- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az M50X vs. M40X kérdésen jókat lehet vitatkozni, ellenben szerintem az M30X ebben a kontextusban nem tud versenyző lenni a kérdező kolléga számára, az alacsonyabb minősége miatt. Akkor már sokkal inkább CAL! vagy Takstar Pro 80, szerintem tetemesen jobbak mint az M30X.
-
hEngi
tag
Sziasztok,
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Munkába kizárólag
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zene / néha napján skype
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
20 K
4.) Új vagy használt?
Inkább új
5.) Circumaural vagy supraaural?
Inkább circumaura
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt lehetőleg hogy ne zavarjam a többieket
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Ne legyen túlzottan magas kiemelése
8.) Honnan vásárolnál?
Mind1
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Integrált hangkártya(laptop), esetleg telefon néhaÜdv,
hEngi -
concret_hp
addikt
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
főleg melóban, a kedves kollegák zajának kiszűrésére
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
lásd 1,
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
30-40K, de ha 15ért van, nem leszek szomorú
4.) Új vagy használt?
brand new
5.) Circumaural vagy supraaural?
fülemköré
6.) Zárt vagy nyitott?
gondolom csak a zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
semmi igazán speciális
8.) Honnan vásárolnál?
kínából is berendelem ha kell
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
gagyi noti kimenet + asztali gépnél egy megnem mondom milyen kártyaszóval olyan fejhallgatót keresnék ami a környezeti zajból viszonylag sokat levesz anélkül, hogy levinné a fejem a zaj, mert ugye az hogy zajt még nagyobb zajjal nyomok el, annak nem feltétlen van értelme
vagy fullba vagy sehogy :D
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Batyulda #55210 üzenetére
Majd' 50 rugóért már érdemes körbenézni az embernek. Régebben jútyúbos akusztikus zenéket kértél itt. Olyasmihez én pont nem egy zárt stúdiómonitort vennék, hanem legalább valami félnyitottat, de Te tudod. Használt dolgokról nem is beszélve...
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Tim82
félisten
válasz Batyulda #55207 üzenetére
A Muziker megbízható bolt, nekem (és azt hiszem, a topikban mindenkinek, aki eddig rendelt tőlük) pozitív tapasztalatom van velük.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Zolás
addikt
Üdv. Kicsit emeltem a keretemen, és gondolkozom egy superlux 662 evo fejhallgatón. Kizárólag az alaplapról hajtanám, az lenne a kérdésem hogy ez mennyire könnyen hajthatónak számít?
Egy kényelmes fülhallgatót keresek 15k összegig, és ennél tetszik hogy adnak velúr párnát is. A felhasználás játék és zene, youtube minőségű zenékkel, szóval semmi extra. Funkyt, rap, metál, tuc tuc vegyesen.[ Szerkesztve ]
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Első sorban mindenkinek szeretném meg köszönni,a tanácsot.Tegnap meg vettem az ajánlott Kingston HyperX Cloud-ot.(17 volt ,szinte új,jó vétel volt szerintem)Koss UR 30-at váltott.Előtte be mentem az MM-be ,és elég sok fülest meg hallgattam.Vittem magammal a viszonyítási alapnak a koost és 4 zene számot jó minőségben,amik különböző stílusok.nos ami tetszett az árához képest az a AKG K518 volt.Érdekes hogy tesztek nagyon dicsérik a Y50-et.Jobban szólt a K518 nál,de amennyivel drágább,annyival nem jobb.Sennheiser HD 4xxx szériából hármat meg hallgattam,árukhoz képest felejtős nekem.A HyperX Cloud az én ízlésemnek(többnyire akusztikus zenéket halgatok.Klaszikus zene,nép zene,ill jazz.Fontos lenne hogy ne legyen az a túl sok,a középre rá mászó mély,szép magas hangok,szellős nagy tér) a felsoroltak közül a leg jobban szól.Főleg a bársony párnákkal,amivel szellőseb,és nem annyira mély.Ami még tetszett az ár hoz képest az a Maxel retro DJ.jól szól csak nekem kicsit sok a mély.De ami a legjobban be jött az 50 000Ft os kategóriáig az a Senheiser HD 569 volt.Számomra gyönyörű szellős hang.Na majd egyszer. Végül annyit kérdeznék még szerintetek hol tudnék pesten meghallgatni Shure srh 440-et vagyAKG k240-et ?Szerintetek jobbak a Kingston HyperX Cloud-tól?
[ Szerkesztve ]
-
impalaman
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Fejhallgatót keresek 35-40 ezer Ft-ig, ami fontos lenne, hogy circumaural és vagy alapól, vagy kis felárért plüss párnás legyen. Jelenleg egy Superlux HD681B-m van, plüss párnákkal, kényelem terén abszolút elégedett vagyok vele, de hangban valami mást szeretnék, kicsit kevesebb magasat és határozottabb, ütősebb mélyeket. A forrásom egy S.M.S.L SD-793II.
Járt nálam kipróbálásra egy Superlux HD330, az hangban meg is felelt volna lényegében, de elég nagy szorítóereje van, sajnos hosszabb távon eléggé kényelmetlen volt szemüvegesként. Tehát olyasmi hangot szeretnék, de a HD681B kényelmével.
HD681 Evo-m is volt, tetszett, de a tartósságával voltak gondjaim.
-
-
Spíler
őstag
Ebből speciel van még 600 és 16 Ohm-os is.
Mi az impedancia?
Egyszerűen megfogalmazva, az impedancia az áramfolyás gátlását határozza meg egy elektromos áramkörben. Míg az ellenállás kifejezetten az egyenáramú áramkörök jellemzője, az impedancia ettől eltérő, kifejezetten a váltakozó áramú áramkörök jellemzője, a kapacitás és induktivitás hatását veszi figyelembe.Mire utal a fejhallgatóm impedancia értéke?
Arra utal, hogy az optimális hang eléréséhez szükség lehet egy fejhallgató erősítőre…MAGAS IMPEDANCIA
Nem javasolt hordozható eszközökkel használni, mint például egy iPod-dal. A legkézenfekvőbb indok, a legtöbb esetben a fejhallgató hangereje nem lesz elég magas egy hordozható eszközzel. Ez azért van így, mert egy magas impedanciájú fejhallgatóhoz nagyobb feszültség szükséges, mint amit egy hordozható eszköz képes szolgáltatni. Ezért, egy magas impedanciájú fejhallgató alkalmazásakor ajánlatos egy erre tervezett fejhallgató erősítő használata.ALACSONY IMPEDANCIA
Az alacsony impedanciájú fejhallgató általában hangosabb lesz hordozható eszközhöz kapcsolva. Azonban, néhány esetben, még egy alacsony impedanciájú fejhallgatóhoz is ajánlott egy fejhallgató erősítőt alkalmazni. Ennek oka, az alacsony impedanciájú fejhallgató jellemzően sokkal jobban szól, ha nagyobb árammal tápláljuk. Egy alacsony impedanciájú fejhallgató frekvencia átvitele nagymértékben megváltozik és feljavul (különösen a mély tartományban) amikor egy elegendő áramot biztosító erősítővel használjuk. Ritkán, néhány alacsony impedanciájú fejhallgató esetén, mint az AKG Q701, ami nem csupán a jobb minőség eléréséhez igényel nagy áramot, hanem a megfelelő hangerőhöz is. Ez egy jó példa arra az esetre, amikor a fejhallgató impedanciája nem túl magas, ám az érzékenysége sem. Ebben az esetben a fejhallgató meghajtásához több energia szükséges. Muzix.hu[ Szerkesztve ]
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
Nálam komplett kábelcsere is kellett kb 3-4 év után, az sajnos Q drága, 15k. Mondjuk én nem vigyáztam rá kbsemennyire, azt mondták, hogy ez a fejes egy tank. Illetve a jack átalakító is széthullott, a "makkja" bent maradt a többszázezres keverőpultban, amitől én meg kb infarktust kaptam. Végül szét kellett szedni a keverőt (nem egyszerű mutatvány), aztán sikerült kipiszkálni belőle.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
concret_hp
addikt
-
Spíler
őstag
válasz impalaman #55221 üzenetére
Én arra tippelnék,ha a HD330-at meghajtotta rendesen akkor a DT770 250Ohm-t is megfogja.
Hangsúlyozom csak én gondolom így,majd jönnek a tapasztaltabb versenyzők és helyre teszik a dolgotÉn csak a gondolat magvát szeretném elvetni.
https://www.muziker.hu/audio-technica-ath-m40-x-b-stock-902089[ Szerkesztve ]
-
Spíler
őstag
válasz concret_hp #55224 üzenetére
Még az előző vége is neked szól.
Még egy kis mag.
https://www.muziker.hu/beyerdynamic-dt-770-pro-32-ohms
https://www.muziker.hu/superlux-hd-661-bk
https://www.muziker.hu/superlux-hd662-evo-blackEz kényelmes és kizárja a zajokat biztosan.
https://www.muziker.hu/vic-firth-db22[ Szerkesztve ]
-
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Spíler #55222 üzenetére
Szerintem ennél komplexebb a dolog, sok mindentől függ a hajthatóság.
Vannak a "vintage" fejesek, bazi sok (jellemzően 600) Ohm-mal, melyek közül sok elég hangos mobil eszközről is, csak hergya a végeredmény. Meg az esetleg modern nemannyirasok Ohm-osak, melyeknél mégis elvérzik sokminden, mert valamiért kifejezetten combos vas kell alájuk.
Sosem néztem utána miért és nem is értenék hozzá. Ezért kérdezek inkább adott esetben és hallgatok a tapasztaltabb/nagyobb tudású versenyzőkre.Alapvetően egy 30 éves, de komolyabb fejes esetében élnem kell a gyanúperrel, hogy a gyártási processz olyan volt, hogy nagy ellenállású cucc keveredett ki a végén, de mégis ügyeltek a várható hangerőre, mert akkoriban egyszerűen nem volt jellemző a komoly fejhallgató erősítő, mobil eszköz pedig nem is létezett és a legtöbben rádugták a sztereó fejhallgató kimenetére, azt' csók. Ettől még egy brutál végfok biztos jót tesz nekik (meg bárminek), míg a mezei dap erős kívánnivalókat hagy maga után...
Olyan ez az erősítő, ill. meghajtás kérdéskör, mint mikor ötvennel megy a városban egy Trabant, meg egy Maserati, mindkettő negyedikben. Bizonyára nem kell tovább kifejtenem[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Spíler
őstag
válasz RetepNyaraB #55228 üzenetére
"Bizonyára nem kell tovább kifejtenem"
Nekem aztán biztos nem.
A kömíves suliba nem nagyon tanítják,hogy mennyi Impedanciát(vagy mit)keverjünk a malterbaNe vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
Utcára nagyon jó, de én egy ideje már nem használok ott hangkeltőt, így a HD25 nálam már csak ilyen néhaelőveszem fun fülesnek van. Elsődlegesen egy Pioneer HRM-7-et használok, ami picit drágább, de nagyon más világ. A magas 15kHz körüli kiemelését leszámítva (kegyetlenül szúr) meglehetősen kiegyenlített hangja van, nagyobb a tér, a felbontás ég és föld, illetve nagyon kényelmes. Sajnos a HD25 nem versenyezhet vele, az csak utcán jobb. De ott sokkal-sokkal, a Pio csak beltérre jó.
Zsanklaud-on nem találtam semmi saját cuccodat, csak követést. Egyébként én is simán lezso6 vagyok ott, bár én elég dara DnB-t szoktam keverni.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
kromatika
veterán
Sziasztok.szerintetek hol tudnék pesten meghallgatni Shure srh 440-et vagyAKG k240-et ?Szerintetek jobbak a Kingston HyperX Cloud-tól?
-
niof
addikt
válasz lezso6 #55230 üzenetére
Mixcloud-ot írtam !
Én is bírom a d'n'b-t, de inkább a régi klasszikus stílust, meg a jó öreg Jungle-t, meg a breakbeat-et. Amúgy főként Progressive House-ban utazom, de megfér vele egy tető alatt a techno és a deep house is. Az alapvető irány egy Digweed-hez hasonló, de persze a saját ízlésemmel megbolondított hangzásvilág. Amúgy hangzásban sajnos a régebbi zenéim nem olyan fényesek, mert a Behringer dac hangja közel sem volt a Spartan hangjához, és ez hallatszik is a 2 hónapnál régebbi zenéimen. Akkor vettem meg kb... Nem olyan nagyon sz@r, de nem is jó. Itt vagyok amúgy, ha már többen is "coming out"-oltak mostanában:
[link]Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Ja, én is arra gondoltam, csak hüleséget írtam. Látom van még egy 78, így már ok.
House az nagyon más, ott egyszerűbb a keverés. Ezért kell egyszerre sok számot összekerni meg kreatívkodni. Nekem amúgy egy Traktor Kontrol S4-em van, szóval csalok, teljesen digitális, több idő jut hülyülni.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
-
Batyulda
tag
Respekt muziker... tegnap kora du rendeltem meg a fejhalogatomat tőlük,ma délben már hozta a gls futár, folyamatos email tajekoztatás, gls nyomonkovetes minden. Profi rendszerük van
-
törölt tag
válasz EQMontoya #55241 üzenetére
Igen, mert tudják a gyártók is, hogy mindenki terelődik a hordozható cuccok felé, és megpróbálják eladni úgy a termékeiket, hogy milyen szuperül megy hordozhatóval. Ami ordas ferdítés, eddig nem nagyon hallottam olyan fejest, ami hűde jól ment volna úgy. Kivéve talán azokat a fejeseket, amik amúgy sem voltak olyan jók, hogy javítana rajtuk egy normális forrás.
-
Tim82
félisten
válasz #16820480 #55243 üzenetére
eddig nem nagyon hallottam olyan fejest, ami hűde jól ment volna úgy
Eddig én is csak a sokszor emlegetett Veho Z8-at, ami - legalábbis az én megítélésem szerint - nem szól jobban egy asztali DAC/fejhallgatóerősítőről (Audio-GD NFB-11.32), mint a Cowon D2-mről.
Elképzelhető persze, hogy egyszerűen jobban passzol a hangkaraktere a D2-höz.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
haddent
addikt
Sziasztok
fejhallgató kéne nekem, strapára! hurcolászni, melóba (iroda, de akkor is!), otthonra. Általános (főleg rockos) zenehallgatásra, de nem kell kifejezetten hibátlan audiofil, legyen kiegyensúlyozott "monitor" -ra hajazó, tényleg sima, általános megteszi. Ha lehet választani akkor a magas ne szúrja ki a szemgolyóm belülről.
Ami fontos: strapabíróság. Minnél több erős fém szerkezet, létezik elérhető árkategóriában fém cucc?
A kábel sem ártana, ha alapból cserélhető lenne, de nem kitételÁrban minnél lejjebb, de max. 30 ig nézelődnék.
Valakinek beugrik valami? köszi!
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
30.000 Ft környékén tudtok mondani egy jó fülest általános zenehallgatásra, amatőr szintű zenemixelésre? Beltérben lenne használva csak.
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz dangerzone #55247 üzenetére
Illetve jó lenne, ha egy telefonhoz csatlakoztatva is tudnám használni, ha mondjuk az ágyon fekszem.
-
Batyulda
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- BestBuy topik
- Asszociációs játék. :)
- Mini PC
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Társasjáték topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest