- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz Bukk900 #54397 üzenetére
Hát tér szempontjából pont ez a baja ennek a felvételnek, a hangszerek közelmikrofonozása.
Most képzeljen el egy szimfonikus nagyzenakart, ahol a felvétel közel 200 db mikrofonnal készül, majd ugyanannyi sávra. A végén ebből a "katyvaszból" kell a hangmérnöknek teret csinálni úgy, hogy szimfonikus nagyzenekarban a hangszereknek kötött elhelyezkedése van. (Mindig megemelem a képzeletbeli kalapomat előttük.)
De a legmegdöbbentőbb számomra az volt, amikor valamelyik Shura "prospektusban" a cég egyetlen szóló zongora bemikrofonozását is 7 db, nem tévedés, hét darab mikrofonnal ajánlotta. A képen ott volt, hogy miként ajánlja a mikrofonok elhelyezését. (Horribile dictu, egy mikrofon külön vette a pedálok hangját.) A leírásban pedig ott volt, hogy melyik pozícióba melyik típusú (karakterisztikájú, átvitelű) mikrofonjukat ajánlják.
Na, az ilyen mikrofonozás következménye az, amikor a hallgató a mély hangokat balról, a magas hangokat jobbról hallja, mint a zongoraművész, aki a darabot játszotta.
Miközben a koncerteken a zongora szinte mindig keresztben van a színpadon, és már az első sorban sincs meg a valóságban ez a térérzet."A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
Tulku
veterán
válasz gaborka8x8 #54401 üzenetére
Egen...a jámbor svéd meg elmene a templomba egy Revoxszal 1976-ban oszt felvette két mikrofonnal a Cantate Dominot...és lőn referencia...pedig orgona es van benne...meg nagy nagy kórus....
A másik hülye meg Nagrával lement egy jazz klubba, oszt asszem három mikrofonnal felvette a ...na mit is?
Találós kérdés jazz kedvelőknek...
-
Dabaka
csendes tag
válasz Spíler #54400 üzenetére
Az a baj, hogy kb. semmi nincsen bolti készleten, csak raktáron. Azért néztem a Senh-t, mert arról viszonylag jókat olvastam. Néztem, hogy irreálisan magas az ár (ráadásul csak az Apple-s verzió van, nekem meg Androidos kéne), de egyszerűen nem tudok mit kezdeni. Ugye ezt a kártyát készpénzre nem tudom váltani, tehát így is-úgy is le kell vásárolnom valahogy.
-
törölt tag
Te csak finnyás vagy
Bár már egy ideje volt, és azóta változhatott az ízlésem, de szerintem nem volt rossz a PM3. A benyomások alapján azt tudom mondani, hogy a zárt EL8-nál azért jobb (és olcsóbb). Tényleg eléggé mélybe húz, egy világosabb forrással viszont jól összhangba kerülhet.Nem az LCD2-vel kell amúgy versenyeznie, az inkább a PM2 meg PM1 dolga lenne
-
Tulku
veterán
válasz #16820480 #54404 üzenetére
Nem említettem a 2-est...általánosságban az LCD-kről beszéltem, ezek ugyanis kellőképpen sötétnek vannak titulálva, ehhez képest nekem sötétebb a PM3...viszont le kell írjam, hogy jó fejes a PM3 (meglep hogy neked is tetszik...neked egyébként más a zsánered...) de kellőképp részletes forrás kell alá...na talán egy sabre dac ide pont jól jön....
-
kisocsi
tag
Sziasztok!
Békés Boldog Ünnepeket Kívánok!!!!
Zárt fejhallgatót keresek Rock zene és játékhoz. Max. 20K tudok rászánni,és ha van lehetőség teló is lehessen használni. És szemüveggel is használható legyen!! /Majdnem elfelejtettem,1 hónapja van. :-( /
Segítségeteket előre is köszönöm!!![ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz kisocsi #54411 üzenetére
Kingston HyperX Cloud [link]
külföldről ISK HP2011 [link]
esetleg kicsivel többért Audio-Technica ATH-M30x - mondjuk szemüveggel lehet, hogy ez nem lenne jóDabaka: Vegyél egy Sennheisert, add el aprón, aztán az árából vehetsz valami jobb fejest.
[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
galaxys80
veterán
Sziasztok!
Sony mdrzx220bt vagy Sennheiser HD202?
Kizárólag minőség érdekel. Most attól vonatkoztassunk el, hogy bt vagy nem.
Nekem a Sony tisztábbnak tűnt, de a Sennheiser-ben meg mintha több lenne a mély.
Jelenleg-e kettő közül kellene választanom. Úgy örökölném őket. -
haromegesz14
aktív tag
Sziasztok!
Wifi-s fejhallgatóknál teljesen természetes egy alap zúgás/zaj? Ha igen, van valami megoldás az antenna elhelyezésével kapcsolatban, hogy a lehető legkevesebb zajjal járjon?
10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!
-
pulutodurumo
őstag
válasz haromegesz14 #54415 üzenetére
Namámost! Az FM rádiós fejhallgatóknál igen. Az olyan. A digitális átvitelt használóknál elméletileg lehet csönd. Ha a fejhallgatóba épített elektronika jó. Ha nem jó, az is súgni fog.
De ez itt kissé off.[ Szerkesztve ]
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Leigazoka
tag
Jó napot + kellemes ünnepeket fórumtársak!
Én a Sine és a nemrég érkezett Oppo HA2-SE erősítő tök jól érezzük magunkat, de kövi lépésként egy nyitott fejhallgatót képzelnék el.
A műfajok még mindig a következők: búztól a metálig (folk és ilyen templomos: Powerwolf)
Az igények: Jó tér és hangszer szeparáció, finom közép tartomány, pont elég magas és a műfaj álltal megkövetelt basszus.
A kinézett típusok között szerepel: Az ujdonsült Audeze iSine aki IEM (30 mm membrán), Hifiman HE400i és a Grado SR325E fejhallgató.
Köszönöm a segítségeteket.
Üdv. B. Máté
-
strynox
tag
Sziasztok.
A minap nyertem egy Blue Yeti mikrofont és egy Blue Lola fejhallgatót. A Yetit majd valszeg eladom, viszont a fejhallgatóról kikérdezném a véleményeteket. Próbálta már valaki, az árkategóriához képest ajánlott darab? A mély/ magas frekvenciák hogy oszlanak benne el? Külső hangokat mennyire hallani a viselése közben?
Előre is köszi a segítséget. -
badxgirl
aktív tag
Sziasztok.
Sony zx660ap-ről mik a vélemények?
Igazából nem vagyok egy nagy zenefogyasztó, napközben a fiam mellett időm sincs, éjjel szoktam hallgatni, így kapásból szempont, hogy ne döngjön a külvilág felé a cucc ész nélkül. Kialakításra azok a típusok szimpatikusak, amik nem túl szorosak, és viszonylag puhák, szinte alig érjen hozzám. Ágyban fekve amúgy sem igen hagyom el magamról. A zenei ízlésem totál vegyes, bár a fő a rock és metál vonal. Nem kell hogy őrületes mély dübörögjön, inkább az a fontos hogy mélyet közepet magast egyaránt lehessen hallani, és semmiképpen ne recsegjen. Ezen felül nem kell semmi extra, nyilván nem stúdióminőséget várok, inkább egy kiegyensúlyozott, mindent élvezhetően kiadó hangzást, ami nem tolakodóan, puffogó légkalapácsszerű mélyekkel tolakodik be a fejembe. Mindezt úgy, hogy nő lévén csakis színes külsővel jöhet szóba, (persze tudom éjjel ebből marha sokat látok), és 10.000-nél többet nem igen költenék rá. Tudom hogy ez jóformán csak az épeszű termékek belépő kategóriájára elég, igazából ezért a zx660ap-re hajlok, azt most kereken 10ezerért meg tudom venni, vagy még esetleg a sony xb450ap rúg labdába ugyanennyiért, a férjemnek olyan van, az tetszik mind kialakításra mind hangzásra, talán a mély lehetne parányit kevesebb, de azon telefon eq-val is tudok segíteni. Ellenben papírra vetett paraméterek alapján a zx660ap kicsit jobbnak tűnik ugyanannyiért. Mellesleg meghajtani egy samsung galaxy s7 fogja, néha esetleg egy asus transformer hibrid tábla pc.Ezek alapján érdekelne, szerintetek mennyire jó választás a zx660ap, esetleg az xb450ap-hez képest tudtok e róla nyilatkozni, mivel hirtelen csak az van összehasonlítási alapnak, vagy esetleg tudtok mást ajánlani a szempontjaim szerint, ha ez nem jó?
-
törölt tag
Hello!
Milyen 18000ft alatti supraaural fejhallgatót ajánlotok általános használatra?
Az ajánlóban leírtak kifutottak a közelibb boltokban. -
dokee78
félisten
Kaptam egy Hama Urage Vibra Headsetet.
Ha be van kötve a gépre van egy alapzaj.
Nem folyamatos zúgás,hanem egyenletlen .
Ha kikapcsolom a Vibra funkciót akkor megszűnik.(USB-n csatlakozik a Vibra miatt.)
Ha megy zene,film vagy valami hanganyag akkor nem csinálja.
De nem azért,mert nem hallom a zenétől.
Más gépben nem csinálja.
Lehet zárlatos az USB?Tehát a gépemmel lehet valami gond.
Ötlet?
Audio Driver a legfrissebb.[ Szerkesztve ]
-
Spíler
őstag
válasz badxgirl #54420 üzenetére
Véleményem szerint a mostani akciós árát megéri.
https://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=fr&u=http://www.01net.com/tests/test-sony-mdr-zx660ap-ce-casque-a-70-euros-nous-a-tape-dans-les-tympans-4900.html&prev=search(#54423) nakos1212
Esetleg neked is megfelelhet a Sony-mdr-zx660ap,ha semmi nincs az ajánlóból.
[ Szerkesztve ]
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
badxgirl
aktív tag
válasz Dorien #54426 üzenetére
nem volna rossz, leszámítva hogy nekem elég férfias a megjelenése, illetve ódzkodom a méretétől. Volt egyszer egy egészen hasonló felépítésű fejhallgatóm, szerettem, de az őrületbe kergetett, mert hanyatt fekve szeretek zenézni éjjel, és a párna állandóan lökdöste ide oda, valahogy sehogysem akart megférni a fejemen. Pedig az ára és az alapján amiket olvastam róla így hirtelen, szimpi lenne.
-
Bodz
nagyúr
válasz Dorien #54429 üzenetére
És HD40 néven még fehérben is kapható.
-
Domonkos8
tag
Sziasztok!
Így karácsony után lehetőségem nyílt egy új fejhallgatót vennem, szeretnék továbblépni a mostani hyperx cloud-on.
Elvárásaim:
Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Elsődlegesen otthon, nagy ritkán utazás közben: vonat, busz.
Milyen célra szeretnéd használni?
Csak zenehallgatásra!
Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
maximálisan 60.000ft, de mondhatnátok 50 körül is párat.
Vezetékes vagy vezeték nélküli?
vezetékes. De előny lenne, ha lehetne cserélni a vezetéket az esetleges sérülés esetén, de ez nem fontos annyira!
Circumaural vagy supraaural?
Circumaural.
Zárt vagy nyitott?
Elsődlegesen zárt.
Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
nélküli
Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
nem túl erős, de dinamikus mély. Tiszta magas hang. A hangzástól részletgazdagságot, dinamikus hangzást, ne legyen fárasztó a zenehallgatás.
Mire figyeljünk oda?
Akár használtan is vennék, de jó lenne, ha belföldről tudnék venni.
Még annyi, hogy szeretem, ha egy tárgy esztétikus, szóval, ha jól nézne ki a fejhallgató, akkor külön boldog lennék!Illetve még annyi, hogy macbook air-ről tudnám hallgatni, azt hallottam, hogy annak jó hangkártyája van, de ha nagyon rossz, akkor lehet azt is le kellene cserélnem!
Válaszaitokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
anderledani
őstag
Sziasztok
Van egy Razer Carcharias gamer headset-em, az új, USB-s változat. Tisztában voltam a hibájával, hogy a mikrofon zajos, de ez megoldható - és meg is oldódott - azzal, hogy egy telefontöltőbe dugtam az USB-t.
De sajnos maga a hangszórója így is kiad egy nagyon enyhe rózsaszín zajt. Bármelyik usb-be dugom, a jackek bedugása nélkül, minimum hangerőn is jelen van. Van arra esély, hogy egyrészt a szervizesek is hallják (53 éves és 27 éves emberek nem hallották, két 19 éves (egyik én) igen) másrészt hogy ha kicserélik ugyanilyenre, az jó legyen?
Vagy esetleg van rá valami megoldás?[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
tibcsiworld
aktív tag
Sziasztok! Először vezeték nélkülit szerettem volna, de a jelvesztés és a zajra való panaszokkal elvesztette a varázsát! Nah meg az áruk!
Szóval az elsődleges célom, hogy a laptopról nézett filmet szeretném 2 fejesre szétosztani hosszabbítóval! Semmit nem kell tudnia, csupán annyi a cél, hogyha köztünk alszik a 4 hónapos babánk, akkor tudjak a feleségemmel filmezni közben!
Melyik a legolcsóbb, vállalható kis fejes? (Jah, és a mérete is kicsi, mert a párnába belefúródhat, ...)
Köszi előre is a válaszokat!
-
Bodz
nagyúr
válasz Domonkos8 #54432 üzenetére
Ha nincs túl nagy füled, akkor Spirit Pro. Vagy HP50. Utóbbi picit unalmasabb hangú, viszont soha, de tényleg soha nem válik fárasztóvá hallgatni.
(#54433) anderledani: Eladod és veszel egy normális fejhallgatót. Valószínűleg amúgy maga a konstrukció ilyen zajos.
[ Szerkesztve ]
-
anderledani
őstag
Lehet, hogy még van elállás is. A kraken is circumaural?
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
törölt tag
válasz anderledani #54436 üzenetére
Normális fejhallgatót. Nem ilyen kraken-maken vackokat.
-
Bodz
nagyúr
válasz anderledani #54436 üzenetére
Nem a Razer lesz a normális fejhallgató.
Ha mondjuk mindenáron mikrofonos kell, akkor pl. Superlux HMC681 Evo, Bitfenix Flo.[ Szerkesztve ]
-
Spíler
őstag
válasz tibcsiworld #54434 üzenetére
Kb.mennyi lenne a vételre szánt összeg?
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
KJanoZs
újonc
Szép estét!
Egy pár kérdéssel fordulnék hozzátok:
Beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm fejhallgatót tervezek vásárolni, ezzel kapcsolatban merült fel kérdésem.
Asus Xonar DG hangkártyám megtudja-e hajtani? Keresgetve az interneten, azt találtam, hogy igen, de nem a legjobb választás. Esetleg, ha valakinek van már tapasztalata meghallgatom.
Viszont, ha mégis arra jutnék, hogy beszerzek a fejhallgatóhoz egy erősítőt, melyiket tudnátok ajánlani? (Úgy körülbelül 20 ezer Ft-ig bezárólag)
A válaszokat előre is köszönöm!
Janó
[ Szerkesztve ]
-
Hadeska22
aktív tag
Szép estét!
A véleményetekre lennék kíváncsi. Ami azt illeti közel 4 évig volt mondhatni "pajtásom" egy Pioneer SE-M390 típusú fejhallgató. Gitározáshoz használtam, külső hangkártyába dugva, viszont a jobb oldal megadta magát a napokban.
Az alábbi két fejest néztem ki, maradva a Pioneer márkánál (anno végigpróbáltam 15 db-t, de ennek volt egyedül tiszta, mégis kellően (nem bántóan) erőteljes hangja, a basszus számomra pont ideális volt, a fejes robosztus hatást keltett, illetve mivel relatíve nagy a fülem, ez volt az egyetlen ami nem bántotta a fülem sem (huzamosabb viselést követően)).
Fülhallgatóból a sennheiser-re esküszöm, vagy tdk-ra (az a jó kis eb900), viszont ha tudtok hasonló kialakítású, árban is hasonló fejhallgatót, ami egy újabb 3-4 évre a társam lehetne, kérlek jelezzétek. Az alábbi két linken megtekinthetitek a kettő fejest. Illetve, lehet nem vettem észre valamit, de az olcsóbb marginálisan rosszabb mint a drágább. Van benne bármi szignifikáns különbség ami felett nagyon szépen elsiklottam ?Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv,
HadesB.C Rich...Jackson...Ibanez(?)
-
Waikiki
tag
Sziasztok!
HD681EVO használatakor a filmekből szinte teljesen hiányzik a beszédhang, azonban a többi hang (zene, effektek) rendben vannak. Sima Spotify-t indítva az emberi hang innen is hiányzik, a zenehang torz, mintha valami hiányozna belőle. Telefonba dugva ugyanez. Lehet valami érintkezési hiba, vagy a jack dugó hibája?
Xiaomi, LeEco, ZUK, (Yi M1 Mirrorless, Redmi Pro, 360N4S, Redmi Note 4, Mi5S (plus), Le Pro 3!!!! stb.) SPEmall kuponok https://goo.gl/P3v6B0 Hardverapro csoport: https://goo.gl/EPnfc1
-
Dabaka
csendes tag
válasz Spíler #54400 üzenetére
Ma voltam a MM-ban, és megvettem a HD471-et. Csak 20 000 volt, az már jóval reálisabb ár, nem tudom, a Webshopban miért több 12-vel... Sajnos a boltban nem lehetett kipróbálni, de kint volt a 461, abba belehallgattam, szépen szólt, csak sok volt az alja. A 471-ről azt írják mindenhol, hogy a 461-től annyiban különbözik, hogy kiegyenlítettebb, több a magas, kevesebb a mély. Gondoltam, akkor pont ez kell nekem.
Sajnos a hang nem tetszik, nekem túl tompa. Hiányoznak a részletek. A szimfonikus zenekarból alig hallok külön hangszereket, de a Muse sem az igazi rajta. Az MX470-es fülesem köröket ver rá részletességben. Szóval megy fel apróra, vagy visszaviszem sajnos (ha jó arcok, visszaveszik)
Azért köszönöm a segítséget, még visszatérek
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen alaplapot vegyek?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- PlayStation 4
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi belépő szinten
- Politika
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest