Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mongi_

    aktív tag

    Orthos memóriatesztelő programról mi a véleményetek? Jobban tesztel mint a memtest, megbízhatóbb? Csak azért kérdezem ezeket mert a memtestnél nem jelzett hibát az egyik ramomra se, az orthos pedig hibásnak találta a ramokat, és vélemnyem szerint is hibás.

    Egy kis történet:

    Adott 2x1GB memória és hozzá egy Asus PDND2 SLI lap. Ezek a ramok az elmúlt hónapokban hibáznak. Kilépnek játékokból, kék hibaképernyő kiséretében.. A Windowsba régebben (pár napja) leteszteltem egy memória tesztelő programmal, ott az első 10 percben már kijelezte, hogy hibás a ram. Mindkettőnél hibát észlelt a program. Aztán áttettem másik slotba a memókat és ismét a Windowsos memória tesztprogram hibát talált. A ramokat hagytam a slotba, és elinditottam a memtestet, a 3.3-as verzióját. Már fut 3/4-ed órája 60%-nál van és eddig nem észlelt hibát az 1GB-os ramomnál. Kérdezem én, lehet, hogy a slotokkal van a hiba, más és más slotban hibádzik a ram, az egyikben igen a másikban nem?
    Vagy hogyan működik ez? A Windowsos tesztprogram hibát talált (és véleményen szerint is valami hiba van a memóval vagy memókkal) de akkor a memtest eddig az 1GB-os ramnál miért nem talált hibát? Az összes slotba belehelyezve mégse akarom lefuttatni a memtestet 2x1GB ramnál. Segítségeteket kérem, mert ha valóban rossz még visszatudom vinni a garancia révén. Köszönettel!

    Szerk.: Egy kis előzmény:

    Amikor játszok egy játékkal (nálam most speciel a CM: Dirt-nél fordult elő, más játékoknál nem néztem) egy darabig kb. 10 percig tökéletesen fut, még a legjobb grafikán is, aztán pár másodperces akadás, utána újra jó, ismételten kb. 10 percig és megint akadás. A játék újrainditásával megszünnek a problémák. De ha megint játszok egy darabig újra kezdődik ez a ''sorozat'' előlről. Eléggé idegesítő.

    Az előzményekről annyit, hogy régebben újra is indult, más 3D-s alkalmazásoknál is, de a memóriákat kicseréltem a slotokba, más helyre tettem őket, azután megszüntek ezek a problémák. Most már csak ezt a ''beakadós szituációt'' produkálja, jelen esetben a Dirt-ben.
    Mi lehet a gond? Valami ötlet?

    Még az is lehetséges, hogy kicseréljem a hw-et, mivel még garanciásiak a nyár végéig. Csak azért is szúrt szemet, mert másoknál nem produkálja ezt az új Colin rész. De emlékszem pár napja játszottam a Stalker-al is, ugyanezen a pc-n, és azon nem voltak ilyen problémák, pedig ott is magas grafikán futott a játék. De viszont megnéztem a Colint is ultrán,highon,mediumon és lowon is, és minden beállításon csinálta ezeket a beakadásokat időközönként.

    A gépem: Asus PDND2 SLI, Gainward 7900GTGS, 2x1GB Samsung, Pentium D805, 300gb Seagate SATAII...

    Előre is köszönöm a hozzászolásokat, és a segítségeteket!

    booty time booty time across the USA

Új hozzászólás Aktív témák