Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kenand

    veterán

    válasz Vladi #42163 üzenetére

    Sajna a javasolt EVGA lap brutális és tuning barát. (Rákeresve Olaszból most van egy 170 000Ft-ért...na annyit nem ér, max. gyűjtőknek.)

    H a játék amit használsz kihasználja a sok magot és a sokszálúságot akkor építhetsz dual 1366-os gépet, de akkor tuningról le kell mondanod. Mert az elérhető árú lapok dual 1366-os Worstationokban működtek, ott a stabil működés fontosabb, mint a tuning. Tuning opció (BCLK emelés) kilőve.
    Érdemes dual esetén inkább komplett munkaállomást (ház, alaplap, táp, hűtés) keresni, mivel sokszor egyedi a táp és az alaplap formája is.
    Ha kell a dual:
    Kis szerencsével Dell Precision T5500 gépet lehet venni nem drágán. (Érdemes dual CPU-st keresni, az egy CPU kártyán van, utólag nehéz a kártyát és a plusz hűtőbordát is beszerezni)
    Nekem volt dual 771 T5400-am a méret és a ház is nagyon hasonló. Jól megépített gép.
    VGA-ból kisebb fogyasztású és nem hősugárzó való bele (egy modern NVidia), mert nagyon kompakt a ház, nagyon melegedő VGA-tól túlmelegszik, vagy hangosra el venni a vetijeit.

    A játékok nagy többsége esetén jobban jársz egy desktop X58-s lappal BCLK tuningolt X5650/X5660-as CPU-val.

    De tény van egy faja varázsa a buherálásnak és a bütykölésnek. 3 dual 771 alaplapból én is építettem gépet, meg a Dell T5400-at is kibővítettem dual CPU-ra. Végül ár alatt adtam el. Jól járt vele aki megvette, de én már másra voltam kíváncsi :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák