- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz Robi BALBOA #25398 üzenetére
Alapból a szélesebb fejformára passzol, ahol rendesen fel tud feküdni. Mivel elég sokféle fejforma van, ezért ne hidd azt, hogy rányomva a lehető legjobban szigetel, mert ezzel még sok mindent nem tudsz szimulálni. Ha nagyon erősen nyomod, akkor pedig a driver is közelebb kerül a füledhez, ergo megint változik a hang, nem feltétlen pozitív irányba. Most vagy mindenki rosszul hallja és csak ti tudjátok a tutit, vagy van akinek jól passzol és jól szól, másoknak meg nem. Az internet ez utóbbi teóriát igazolja. Ettől még tervezési hiba, hogy ennyire válogatós.
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz fattyu #25397 üzenetére
Valóban, éppen akkor csak írtam, és nem olvastam, amikor az ön üzenet megjelent. (Azaz, kicsit le vagyok maradva a válaszolással.)
Erre a torzításra ellenben nem csak én panaszkodom (mint az pl. fapaci blogjából is látszik). Azt ellenben el kell ismerni, hogy csak bizonyos zenei részleteken jelentkezik, mint pl. a kitartott magas hang, nagyzenekari tutti, stb. Azaz, aki nem hallgat olyan zenéket, amikben ezek a momentumok jelen vannak, az lehet, hogy soha nem találkozik ezzel a torzítással."A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
Ati1979
veterán
Hát igen ezeknél az ath fejeseknél "konstrukciós hiba" az állíthatóság hiánya.
Szerencse, hogy ilyen egyszerűen megoldódott a dolog. Fémet fagyasztani meg hajlítgatni nem nagyon akartam.
Szóval az ilyen "állíthatatlan" fejeseknél nagyon ajánlott a próba, mivel ha nem passzol akkor szivárogni fog a hang és az életben fog jól szólni.
-
fattyu
veterán
válasz gaborka8x8 #25400 üzenetére
csak hangszeres zenét hallgatok. meg emberes éneklőset...
nem szeretem nagyon.
de 30ért uj árán az amit nekem adott mocskosul megéri. én még 60ért vettem annó és annyiért is szerettem.
Aztán lett t70 amit szintén sokan fikáznakte figyi. az nem kibúvó hogy nem illeszkedik hanem tény sajnos. az a két kistányérnyi párna a minimális billenési tartománnyal egyszerűen predesztinálja hogy csak bizonyos szélességű és a kellő helyen lapos fejen fog normálisan felfeküdni.
Semmi baj azzal hogy nem tetszik neked. de azért mert hallottál egy fejest ami egyszerűen nem a te fejedre terveződött és/vagy egy hibás példányt, ez alapján ilyen kereszteshadjárat szinten bizonygatni hogy szar és senki ne vegye.
Mindenki hallgassa meg és döntse el hogy neki szól-e úgy hogy éri az árát.
Neked nem. Hallottuk.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz fattyu #25404 üzenetére
Azt hiszem, rosszul fogalmaztam meg a mondandómat, ha bárkinek is ez jött le belőle:
"Semmi baj azzal hogy nem tetszik neked. de azért mert hallottál egy fejest ami egyszerűen nem a te fejedre terveződött és/vagy egy hibás példányt, ez alapján ilyen kereszteshadjárat szinten bizonygatni hogy szar és senki ne vegye."
Arra meg végképp nem emlékszem, hogy bárhol is még csak célzás szintjén is olyasmit írtam volna, hogy "szar, és senki ne vegye"
Sőt, éppen azt írtam, hogy sokan vannak, akik rajonganak érte. "Mindössze azt látom, hogy ezt a fejhallgatót valaki vagy nagyon szereti, vagy elviselhetetlennek tartja. Egy adott eszközzel kapcsolatos ilyen mértékben szélsőséges vélemények lehetséges okai nekem ellenben mindig nagyon "birizgálják" a fantáziámat."
És ugyanezt a kérdést, azaz, a K550-es igen eltérő megítélésének az okát kerestem már a mai első hozzászólásomban is: "Valóban ennyire másként hallanánk? Nem hiszem. Valóban ennyire mást keresnénk a fejhallgatóból visszakapott hangban? Ezt sem hiszem. Akkor mi lehet az oka, hogy ennyire másként ítéljük meg pl. a K550-est?"
Ha a fenitek ellenére valaki úgy érzi, hogy nem az okokat keresem, mint ahogy azt már először is írtam, hanem "keresztes hadjáratot folytattam a K550-es ellen, akkor attól itt nyilvánosan elnézést kérek."A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
titán
válasz gaborka8x8 #25400 üzenetére
Jajj, nee, kérlek
Attól, hogy te valamit úgy gondolsz, és függetlenül attól, hogy miről, meg miről nem hallgattad, a véleményed, véleményem, véleményünk, még nem egyenlően azonos az igazsággal.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Dave™
nagyúr
válasz gaborka8x8 #25405 üzenetére
Nekem úgy jött le, hogy a saját elméleted próbálod inkább igazolni ("rossz" zenét hallgat az, akinek tetszik). Pedig már elég sokan megállapították a probléma elsődleges forrását, a megfelelő illeszkedés hiányát, de ez neked valamiért nem volt elég szimpatikus magyarázat.
-
gaborka8x8
aktív tag
Ha önnek így jött le, hogy a saját nem létező elméletemet, de létező tapasztalatomat akarom " igazolni" akkor sikerült ismét rosszul kommunikálnom.
A fejhallgató fejformához való megfelelő illeszkedés hiányát, mint egyik lehetséges okot a szélsőséges megítéléseknek (Hiszen a Head-Fi-n is kapott ez a fejhallgató hideget meleget), abszolút respektálom. (Habár, ha tudná, milyen nagy fejem van. ) Csak nem tartom elégségesnek. Azaz, úgy gondolom, valami másnak is lenni kell még a háttérben."A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
törölt tag
válasz contaxg #25374 üzenetére
Űűű, ez nagyon jól néz ki! Nagyon jót tett a külsőnek, hogy fára (vagy olyan hatású anyagra) cserélték azt a fém peremet rajta! Pedig az eredetivel sem volt semmi gond, nagyon masszív és minőségi volt, de így még stílusos is.
Még a HE6-ból is csinálhatnának egy ilyen változatot[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gaborka8x8 #25405 üzenetére
"Arra meg végképp nem emlékszem, hogy bárhol is még csak célzás szintjén is olyasmit írtam volna, hogy "szar, és senki ne vegye"". Hát, az olyan kifejezések, mint hogy visít mint egy malac, hogy torzak és reszelősek a magasai, hogy elismert szopránokat huszadrangú énekessé tesz, hogy gyakorlatilag nincsenek mélyei, nem éppen megengedő fogalmazások szerintem.
Mindazonáltal, rácsodálkoztál, vajon mi lehet az oka, hogy te és még egy-két ismerősöd mennyivel másképp halljátok, mint a nagy többség. Ennek okai nyilván a többiek által ötletként felvetett különféle körülményekben lehettek, de szerintem legfőképpen a konkrét példány(ok)ban, amely(ek) hibás(ak) lehetett(-tek) vagy a túl korai széria gyermekbetegségeit viselhette(-ék) magán(-ukon). Ugyanis (és most szándékosan diktatorikusan fejezem ki magam), a K550-nek általánosságban biztos, hogy nem olyan a hangja, ahogyan te azt kifejezted. Én ugyebár középsávorientáltnak említettem, valóban nem egy mélyhangsúlyos, ezt akár lineárisnak is nevezhetnénk, de a magasai se lógnak ki különösebben a sorból, azok se hangsúlyosak, eltekintve attól, hogy egy kis keménység valóban jellemző tud lenni rá a felsőközép- és az alsómagassávban,, de ez a kategóriahatárokon belüli, ezt a kismértékű magashang-keménységet annyira túlhajtani, ahogy azt te tetted, nem korrekt. Akár nevezhetnénk pontosságnak is a magashangszínét. Azt már mások is jelezték, hogy a műfaji megkülönböztetésre vonatkozó sejtésed nem frappáns, mert éppenhogy a komolyzenehallgatók szokták inkább a K550 erényeit taglalni, és a popzenehallgatók számára szokott érdektelen lenni - én magam mindenféle műfajt kipróbálok, amikor tesztelek (mármint zenei műfajokat, gagyikat nem). Nekem ugyan nem tisztem a K550-et védeni, mert sose tartottam olyan kiemelkedő fejhallgatónak, mint az itteni többség, nem is szoktam ajánlgatni az "eredeti" árán, de 30ezerért eléggé főnyereménynek tartanám magam is - már ha őróla lett volna szó, és nem a K551-ről, ami egy másik fejhallgató. A K550 hangkaraktere leírásához általad (és Fapaci által) választott hangvételt pedig úgy a magam, mint az AKG, a Nőegylet, valamint a kőfaragók és balettáncosok nevében kikkkkérem magamnak, mert olyan gonosz, és a valósággal annyira nem korrelál, mint amikor a kormányszóvivő az ellenzékről beszél .
És mivel eredetileg a K551-ről volt szó, a "Ha az AKG K551-esnek nem csak a kinézete, hanem esetleg a hangja is hasonlít a K550-esére, akkor meglehetősen csodálkozom, hogy ilyen nagy rajongótábora van." kitételedre vonatkozólag megjegyzem, hogy én már jeleztem itt a topikban, némelyekkel vitatkoztam is ezen, hogy az 550 és az 551 között viszonylag jelentős hangkarakterkülönbség van, az 551-nek tapasztalatom szerint fényesebb és részletgazdagabb, "ennek ellenére" finomabb és kellemesebb hangja van. Tisztább is. Éppen a K550-re viszonylag jellemző hibákat küszöböli ki valamelyest, nota bene, valószínűleg csak a vezeték és a csatlakozó különbözősége révén. Tehát, ha értem is, hogy mit hajtasz túl a K550 esetében, az jóval kevésbé jellemző a K551-re - mondom, szerintem, merthogy ezzel nem mindenki ért egyet, a többség számára lényegében egyforma a két fejhallgató, ők nyilván botfülűek . -
törölt tag
válasz gaborka8x8 #25411 üzenetére
Na igen, "vert viszen veretlent". Én, a "nem AKG-rajongó" és "nem K550-rajongó" "védem" a K550-et az "AKG-rajongótól".
(Akinek van ötlete, hova tehettem volna még idézőjelet, szóljon - "most szóljon vagy hallgasson örökre".)[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Voltam ma a pécsi MM-ben. Egy db fülest sem lehetett normálisat találni. Mind ócska vacak volt.
Azt is vagyonért árulták. Esélyem nincs egy AKG 540,551 vagy valami hasonló jó minőségű fülest meghallgatni. Na meg a telómra egy mozit, játékot úgy sem tudnék lejátszani. És mivel arra használnám kicsi az esély. Netán nem tud Pécsen valaki olyat ahol még tudnék füleseket próbálni? Vagy megrendelek egy AKG-t stb a netről és 8 napos elállással visszaviszem ha nem jó. Tudom nem az igazi mert a füleseknek is van bejáratási ideje és az nem 8 nap.Egy helyi kolléga ajánlott 25k-ért egy Takstar hd6000-est.
Erről mi a vélemény? A neten is alig van róla hasznos teszt.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz torma1981 #25413 üzenetére
Szomorú.
Csak úgy találtam, nem pécsi vagyok. Meg van nálatok Euronics is, hátha.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
ibasso dx50-ben végül megoldották, hogy tudja az usb dacot?
Másik: szerintetek mekkora előrelépés lenne egy cowon u3-hoz képest?"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
contaxg
veterán
válasz torma1981 #25413 üzenetére
Nekem is van HD6000, de köze nincs az ajánlott Takstarokhoz.
Szerintem ne foglalkozz vele...A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Dorien
veterán
-
contaxg
veterán
válasz Dorien #25422 üzenetére
Ez jelenleg a szomáliai kalózoktól függ...
(#25423) torma1981
Ha emlékeim nem csalnak egy kicsit sötét és basszusban dús hangja van. Utcai fejes. Még a kábele is elég rövid aszem. Egyedi érdekessége, hogy síkjában kihajtható oldalanként a hangszóró és egy bajonettel rögzíteni lehet ezt az állapotot. Elvileg így DJ fejes lenne, de a jó DJ fejesek atom módon szigetelnek, ez meg nem...[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Dorien
veterán
Aki javasolna fejest az 1. hsz-be az eddigiek mellé / helyett, az itt tegye:
Wherever you go - go with all your heart.
-
Bobrooney
senior tag
válasz torma1981 #25347 üzenetére
Én berendeltem most BB-ről az AKG K551-et nagyon várom milyen lesz
Ami mondjuk poén, 29'999 Ft és 30k-tól ingyenes a kiszállítás, természetesen ez még nem az :| na mindegy rendeltem még Sencor 3,5 mm stereo Jack - 2× Cinch/RCA aljzat 299 ft-ért ha ez nem is jó semmire, nyertem 700 ft-otSrácok hangkártyában is feljebb tornásztam magam, Asus Xonar DX vagy D1 lenne a jobb?
-
zoleee24
tag
válasz Dorien #25378 üzenetére
Köszi a képeket!
Akkor már csak egy kérdés a végleges döntés előtt (a 27Eurós fülesre 20Euró a szállítás )
Tudom nem egy kategória a lejjebb linkelt két fejes az EVO-val, de árban sem 15K, csak a fele.
Mindenképp Superlux lesz ezt már eldöntöttem, de erre a kettőre rákérdezek azért még a Retro DJ-hez képest.
Superlux HD681B
Superlux HD681 RDMi a vélemény? Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
VSZM
tag
Üdv!
Barátnőmnek szeretnék születésnapjára egy normális fejhallgatót venni. A fülhallgatókat nem szereti, és a régi fejhallgatója már eléggé megviselt. A fejhallgatót telefonhoz használná, zene hallgatásra. (Leginkább Enigma)
A keret az úgy, 6-8 ezer forint körül van. Tudom, ez nem sok, ha minőségit akar az ember venni.
Két kérdésem lenne:
-Ennyi pénzből lehet-e interneten, akár itt hardveraprón olyan fejhallgatót kapni, ami jobb mint egy Media Marktban véletlenszerűen kiválasztott?
-Ha az előző kérdésre a válasz az, hogy igen, akkor mégis mely fejhallgatókat ajánljátok?
SWBF2 4 EVER
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Dorien #25440 üzenetére
És ebből a kettőből az Invotone mindenféle szempontból jobb vétel, de nemfehér és nem is kicsi (bár a Maxell sem az).
Szerk.: Miért nem veszel agybadugósat, ha fontos a méret? Ennyiért van már nagyon kellemes alternatíva, csak nem ebben a topikban
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
kemcso
Ármester
válasz RetepNyaraB #25441 üzenetére
Agybadugósban is 10e körül van, amit érdemes megvenni...
-
Dorien
veterán
válasz RetepNyaraB #25441 üzenetére
Szerintem teljesen vállalható az HD2000 mérete utcán is:
Wherever you go - go with all your heart.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Dorien #25445 üzenetére
Persze, persze; én azért jeleztem, mert a "kifejezetten kicsi" az kb. on-ear méretet jelent nekem, az meg nem nagyon van vállalható ennyire olcsón. Illetve esetleg a Beyerdynamic DTX 300 p, de azt nem hallottam.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
.DLL
veterán
válasz Dorien #25445 üzenetére
Ennél azért nagyobb a HD2000 Érdekes, pedig a távol-keletieknek kicsi feje van szerintem kiválasztottak ide egy rendhagyóan nagy fejet, vagy PS.
Az a baj, hogy az illető olyan szakszerű tanácsért jött, amiért nincs pofám azt mondani, hogy menjen el hallgatózni MM-ba. Sajnos az a helyzet, hogy olyan különleges és ismeretlen fejhallgatókat személy szerint nem ismerek ebben az árszegmensben ami megfelelne a kritériumoknak, és amit ne lehetne kipróbálni MM-ban, Fejhallgatóplázában. Vannak ott is egész jók amúgy, a felét ki lehet szórni méret és kinézet miatt (ugye hölgynek kell, utcai használatra) a maradékot pedig meg kell hallgatni.
Tippre mondanék egy Sony ZX-300-at, teljesen ok a hangja, kicsi, összecsuható, tartós is (nekem is női ismerősöm használja).
A fenti HD2000-hez hasonló mérető a Superlux HD661 de ez már 10e felett van, csak úgy ahogy a Beyerdynamic DT235, DTX501p is, vagy a JVC HA-S500... Pedig ezek már jók, ha beleférne a kertbe.
Az ilyen kérések miatt meg fogom majd hallgatni a hasonló méretű Pioneer és AudioTechnica fejeseket, hátha.
(#25446) RetepNyaraB: DTX300p volt a WestEndben, szerintem nagyon felejtős Nagyon nem illeszkedik, nincs szorítóereje, nem zár a fülpárna, leesik, stb. pedig nincs kicsi fejem...
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
hubee
csendes tag
válasz vodkaboy22 #25361 üzenetére
Egy DT880 600Ohm felvillant a láthatáron Hamarosan kiderül...
-
vodkaboy22
addikt
Az kiváló vétel én azonnal lecsapnák rá, nem hiszem hogy nagyon meg lehet bánni! Szinte mindenkinek tökéletesen kényelmes (nem találtam még embert akinek ezek a DT770-DT880-DT990, ne lettek volna kényelmesek), és a hangjába se lehet belekötni sehol se. (Nincs erős kiemelése vagy színezése, egyenletes és nagyon élvezetes.)
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
fattyu
veterán
válasz vodkaboy22 #25449 üzenetére
nem mindenkinek van ám az otthon alá mint neked...
Nekem nálad tetszett először
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest