Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LZs?!

    aktív tag

    válasz lamiki #47111 üzenetére

    Na, ma sikerült megint fogalkozni egy kicsit az 'öreg vassal'.

    Köszi szépen a TPM-es tippet @lamiki, megoldotta az indításkori memória mizériát. :R

    Azóta nézelődtem CPU ügyeben itt az Aprón, illetve mindenfele, és rájöttem, hogy X5687 lesz belőle. Ezzel kapcsolatban köszi a tippet @MasterDeeJay. :R

    Meglehetősen furán szoródnak az árak; az Aprón is volt (van?) egy X5687, de 12 pénzért, ami azért homlokráncolgatós szám; gondoltam, hogy bedobok egy 6e + postát...de most nem szeretnék új barátokat szerezni. Utána szemeztem lamiki W3565-ösével, mert annyit bőven megér.

    Aztán csak felnéztem még AliE-re, aminek most 20 perce az lett a vége, hogy postával 4.920 Ft-ért elvileg március közepére legkésőbb itt lesz...vagy nem. Kiderül. :)

    Időközben azt is körbejártam, hogy mit szeretnék kihozni belőle: szimplán pötyögős játékgép lesz, régebbi, illetve kifejezetten régi címekhez. Mint anno említettem a zenit a Skyrim/GTA5/WoT hármas, de amint összeáll a gép, első körben szanaszét modolt Gothic 3 és Risen 1 kombóra fogom rávetni magam - ezeket is megtaláltam a múltkori 'játékgyűjtemény-izosítás' közben. Sohasem vittem végig őket. Párhuzamosan pedig hosszú évek után végre megint élvezkedem a Total War - Rome 1 (egy, uno), illetve Total War - Medieval 2 kombóval - egyebként mindekettő elfutna egy kenyérpirítón is, de az Intel vezérlők Legacy DX támogatása annyira kiforrott (igen, direkt...tudom :( ), hogy a lassan 20 éves Rome 5-10 FPS-sel dübörög, beállításoktól függetlenül.

    Szóval ezért lett X5687.

    Most a VGA kiválasztásán töprengek: a régi címek okán 95%, hogy NV lesz, mégsem AMD. Origónak a 1060 3GB-ot lőttem be, de itt is piszok nagy a szórás: valaki dobja 30e-ért (a szomszéd kerületben volt egy, de lemaradtam róla; egy napig élt), más 40e körül taksálja. Igazából egy GTX780-nal is kiegyeznék, de árban minimális a diffi, ami azért meglehetősen visszás...legalábbis én szubjektíven nem tudok megbékélni vele, hogy 30-35e körül vannak kiírva.

    Viszont a rövidtávú haditerv 20-30 HDD wipe-olása lesz; gondolkodtam, hogyan oldjam meg egyszerűen, aztán eszembe jutott, hogy ebben van egy rakat SATA port és hozzájuk 'gyorsoldós' HDD rack - úgyhogy egyelőre viszem vissza, beteszem a rackszekrénybe és négyes batch-ekben megetetem vele a lemezeket.

    [ Szerkesztve ]

    Nevermind...

Új hozzászólás Aktív témák