- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Realme is elhagyja Németországot
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme és Rolex kollaboráció a láthatáron
Új hozzászólás Aktív témák
-
adamsX
aktív tag
Hellosztok
A minap jutottam hozzá egy msi vr610 -012 -es notihoz. A lan driver egy kicsit ingadozik. Egyik helyen felcsatlakozik a másikon nem. Nem tudom pontosan milyen típúsú hálókárya van a gépbe. ha valaki tudja irja már le. Előre is köszönöm.
-
Darth_Revan
veterán
Realtek RTL8168/8111 PCI hálózati kártya
Vista driver(32/64bit)
XP driver (32/64bit) -
aston24
csendes tag
Nekem nincs semmilyen gomb a kamerához! Azt hallottam, hogy nemsok ember tudja használni a kamerát ennél a típusnál De ha valaki tud valamit az Isten
-
házimozis
tag
válasz aston24 #4865 üzenetére
....Nem pályázom a titulusra, de szerintem másik drivert kellene keresni hozzá. (Ha Bison és XP, akkor nem lesz könnyű.)
...A "You have no video capture device!" üzenetet ugyanis akkor sikerült előállítanom (L745) amikor (a Bison) webcam-drivert lecseréltem.
Aztán amikor más alkalommal, a régi driver (azóta is az van fent) alatt frissítettem a biost, akkor szép fekete mezőt tudott a kamera, élőképként.
Mondanom sem kell, hogy mindkét esetben multi-kompatibilitású (tehát XP/Vista32) volt a szoftver. ...Ergo vista-t én majd akkor teszek fel, ha 64bitre lesz support, mert ezek az XP/vista32/64 "all in one" driverek sza@rok. A megbízható 32bitest nem fogom parasztvakító megbízhatatlan 32 bitesre cserélni, mert ebben nulla ráció sincs.A biost csak végső esetben piszkáld.
[ Szerkesztve ]
-
[KGR]
tag
Sziasztok!
Árt a laptopnak, ha sűrített levegővel adok a ventillátornak-szellőzőnek?
Ki akarom tisztitani, de nem akarom szétszedni hozzá. Egyáltalán használ vmit ez a sűrített levegős megoldás?MSI Megabook M673X
-
Luno
csendes tag
Sziasztok!!!
Noti vásárlása miatt írtam. Két nagy kiszemeltem van. Az egyik az MSI EX610-011HU, a másik Asus F5V-AP074.Nem vagyok nagyon jártas a notikban úgy hogy jól jönne egy kis segítség . A noti játékra is kellene. A rászánt pénzösszeg max. 170eHUF. Akinek tapasztalata van az lécci írjon . Ha valaki tud jobbat ajánlani akkor az szívesen meghallgatnám.
Csáó!!!
-
[KGR]
tag
válasz házimozis #4871 üzenetére
Ok megfogadom a tanácsodat!
Igazából azért akarom kitakarítani a gépet, mert mostanában azt csinálja, hogy üresjáraton (nem csinál semmit a gép) percenként felpörög a ventillátor, megy 10 másodpercet, utána visszaáll alapjáratra. Ilyet eddig nem csinált.
Kb 1 hónapja bővítettem benne memóriát, akkor nem láttam komolyabb porosodást benne, így csak annyit csináltam, hogy a ventillátort áttörölgettem.
Hovo érdemes fújni a sűrített levegővel? Milyen távolsgból, hogy ne okozzon kárt?üresjáraton a proci hőmérséklet: 61 fok
gpu hőmérséklet: 66 fok (everest)MSI Megabook M673X
-
pap
senior tag
valaki a #4838hoz?
Asus RT-AC66U, HP Microserver G8
-
házimozis
tag
válasz GSRrider #4872 üzenetére
GSRrider
Nekem se, pont úgy működik. ...Csak a lehetséges okok miatt írtam le.KGR
...Akkor ott por van. Valószínűleg a ventillátort körülvevő fémlamellák* között. Ezért kellene belülről kifelé fújni. Hogy milyen távolságból azt te tudod, mert te látod az eszközt meg a koszt. Kárt nem tudsz okozni vele.*Pár napja cseréltem CPUt (T7400 ). Felnyitom, JÉ, ezt tiszta. Aha! A cserénél ki kell venni a hűtőbordával a szerelt ventillátort is. Na a ventillátor-ház vastagon poros volt belül, és elég harcias ecsemozgásokkal jött csak le. (sztatikusan tapad?)
[ Szerkesztve ]
-
donsergiooo
senior tag
Valakinek vannak tapszatalatai az MSI -EX610 -el kapcsolatban?
ASUS P5QL, Q6600 (3400mhz), CM HyperTX , 8GB Ram (1060mhz), Ati 4850 512MB, Samsung 750GB + 2x500GB + 120GB HDD, LG DVD-RW, ASUS 550W táp, BENQ 22" TFT (1680x1050)
-
házimozis
tag
-
házimozis
tag
válasz házimozis #4878 üzenetére
...pardon, a német honlap [link]
Minden MSI tulajnak:
A német MSI honlapon,[link] megtalálható majd minden típusnál a support lapon a QVL, azaz a csereszabatos (tesztelt, pót-)alkatrészek listája. A global lapról ugyanis levették a QVL-eket, ők tudják miért jó így?[ Szerkesztve ]
-
HEMP
aktív tag
válasz donsergiooo #4877 üzenetére
Ja, nem neked való, neked kevés a GPU-ja..
''Azért jó a mazochistának, mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor az rossz, tehát jó!''
-
HEMP
aktív tag
Üzenem minden kedves MSI laptop tulajdonosnak, hogy ajánlott fél évente újrapasztázni a cpu-t és a gpu-t is!!! Egy idő után ugyanis bekeményedik és szigetel...
Havernak ma ment haza a procija...''Azért jó a mazochistának, mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor az rossz, tehát jó!''
-
[KGR]
tag
puff....lehet nálam is ez a gond? régebbi msi tulajok mit szólnak ehhez?
amúgy 2 év gari van a laptopra...
MSI Megabook M673X
-
házimozis
tag
...Valami jó-gagyi hőre kikeményedő anyag lehet, mert nálam (proci bővítés) is olyan volt, mint a vödörbe száradt malter. Nyálazásra oldódik , aktív oldószer és fémszerszám haználata kerülendő.
Kevés számtek boltban kapható a szilikonos hőpaszta (1,5g 180Ft.) ami viszont nem betonná szárad ki, inkább por.Relax!
...Nem újrakenni kell, hanem HŰTŐPAD-on kell játszani. Kb. 0,2 gramm trutyi van rákenve, ami állandoan 60-90 fokon sül, és fogadok, hogy olcsó rossz minőségű anyag.
A GPUt nem minden típusban (így nálam sem) lehet elérni garivesztés nélkül.[ Szerkesztve ]
-
Batmause
tag
válasz házimozis #4883 üzenetére
Eldöntöttem, pénteken megyek és veszek egy hűtőpadot.
Tudtok ajánlani néhányat? M677X-hez kellene.
Már néztem jónéhányat (Zalman, Coolermaster, Gigabyte, stb), de eddig elfogadható 15"os hűtőt nem igazán találtam...mindegyikkel voltak fenntartásaim, ki mit ajánl?Esetleg képet tudtok feltenni a noti+hűtőpárosról?
-
nagynorbi
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Minden egyes alkalommal, amikor bekapcsolom a notimat, a következő üzenet fogad:
"Detecting Model Type Faild! You may not run this program corretcly"
MSI L735X-050 HU
A System Control Manager a ludas, de a program többszöri újratelepítése sem oldotta meg a problémát. Próbáltam az MSI honlapján lévő progit is, meg a mellékelt lemezen lévőt is.
Valakinek valamilyen ötlete? -
Noda10
tag
Már elég sokat olvastam a kiszemelt notiról (ex610) de ugye nincs róla konkrét tes a 3dmarkon kívül. az lenne a kérdésem, hogy kábé milyen szinten van? az asztali gépem A64+ 3000 mhz, geforce 6600GT 1 gigaram. Ennél gyorsabb már ez a cpu, egy szinten vannak, netán még lassabb is?
-
C14NZ
tag
Izé, A64 3000+ (1800 ill. 2000 MHz) vagy A64 3000 MHz-en?
Ha 3000+, akkor egyszálas alkalmazásnál kb. ugyanolyan, de pl. videokódolásnál, ill. több magot használó alkalmazásoknál ég és föld
Volt 6600GT-m, szerintem kb. egál a HD2400-zal.
Az asztali gépedhez képest ez a noti lemezkezelésben lesz lassabb, de szinte mindegyik ilyen[ Szerkesztve ]
-
C14NZ
tag
válasz donsergiooo #4877 üzenetére
igen
-
-
HEMP
aktív tag
#4772 Házimozis wrote: "A bios feladata a hardverkezelés, nem a teljesítménynövelés. Csak akkor az, ha pl. órajelet frekit szorzót, is átállítanak benne, HA van tartalék. A hősidőkben (P1, P2) volt még ilyen, ma már nincsenek ekkora tartalékok, mert a telj. háború nem engdi."
A Bios-upgrade után irtad nekem mindezt, mert szomorú voltam hogy nem lehet állitani a notimban a szorzó+órajel kombót a procihoz: namármost megnéztem 9*200Mhz a jelenlegi beállitás, az everest azt irja a max. szorzó 10 lehetne... Valami ötlet hogyan lehetne ezt kicsikarni belőle? Valami vidikártya speedup-ot nem ismersz?''Azért jó a mazochistának, mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor az rossz, tehát jó!''
-
HEMP
aktív tag
Megmértem én is mindent, MSI GX610PE:
- 3DMark06 default 3409pont
- mem. olvasás 5776MB/sec
- mem. irás 5134MB/sec
- mem. latency 66.7ns
- cpu queen 6256pontKommentek?
p.s.: meg tudná valaki mondani az everest miért 600MHz sebbességűnek (300MHz memóbus) látja csak a memómat, amikor az 667 elvileg?[ Szerkesztve ]
''Azért jó a mazochistának, mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor az rossz, tehát jó!''
-
házimozis
tag
Üdv.
Bocs Mindenki, kicsit OFF lesz de - nem színezném olyanra, mert - talán közérdekű.Nagyon fontos alaposan elovasni az everest megjegyzéseit. Képesség, és jelenlegi státus nem azonos. És nem biztos, hogy alkatrészcsere nélkül tud azonos lenni.
A CPUnak elméletileg mindenhol az ő saját natív jeleivel kell működnie, ha a biosban ez nem átállítható. (nem az, mert ez overclock lenne)
Pl. tudom, hogy tudja az alaplapom a 14x167et, de a natív 13x167 jelel működő procimat nem tudom ráállítani.
Bocs HEMP, ha nem ezt kérdezed - és 10x200 ott a CPUnatív - akkor nem tudom. Noteszben az AMDhez való biosok - csak olvastam, látam - több CPU setupot engednek mint az intel. Mer az speedstepen kivül semmit.
Ahogy a chipset(em) 4db RAM slot (4GB) kezelése is csak képesség, mert csak 2 van (2GB).
Vélhetően ezeket fel lehetne szabadítania biosban, de a gyártó nem akar ilyet támogatni. (VGA ban az 512es dedikáltat is kezelné az alaplap, vélhetően ehhez is a biost kéne toszni.)VGA speed-up: kártyacsere Go 7950GTXre A többi csak vergődés.
Feltettem vagy 5 féle (szigorúam enyémVGA támogatott, XPs, WHQL) drivert, és csodák nincsenek.
Magas fps ráta = energiagazdálkodás nuku = erősebb melegedés.
Megbízható enegriagazdálkodású notesz-optimalizált dirver = BITANG LASSÚ játékban. (3-4 játékkal tesztelve)
Mindenre optimális driver nincs. Talán a géphez melléket driverek? (go7600ra ez a tapasztataltom.)
Arról nem beszélve, hogy a kezelőfelület verziónként változó. Ez- vagy az a menüpont nincs, nem ott van, nem támogatott, eltérő színhelyesség setup, stb.
A VGA biosához hozzá ne merjen nyúlni senki. Meredekebb a frissítés, és nem lesznek csodák. Nem is igazán van "legitim" frissítés. (warez= lutri)Benchmark (flame nélkül!)
Ma már a gyártók kénytelenek majdnem maximum teljesítménnyel kiadni a hardrevereket. Utó-varázsolni nem nagyon lehet. Pl. írogatnak 2-5 fps, vagy 50-150 pont növekményt, akik folyton benchmarkolnak.
Erre én azt mondom, hogy mérési hibahatár ez, nem más. Ne álatassuk már magunkat. Ilyen 2-10%ról lehet beszélni. Az is lehet, hogy épp a korábbi driver volt másra optimalizálva mint az új, tehát egy egycélú bechmark sem lehet mérvadó.
A gép "pillanatnyi elmeállapotától" és a CPU/chipset készségétől (típusától) függhet az eredmény, nem lehet mindekinek jó ugyanaz a driver. Lásd notebookcheck ranglista, nincs egyforma mérésadat ugyanzon kártyára.Memória sebesség:
Írtam már róla. A névleges órajelek 200-266-333-400 túl kis számok az eladáshoz, ezért a látszólagos (400-533-667-800) órajelet írják oda. Kicsit olyan ez mint a színuszos és zenei teljesítmény hazudozás, vagy a 4000+ meg 5600+. Mert nagy számjegy KELL a marketingeseknek....Iscsoráz azt mondom, hogy alaposan tessék olvasni az everestet.
[ Szerkesztve ]
-
HEMP
aktív tag
válasz házimozis #4896 üzenetére
..tudod nekem az a furi, hogy gx600-ra kiadtak olyan biost -darth raver szerint az övé ilyen- amiben állitható minden, az enyémben meg semmi, csak az idő és kész! Nem értem...
-
házimozis
tag
válasz Batmause #4899 üzenetére
Áááá! Felejtsd el ezt a "pont ventilukra kell fújni" c. marhaságot. Egyrészt ilyen univerzálist gyártani sem lehet, másrészt ezek nem így működnek.
A szimmetrikusan elrendezett 1, (2) ventillátor is szépen teríti a levegőt a noti alatt - maga a notesz a légterelő - nem kell, hogy pont a nyílásaiba fújjon bele. Sőt az csak a porbevitelt gyorsítja. Így is fúj mindenhova, jobban porosodik a notesz a touchpadja, hangszorója is, ha sokat jár alatta a pad.
A két (6-7cm) ventillátoros biztos nagyobb hatásfokú, de nem lehet csendesebb mit egy (9cm) 1 ventis.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Új Asus Zenbook Pro Duo 14.5 OLED 120Hz ScreenPad+ i7-12700H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Fujitsu Celsius H760 / i7-6820HQ / Quadro M2000M / 16 GB RAM / 256 GB SSD / jó akku. / Full HD IPS /
- Dell Latitude 7490 üzleti laptop
- Hibás lenovo t570
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest