-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz BigBlackDog #54150 üzenetére
Hát, egy Q701-hez képest mindenképpen De mondjuk 990-ből is van 32 meg 80 Ohm, azokat csak elvisz már egy házimozi is akár.
-
aknaakna
tag
Sziasztok!
Fej/fülhallgató vásárlás előtt állok, ugyanis az előzőm sajna megadta magát...
Az árkategória 15-17.000 Ft lenne, új és használt is okés. Lehet fej és fülhallgató is, de ha fejhallgató, akkor mindenképpen over-ear, zárt. 90%-ban metal zene hallgatásához kell (otthon/utazás közben), így hangzásra inkább a neutral füleseket szeretem, legyen tiszta közép és magas, de azért a basszus se legyen irritálóan kevés. Ha fejhallgató, akkor valamilyen szinten legyen hordozható, ne legyen nagy. Telefonról hallgatnám, illetve laptopról, hangkártya nélkül. Fontos, hogy M.O.-n beszerezhető legyen, mert mostanában szeretném megvenni. Köszi előre is mindenkinek a helpet."I dont want it, I just need it, nothing seems to satisfy..."
-
bobby_30
tag
Sziasztok!
Denon da 300 usb- hez keresek megfelelő fejhallgatót. Kizárólag otthon használnám, lehet nyitott vagy zárt, akár használt is. Gyakorlatilag nincs megkötés, a lényeg hogy passzoljon hozzá. Árban jó lenne ha 60-ba beleférne, de ha szükséges akkor áldozok rá szívesen többet is. Egyenlőre egy médialejátszóról hallgatok veszteségmentes zenéket, illetve Deezer előfizetésem van. Legtöbbet hangszeres zenéket hallgatnék, de a techno sem áll távol tőlem. Előre is köszönöm a segítséget. -
őstag
Utolsó lehetőség:
Beoplay H6 2nd gen
vagy
Bose QC25
Dragonfly black 1.5 lesz mellé
napi 90 perc utazás, amiből 70 perc metró/villamos.
kb. 90%ban ez idő alatt hallgatok zenét."Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
őstag
válasz Seraph 16 #54156 üzenetére
H6 ból, csak az 1 gen-t hallottam, és a legtöbb számnál wow...,de a néhánynál nagyon hiányzott a basszus, és ez pont a rock zenéknél történt.
Kicsit hosszabban: The pretty reckless: the devils back, living in the storm, shinedown: second chance, avicii: addicted to you. Mind flac. Kiváló!!! Tiszta egyenletes, olyan részletesség, amire azelőtt nem emélkszem (sajnos nincs akkora tapasztalatom, mint sokaknak ezen a fórumon, de sok fülest hallottam már). De! Shinedoen - Sound of madness, na itt teljese elvérzett. Megjegyzés: Az egész egy sony xperia L-ről ment (nem egy nagy szám..., nagyon nem...). Viszont a v2 legalább annyiban más, hogy "basszus kiemelt" vagy legalább erősebb a basszusban, ha nincs is túlzásba víve a tesztek szerint.
A Bose-nél nagyon tetszik a hangkép, picit sok ugyan a basszus és a magas mehetne feljebb, de a részletessége már bőven elfogadható, és kellemes az egész hangzás. Telefonról is kifejezetten szépen szólt. Ugyanakkor teljesen értem miért mondják néha rá, hogy nem top hangminőség. Néhol nagyon szép a részletessége, de bizonyos helyeken ez elég rendesen elveszik. A sub-bass szép, de picit feljebb már nincs részletessége. Néha olyan hangokat alkot, hogy a környéke szép és tiszta, de ott valami fura dolog történik, és sokkal gyengébb minőségben jelenik meg. Ezek, ha a háttérben szólnak, akkor nem tűnik fel senkinek, de ha odafigyelünk akkor ott van. Ez azért van, mert kukacos vagyok vagyok, egyébként nagyon jó"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
törölt tag
válasz Seraph 16 #54157 üzenetére
Nekem a kettő közül inkább a H6 tetszik hang alapján (bár azt nem tudom, hogy az első vagy második generációsat hallottam). A Bose akkor jó, ha kell az ANC, mert abban ők nagyon jók. Amúgy meg ATH MSR7 és AKG K545 még szintén a kategóriában, és érdemes lehet kipróbálni őket. Én anno miután ezeket mind végigpróbáltam, egy K545-öt vettem magamnak.
-
Nevl
csendes tag
válasz DEJVID #54135 üzenetére
Sziasztok!
Köszi mindenkinek a segítséget meglett a nyertes. Tegnap végighallgattam 10-15 fülest AKG-tól, Sony-n Grado (?)-n keresztül egészen a Sennheiserig, de messze a legszebb/kiegyensúlyozottabb hangzása az ATH M40-x-nek volt, így ezt be is szereztem.
Dac/amp combot is sikeredett találni egyet, hosszas keresgélés és további néhány buta kérdés árán ráakadtam a Fiio X15 Alpine 2-re, 40 körül be is lehetett szerezni. Beüzemelve gyönyörű hangja van így a fülesnek, persze itt már kezd számítani, hogy a source zenének milyen a minősége, ezen lehet még dolgozni.
Nevl
-
Nevl
csendes tag
válasz superg #54162 üzenetére
Elég széles palettán mozog Rock és klasszikusok főleg, de mindenfélét hallgatok.
Tesztnek ezeket használtam:
- Rachmaninoff Piano Concerto No. 2
- Guns 'n Roses - Welcome to the jungle
- ACDC - Shoot to thrill és thunderstruck
- Junkie XXL - Mad Max Fury road OST - Brothers in arms (ez főleg az "extrém" mély/magas váltások miatt)na meg gaming és flilmek vegyesen. Eddig mindenhol remekel, de kábel problémák miatt PS4-n nem tudtam kipróbálni.
-
hegyitaho
tag
Sziasztok!
Irodai, intergrált hangkártyás használatra keresek 30k alatt minél jobban szigetelő fejest.
ebből a célból kipróbáltam egy M30x-et, de amellett hogy nem eléggé szigetel, még mélyből is túl sok volt benne.AKG Y50, AKG K92 vagy MDR-100AAP-t nézegettem, de mindegyikre azt írják közepes a szigetelése. Jó lenne minél nagyobb/kényelmesebb legalább 2m-es kábellel. Létezik ilyen ami nem aktív zajszűrős?
[ Szerkesztve ]
-
szezso15
addikt
Sziasztok!
Fejhallgatót keresnék karácsonyi ajándéknak. A keret max. 15 ezer körül lenne, vezetékes, on-ear kialakítású kellene. Főként utcán lenne használva, szóval a könnyű hordozhatóság fontos szempont.Zenékből pedig főleg elektronikus és RnB szólna rajta Spotify-ról, szóval semmi FLAC, vagy ilyesmi.
Mi a legjobb választás ilyen áron? Mindenképp újat keresek.
Köszi a választ előre is!
*Hajrá Loki!* i15+
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz pulutodurumo #54169 üzenetére
A Veho Z8 első és legkitartóbb ajánlói között szerepelek én is, mert magasan túlmutat az árkategóriáján mind anyagminőségben, mind kidolgozottságban, és nem utolsósorban hangminőségben.
De pár nappal ezelőtt kiderül, hogy a nagyon nagy fejűeknek problémát jelenthet a méret, miszerint még teljesen kihúzott állapotban is kicsi.
(Eddig magamat is a nagyon nagyfejűek közé soroltam, de nekem kb. félig kell kihúzni az állítható részt.)
És erősen szoríthatja a fület a nagyfejűeknek szűk fejpánt miatt. (Ez utóbbi egyébként könnyen tágítható, ha vigyáz az ember, hogy a csuklós részen túl megtámasztva, a fejpárt közepénél próbáljon rajta nyitni.)
Tehát nem árt ezeket a szempontokat is figyelembe venni, mielőtt valaki megrendeli a Veho Z8-at.
Valamint azt, hogy a fülpárnájában lévő szivacs nem az a kimondott "vaj puha", mint pl. a Sony MDR-XB300-é, tehát elképzelhető, hogy ez miatt sem lesz kényelmes mindenki számára."A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
RetepNyaraB
veterán
válasz gaborka8x8 #54170 üzenetére
Egyébként memóriahabos párna?
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz RetepNyaraB #54171 üzenetére
Szerintem nem. Véleményem szerint simán csak szivacs.
"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
gabor231
tag
Ja meg nem lehet kapni a vehot. Mobilx nél kifogyott ahol jo áron lett volna
-
gaborka8x8
aktív tag
"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
malwy
senior tag
Én [erről a vaterás hirdetésről] rendeltem a 10db bontatlanból 1 db-ot (10000Ft+1000Ft szállítás), máshol nem is találtam meg magyar boltokban.
A héten a harmadik fejhallgatót veszem már. 2-ből 1 bejött, remélem a harmadikat is megtarthatomSzerk.:
Megelőztél, én először vettem, aztán kommenteltem.[ Szerkesztve ]
-
Samtya
senior tag
válasz RetepNyaraB #54171 üzenetére
Nem memóriahabos de nem is nagyon kemény. Szinte talányos, hogy miért nyomja fájósan a fülcimpámat. Talán mert vékony és éles hátul a fülcimpám, tehát a felfekvő felület kicsi. Viszonylag egyedi eset lehet. Mindenesetre már Superlux párnák vannak rámókolva az eredetire pluszban. Képet inkább nem teszek fel a gyenge idegzetűek kedvéért.
-
-
Sinesol
veterán
Na én meg lecsaptam egy CAL Live-ra.
Bàr van mar zart fülesem, de kihagyhatatlan akcio volt cca 8000ft-os àron.
Sok jot hallottam rola, itt is ajanlottak kozt van, kívancsi vagyok milyen lesz a Shure 940-hez kepest. Bàr csodat nem varok, de jó tapasztalatbővítés kiprobalni egy màs karakterű fulest.[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
-
stephan0s_
csendes tag
Sziasztok!
Egy-két hónapja filóztam, milyen fülest vegyek, hogy továbblépjek a jelenlegin. (Sennheiser HD 201, pár éves, már esik szét) Akkor az Audiotechnica M30x-et néztem ki. Végül Shure SRH440 lett belőle, ugyanis felpróbálás során úgy éreztem, hogy az előző kicsi a fejemre, kicsi a fejpárnája. A Shure-nak ráadásul cserélhető a kábele, igaz, drágább is az M30x-nél. Beszereztem még egy Fiio E10K-it is erősítőnek. Hát, ég és föld a különbség az eddigi "rendszerhez" képest, egyelőre tesztelgetem, hallgatom a különböző zenéket rajta. Minden hang sokkal tisztábban, erősebben szól, ennél szofisztikáltabban nem tudom megfogalmazni. Kijön a forrás igényessége is, a gagyi mp3-ak mehetnek a lomtárba...
Az biztos, "objektív" tapasztalat, hogy a Sennheisert bedugva az erősítőbe, azonos hangerőre tekerve sokkal halkabban szól, mint a Shure. A Shure-t használva a potmétert max 3-4 közé tudom tekerni, hogy elviselhető legyen a hangerő, ne süketüljek meg, a Sennheisernél meg jól fel kell tekerni, és úgy sem szól valami jól, olyan "doboz" hangja van. És a Shure sokkal kevésbé hallatszódik ki, (kb. semennyire) ami elég nagy pozitívum a családnak. (Persze nem akarom összehasonlítani őket, teljesen más ár- és teljesítménykategória a kettő, csak hát ha ez volt előtte, akkor már leírom.)
-
mc.g
aktív tag
ha,valakit érdekel az AKG-K72, akkor pár szó róla:
a K52-őt nem hallottam még, de a K92-nél kiegyensúlyozottabb, dinamikusabb élvezhetőbb hangzása van, összehasonlítottam őket, a K92 mellett döntöttem, mert a magas hangok kicsit részletesebbek, de zavart az emelése a közép-mély tartományban (amely erősítette a lyukat 2-3KHz körül), ezért kicseréltettem a K72-re, és nagyonjó döntés volt !! Ha veszek is valaha másik fejhallgatót, ezt mindenképp megtartom ! nagyon kiegyensúlyozott mélytartománya van (kb. 10-500Hz között), és a magas aránya jól el van találva. a 72/92 hangzása nagyon hasonló, mégis 72 sokkal arányosabb.
én átjavítanám az ajánlott fejhallgatók között a K92-t K72-re !
persze, nem tökéletes, mert egy kis lyuk 2-3Khz-en, egy kis emelés 5-6KHz-en, visszafogott 10-20Khz-es tartomány, de ezek a hibák kevésbé jelentkeznek a K72-n, mint a K92-n. a K92-nek kicsit részletesebb a hangzása 10Khz felett, de nem több, viszont a K72 sokkal jobban adja a sub-okat, 10Hz-nél, mintha két dugattyú pumpálná a fülem, K92-nél ez visszafogottabb...
következtetésképp a K92-ben vékonyabb membrán van a hangszórókban, ezért kicsit gyorsabban reagál a magas hangokra, viszont a K72 vastagabb membránja jobban tartja az alakját, nagyobb hangnyomásnál is, ezért a mélyebb tartományt (1KHz alatt) precízebben továbbítja.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
Na, írok én is egy kis szösszenetet a Beyerdynamic DTX 910-ről:
DTX910
Anyagminőség: Az SHP600 / HI2050 mellett nem rúg labdába, nyekergős műanyag, de állítólag masszív. Aki fél a kábelszakadástól, az nyugodtan vegyen ilyen fejest - valami brutálisan vastag kábelt raktak rá.
Kényelem: A plüss párnák viszonylag kicsik, emiatt néhány óra után már diszkomfort érzet jelentkezhet. Amúgy könnyű és a fejpánt rész is kellően párnázott, nem nyomja a fejtetőt.
Hang: A legjobb rész (igazi ronda és finom fejes). Van egy kis magaskiemelése, emiatt néha elkel -3dB vágás a magastartományon, de enélkül is hallgatható. Nyitott, jó tér, az SHP600 / HI2050-hez hasonló dögös hangzás, de itt a középtartomány jobban előtérben van, így pl. a Joe Satriani-féle elektromos gitárzene élvezetesebb rajta. A basszus is teljesen rendben van nyitott fejeshez képest, kellemesen kiegyenlítettnek érzem a hangképet. Aki nem akar EQ-val játszani, az nyugodtan vegyen ilyet otthonra - hordozhatónak a nyitottság és a vastag 3m kábel miatt nem ajánlott.Amiről szólt: Musiland Monitor 01 US 2012 DAC / Sense V1 és Presenter 2 Head Amp
Wherever you go - go with all your heart.
-
superg
senior tag
Megtudjátok nekem mondani hogy egy Hyperx Cloud Core hol helyezkedik el a hasonló árú zárt fejesek között?
Ez ugye "gémer" fejhallgató nem kifejezetten zenére fejlesztve de én arra használnám.
Pl egy ATH M30X/M40X Shure srh440/240 fejesekhez viszonyítva? -
Dorien
veterán
válasz superg #54188 üzenetére
Lásd Takstar PRO 80 - kisebb különbségekkel erre épül. [link] [link]
Hasonló kategória, mint amiket említettél.
Illetve van még ez, amiről nagyon jókat írnak, de a topikból még senki sem próbálta: [link] [link]
Ha szeretném a zártakat, akkor biztos lecsapnék rá. Még 1 napig rendelhető.[ Szerkesztve ]
-
binatone
tag
válasz printpro #54020 üzenetére
A k612 pro-hoz azért írják hogy nehéz vezérelni mert csak megfelelő erősítő és dac párossal lehet belőle mély hangokat kicsikarni. A presenter3 egy nagyon jó erősítő viszont az elképzelhető hogy a k612 pro-hoz opát kellene benne cserélni ha nem egy nyugodtabb hangú picit mély orientált van most benne. Ha szereted a szép közép és még szebb magas hangokat valódi mélyek nélkül akkor vedd meg de ha kellenek a mély hangok is akkor valami mást nézz. Ha ugyan ahhoz a lánchoz csatlakoztatod a k612 prot amelyikben a DT770 szépen zenél akkor csak egér zenekart fogsz hallani, persze ebben van egy kis csúztatás de közel áll a valósághoz. Persze nem kötelező megfogadni a véleményemet csak egy a sok közül.
-
Dorien
veterán
Áhh, kész vagyok ettől a zenétől, megunhatatlan...
-
kat10
tag
Sziasztok!
Szerintetek melyek azok a fejhallgatók amik közül érdemes venni egyet.
Az ár olyan 50000 és 100000 huf között.
A márka nem igazán fontos a minőség azonban igen.
Használata telefon, tablet, laptop.Előre is köszönöm a válaszokat.
Go Pats
-
neo-geo
aktív tag
Sziasztok. Van egy Sony Pulse vezeték nélküli fejesem, de kérnék segítséget, hogy egy vezetékest ajánlana valaki ebben az árkategóriában? Max 30 ezerig, vagy alatta? Főként játékra, és kevés filmre használnám. Mikrofon nélküli is lehet.
[ Szerkesztve ]
PSN-ID:Putyesz-HUN
-
kristof123
őstag
Üdv Urak!
Segítségre lenne szükségem, az egyik barátom fejhallgatót szeretne venni és neki szeretnék segíteni.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Játék [50%], film [25%], zene [25%] (főleg elektronikus, de minden stílust meghallgat).
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
22.000 Ft.
4.) Új vagy használt?
Új.
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural.
6.) Zárt vagy nyitott?
Mindegy.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Erre nem tudok válaszolni.
8.) Honnan vásárolnál?
Ahol olcsóbb vagy ajánlottabb.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Lenovo y510p.Üdv,
K. -
Dorien
veterán
válasz kristof123 #54196 üzenetére
Omnitronic SHP-600
Superlux HD681 EVOWherever you go - go with all your heart.
-
mc.g
aktív tag
válasz hegyitaho #54186 üzenetére
ha K92-n gondolkozol, hallgass meg egy K72-t is ! szerintem jobb választás (egy mindhármat 52/72/92 tesztelő weboldal szerint is a K72 a legjobb a három közül). a K92-öt hallgattam, el is tudtam szundítani, de kicseréltettem a K72-re, itt ugyanis ugyanazok a zenék hallgatása nagyobb élményt nyújt, táncolhatnékom támadt, többször libabőrös is lettem tőle. (a boltban vásárlás elött mindkettőt meghallgattam, és azt hittem mégiscsak a drágább lesz a jobb, pedig már ott akkor a K72 tetszett jobban).
"My personal pick is the K72's as the overall all purpose headphones." [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Mini PC
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CPU léghűtés kibeszélő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Netflix
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- További aktív témák...
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest