Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    Ma végre szakítottam időt, hogy elmenjek egy körútra, és kipróbálgassam azt a pár fejest, ami még kalapban van nálam. Forrás egy Marantz CD6004, North Star Design Excelsio 384/32 DSD és egy Emmeline The Apache volt, illetve a másik boltban egy Yulong DA8, ami egy Soundware D200-ról kapta a jelet.

    Az első felállásban három fejes vett részt: AKG K812, AKG K712pro és Hifiman HE-6.

    HE-6: Sajnos továbbra is kényelmetlen kicsit a súlya miatt, de amúgy egyre jobban imádom ezt a fejest. Annyira szuper a mélye és a magasa, remek tere van, és számomra nagyon kellemesen természetesen adja át a zenét. Igazából már korábban írtam róla, és azóta sem sokat változott a véleményem, nagyon magas színvonalú fejesnek tartom, eddig talán a legjobbnak, amit hallottam.

    K712: Most a többivel összehasonlítva továbbra is egy nagyon jó választásnak tartom, nagoyn kényelmes, precíz hangzást ad, igaz nem megy olyan mélyre, mint a Hifiman, de azért még teljesen rendben vannak a mélyei szerintem, kicsit más, nem annyira testes, inkább pattogós. Hangzásban egyébként nagyjából pont azt tudja, amit szeretnék egy fejestől, legalábbis jelenleg, szóval egyelőre továbbra is ő a győztes a kiszemeltek közül.

    K812: Amit eddig még nem hallottam, és a sok leírás alapján nagy elvárásaim voltak vele szemben, különösen, mert úgy írtak róla sokan, hogy telefonról nem hallottak még jobban szólni semmit, meg hasonlók. Első próbaként rádugtam az AK100-ra, oké, nem telefon, de valami hihetetlen vacak hangja volt. Nem egységes tér (a magasakat tágabbnak lehetett érezni, a mélyek nagyon össze voltak nyomva, és erőtlenül puffogtak), nem szép összkép. Szvóal aki ilyen forráshoz gondolkodna rajta, az szerintem felejtse el, mert esélytelen.
    A fenti egyes számú láncról már sokkal kellemesebb volt, telt mélyek, kellemes hangtér, jó magasak, a közép is nagyon rendben volt, csak ami viszont nagyon zavart benne, az az öblössége, mintha kicsit visszhangozna. Ez viszont szerintem a kialakításától van, mivel nem hagyományos párnát kapott, hanem egy párna formára hajlított félhengeres gumit, amitől a fülkagyló lényegében egy kis barlangban van. Kipróbáltam, hogy kicsit rálapítom a fejemre, úgy már tök jó lett a hangja, eltűnt a visszhang és az öblösség, de ugye alapból nem fogom a fejemre szorítani, ha használom, szóval ez nekem egyértelműen negatívum. Amúgy egyértelműen jobb a 712-nél, kicsit más hangkép, populárisabb, de árban szerintem nem éri meg a különbséget.

    A második láncról egy K701-et és egy AD2000x-et próbáltam ki. Erről csak rövidebben, mert itt inkább a forrás lehet érdekes talán, de nagyon kellemes volt mindkét fejessel, az AD2000x-et is most hallottam igazán jól szólni, volt már számomra elég mélye is, amit eddig még nem hallottam (arról a taiwani DA&T HA2 erősítőről). Szóval nekem eddig tetszik a Yulong, kicsit melegebb hangja van, és nagyon jó benne az a Sabre chip is, csak ne lenne ilyen drága.

Új hozzászólás Aktív témák