beszerzését. Egy Alpenföhn Petert gondoltam rá, de gondjaim vannak a hellyel amit elfoglal. A vga és a hűtő közé esetleg beférne mondjuk egy scythe slip stream a 12mm-es magasságával?
Vagy csak fújatni tudom a levegőt a kártyára?
M-atx-es házban lenne emiatt lenne fontos, hogy minél kisebb helyfoglalással sikerüljön minél jobban lehűtenem. -
Johnny Cage
addikt
sziasztok, Radeon HD4850-hez keresek egy halk, olcsó hűtőt, ha még létezik ilyen. maga a kártya 100% AMD stock, a hűtés is gyári, kb. az elejétől fogva hülyét kapok tőle: terhelés alatt eszméletlen hangos (mint egy porszívó, szó szerint), a heatpipe-ba rendszeresen beleragad a por és teljesen eltömíti, nyáron még süvöltő hanggal, eszméletlen fordulaton sem képes megfelelően lehűteni a GPU-t stb.. a ramokon egy sima ragacsos valami van, szétmállva, az se valami jó (egyetlen pozitívum, hogy a kártya ezek ellenére fagyni nem szokott). létezik még erre valami?
-
-
rhonin
senior tag
Miért, variáltak megint az új kariknál is? 7970re jó a peter.
Bitfenix phenom m-et tervezek. A tetejébe tudok tenni 2 14cmes ventit, de azok viszont szerintem lennének minimum 5cmre a bordától és szívó üzemben nem hiszem, hogy elég lenne...Van olyan nem gyári vga hűtő amire tudok szerelni belülre ventit?
troll81 Még nem néztem utána a furattávolságnak... A gép sincs még meg...
[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
Nem kísérem figyelemmel az új kártyákat, de ezt találtam a hűtőm (Accelero Xtreme III) hivatalos oldalán, érdekes.
Give them hell Ukraine!
-
troll81
addikt
sziasztok meg jött a hütöm Alpenföhn Peter VGA Cooler 79xx edition és és nagyon jo mindenkinek ajánlom bár macerás volt majdnem a felszerelése
-
Zoo123
senior tag
-
troll81
addikt
szia itt a válasz nem rossz szerintem de lehetne hidegebb is sajna
-
Zoo123
senior tag
válasz troll81 #7564 üzenetére
Valóban szép érték, de a GPU a VRM1 és a VRM2 értékére (a számra) kattintva állítsd be "max"-ra, hogy a mérés alatt előforduló legmagasabb értéket mutassa, ne a pillanatértéket!
Különben nálad a VDDC Current In csak 11A az 12V*11A= 132 W, nálam a teszt alatt majdnem 20A volt, az 240W, nem mindegy!
Egyébként mi hűti a VRM IC-ket, elég hűvösek.''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
Raggie
őstag
Sapphire HD7950 dual-x karim van. A VRM-jeim eléggé melegedősek.
Kérdés: próbálkozott-e már valaki olyasmivel, hogy a kártya hátulján a pcb-re bordát rakni a VRM-ekhez??
kérdés 2: ha igen, lehet-e oda MX-2 pasztát kenni(nem vezető) vagy csak gap-pad használható?
Clint Eastwood FTW
-
Johnny Cage
addikt
válasz Johnny Cage #7556 üzenetére
..valaki?
-
Zoo123
senior tag
Szia Raggie, biztosan hozna pár fokot, de ha lehet ne használj pasztát, öntapadós ramsüniket használj, abból nem lehet baj. Arrra nagyon figyelj hogy a fémborda ne érjen hozzá semmilyen alkatrészhez nehogy zárlatot okozzon!
A kártya nyákján a GPU hűtőborda alatt nincsen véletlenül egy fekete fém lap ami lefedi a VRM-et és a memória IC-ket?
Mert ha van, akkor azt bordázd fel memóriasünökkel, az többet fog érni.''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
Zoo123
senior tag
válasz Johnny Cage #7568 üzenetére
HD 4850-re olcsó hűtés:
Arctic Cooling Accelero L2 PLUS
vagy
Arctic cooling Acelero S1 PLUS használtan 4-5 ezerért+ ráraksz egy 12cm-es halk ventit.
Esetleg nézel olyan olcsó GPU hűtőt hardveraprón ami rámegy a HD 4850-re.
Én az L2 PLUS-t választanám
Stzerk:
Gerisz
#7572: A VF1000 is tökéletes, ha talál valahol olcsót/használtat.[ Szerkesztve ]
''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
Gerisz
addikt
válasz Johnny Cage #7568 üzenetére
Én VF1000-et tettem rá. Hosszú évek óta szolgál, most unokaöcsémnél letekerve a ventit a vezérlővel szépen csendben.
-
Raggie
őstag
Nincs sajnos semmilyen backplate a kártyán. A kártya hátoldalán semmilyen kiálló alkatrész nincs, tehát nem fogok érintkezéssel zárlatot okozni az tuti.
Az a gondom az öntapadós cuccokkal, hogy nagyon alacsony a hővezető képességük.
(#7569) trufa12: más a helyzet nálam. A legtöbb más 7950-esnek és a 7970-eseknek nem túl melegedős a VRM-jük, nekem az sajnos. (gpu még 65 fokos, mikor ez már 88 fok körül billeg...)
Valamint elég sok venti dolgozik a házban, jól szellőzik az a kis mérete ellenére.[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
trufa12
addikt
Ugyan ez a sapphire van nekem is . Csak 70-be
enyém dual-x es , de melegszik a vrm mint a fene, de sokat teszteltem , a feszültséget és stb, így oc-zva játék alatt 70 foknál nem több a vrm, a gpu meg 60.
Furmarknak meg 97 fok a 110 helyett (oc-val)Állítsd be úgy hogy ne melegedjen túl, (ha tényleg jól hűtött a házad, mert nekem van ventiszabályzó, fent 2 venti, elől , alul, hátul.)
ne dobja a teljesítményt. és kész ,ha van rajta garancia akkor nem kell mitől félni. Had menjen aztán ha gond van meg cserélik .
(meg ha régebbi, nyugodtan újra is pasztázhatod csak az a lényeg ugyan olyan szürke pasztát használj mint a gyári,meg ne sértsd meg a csavarok felületét. Én 2 hete pasztáztam újra az enyémet, 1 év után rá volt kövülve a rossz gyári paszta.[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
Raggie
őstag
válasz trufa12 #7575 üzenetére
Hát én is maximum ennyire szeretném leszorítani a gpu-VRM hőfokok közötti különbséget. Tehát egy ilyen max 10 fok különbség az oké, de ne legyen több, és inkább 7-8 körüli volna az ideális.
Még mielőtt elkezdek bordákat rakni a kártya hátlapjára megpróbálok még egy házventit berakni, meg egy ventit a házon belülre, ami a kártya hátuljára fúj.
GPU-t egyből újrapasztáztam amint megvettem MX-2-vel, nincs is vele hőmérséklet gond, de a VRM-ekhez thermal pad kell, azom még nincs. De lehet rendelni és azt is le fogom cserélni sztem.
Házventijeim (szintén szabályzóval): egy elöl 14cm, egy alul 12cm, egy oldalt 12cm, egy felül 12cm, egyhátul 12cm. most jön bele még egy felülre 12cm, és veszek egyet a házon belülre is 12cm-eset.
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
A Dual X hűtés a GPU-t jól hűti de a VRM elég gyenge. Gyakorlatilag ezzel olcsóbb mint a Vapor-X verzió.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Zoo123
senior tag
"Nincs sajnos semmilyen backplate a kártyán"
Nem, nem, félreértettél, nézd meg ezt a képet:
Látod a képen azt a fekete fémlapot ami fedi a VRM-et és a RAM IC-ket? Na AZT rakd tele alubordákkal/ramsünikkel, az már ér valamit!
-
Zoo123
senior tag
Már látom mi lehet a probléma, hát arra a hűtőlapra már nem férnek plusz bordák, rakhatsz pár bordát a nyák másik felére a VRM részre, illetve, szerzel egy 7950/70 referenciahűtőt, arról leszeded a fekete fémlemezt ami a VRM-et és a memóriát hűti és azt teszed rá a kártyádra majd arra raksz fel fémbordákat/ramsüniket.
Az is megoldás lehet ha kisebb GPU feszültséget állítasz be, akkor sem fog annyira melegedni a VRM.
Vagy faragsz rá kicsit nagyobb bordát a VRM részre, de ahhoz speciális gépek/szerszámok kellenek, drága lesz legyártatni, és nem lehet nagyon magas ha a meglévő hűtést használod, á sehogyan sem jó
Egyébként hány fokos a VRM durvább játék (OFF)pl Tombrider(/OFF) közben?
[ Szerkesztve ]
-
fbeni91
tag
Üdv Mindenkinek!
Egy olyan kérdésem lenne h tulajdonosa lettem egy Zotac GTS450 amp edition Kártyának! Játék alatt 80-90 fokos a kártya! Milyen hűtést javasoltok rá? amivel hűvösebb. és csendesebb??
Várom válaszaitokat! előre is köszi üdv.
GPU:870MHz
Memoria:4000MHz
GDDR5
1GB
128Bit
Gyári hűtéssel jelenleg!Memóriákon semmi féle hűtés nincs!!!! Gyárilag sem!!!
-
Raggie
őstag
Még mielőtt átrendeztem a házam a jobb légáramlás érdekében BF4 alatt 1175/1400-on a 100 fokot nyaldosta alulról. Most egy kicsit kitisztítva a kábeleket/házat 4-5 fokot nyertem, de még lejjebb szeretném vinni.
Persze lejjebb lehet menni a tuninggal akkor semmi gond, csak ami zavar az a gpu és a VRM hőfoka közti nagy különbség. 1100/1400-on használva 70-75 fok fölé nem megy(így használom általában).
Csak meg fogom próbálni azt a hátulra rakott sünit.
A gyári VRM borda elég méretes. Nem férne be oda magasabb. Ezért nem értem, hogy miért ilyen magasak a hőfokok.
Clint Eastwood FTW
-
Zoo123
senior tag
1100/1400-on csak 75 fok a VRM az még biztonságos (talán nyáron sem lesz 90 fok felett), használd úgy.
Egyébként is: mit számít az az 5-6% 1175 az 1100-hoz képest? Ami szaggat 1100-on az 1175-ön is szaggatni fog csak épp a kártyát feszeled szíjjel fölöslegesen. Ha kevés a teljesítmény --> crossfire, vagy vegyél erősebb kártyát, a tuning megoldás!''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
fbeni91
tag
A gépben minden hűtést tisztítok 3 hetente! és pasztázom amit kell! Így a gép tiszta, mivel szét szoktam szedni darabokra, és ecsettel csinálom a garantált tisztaság-ért!
Venti van a gép hátúlján, tápban, vga karin, vinyón, procin, a gép elején ki van szedve 2 ODD takaró panel! így szemből kapja a friss levegőt + a gépház oldalán van 16+16cm szellőző lukak kicsit fentebb egy 8+8cm szellőzés a procinak!! és mivel nem magas ház ha nem alacsony így gyorsan át megy rajta a friss levegő, Micro atx alaplap van benne és ehez való háza is van!
(helyesírásért nem kérek kommentett senkitől)!!!!!!!!!
Így ezért keresek jobb hűtést rá. sajnos artic cooling accelero s1 rev2 nem szeretnék rá tenni mivel a ház úgy már 2cm-rel keskenyebb és nem fér fel rá az oldal lap!
-
fbeni91
tag
én használtan vettem zalman proci,és vga blokkot, csatlakozókkal 8db! 10/8-as! 5000ft. találtam neten! radim van 2db-is! egy autó váltó olaj hűtő, full réz, hibátlan 2db 16cm venti rá fér.
meg egy régi VW passat belső fűtő radjátora is meg van nekem. kettőt össze kötöm sorba és ennyi. kieggyenlítő tartályt meg haverral gyártatok! van neki minden féle plexije!
-
Raggie
őstag
Én meg mindenesetre rendeltem thermal pad-et, meg bordákat, úgyhogy a napokban meg lesz a nagy berhelés. Még az is lehet, hogy a gyári bordát is leszedem, megpolírozom az érintkező felületét és úgy teszem vissza.
Clint Eastwood FTW
-
fbeni91
tag
tisztában vagyok azokkal amit le írtál, de számomra fő a csendesség! felenleg a leghangosabb ventim a HDD ventillátora. ami halkabb a hűz hűtés, még halkabb a proci, és a legcsendesebb a vga, a táp ventijét még nem is hallottam sosem. de megy mert érzem h nyomja ki a meleget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest