Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz 04ahgy #34437 üzenetére

    Nem a specifikált paraméterein használtad, hanem alatta. Ez már nem beállítási hiba igazából. Nyilván nem véletlenül van oda specifikálva ahova, csak ott garantálja a gyártó, hogy a chipek teljes egészében hibátlanul működnek. Szóval valójában fizikai hiba miatt nem működött a RAM. De Te magad is ezt írtad. ("Valószínűleg valamelyik modulon az egyik chip paraméterei jobban eltérnek a többitől.")

    Ha a specifikált paramétereken jelentkezik a hiba mindig ugyan ott, akkor az nem valószínű (gyakorlatilag kizárható), hogy beállításra vagy kompatibilitásra vezethető vissza.

    Abban egyet értünk, hogy egyértelműen kizárni csak másik rendszerrel lehet bizonyos hibákat.

    Mondjuk a kékhalálon az a ReadyBoost-os megjegyzés azért érdekes. Lehet csak az ilyen célra használt vagy csak simán a gépben felejtett pendrive-ot kellene kicibálni a foglalatból.

    Ahogy anno a Kingmax felvásárolta a senki számára sem megfelelő Hynix D5-öket, és építette belőle a HardCore500-akat. Persze selejt chipekkel nagy részük nem is ment 500MHz-en, de elég sok még 430-on sem. Itt lehetett volna beállítási problémára hivatkozni, mert a chipek specifikációja szerint volt felprogramozva az SPD. De a selejt, az selejt. Én már azt sem értettem a Hynix miért vállalta ezt be, mikor nem sokkal korábban a D4/D43-mal már eléggé lerombolta az imidzsét.

Új hozzászólás Aktív témák