Hirdetés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- VoLTE/VoWiFi
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
Új hozzászólás Aktív témák
-
plakk
csendes tag
sziasztok lenne egy gigabyte hd 6850 es karim,egyik ventije elromlott.Tudntok esetleg ami tuti kompatibilis vele?
-
Zoll21
tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség, mivel nem értek az ilyen dolgokhoz.... Mármost adott egy gainward hd 4870 gs 512mb vga kártyám, és az lenne a bajom, hogy a kisebbik ventilátor elég hangos és nem vezérelt, meg tudnám e azt oldani, hogy a nagyobbik (pwm-es) kábelére rákötném, és annak is csökkene a hangja.Bármi ötletet meghallgatok.
Keress telefonon vagy email-en bármikor.
-
ThodEE
őstag
A nagyobb venti méretével megegyező ventiből kell venni 2db ot jobb márkák közül, kábel kötegelővel vagy vékony dróttal a bordához erősíteni.
Barátom 4850 én AC twinturbó ventijei megdöglöttek, nála 2db 8cm es ventivel lett helyettesítve, kifogástalanul működikSzerk:
Utána is néztem a nagyobb 8cm es a kicsi 6cm es.
2db Artic F8 1500Ft ból megvan, (plusz szállítás ha messze laksz)
Vagy ha drágábba gondolkozol akkor Noctuákat ajánlom, nekem 3 is van a 12cm esből, 1300RPM en a lehalkabbak a rendszeremben[ Szerkesztve ]
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
oravecz56
aktív tag
-
hossszú
őstag
Miért van az, hogy a thermalpad nélküli 8800GTX alacsonyabb hőfokon működik mint az új 6,0w/mK-es lappal?
„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
Merula Alba
tag
Sziasztok.
Meghalt a VGA-m hűtése! Szeretnék egy ilyet, vagy valami nagyon hasonlót! A lényeg hogy akár passzív módon is hűtse az 550 TI-m. Nem lenne teljesen passzív (tennék rá ventiket, mert elvileg gond nélkül lehetséges) , csak szeretném a zajt lecsökkenteni. Ennek a gépnek még ki kellene bírnia sokat a párom keze alatt. Az új gép már valószínűleg vizes lenne! Ötletek, javaslatok??Ne dumálj, mert nem látok! :-P
-
patex1983
őstag
válasz Merula Alba #7809 üzenetére
Hát...Ez a hűtő majdnem annyiba kerül, mint a vga...Én tuti nem vennék rá ilyen drága hűtőt.
Első körben próbálj meg a gyári bordára eszkábálni egy halk 9-10-12 cm-es ventit, attől függően, hogy mekkora a borda, így lényegesen olcsóbban megúsznád.X
-
Merula Alba
tag
válasz patex1983 #7810 üzenetére
Jahh, tudom! Amit javasoltál, azt már megcsináltam, de így alapjáraton 57 fokos a VGA! A gyári venti kb 47 fokon tartotta alapon, erős használat mellett pedig simán 60 fok felett nyögött. Afterburner-es babrálással is!! Mondtam páromnak hogy ne használja, csak netezésre, esetleg párszor filmet nézhet rajta. De ez így nem egy életbiztosítás a karinak!! Még ki kellene szolgálnia akár 2 évet mire nyugdíjbavonulhat (páromnak ez a gép tökéletes lenne)! Én így gondolkodok. Persze láttam Arctic megoldásokat is, ami szimpi, és olcsóbb is persze. Viszont nem tudom hogy azok mennyire lennének hatékonyak!
[ Szerkesztve ]
Ne dumálj, mert nem látok! :-P
-
oravecz56
aktív tag
válasz Merula Alba #7811 üzenetére
ArcticCooling Accelero Xtreme VGA hűtő nagyon jo sajnos eladtam nagyon bánom mert már nemlehet kapni
Nagyon hatékonyak[ Szerkesztve ]
Oszika
-
oravecz56
aktív tag
válasz Merula Alba #7811 üzenetére
Ez még van
Accelero Xtreme III
NVIDIA: GTX Titan 780 (Ti), 770, 760, 680, 670, 660 (Ti), 650 (Ti), 580, 570, 560 (Ti, SE), 550 (Ti), 480, 460 (SE) ...AMD: R9 290 (X), 270 (X), HD 8870, 7870 (XT, GHz), 7850, 6970, 6950, 6870, 6850, 6790, 5870, 5850, 5830-...[ Szerkesztve ]
Oszika
-
oravecz56
aktív tag
válasz Merula Alba #7814 üzenetére
[link]
Ha2 van(pl 2 db 6 pines akor egymás mellett kell lennie ha egymás fölött van nem jo)Oszika
-
patex1983
őstag
válasz Merula Alba #7814 üzenetére
Most nem azért, de ne hülyéskedjetek már...
A GTX 550Ti nem egy mega-brutál-agyonmelegedős VGA, miért kellene rá AC Extreme III???
Itt a vga-dal kompatibilis hűtők sora
Twin Turbo II-m volt 6870-en, közepes fordulaton lehűtötte jobban, mint a gyári. Hangtalanul.
Most van egy Accelero Mono Plus-om, egy GTX 650-en. Minimum fordulaton, max 50 fokos a GPU alatta. Hangtalan.
A kettő közül válassz szerintem, bátran ajánlom mindkettőt.X
-
Merula Alba
tag
válasz patex1983 #7817 üzenetére
Nem tudom, passzolok! Nálunk a szobában meleg van (25 C), asszony fázós! Ha azokból az értékekből indulok ki amiket írtam, és a zajt is beleveszem.... Igazából szerintem az a baj hogy nincs VGA hűtőkkel tapasztalatom. A gyáriakkal pedig nincs "jó" tapasztalatom. Köszönöm a felvetésedet, mindenképpen megfontolom! A link-ed nem jó, de én is néztem amúgy!
-
patex1983
őstag
válasz Merula Alba #7818 üzenetére
Én is mindig cserélem a gyári hűtőt.
Hidd el, nem fogsz csalódni az általam linkelt hűtőkben. Ez most kb úgy hangzott, hogy idejöttél kérdezni, én ajánlottam sokkal olcsóbb és ésszerűbb megoldást a korábbiaknál, te meg nem hiszed el...
Nyugodtan keress teszteket, ha nekem nem hinnéd el, bár nem tudom miért hazudnék.
Apropó, miért nem jó a link? Nálam most is kattintásra megnyitotta gond nélkül...
http://www.arctic.ac/de_en/productfinder/gpu/index/?id=123[ Szerkesztve ]
X
-
kozmy
őstag
De ha nem is cseréled le a hűtő rendszert de egy minőségibb pasztázás és GE-pad csere bíztos hoz -5,6 fok különbséget. De a Twin Turbó az tény hogy egy bitang jó hűtő egy régebbi VGA-n használtam. Sokkal hatékonyabb és halkabb az összes gyári hűtésnél,csak arra kell oda figyelni,hogy ha felszerelésre kerül a Twin Turbó akkor be is férjen mert elég hosszú.
[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX B650-A GAMING/Ryze7 7800X3D/MSI RTX480 Kinhston 32gb
-
marquuard
veterán
Sziasztok. Gigabyte R9 270X-hez keresek viszonylag olcsó 3 ventilátoros hűtést. A kiszemeltem Arctic Accelero Extreme III.
Jó választás? A kártyát tuningolnám. Lényeg, hogy viszonylag halk legyen és jól hűtsön.[ Szerkesztve ]
PSN ID: marquuard
-
válasz marquuard #7822 üzenetére
Szerintem ne csak 3ventiset nézzél. Két 12/14-es venti halkabban tudja ugyanazt a légszállítást mint 3 9-es. Nézd meg az MK-26-ot is szerintem. Amúgy jó hűtő az AC is.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Henk
veterán
Nem tudja valaki hol lehet olyan kábelt kapni aminek az egyik vége a vga-ra dugható mini csati, a másik pedig egy Y elosztó amire a hagyományos 4 tűs venti megy? Az MK26-hoz adnak ilyen adaptert de a pontos nevét sem tudom. Talán ez olyan.
-
Merula Alba
tag
A paszta csere volt az alap! Lehet hogy láma kérdés de mit takar a GE-pad csere?!? Remélem hogy befér, mert már nem tudom megmérni!! Most utazok külföldre. Legfeljebb majd tákolok! Én nem is értem ezeket a gyári hűtésekett, de komolyan. Ha annyi energiát fektetnének bele a hűtések tervezésébe, mint a (teljesen felesleges) marketing bull@&##$%be, akkor szerintem olyan kártyát raknának össze ami saját magát reklámozza, adja el.
-
Vigneau
félisten
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Henk
veterán
válasz Merula Alba #7828 üzenetére
Az Alpenföhn Peter 2-t nézegettem csak nem elég alaposan mert utána láttam, hogy alapból jár hozzá ilyen kábel.
Az MK 26 volt eddig a befutó de rettenetes böszmén néz ki azzal, hogy felfele ennyivel túllóg a vga-n. Aztán most megnéztem ezt a Peter 2-t és ezzel sokkal jobban mutatna és a teljesítménye is jónak tűnik, legalábbis a gyártó szerint mert tesztet nem is találtam még róla.Viszont itt felmerül még egy kérdés. Honnan lehetne olyan clip-et szerezni amivel erre a bordára 12-es ventit lehetne rögzíteni? Tudom, hogy adják hozzá azt a pci slot tartót de olyanom van most is és azt semmiképpen nem akarnám visszatenni a hűtőcsere után. Gyorskötözős, drótozós megoldás sem játszik, normális kinézetet akarok. Procihűtőhöz millió félét lehet kapni, jó lenne ha valamelyikkel össze lehetne hozni. Mint az MK 26-hoz is amilyet adnak.
-
Vigneau
félisten
-
Henk
veterán
-
Devil81
csendes tag
válasz patex1983 #7779 üzenetére
Először is köszi a tippet!
Aztán:
Megvettem feltettem de sajna valami nem ok ... A rögzítések jó helyen vannak szal ezzel nem volt gond. Ami fura hogy az a felület ami érintkezik a GPU val jóval kisebb mint maga a GPU... KB a fele!! Mivel fekvő házam van (Fractal Design NODE 605) csodát nem vártam a hőmérsékletektől de a furmark stress tesztjét 1 perc után kikapcsoltam mert 100°C ra ment fel a hőmérséklete a karinak. Ventik maxon de a fokok meg szaladnak fel..... Normális ez vajon? Sok sok éve nem csináltam már ilyet (VGA hűtő csere) de sztem ennek nem pontosan így kéne működnie.
Más:
Olvastam korábbi hozzászólást hogy a VGA nem vezérli az Accelero-n lévő ventiket. Elsőre nekem se ment, de aztán észrevettem hogy a csatinak más a szín kiosztása. Felcseréltem ahogy a gyárin van és faxán müxik.
Szóval, a számítógépek? Azt hallottam, hogy alapvetően mindent nullák és egyesek formájában ábrázolnak. Azt nem tudom, hogy ezekből hogy' lesznek meztelen nők a képernyőn, de az Isten áldjon meg érte benneteket emberek.
-
patex1983
őstag
válasz Devil81 #7834 üzenetére
Nem fekszik fel valami miatt rendesen a hűtő. Vedd le és rakd fel újra.
Arra figyelj, hogy átlósan húzd meg a csavarokat, nehogy féloldalasan kerüljön felrakásra a hűtés.
Nekem is volt ilyen korábban.
Az nem probléma, hogy kisebb a hűtő talpa, mint a gpu, ahol kell, ott érintkezni fog a gpu-val.X
-
Devil81
csendes tag
válasz patex1983 #7835 üzenetére
Meglett a hiba. A keresztbe csavarozással nem volt gond Az nehéz elfelejteni. A hűtő talpának felrögzítése volt 1 kicsit elcseszve. Nem volt 100% os a csavar menet. Meghúztam míg megszorult kicsit, úgy gondoltam jó lesz. Persze csámpásan ment fel a gpu ra és kb csak a 3/4 ért hozzá. most 20 perc Furmark és 68°C.
Köszi még1*!
Szóval, a számítógépek? Azt hallottam, hogy alapvetően mindent nullák és egyesek formájában ábrázolnak. Azt nem tudom, hogy ezekből hogy' lesznek meztelen nők a képernyőn, de az Isten áldjon meg érte benneteket emberek.
-
kozmy
őstag
Ha távtartos a hűtő akkor mind1 milyen sorrenfben huzzuk a csavarokat. A nem egyforna távtarok miatt fordul elő ilyen hiba,hogy nem fekszik fel a hűtő.
[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX B650-A GAMING/Ryze7 7800X3D/MSI RTX480 Kinhston 32gb
-
oravecz56
aktív tag
Sziasztok.
Kérdésem a következő.Alpenföhn Peter - Radeon 79XX Edition hűtőt Fel lehet tenni R9 290 290x vga karira?
Vagyis komtatibilis e ezekre a kártyákra.Alpenföhn Peter 2 az tudom jo de nekem Alpenföhn Peter - Radeon 79XX Edition van
[ Szerkesztve ]
Oszika
-
marquuard
veterán
Sziasztok. Javíthat a hőmérsékleten ha újrapasztázom a VGA-t? És ha igen, milyen pasztát ajánlotok?
Gigabyte R9 270X 2GB[ Szerkesztve ]
PSN ID: marquuard
-
válasz marquuard #7840 üzenetére
Javíthat 4-5fokot max. MX-2, MX-4. Csak nagyon extrém esetben többet vagy ha rosszul lett felrakva a hűtő gyárilag akkor az újra felszereléssel megoldódhat ilyen gond.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Martinkiddo
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok, nem tudom hogy jó helyre írom-e, de majd szóltok ha nem.
Szóval, van egy Gigabyte GTX 560-om, és az lenne a kérdésem, hogy lehetséges-e, hogy valahogy a ventiket a gyári minimum 50% alá szabályozzam (alaplapom: GB Z68AP-D3). Így alapon 1200 RPM körül mennek, 30-35 fok körül tartják a kártyát, de eléggé hangosak. Játék közben ezzel nem is lenne gond, de amikor mást csinálok zavaró tud lenni, szóval csak alapjáraton kéne levenni, melegedéskor ugyanúgy zúzhatna felfele a sebessége.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
oravecz56
aktív tag
válasz Martinkiddo #7842 üzenetére
A telepitő lemezén találod a VGA Tools –OC Guru II Progit azzal tudod szabáljozni a fan fordulat számát szoftveresen.Auto Fix Manuál beállítási lehetőségek vannak.
Vagy letőltöd a honlapjárol megnéztem van friss.
[ Szerkesztve ]
Oszika
-
válasz Martinkiddo #7842 üzenetére
Hát vmi külső programmal talán lehet szabályozni. Rég volt NV-m. Vagy lehet esetleg új VGA BIOS-t írni
-
bolintocska
csendes tag
Sziasztok!
Problémám adódott! Adott egy asus 4870 512es videokari és egy frissen vásárolt Accelero twin turbo 2! rászereltem mindent a leírás szerint! mivel a karira nem lehet dugni a hűtést, ezért a tápra dugtam, de sem 7, sem 12 v-al nem működik! meg sem moccannak a ventik! leszedtem a videokártyáról a ventit és csak úgy simán rádugva sem indul el! Más ventik a molexen simán pörögnek!
Mi lehet a gond?
Az baj ha a felragasztható kis sünik hozzáérnek a hűtőhöz? (bár amikor leszedtem a kártyáról a közelben sem volt) -
oravecz56
aktív tag
válasz bolintocska #7846 üzenetére
Ha jol emlékszem fekete a külsö piros a belső vezeték szine ha ez jol van a pin csatiban akkor a venti rossz ha rögtön tápra csatlakoztattad és nem indul el
Oszika
-
patex1983
őstag
válasz Martinkiddo #7845 üzenetére
BIOS szinten nem engedi lentebb venni, csak úgy tudod alacsonyabb fordulatra bírni, ha moddolt BIOS-t raksz a kártyára.
X
-
bolintocska
csendes tag
válasz oravecz56 #7847 üzenetére
Így állnak most a kábelek: a kisebb csatin a piros a külső, a fekete a belső (3 vezeték van összesen), a nagyobb csatin a fekete a külső és a piros a belső (itt 4 vezeték van)! ezt a 2 fajta csatlakozót lehet rádugni a 7 vagy 12 voltos átalakítóra! mindenfajta variációt kilpróbáltam (mármint a csatlakozókból való vezetékkihúzgáláson kívül) és nem megy! :/
a molex csatlakozóba 3 vezeték van! fekete és sárga! ezeknek a sorrendje fontos?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest