-
Mobilarena
Oakley kisokos - hasznos leírás
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenkei83
tag
Sziasztok!
Adott egy OO9101-24 Batwolf fire iridium polár lencsével. Nem tudom van e valakinek hasonló tapasztalata, de az orr résznél középen (talán hídnak hívják szaknyelven) elkezdett lekopni a lencséről a bevonat. Sunglass Hut-ból van, sok évvel ezelőtti vásárlás szóval gari már nincs. Volt korábban egy ugyanilyen szemüvegem, azon is ugyanez volt a probléma.
A másik amit eddig nem láttam, de most megakadt rajta a szemem, hogy a lencse egész külső rétegén nagyon apró mikrorepedések vannak. Csak akkor venni észre ha nagyon figyeli az ember, és persze ha úgy vetődik rá a fény. Felvéve abszolút nem zavaró, észre sem venni.Köszi & üdv.:
P. -
Head88
addikt
válasz lenkei83 #35552 üzenetére
Az iridium bevonat klasszikus hámlását tapasztalod. Az összes iridiumos lencsét érinti. Általában a nem megfelelő tisztítás miatt jelentkezik ez. (savas izzadság, eső stb. lemarja)
Sajnos egy ideje már ilyen minőségű lencséket gyárt az oakley. Elvileg ezért (is) váltják az iridiumosokat a prizm lencsék. -
lenkei83
tag
válasz Head88 #35553 üzenetére
Szuper!
Azért egy nem gagyi kategóriás szemüvegtől nem ezt várja az ember...úgy, hogy kb minden második hordás után tisztíva volt. Szabad szemmel jól látható összeget költöttem el tisztítókendőkre és löttyökre.
Van prizm is, kíváncsi vagyok az mit fog produkálni 1-2 év után.Köszönöm.
üdv
P. -
Head88
addikt
válasz lenkei83 #35554 üzenetére
Okley lencsét ne tisztíts akármilyen löttyel meg kendővel.
Ha rám hallgatsz, langyos tiszta víz és enyhe folyékonszappan.
A mosás után a vizet itasd fel róla a szemcsi tatyijával. (havonta 1szer kend le a lencséket az oakley hydrophobic pennel)
A szövet tatyit is érdemes hetente kézzel kimosni. -
Head88
addikt
válasz lenkei83 #35556 üzenetére
Az oakley ajánlása szerint kizárólag a saját készítésű formulájukkal ajánlott a lencsék tisztítása.
Saját mikroszálas zsák vagy a folyadékhoz mellékelt mikroszálas kendővel.A zeiss kendőket ismerem. A macbookom kijelzőjén az üveget még mindig ilyennel takarítom, viszont szemcsit már nem. Egy fives 3.0 lencséje már áldozatul esett neki. A többi oakley-m lencséit már kizárólag az oakley folyadákkal majd a hydrophobic pennel tisztítom. 2008 után vett(és rendszeresen használt) szemüvegjeimnek nincs is hasonló gondja.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Head88 #35557 üzenetére
"Az oakley ajánlása szerint kizárólag a saját készítésű formulájukkal ajánlott a lencsék tisztítása. Saját mikroszálas zsák vagy a folyadékhoz mellékelt mikroszálas kendővel." valóban ez a marketing bullshit, a valóság azért más. Amiket mostanában adnak a szemüveg mellé mikroszálas törlő néven már közel sem olyan mint a régiek. A raypath sunbeam kendői sokkal jobbak [link]
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
lenkei83
tag
válasz Head88 #35557 üzenetére
Ami áldozatul esett az valószínűleg még az alkoholos verzióval lett tisztítva, nekem is volt vele negatív tapasztalat. Évek óta használom több szemüveghez, optikához, LCD-hez probléma nélkül.
Az oakley sem talált fel hiper-szuper szemüvegtisztító löttyöt.Nem meggyőzni akarlak, csak leírtam a tapasztalatomat és a véleményemet.
-
Head88
addikt
válasz lenkei83 #35559 üzenetére
Alkoholmentes zeiss "brillen reinigungstücher"
Mindig is alkoholmenteset vettem.Én sem győzködök senkit. A saját tapasztalatomat írtam le.
(#35558) koxx
Lehet, hogy marketing duma. És egyetértek abban is, (mint ahogy korábban is javasoltam a kollégának) hogy bőven megfelel a langyos szappanos víz a tisztításhoz.
Sőt a szövettok minősége is egyre gyengébb. De ettől függetlenül nekem bevált az oakley saját löttye és a hydrophobic toll. Azokkal a törlőkkel szoktam a lencséket takarítani amiket ezekhez mellékelnek. (szarvasbőr tapintásúak és a dzsuvát is jobban nyeli mint a mikroszálas tok)18 éve jönnek mennek nálam az oakley szemcsik, 2008-óta használom az oakley lötyiket. Azóta nincs hámlós lencsém.
[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
Annyira nem probléma nélkül használod, hiszen azt mondtad, hogy hámlik az oakley-d lencséje. Ez egy részről az oakley hibája, hiszen szar a gyártástechnológia de az élettartamát megfelelő és gyakori tisztítással jócskán ki lehet tolni.
Abban biztos lehetsz, hogy ha hámlik a szemcsid lencséje akkor:
1, a zeiss törlőd nem megfelelő
2, nem olyan gyakran törlöd tisztítod, vagy
3, az izzadságod nagyon savas.[ Szerkesztve ]
-
Hullamos
tag
Ezert ez kemeny..... https://www.jofogas.hu/magyarorszag?q=Oakley
Ha nem allsz ki valamiert,akkor elbuksz mindenert.
-
SpeciCanyon
tag
válasz lenkei83 #35552 üzenetére
Nálam van az a batwolf, a gold text keretessel együtt milyen jó móka volt emlékszel? 5 hétig “csücsült” bécsben mert valaki megpróbálta megbontani a csomagot, de aztán minden meglett
Nálam nem folytatta a kopást, viszont az egyik monster ruby lencsével van hasonló tapasztalatom, olyan mintha “csillámporként” hámlana le róla a ruby szín. Repedésnek látszott, kipattintottam, aztán ahogy letöröltem olyan lett a kendő, millió apró ruby porszem nem nagy felületen, alig látni, de gondolom lassan majd ledobja szépen magát
radar ev vajon mire gondolt a költő? szép tömege lehet szegény szemüvegnek . OTT-ből volt hasonló, igaz ott a keret volt megszegecselve poénnak amúgy jó
kicsit eltűntem, sok a meló, vagyis inkább a beosztásom kaka, dolgozok meg alszok kb változás annyi, hogy szereztem egy hibátlan mag m frame-et, plasma/gold lencsével, nevetségesen olcsón, illetve 3 m-frame-et
!!! OAKLEY SZEMÜVEGET VESZEK !!! --- BÁRMILYEN ELADÓ OAKLEY szemüveged van, ÍRJ, KORREKT áron veszek, gyűjteménybe --- http://oakleyhun.blog.hu/
-
Vapor
aktív tag
Sziasztok!
Lett egy eladó Kitchen Sink hátizsákom, ha valakit esetleg érdekel erre találja.PSN ID: SaLa17
-
Head88
addikt
válasz SpeciCanyon #35569 üzenetére
A radar ev szegecselés előtt a költő biztos Mad Max-et nézett és egy road warrior szemcsit akart kihozni belőle.
-
kpeter555
csendes tag
Sziasztok
Van egy eladó gyönyörű állapotú Oakley Script. Sajnálom, hogy női, mert szerintem eddig ez a legjobb lencse, amivel találkoztam.
Keret : Cappuccino
Lencse : Brown clear gradient
Kendővel, fehér kemény tokkal.
Ajánlatot szívesen várok.http://www.o-review.com/database_detail_colorway.php?ID=2018&table_name=glasses
[ Szerkesztve ]
-
Hullamos
tag
Csak a gomd az hogy kerem a sractol az SKU szamot a szarabol, es nem talalja...... Azeet meg eredeti?
Ha nem allsz ki valamiert,akkor elbuksz mindenert.
-
harryls
aktív tag
válasz Head88 #35580 üzenetére
Megkérdezhetem hány oakley-d volt idáig? Hidd el hogy ugyanazon modell ugyanolyan szinkombójában van hogy van sku, van hogy nincs. Honnan veszed hogy csak az a két eshetőség van amit leírtál? Mert találtál egy fotót amiben van? 😁 Kérdezd meg Atillát a 3 tribál dog-jából hányban van sku, amelyikben nincs az szarrá hordott vagy hamis? Szvsz egyikben sem lesz. Nagyon rapszódikus hogy nyomnak-e bele számot vagy sem. Írd be a keresöbe hogy sku és olvasd el azokat a hsz-eket
[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
válasz harryls #35581 üzenetére
Annyi nem mint amennyi nektek, de hidd el, járt már nálam elég sok Oil Rig(I és II is)
És nem fordult elő olyan eset, hogy ne lett volna a szárban sku. Ez saját tapasztalat, nem több.Ha már személyeskedésbe kezdtél akkor a helyesírásodról említenék 1 apróságot Attila-nak írják és nem Atilla. Na ezen van mit smileyzgatni. Bocsi de ezt nem tudtam nem megjegyezni kedves kolléga.
[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
válasz harryls #35581 üzenetére
Azt még megjegyezném, hogy nem kell szarrá hordottnak lennie egy szemcsinek ahhoz, hogy gyorsan kopjon az sku. Képzeld az egyik new racing jacketem száráról 1 nap (kb 3órát volt rajtam) után lehetett kézzel letörölni az sku-t a szárról.
Igen, eredeti szemcsi Gaborcsutól van.
Ja és nem Xenomorph savat izzadok.[ Szerkesztve ]
-
harryls
aktív tag
válasz Head88 #35582 üzenetére
A szavaiból arra következtetek hogy valami tanulatlan rétinéger vagyok a gettóból. Hidd el 49 éves létemre már néhányszor leírtam hogy "Attila", bocsánat hogy elírtam, nem szándékos volt. Pl. Te is elírtad hogy kedves, mielőtt még szerkesztetted. Egyébként ez Oakley topic mindegy hogy hogy van írva az atilla 😂 (bocs Attis). Van itt vagy 2500 hsz-em, néhányszor biztos leírtam, keress rá arra is. Volt konkrétan szarrá hordott half jacketem, és az sku meg sem mukkant benne. Bár hozzáteszem hogy az egy 2007 előtt gyártott szemüveg
-
Head88
addikt
válasz harryls #35584 üzenetére
Kedves Kálmán!
Ne haragudj. Semmi esetre sem kívántalak tanulatlan jelzővel illetni.
Egyszerűen nem esett jól, hogy kinevettél az miatt, hogy nem oakleyzom olyan szinten mint te. (amit én egy percig nem bánok, és nem is érzem kevesebbnek magam ez miatt)
Egy szóval sajnálom.
Remélem nincs harag.És igen, Koxx kollégának igaza van. Erről nem tudtam.
-
harryls
aktív tag
válasz Head88 #35586 üzenetére
Dehogy haragszom.
Tulkép nem is tudom miért reagáltam rá. Ezen fórumon nem tudsz lejáratni, a kemény mag (min 30 fő) személyesen ismeri egymást, bizniszekből... és régebben voltak topic találkozók is. Tudjuk egymásról ki milyen stílusban nyomja
Inkább az zavar hogy saját bevallásod szerint is még nem vágod annyira a témát, mégis a hozzászólásaid olyan, már megbocsáss okoskodó, kioktató.
Én sajnos olyan vagyok ami szívemen a számon (többiek már tudják ) Ezért újfent elnézésedet kérem.Jaj és még valami. Ez a topic olyan 2010-2013 között pörgött igazán. Unalmas ideidben olvass vissza, tetszeni fog!
[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
válasz harryls #35587 üzenetére
Nem szeretnélek lejáratni. (ezt megint úgy mondtad mintha ezt feltételeznéd rólam)
Nekem is ami a szívemen az a számon, ezt gondolom észrevetted.Azt nem mondtam, hogy nem vagyok otthon a témában.(csupán annyit, hogy 1000 számra nem repkednek a szemcsik nálam) X-metalokhoz valóban nem értek(most a héten vettem először egy julietet és úton van egy penny is) de o mattereket 2000-óta veszek. Ami megtetszik. Használatra, nem gyűjtés célzattal és általában 1-2 hónap után mennek is tovább. (kivéve ami hozzám nőtt)
Speciel az oil rig egy olyan, amiből volt több mint egy tucat. (nem egy időben) Ezekről pont tudtam nyilatkozni. Hidd el nem okoskodásból írtam amit írtam. Nem hiszem, hogy kioktató hangnemben szólnék itt bárkihez is.Szerintem akkor ezt meg is beszéltük.
További szép estét kívánok.[ Szerkesztve ]
-
SpeciCanyon
tag
Ne ‘bántsátok egymást elvégre ugyanaz miatt vagyunk itt, az Oakley szeretet
[link]Kaptok ma képeket, végre van egy leheletnyi időm
[ Szerkesztve ]
!!! OAKLEY SZEMÜVEGET VESZEK !!! --- BÁRMILYEN ELADÓ OAKLEY szemüveged van, ÍRJ, KORREKT áron veszek, gyűjteménybe --- http://oakleyhun.blog.hu/
-
Head88
addikt
válasz SpeciCanyon #35589 üzenetére
Teljesen igazad van. Sajnálom az egészet.
Egyébként nekem is tegnap megérkezett a 3.gen plasma/ice julisom. Kicsit könnyebbnek képzeltem a keret súlyát. Ettől függetlenül már beleszerettem.
Valakinek esetleg nincs elfekvőben juliethez komplett kék gumiszett? Nagyon vadul nézne ki ha lecserélném a feketéket.[ Szerkesztve ]
-
SpeciCanyon
tag
-
albert8
veterán
válasz SpeciCanyon #35591 üzenetére
Nekem is az a kedvencem! De sajna sosem hordom ezt a gyöngyszemet. Ha esetleg érdekel, fájó szívvel, de úgy érzem nálad jó helyen lenne
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
Kt2tojas
csendes tag
Van egy pár eladó Oakley cuccom - ha érdekel valakit (2 db Juliet, 1 db Hatchet O-Luminium, 1 db hátizsák), akkor a FB-s adok-veszekben megtalálja őket!
Köszönöm! -
czanga
őstag
Sziasztok.
Lehet masnak nem nagy dolog egy microbag de a Ducati Fives szemuvege eredeti peldanyat ma sikerult ugy fest elhagynom. Vanon barhonnan be tudok szerezni Oakley Ducati microbag-et?
-
SpeciCanyon
tag
válasz Hullamos #35596 üzenetére
Grat! Amíg nem volt meg mind a 3 holiday rig, addig a frost blue-t gondoltam a legszebbnek képek alapján, de ez a Matte Clear w/Black History Text élőben jobban tetszik
Megjött a 8as pakk pár nap és fotózok illetve vannak édekességek velük kapcsolatban
-
harryls
aktív tag
válasz Head88 #35597 üzenetére
Háát, komolyan mondom Te nem vagy igaz. Vagy nem olvastad a 35581 hsz-t vagy nem értetted, bár ha valaki azt nem érti... Tisztelettel kérlek olvasd el megint.
Az hogy Te még nem láttál rig-et sku nélkül talán azért mert, sokat mondok... láttál 15 db riget a legyártott mittudom én hányszázezerből, és erre építesz statisztikát?
Értem hogy hogy nem vitaindítónak szántad és nem okoskodsz (nekem annak tűnik) ennek ellent mond ahogy kezted "Mondtam, hogy ott van az az SKU"Atilla Arra mondjuk tényleg kíváncsi lennék hogy a tribal dogokba van-e sku?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Büszke apukák és anyukák topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- DIGI kábel TV
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest