-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Használt cuccokkal semmi bajom, csak az új is nettóba kerülne. Használtaknál meg nem nagyon lenne időm várni a jó vételt. Meg nem gondolom hogy mondjuk 50%-al lenne olcsóbb mint az új, mivel akkor érné meg. Akkor ti az 500D vagy 550D-t ajánljátok?
1000 és 1100 miben gyengébb? -
kiskornel
addikt
??? Lehet kevert rendszert használni. Nagylátóban Nikon, obikkal, tokkal vonóval, 85mm felett meg Canon. Szerintem ez lenne a das ideal.
Nekem is csak 450D-m volt, és állandóan cserélgetni kellett erődben a 17-55 és a 11-16-ot. Erre vettem még egy 7D-t, és így már minden jó. Nem tudom miért, de széles látószögben Canon azért nem az igazi. Persze lehet vele dolgozni, meg élvezet vele a munka, de ha belenagyít az ember...
-
kiskornel
addikt
??? Az 50mm 1,8; az 55-250; a 18-55 obik egyike sem adja tovább a distance info-t (mert nem gyűrűs USM-mek). Mégis tökéletesen működik az ETTL-II rajtuk (a beépített bimbam is az).
Az ETTL lényege, hogy elővillant, megnézi a bejövő fényt, számolgat, egyeztet a vakuval -> megmondja mekkora villanás kell a vakunak, és akkorát villant expo közben.
Manuális vakukezelésnél meg attól függően, hogy kicsit előrébb vagy a vakun beállított távolságnál, vagy hátrébb, beégett vagy alexpós lessz a képed... -
-
*Ropi*
félisten
A Tokinánál nagyon minimális a torzítás, a Samyangnál ugyanez eléggé erőteljes. Viszont a Samyang képszéleken is penge, ahol a Tokina már kicsit taknyol. Hangsúlyozom, hogy "kicsit", mert a Canonéhoz képest ez is minimális. Én a Tokinát venném egyrészt mert van AF, másrészt a képszéli torzítások miatt.
Vigyázz, mert ha egyszer feltekered a vázadra a Tokinát, nem akarod majd levenni róla.
-
kiskornel
addikt
??? olvasd csak el, hogy mit tud az a gép 120k-ért! Hogy nincs őrült nagy különbség? Sajnos egyre nagyobb lesz a rés.
Fél évvel ezelőtt még igazat adtam volna neked az obis állításoddal kapcsolatban, de mostanra a helyzet nagyot változott. A Vatera obi rovatára nyomass egy RSS-et : [link]. Nem bánod meg. Néha tök jó cuccok vannad, de hogy a témánál maradjunk... sajnos a versenytárs obiparkjából sokkal több a választék. Irtóra nyomul a márka. Pl.: Kaposváron nincs hivatalos Canon képviselet, míg Nikon márkaboltból 2 is van (igaz 1 tulajdonban...). -
adamka16
őstag
Én is ezt vettem észre, hogy a használt obik között sokkal több a canon objektív ami olcsóbb is. Azt hogy jobb is, én nem tudom megmondani, de valamivel fotózni kell
Viszont teszteket elnézve a D5000 mint ha szebb képet varázsolna a monitorra és zajmentesebbet is mint az 500D. -
adamka16
őstag
Köszi a gyors választ! És olcsóbb kategóriában mik azok az obik amiket érdemesebb lenne megvenni? Esetleg egy használt, de megkímélt obi jó vétel lehet?
Célom az, hogy a mindennapi használatra egy átlagos alap obi és természetfotózáshoz pedig egy 300 mm-es. Attól több nem igazán kell nekem. -
kiskornel
addikt
"Egyes kepeimbol nem lehet 'semmit' kihozni (vagyis semmi hasznalhatot)." ellenőrizd le, hogy az alap kép dinamikája meghaladja e az ábrázolható tartományt (bebukik/beég valamelyik végén). Ha a dinamikai tartomány nem lóg túl a normál tartományon, akkor felesleges HDR-rel próbálkoznod. Ezt úgy tudod leelenőrizini, hogy megtekinted a hisztogrammot (próbafotó vagy LiveView). Ha az valamelyik végén padlót fog, akkor érdemes sorozatot csinálni HDR-hez.
Ajánlom még a spot fénymérést. Pl. a legvilágosabb képrészlethez tartod a géped. M módban beállítod a gépet, hogy a fénymérő épp +2-t mutasson. Majd a táj egyes részeit megvizsgálhatod, hogy mennyivel vannak lejjebb a csúcsfénytől. Ha -2 alatt villog a fénymérő, akkor érdemes HDR-rel próbálkozni."...azert lenne veszes mert csak 3 at tud a gepem igy nem marad erintetlenul a vaz." - Az, hogy ez eszedbe jutott azt jelenti, hogy nem bízol meg az állványodban. Csak a bóvli, vagy a gép súlyához képest alultervezett állványoknál fordulhat elő, hogy elmozdul... vagy ha olyan a talaj, de az már a te bajod, hogy xar helyre támasztottad a cuccod. Szóval érdemes egy olyan állvány + fej együttest beszerezni, ami nem mozdul el csak úgy... különösen a fej legyen sokszoros teherbírású (15-20kg, jó nagy golyóval... azért gömbfejről beszélek, mert az ugyan a legpontatlanabb, de egyben a legkompaktabb + méretéhez képest nagy súlyt bír el).
-
mcgoat
aktív tag
-
PNP
őstag
Fényerején ront, de ennek mi köze a bukéhoz?
McGoat féle, ugyanez talán kicsit igényesebb formában, de a lényegen nem változtatva fut Soligor és Kenko márkanéven. -
-
BLOODSHOT
senior tag
Köszi.
Mondjuk ez egyáltalán nem olcsó, sőt. Ahhoz képest hogy ilyen humbuk szagú weboldal, még az árak is azok mint az USA-ban -10-20%.
A 24-70 új 266.000 HUF+vám. Tehát közel nem jó ár, sőt a Kamera kft-nél sem fognak gariztatni.
Én nem véletlen hogy nem veszek iylenekt külfüldről.
Vagy megveszem a makulátlan (totál karcmentes), nem ilyen HIBÁTLAN stb leírással, és ugy néz ki mintha lehányták volna.
Vagy megveszem a 220 voltban 2-3év garival. -
1010
őstag
Ebay is jo,csak ms el ad fel vagy valami gyors postaval,mert amugy ezek feladjak sima csomagkent.Csak a magyar postas nem lesz ongyilkos ha elveszik egy csomag.
Itthon 1.2es obi asszem 85os 500ezer kb onnan 25%afaval kb 330Ja tuti fennakad iet szeretik vamosok,trukkozni meg nem elhet ugye mert ahhoz tul draga.
-
BLOODSHOT
senior tag
Ezt hol láttad? Usában is 1500 USD.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
Segédprogrammal kiolvasható. Az EOS Utility könyvtárába másolandó, onnan kell indítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Projektor topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Mobil flották
- Háztartási gépek
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest