- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
geckowize
őstag
Az miért lehet, hogy a 8 GB-ból csak 3,97 GB használható???
-
geckowize
őstag
ja... most már a pöcsöm kivan ezzel a szar asrockkal meg a corsairrel is....
végre nagy kínok árán sikerült ezt a szar ramot 1600ra rakni, mivel kiderült, hogy az alaplap bizony csak a 6,67-es szorzót képes beállítani a ramnak. Jó. Ezen sikerült túllépnem. Be is állítok egy olyan ref clockot, ami 6,67-tel szorozva 1600 körül van (240 x 6,67 = 1599), erre nemhogy letiltja a dual channel módot mostmeg???? A Winfos meg nem látja mind a 8 gigát hanem a 3,97-et... elmehetnek a p....ba az összes, hogy itt egy tuninglap meg egy tuningmemória és nagy szart sem érnek! -
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz mariomahmoud #39308 üzenetére
Igen, az XMP pofilt ha aktiválod akkor beállítja a ram feszt, időzítést és az órajelet is. De a vtt feszt akkor is neked kel kézzel be álltanod.
#nincsbennetarcsi
-
imotep03
tag
Hali, a jelenlegi configom a következő volna:
Alaplap: Asrock 770 Extreme3
Cpu: Amd Phenom II X4 965 3.4Ghz C3 ---> 3.7Ghz
Cpu hűtő: Alpenföhn Nordwand RevB
Vga: Gainward GTX 460 1GDDR5 Goes Like Hell
Ram: Kingston Hyperx 4G DDR3 1600Mhz
Táp: ADATA 650W
a kérdésem az volna hogy bővítsem-e még 4Gigával ezt? lenne változás?
köszii -
imotep03
tag
válasz NyuszyCaster #39312 üzenetére
oks, köszii
-
membrandj
nagyúr
Üdv! Egy barátomnak vettünk még 4GB ugyan olyan ramot a gépébe( bár érdekes,mert alacsonyabb,de a cikkszám ugyan az) , ezt ő beletette,de nem rendesen. Ma átmentem megnézni, beletettük rendesen és azóta nem hajlandó bebootolni a windows 7(64bit). Kivettük a ramot belőle,de akkor se. Mi lehet a probléma? Megáll a win7 töltőképernyőjénél.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Qru
MODERÁTOR
-
membrandj
nagyúr
Azt próbáltuk eddig,hogy csak a régi van benne,ugye amivel eddig működött,de úgy nem jó. Most csinált egy rendszer visszaállítást,de utána megint nem jó . Szóltam neki,hogy próbálja áttenni a másik 2 slotba.. hátha.. Az jelenthet problémát,hogy eddig csak félig volt benne az új ram? kb 1 hétig..
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz membrandj #39316 üzenetére
Lehet rövidre zárta. Jobb esetben csak a slot száll el ilyenkor rosszabb esetben az egész lap. Ha garis akkor geriztassa (de előbb próbálja ki a ramot másik gépben, hogy biztos kiszűrje/jük a ram hibát). Ha a ram rossz akkor meg azt kell gariba viszaküldeni. Cserélik simán no para, nem tudják kideríteni hogy mitől halt be ha nincs rajta fizikai sérülés.
#nincsbennetarcsi
-
BeatC
csendes tag
Sziasztok!
Előre bocsájtom, hogy nem igazán vagyok otthon ebben a témában amit most le fogok írni, tehát, ha valaki válaszol akkor szájbarágósan ha kérhetem. Próbáltam utána nézni a dolgoknak, de nem tudok kiigazodni.
Hiba röviden: Nem stabil a rendszerem, lefagy, újraindul.
Lap: Gigabyte MA790X-UD3P
Cpu:AMD Phenom II X2 555
Ram: 2x2 Gb Geil DDR2 1066MHz PC2-8500 Ultra dual kit.
a többi nem lényeges...Amit szeretnék, hogy a ramok stabilan menjenek 1066-on. Próbáltam állítgatni,de nem sikerül rendesen. Ez okozza a fagyásokat.
A ramon ez áll CAS 5-5-5-15 2.2V-2.4V
Ha ezt beállítom akkor kb. fél óra és kifagy a gép, úgyhogy az időzítés autora van állítva és így most (5-7-7-20) CPUZ szerint.A Cpu szorzója 16*200(alap), memória szorzója x5.33 feszültség: 2.3V
Mit csináljak, hogy jó legyen?
Előre is köszi a válaszokat.
Üdv.
Zoli -
gabro0
őstag
Sziasztok!
Ilyen RAM-jaim vannak: KHX1600C9D3LK2/8GX, amik ugye alacsony feszültségűek. Na igen, de csak 1,5V-on hajlandóak menni (nem kísérleteztem ki a minimumot).
Ez miért lehetséges? Az XMP profil sem működik.Ettől még ugyan működik, de na...
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Az Asus P7P55D-E lapomban KHX1600C9D3B1K2/4GX-ből van 2db kit
A procim 20*200-on megy (4ghz) és így a memória 1600Mhz-en, ezen kívül 1200-at és 2000-et lehetne neki, ha auton hagyom, akkor meg 1200 valamennyin megy.
Jól sejtem, h nem tudom húzni őket? Tehát úgy értem, h maradna a 4ghz a procinak, de a ramok többet menjenek? -
cozmo
őstag
Első HSz-en túl vagyok de nem kaptam választ.
Core i3 proci mellé 8GB ramot kívánok tenni.
Két verzió közt vacilálok:
- 4*2GB ram dupla DC
- 2*4GB ram DCNos? Pro és kontra?
Ilyesmi core i3 procinál is fennáll még?
"4 Modullal a következő a probléma. Nagy a terhelés a vezérlőn, gyakori a 400Mhz helyett 333Mhz-s üzemelés, illetve a tuning potenciál nagy mértékben csökken."[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok. A következő lenne a kérdésem: van egy asrock 970 extreme 4 lapom benne KINGSTON 8192MB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL10 KHX1600C10D3B1/8G memória kit. A ram 1600 mhz s de a lapom 1333 ra állította, ezért fogtam és felvettem 1600 ra. memória feszültségének az állítása auton van ahoz nem nyúltam. Viszont lehet h ez az oka a kékhaláloknak? mert semmi okot nem ír ki csak kékhalál és reset. Nemtudom hogy jól olvastam e a cucc honlapján h 1.5 v kell neki valaki meg tudna ebben erősíteni?
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
-
Anaren91
senior tag
-
benze
csendes tag
Sziasztok.
Olyan problémám van , hogy a gépemben alapból volt 2*1GB 800Mhz-s RAM. Beleraktam a másik kettő mellé egy 3. 1GB-os 667Mhz-s modult is. Bootnál a gép kiirja hogy gigám van viszont a Windows csak 2GB-t használ és annak ellenére hogy a 667-ről tudomást sem vesz a két nyolcszázast is csak single channelbe használja az eddigi double channel helyett.
Egy gigabyte ga-m57sli-s4 alaplapom van. Windows 7 64 bitest használok.
Hálás lennék ha valaki tudna segíteni , ezt nem tudom egyedül kibogozni. -
Anaren91
senior tag
Ööö bocs ez a ramom van nem amit az előbb írtam KINGSTON 8192MB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3K2/8G ezt támogatja a lap is. és mi az a cl 8? Meg hogy tudom beállítani? Nekem nem az a dos alapú biosom van hanem rendes kezelőfelülete van amit egérrel tudok irányítani nem tudom mi a neve. Ott van 1 lehetőség ahol a ramot tudom állítgatni (1333 ezen van most de lehet 1600,1866 stb) és van a memória idzítős menü ahol a feszt is tudom állítani. Állítsam 1600 ra és az időzítéseket mire? Aida 64 ben lefuttattam egy memória olvasási tesztet és ott azt írja h Dual DDR-3-1333 9-9-9-24 CR2
[ Szerkesztve ]
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
Tnil
tag
Lenne egy pici kérdésem.
Februárban terveztem egy kis RAM cserét, már megtaláltam a megfelelő 4 GB-nyi RAM-ot a mostani 1 GB helyett, és az lenne a kérdésem, hogy a jelenlegi 32bit-es win7-et ugye le kell cserélnem 64bit-re, a jobb RAM kezelése miatt?
-
BeatC
csendes tag
-
Qru
MODERÁTOR
Igen.
mod:
Tnil: Igen érdemes lenne átállnod 64bit-es W7-re.
Anaren91EFI-nek hívják, de az csak egy grafikus skin, ugyanaz a bios van "alatta" mint a hagyományos deszkák esetében.
Az időzítést sorrendben 8-8-8-30-ra állítsd (a többi maradhat auto-n), a feszültséget 1,65V-ra a sebességet meg 1600-ra.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Anfänger
őstag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne a szakikhoz.
Egy ismerösömnek van egy AMD-s konfigja. A proci AMD Phenom X4 965. Van neki 2x1gb geil evo meg 2x2 kingston hyperx. Azt szeretném megtudni,hogy egészséges-e ez a felállás a memóriavezérlönek?
És egyáltalán a memóriavezérlö a prociban van,vagy az alaplap kezeli? Esetleg hátrányt okozhat-e pl. játékokban?Válaszaitokat elöre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Anfänger #39340 üzenetére
A prociban van a memvezérlő ez esetben.
Nem okoz rendkívüli terhelést, nagyon-nagyon kicsit több hőt termel (kvázi nem észrevehető) meg romlik a tuningpotenciál de semmi rendkívüli terhelést nem kap.
Hátrányt nem okoz, használja így nyugodtan ha stabil.
#nincsbennetarcsi
-
Anfänger
őstag
-
zolee0307
őstag
Memória bővítésnél, mielőtt a ramokat beraknám, biosban állítsam vissza a memória beállításokat alapra? Van vmi olyan dolog, amire érdemes odafigyelni? Egyébként CL4-ben 800-on mennek a mostani ramok, uailyen ramok kerülnek be majd mellé.
[ Szerkesztve ]
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
zolee0307
őstag
Kösz, a ramok eddig nekem alapfeszen mentek (bios szerint 1, 87 V), érdemes a 4 modul miatt már plusz feszt adni, vagy megpróbálhatom alapfeszen, hogy mennek-e.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Kingston 32GB DDR3L 1066MT/s ECC 3darab
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest