- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Realme is elhagyja Németországot
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme és Rolex kollaboráció a láthatáron
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Magisk
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
o0tomy0o
tag
Igen, valahogy én is elsőre a memóriákra kezdtem gyanakodni, mert az asztali gépem is ilyeneket csinálst amikor rendetlenkedett... Meglátjuk, köszönöm!
"Gyerekek! Amíg én élek, ennél a háznál ááállat lesz!!!" (Bödőcs T)
-
házimozis
tag
Hy!
Felbontás: minél nagyobb, annál több videomemória kell hozzá, és ahogy növekszik a színmélysége, annál erősebb GPUt követel. A felbontás attól növekszik, hogy a mozgó képtartalmat milyen aprólékosan (hány poligon elemből) jelenítik meg. (= mennyire kerekded, vagy csak sokszögletű a mozgó elem)
Az új játékok sokasága sem tudja ma még a széles 16:10 képarányú felbontásokat, így - akár a TVk - a széles képernyőn, "szépen" kinyújtva fogják kezelni a hagyományos 4:3 képarányú játékot, mert teljesképernyő módu futás számukra a parancs. (láttam már ablakban futót is) Vagyis egy natív 1280as (1440es) panelen, egy széthúzott, valójában 1024et (1152öt) fogsz látni. Ez önmagában nem terheli jobban a GPUt. Viszont geometriában randa.
Tehát, ha csak 4:3 képarányú módok vannak a játékban, akkor azokat csak nyújtogatni fogja a szélespanelre, egészen a panel natív felbontási határáig.
Ha a játékban van 16:10 képarányú felbontási támogatás (1280, 1440) akkor evvel kell futtatni. Ez viszont video-erőforrás igényesebb. (fog is fűteni, vagy szaggat)A játékok eltárolják a kérenyő és VGA adatait is, tehát a natív felbontás feletti módokat fel sem kínálja a progi, alatta pedig a kiválasztott felbontásmód / a képernyő adottsága szerint kezeli a képmegjelenítést.
...Már amennyire ezt én tudom.
-
kola1234
tag
Nem a balhé miatt,de mint laikus, házimozis tesóét toleráltam jobban,mert részletesebb.
nekem érthetőbb.
Nem kell valakinek 1 szubcső 9000ért? ámerikai.25centis -
[KGR]
tag
Sziasztok!
Votl egy kis időm, beállitgattam az NFS Pro streetet:
- 1280*800-as felbontás
- Auto beálliátoknál minden maximomon van (még a füst is)
- Környezet beállitásoknál ki van kapcsolva mindenÍgy tökéletesen fut a játék. FPS-t nem tudok, de nem veszek észre semmilyen résznél lassulást. Még akkor se, ha 10 kocsi van előttem.
MSI Megabook M673X
-
[KGR]
tag
Annyi, hogy nálam a környezet (világ) beállitásainál minden ki van kapcsolva...úgyis a kocsi a lényeg
más.
Tudtok ajánlani nekem max 100eft értékű MSI laptopot? Nem fontos, hogy új legyen, de jó lenne, ha még lenne rá gari. Lehetőleg 15col körüli legyen.
Internetezésre, adatbáziskezelésre kell.
[ Szerkesztve ]
MSI Megabook M673X
-
Scoobyka
addikt
ez azért elég érdekes...mert nekem 7600 goval sem megy olyan nagyon jól a gém,hogy a füstöt is bekapcsoljam(hasonlóan beállítottam,mint te)....pedig huztam a kártyát is(470/620)...szóval sanda gyanum van,hogy loditasz....nem kicsit-nagyon! ....frapssal is csekoltam és leesik az 20-ra is ami már nem elegendő egy ilyen gémben....esetleg milyen drivered van fent?
[ Szerkesztve ]
-
[KGR]
tag
válasz Scoobyka #3663 üzenetére
Hát figy.. az tuti, hogy nem lóditok.....csunya dolog ilyet mondani valakire nem gondolod? Ott kezdődik, hogy mi értelme lenne???
Lehet, hogy nekem kisebbek az igényeim egy játékkal kacsolatban. Szivesen csinálnék videót is, ha tudnék.
A lényeg, hogy szinte minden ki van kapcsolva a grafikai beállitásoknál (élkisimitás stb....)
Egyedül az autó tulajdonságainál van minden maxon. Nem észlelek szaggatást még sok versenyző esetén sem. Időben reagál a billentyűparancsokra, tökéletesen tudok játszani vele....[ Szerkesztve ]
MSI Megabook M673X
-
[KGR]
tag
válasz Scoobyka #3669 üzenetére
No!
hát igen...ahogy irtam is, ugy néz ki, én nem vagyok olyan igényes egy játékra, mint ti!Menü: 14 Fps (itt érezhető is)
Gyorsulás/ gumimelegítés: 14 fps
Gyorsulás/futam: 26fps
Hajsza: Kezdéskor 2-3 másodpercig 17-18fps, játék közben , ha első vagyok 22-23, kéziféknél 19 fps, ha már vanna előttem legalább 4-en akkor folyamatosan 19 fps....
Engem ez nem zavar.... lehet még a 486-os korszakomból ragadt rám ez az igénytelenség?MSI Megabook M673X
-
nlb84
tag
sziasztok!
Nekem is M673X-em van és én is megvagyok elégedve az NFS alatt vele!
Pedig nem vagyok igénytelen, mert van egy asztali gépem is ami kicsit durvább mint a notebook-om és megszoktam a full grafikát de nekem akkor is megvagyok elégedve!
(Asztali: Core 2 duo E6600, Gainward 8800 gtx, 2gb ram, EVGA: nforce 680i,)Üdv:
NLB
MCP, MCSA, MCSE, MCTS, MCITP: Enterprise Administrator, Enterprise Messaging Administrator 2010
-
nlb84
tag
-nekem
MCP, MCSA, MCSE, MCTS, MCITP: Enterprise Administrator, Enterprise Messaging Administrator 2010
-
-FM-
csendes tag
Hali!
Ez a notebook: MSI GX610PX-014HU WXGA Glare a DDR3-as HD2600-al hogy teljesít játékokban? (BioShock,Crysis,Medal of Honor:Airborne,NFS Pro Street) Valamint,a tűz ami a touchpad melett és a hátlapon van az festett,vagy matrica? Kopás veszélye mennyire fenyegeti ezt? mert elég csúnyán nézne ki,ha a fele lekopna a fele meg nem...
+a 1800Mhz-es 2magos proci elég a mai játékokhoz?[ Szerkesztve ]
-
Rellind
senior tag
Mennyire biztonságos a Coolbits használata?
-
Neoka
aktív tag
Nekem volt Gariztatás!
a rikvest kftről nincsenek jó tapasztalataim.
Albacomp is nyögvenyelősen tudta csak megjavíani, mert az alkatrészutánpótlás nem volt valami fényes, de azóta nincs bajom a notival. (673).Igaz én akkor adtam be amikor átvették az MSI szervizelését. lehet azóta javult a helyzet
-
AlBundy
aktív tag
Tervezem egy S262-es MSI noti vásárlását. Véleményeket tapasztalatokat kérnék.
Ma bejött egy kövér nő a boltba...
-
jodován
tag
Dominator & Motolla társunk hsz.-ai alapján tünt fel nekem egy érdekesség:
Említették az ER710X-053 -as gépet.
Dominator hsz.-e szerint AMD Turion X2 TK55-1,8GHz, árat nem írt.
Motolla egy másik modellel példálózott, de megemlítette, hogy 188 E körüli az ára.
Nálam, mint ahogy említettem, egy 710X-016-os van. Ez az MSI, az eladó és az Everest szerint is TL52, azaz Turion X2 1,6 GHz, ami úgy másfél hónapja 215-220 E környékén volt. Gondoltam, oké, hogy esnek az árak, veszít az értékéból, de karácsony előtt, ennyi idő alatt ilyen mértékben. Utána is néztem: most meg 210-215 E mindenhol.
Akkor látom ám, hogy az nem TL, hanem TK. Rémlett vmi, hogy a TK nem éppen az energiatakarékosabb változat. Elnéztem is MSI-ék webhelyére: [íme a QVL] Mely szerint a:
TK55: Athlon X2 31W TK55 Rev. G 1.8GHz 256KB*2
TL52 nincs feltüntetve, de az biztosan a fentebb említett Turion X2 1,6 512x2.Nem is nagyon nézegettem, hogy az Athlon 31W a Turion meg 35 (AMD szerint 31-35 között).
Aztán kaptam egy levelet, hogy egy fórumtársunk, gondolom, hol és milyet vett. Ránéztem a dologra, meg rá is kerestem, és most jön a lényeg:
A 053-asra mindenhol azt írják, TK55 és Turion X2, de a frekvenciák szépen váltakoznak 1,8-2,2 GHz között, és az ár tényleg 185-195 körüli. Nem tartom tévedhetetlennek az MSI webhelyén lévő dolgokat, de nem látok tisztán.
Nem tudjátok véletlenül, hogy akkor most mi a helyzet a 053-as TK55-össége és Turion-ossága körül? Mert, ha azt nézem, hogy a TL52 (015 és 016-ban) tutira Turion X2 1,6GHz és jelenleg 210-215 E HUF (sok helyen néztem utána), akkor a TK55 (053-ban ugye pl.) hogy a francba lehet Turion X2 2,2, 2 vagy akár 1,8 GHz, aminek MSI szerint Athlon-nak kéne lenni.
Gyanúm szerint a 053-as ER710 vagy nem TK55, vagy nem Turion X2, de ez utóbbi valószínű. Vagy nincs benne BT, mert WLAN-t az írják és az kb. 20 E Ft-ot számítana.
Kijelzőben, memóriában, hdd-ben, kimenetekben, kártyaolvasóban, mindenben egyeznek (1440x900, amit WSXGA-nak és WXGA+-nak is neveznek [íme:]; 2x1024 MB, 160 GB, HDMI, stb.), bár lehet, hogy vmi elkerülte a figyelmem.
Csak rákerestek az ER710X-053-ra és látjátok.
szerk.: Vagy ha a TK55-re kerestek egyből az első oldalon ellentmond önmagának [link]: 055-ös ER710 és hol Athlont, hol Turion-t írnak, még jó hogy nem Sempront.
[ Szerkesztve ]
sanszos -> van rá esély, hogy ez a szó ne használódjon többé?
-
jodován
tag
Lehet, hogy az olcsóbbik nem 1440x900-as csak 1366x768 vagy ilyesmi. Majd megnézem. De 1440x900 úgy rémlik.
[ Szerkesztve ]
sanszos -> van rá esély, hogy ez a szó ne használódjon többé?
-
Hack3er
őstag
Helló mindenkinek!
Ebbe a laptopba szerintetek lehet rakni másik vgat?
-
rhonin
senior tag
gyerekek én már nem tudom kinek higgyek ebben a melegedés témában de valaki mondjon róla valamit mert a hoc tesztjében nem irtak semmit erről a tulmelegedésről az ipon tesztjében meg azt irják hogy a proci annyira tulmelegszik hogy használhatatlan a gép. nem tudom hogy kinek higgyek valaki irja meg a tapasztalatait. (amugy a gx600-asról van szó).
-
csipasz
csendes tag
Halihó!
Most vásároltam 1 MSI GX700-ast, azért esett erre a választasám, mert a paraméterei ellenére sokkal olcsóbb volt mint más notebook és megbízható is. A problámám az, hogy Vista van a gépen és a Vista nem igazán kompatibilis még 1-2 dologal. Pl progik, sőt a Bluetoothal és a Wifivel sem ami benne van alapból. Ahol vettem és felrakták a Vistát azt mondták nem igazán akart elfogadni más operációs rendszert. Igaz ők nem telepítették a rendszerkiépítő lemezt a gépre, mert nem vették észre mikor kicsomagolták a gépet. Esetlg más is találkozott ezzel a problémával? Mert a gép nagyon jó és meg vagyok elégedve vele tejes mértékben. Xp kellen nekem mert a Vista még kiforratlan ahogy elnézem. Van valakinek esetleg ötlete?
-
-FM-
csendes tag
hi!
ebben a gépben:MSI GX710PX-008HU milyen VGA memória van? mindenhol,még a gyártó oldalán is csak annyit írnak,hogy "512MB",de hogy DDR2 vagy DDR3 azt sehol...pedig a GX610PX-hez kiírták,hogy DDR3...
Jah meg 1 cikkben olvastam,hogy megpróbálták MSI weblapjáról feltenni a legújabb ATi VGA drivert hozzá,de az nem ismerte fel a notebookot,és csak a CD-n adott drivert sikerült nekik feltenni...lehet ilyen,hogy külön a notebookhoz készített újabb verziójú driver ne működne?[ Szerkesztve ]
-
rhonin
senior tag
hát nem tom de hoc tesztben nem irnak róla semmit. Majd szerdán kiderül hogy mi az igazság. De ha világít akkor legalább kikapcsolható legyen mert az nem lenne gyenge ha bemennék előadásra bekapcsolnám a gépet a tanár meg csak nézne hogy szembenézne vele egy pirosan világító msi logó...
-
-FM-
csendes tag
IPON tesztjében azt is írták,hogy a hivatalos,külön ehez a notebookhoz kiadott legfrissebb driver nem ment fel,mert "nem talált a VGA-t"...ebben is csak pechük volt?
Elég gáz lenne,ha 1 gamer notinak ilyen szar lenne a driver támogatottsága...meg az is gáz volt nekik,hogy túlmelegedett és ezért notebook úgy le vette az órajeleit,hogy vissza se tudták állítani...így jelentősen csökkent a teljesítménye,főleg játékokban
Remélem csak kifogtak 1 ritka sz@rt..régi notim is melegedett,de az se melegedett túl,meg engem totál nem is zavar ha meleg,addig amíg jól működik.
Amint tudod létszíves írd le a saját tapasztalataidat a notival kapcsolatban (játékbeli teljesítmény,mennyire hangos,melegedés,stb),mert jövőhét végén szeretnék venni ilyet,és ha bebizonyosodik,hogy az IPON cikkben leírtak minden ilyen gépre igazak,akkor inkább veszek más márkát Ennyi pénzért akármennyire jó ajánlat inkább nem kell,ha a hivatalos friss VGA driver se megy fel,meg felére csökkenti a teljesítményét mert túlmelegszik... Köszi[ Szerkesztve ]
-
[KGR]
tag
Légyszi dobjátok be arról a tesztről a linket. Kiváncsivá tettetek, elovasom.
Amúgy úgy tudom, hogy az MSI logó minden MSI notebookon világit. Nem használ plusz energiát, hanem az LCD fényét használja, igy nem is lehet kikapcsolni, csak a fényerejét lehet visszavenni az LCD-nek - ezáltal az MSI logonak is - az FN + F4 gombbal..
MSI Megabook M673X
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elemlámpa, zseblámpa
- Napelem
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Új Asus Zenbook Pro Duo 14.5 OLED 120Hz ScreenPad+ i7-12700H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Fujitsu Celsius H760 / i7-6820HQ / Quadro M2000M / 16 GB RAM / 256 GB SSD / jó akku. / Full HD IPS /
- Dell Latitude 7490 üzleti laptop
- Hibás lenovo t570
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest