Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dezz

    nagyúr

    válasz #95904256 #1482 üzenetére

    Pl. a következő okokból kell órajel a HT-nek is (még ha ez szinkronban is van az alapórajellel): 1. ez magasabb frekiként ''sűrűbb'', mint az alapórajel, így az ehhez kötött műveletek gyorsabban követhetik egymást, nem kell bevárni az alapórajel éleit. (Pl. az Intel FSB-je - miközben QDR-es - az alapórajelhez igazodik, tehát pl. a csomagok kezdete vagy az adatirányváltások.) 2. Ilyen frekiknél (főleg, hogy DDR az adatátvitel) nem is lenne teljesen biztonságos, ha minden végponton egy-egy PLL-lel külön-külön állítanának elő az alapórajelből ilyen magas órajelet, és így fogadnák a ''biteket''. (Bár Intelnél végülis ez történik, de ott csak két, viszonylag közeli végpont van [miközben a HT mindenféle egzotikus elrendezést megenged], és a végső data rate is kb. fele akkora.)

    Azt is tudni kell, hogy a HT (full duplex) 16 bites (asszem bizonyos esetekben lehet 4x8 is, de most mindegy), viszont DDR-es, így 64 bit átvitele (egy irányba) 2 ütem.

    Szerintem a HT portokon kívül semmi sem osztozik a HT busz órajelében. (Mivel akkor eléggé vissza lehetne venni a proci teljesítményét a HT szorzó alacsonyra állításával.)

    ''Pedig a RAM is az alapórajelről megy, nem?''
    (A mag-szorzó közbeiktatásával.) És?

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák