- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Realme is elhagyja Németországot
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme és Rolex kollaboráció a láthatáron
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Magisk
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scoobyka
addikt
vkinek van ötlette,hogyan rakhatnám rendbe az akksit?....kapcsoljam ki a riasztásokat és útána töltsem egész éjszaka vagy kapcsoljam 3%-ra a riasztást és úgy töltsem?....minden help jól jöhet most.
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Elképzelhető h én is MSI notebook tulaj leszek..
A kiszemelt: "MSI MEGA BOOK L735"
WXGA+ (1440x900) AMD ATHLON64 X2 TK53(turion)-1,7GHz 2048MB RAM 160GB DVD S-multi WLAN Bluetooth, Webkamera,ieee1394,dvi, NVIDIA GO7600 256(512)Pár kérdéesem lenne:
Először is; Nagyon új nekem ez a tipus,megbízható márka? (a gyár 2 év garit vállal-ebből köv. h nem lehet rossz )Másodsorban: Konkrétan erre a tipusra vonatkozik; Meddig tudom bővíteni a RAM-ot ? Illetve a merevlemeznek 2 hely van?
Jah és jöhetnek az ilyen hsz-ok is h; "áá én inkább core2-ben gondolkodnék" stb.. Ne kíméljetek!
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
Üdv Márk[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
horusz-
tag
2 dolod ami foglalkoztat! Van 1 MSI EX600X-076HU notim.és az a bajom hogy kissé torz a hangja.Beszéltem azzal a z emberrel aki feltelepítette,a wint és azt mondta hogy ez ilyen.Lehet hogy csak nincs kedve szarakodni vele? Most néztem ki 1 AMILO Xi 2528 notit és abban is ugyan ez a hang van,lehet hogy az is torz lesz?Vagy tudtok normális drivert,ami meggyogyitja a hangot? DVD irót ha beállítom 8x irási sebre akkor 15%-ig 2x seb.15-től egészen 90%-ig 3x és onnan 8x-os ennek igy kell működni ? 15perc 1 dvd
Krisztus meghalt bűneinkért,hát ne okozzunk neki csalódást!
-
deedee
őstag
üdv!
ha az akku csendesen pihen a dobozban és mégcsak elő sem veszem soha,nincs formázva sem,akkor nem döglik meg egy idő után?én ugyanis nem szándékozom használni és ha esetleg mondjuk egy év múlva eladnám a laptopot,akkor az akku még "csúcson" lenne elvileg....Vagy hébe-hóba töltsem fel és használjam?
-
deedee
őstag
válasz horusz- #4353 üzenetére
nálam xp alatt nincs gond a hangal...
olvasni kicsit lassan olvas az író és a tuti minőségű plextor lemez írásánál csak 6-os és 8-as sebességet ad meg,4-es stb nem ajánlja fel...Előző asus íróm 2-16-ig mindent felkínált írásnál....Most kénytelen vagyok 6-szorosan írni,pedig a 4-est preferálnám...
-
Peat;)
veterán
De megdöglik valszeg, az akksi helye a notiban van bármilyen használat mellett. Elején 3-4X meg érdemes lemeríteni komolyabban mert utána éri el a max teljesítményt, majd azt meg is tartja ha benne van a notiban, ugyanis ha folyamatosan hálózatról van használva akkor is lassan de merül majd megkapja a kis utántöltést amivel "karbantartja" magát. Én így tudom leagábbis és a becsomagoljuk későbbre az akksit kifejezetten ellenjavasolt tudtom szerint.
-
Scoobyka
addikt
4350-re és 4351-re vki?
-
G@ß!
őstag
válasz Scoobyka #4350 üzenetére
Szia!
Nem értem h mit csodálkozol...az én gépem is 93percet bir vadi uj windowssal, mindent energiatakarékosra állitva...
Mondjuk az én gépem még csak 4 hónapos...11%os elhasználódás...
27%osnál sztem tuti nem fogják kicserélni...de lehet h rosszul gondolom.Te sose használtad az akksit?
Üdv. Gabi
U.i: szerintem ezt nem lehet már helyrehozni.
[ Szerkesztve ]
-
Scoobyka
addikt
tehát akkor vagy galyra vágom az akksit 4hónap alatt és akkor garba muszály lessz cserélniük és kapok egy újat vagy akkor ez marad...melyiket is válasszam.
-
jodován
tag
Írogattam kb. egy hónapja, többször is (pl: ez), hogy nem hajlandó a webkamera képet adni.
Ma megoldódott a probléma. Sajnos nem tudom mi oldotta meg a problémát, ugyanis mielőtt észrevettem volna, hogy működik, egymás után telepítettem a System Control Manager-t és az USB-hez vmi 2.0-ás drivert. Egy fényképezőt csatlakoztattam, mikor az értesítési területen azt írta, hogy nem 2.0-ás az USB. Aztán mikor utána vmi miatt újraindítottam, ugyanúgy az értesítési területen jelezte, hogy a webkam telepítve, pedig már telepítve volt. Gondoltam megnézem, és működik a kamera. Sejtésem szerint inkább az USB illesztőprogi hiányzott neki, mint a SCM.ui.: bocsi, az előző törlésért!
sanszos -> van rá esély, hogy ez a szó ne használódjon többé?
-
Scoobyka
addikt
válasz haralambusz #4363 üzenetére
nem tom...lemerült és feltöltöttem....aztán csak néztem,hogy leesett a készenléti idő elég durván.
-
zocsi80
csendes tag
vásároltam egy msi vr601 notebookot beépitett webkamerával de a gép nem észleli sehol sem.Tudna esetleg valaki ehhez javasolni valamit? Köszönöm
-
L@co
aktív tag
válasz zocsi80 #4367 üzenetére
Szia!
Driver CD-n lenni kellene szerintem drivernek.
Nekem is ilyen notim van, és valamiért gyengélkedik a videókártyája.
3D Mark 2001 és 2003 tesztet futtatnál a kedvemért? Jah és ha megvan az eredmény írd le lécci h. milyen proci + RAM-mal futtattad, gondolom a vid.kari ugyanúgy Intel GMA X3100. -
Informátor
csendes tag
válasz runner 125 #4352 üzenetére
Nem tudom, mennyit adnak el, túl sok nem fordul elő a szervizben.
Viszont ami mégis, az nagyrészt alaplaphibás (naja, túl sok minden nem tud elromlani egy notebook-on) és az MSI nem küld hozzá alaplapot.
2GB RAM-tól hova akarsz még bővíteni? 1 HDD van csak
én a helyedben inkább asztali gépben gondolkodnék -
Deek
csendes tag
ÜDv!
MSI EX610X-011HU notebookot szeretnék venni, a hdmi kimenet miadt többet közt!
Nah most 1 lama kérdés: A hdmi kimenettel rendelkező plazma tv-vel összetudom majd kötni? Igazából a notebookról lejátszott hd filmeket szeretném a Tv-n nézni!
lama kérdés2: Asztali gépemtől megszabadulva megmarad az 5.1 hangfalszett!
Nahmost az MSI honlapján írnak ilyet az emlitett notebookról hogy: "• 5.1 Channel Headphone Output for Rich Audio Experience" Szóval az 5.1 csak fülesre érvényes? P -
istone
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni?
MSI ER710X-053HU 148 + áfa
vagy
MSI VR610X-012HU 116 + áfaHa jól tudom, csak annyi a különbség a kettő között, hogy az egyik 15,4"-es a másik meg 17"-os. Ez megér közel +40.000-et?
:)
-
horusz-
tag
EX600-072 gépről volna szó! Mielött lemerülne az aksi kigyullad 1 piros led a papirja szerint.Ez igy is van,de annyi időm nincs hogy a hálózati csatit beillesszem,és már ki is kapsolt a notim.Lehet ezt valahol állítani hogy elöbb szoljon,vagy világitson?
-
ficere
aktív tag
sziasztok.msi 677x-et szeretnék venni.a memória 667mhz,vagy 333?
Machete nem ír sms-t
-
GSRrider
csendes tag
válasz horusz- #4374 üzenetére
Valahol lehet a telep merülésével kapcsolatban riasztásokat beállítani.
Amúgy nem történik semmi, ha "kikapcsol" mert az igazából készenléti állapot lesz és miután csatlakoztattad a hálózati adaptert, a bekapcsoló gomb megnyomása után onnan folytatod ahol abbahagytad... gondolom ezt már tudod-= Az óceánban több repülőgép található, mint tengeralattjáró az égen. =-
-
deedee
őstag
üdv!
2 napig nem kerregett a hűtőventi,aztán ma meg ismét rákazdett....Várjam meg ,míg teljesen meghal az egy hetes noti,vagy még a hiba elején küldjem gariba átnézni?
Csak hát ha éppen akkor nem produkálja a hibát amikor éppen tesztelik,akkor enyém a futárköltség/ipon.hu a bolt és garanciafutár szolgálat van náluk,ami ingyenes ha tényleg hibás a gép...deha nem,akkor 2400 pénz a költség..../ -
Batmause
tag
Hali,
este a tv-t rá akartam kötni a gépre. S-video kábellel és külön hangkábellel próbáltam megcsinálni, de nem sikerült...Hol tudom ezt beállítani? 86.02es driverrel nyomulok...
-
Neoka
aktív tag
Eddig a Rikvest Kft-nél volt a szervízelés, de 2007 augusztus végével átkerült a az Albacomphoz.
Én már jártam náluk és nekem javították is az akku lemereülési problémámat.
Esetleg keresd meg Informátort itt a fórumon, neki igen sok köze van a szervízhez, leh meg tudja mondani, hogy éredmes-e most beadni, van-e alkatrész, stb.
-
horusz-
tag
MSI EX600X-076HU notim van.és az a bajom hogy kissé torz a hangja.Beszéltem azzal az emberrel aki feltelepítette,a wint és azt mondta hogy ez ilyen.Lehet hogy csak nincs kedve szarakodni vele? Honnan tudok jó drivert leszedni hozzá?
-
házimozis
tag
Helló,
Ez azt jelenti, hogy vagy SPDIF optikai digitális, (vörös fény a fejhallgató aljzatból - ha van SPDIF) vagy pedig a másik két 3,5mm audio aljzatot is felhasználva (LR_F+LésR_S+C_ésSub felosztásban) 3 analóg jelkimeneten adja ki az 5.1et.
A sound managerben kell konfigolni, a házimozi erősítő értelmi képességei szerint. (Az analóg tutti működik az erősítő 6ch analóg bemenetére. Az optikait nem probáltam, mert spec. kábel kellene.) XP alól, az 5.10.00.5345-nél nagyobb verzió számú Realtek hangdriverben nem lehet kapcsolni a SPDIF-et mert meg sem jelenik a felületen.
A hdmi-hez meg csakTV out-ot kell választani kimenetnek a VGA menáger progiban.[ Szerkesztve ]
-
JxOxExY
tag
Karácsonyra vettem egy Vr601x noteszt páromnak. Probálom telepiteni a xp-t mikor folymatosan kifagyott, ujraindult, majd mikor már azt se. Szal vissza albacompba, 1-2 hét türelem játék.
Amúgy beszélgettem ott szervizes srácokkal, s mondták hogy a low-end, alsókategóriás-belépő szintű noteszokkal sok a probléma, átlagosan 10-14%!!!. Ami azért iszonyat magas. Megközelitő szinten a fujitsu siemenseknek 6-7% volt tavaly. Hát igen, el kellene felejteni egy a VIA chipsettet....
Viszont ennek ellenére nem egy rossz márka mint notesz, már 1,5éve gyüröm a S262-met mely egy igazi kiskatona. Esik-puffan, már colamentes, s semmi baja. Imádom!!
tel :06 20 269 2704
-
házimozis
tag
válasz JxOxExY #4389 üzenetére
Nem kívánok vitatkozni, és offtopik fikázni* sem, de FuSi notesz esetében pont a duplája meghibásodási arányszám forog közszájon.
A mendemondáknak sem hiszek, mert a baromság terjed a leggyorsabban, de a ph olvasói hozzászólásait - majd egy év után fejben - ha statisztikázom, akkor valszeg több(tíz)ezer darabos FuSi eladásról kell beszéljünk, mert a 6-7% adathoz képest, darabszámra sok a panasz a belépőszintű FuSi-re. Vagy több márkaszervize van mint az MSInek és a közszájon forgó adatok ezért eltérőek.
Ugyanezt statisztikázva - fogyasztói oldalról - MSI-re az látszik, hogy a billentyűzet ill. az akkumulátor és annak kezelő-környezete a gyenge pont.
*Annál inkább sem pert a plazmám FuSi köntösbe öltöztetetett Samsung.[ Szerkesztve ]
-
házimozis
tag
üdv.
Szóval, 667MHz-es ramot kérj, mert az effektív órajele szerint tartják számon ezeket a memóriákat, a mai számmisztikus világban. A 333MHz a valódi órajele, ...de ez túl kicsi szám az eladhatósághoz.
A számítás elvét követve, az 533as ram az valójában 266on, a 400as ram 200MHz-en fut, az új 800-asok pedig 400on.Az Everest szépen leírja, onnan vagyok ilyen májer.
[ Szerkesztve ]
-
házimozis
tag
Kartársak!
A gugli furfangos (keresőszó*) használatával rátaláltam néhány MSI notebook hivatalos alkatrész (azonosító) leírására!
[link]
Türelmesen tessék végig lapozni a találatokat, és a .pdf file-ok közül letölthető vagy két tucat MSI notesz alkatrész füzete. (az MS- azonosítószámot a készülékről lehet leolvasni...)
Az egész arra is jó, hogy szerkezetileg áttekinthető a vas, és tudni belőle, hogy ki az egségek beszállítója. A nálunk futó típusokról is van adat. Aki nem találja a sajátját a legközelebb eső típusszámot keresse, sok az alkatrész azonosság.[ Szerkesztve ]
-
L@co
aktív tag
válasz JxOxExY #4389 üzenetére
Hello!
Én is ilyen notit vettem, és én is szívok vele.
Egyébként ha XP-t teszel rá akkor BIOS-ban tiltsd le az AHCI-t és simán fel lehet rakni. Nekem a Vista is újraindulgatott miután felraktam a vid.kari drivert Utólag lehet rá Sata drivert rakni 82801HBM-eset kell felrakni. Intel oldaláról le lehet tölteni és manuálisan fel lehet rakni, de nincs sok értelme sztem. Bár akkor már vissza lehet kapcsolni az AHCI-t.Nekem a videókártya iszonyat lassú. Neked is Celeron 530 és 1*1GB RAM van az X3100 mellett gondolom. Ha megjön a notid a szervízből (vagy ha már megjöt az mégjobb) akkor futtatsz egy 3D Mark 01-et és egy 03-at a kedvemért. Mert vissza akarom vinni h. vmi rossz a vid.kariban.
-
GSRrider
csendes tag
Az lehet, hogy nekem mindig csak az egyik mag megy a prociban?
Everest-el néztem és a 0-ás mindig 0%-on van.
Az egyes változik. Pedig megpörgetem a gépet 7z-t bontottam ki (8 GB) és akkor is csak az 1-es mag ment néha 100%-on, a 0-ás mindig 0 %-on van.
Ez normális?-= Az óceánban több repülőgép található, mint tengeralattjáró az égen. =-
-
GSRrider
csendes tag
Csá!
Gondolod, hogy a programoknak is támogatniuk kell a 2 magos procikat?
Azt hittem ez hadveres előny. Mert ugye így a régi programok (mikor még nem voltak 2 magos procik) nem íródhattak ilyenre, tehát egy ilyen konfiggal nem fognak gyorsabban futni?Most egy kicsit elszomorodtam.....
Itt a technika a kezem alatt és mégsem érek vele sokszor semmi pluszt.-= Az óceánban több repülőgép található, mint tengeralattjáró az égen. =-
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elemlámpa, zseblámpa
- Napelem
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Új Asus Zenbook Pro Duo 14.5 OLED 120Hz ScreenPad+ i7-12700H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Fujitsu Celsius H760 / i7-6820HQ / Quadro M2000M / 16 GB RAM / 256 GB SSD / jó akku. / Full HD IPS /
- Dell Latitude 7490 üzleti laptop
- Hibás lenovo t570
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest