-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ottoarc
tag
válasz Porcupain #7250 üzenetére
Hali!
Nagyjából mindkettőnek lehet tudni az előnyeit, hátrányait. Nekem a régi Samsungok nagyon bejöttek. Volt dolgom egy U1-el, ami firmwarehibás volt és megjavítottam. Gyakorlatilag lecseréltem az akkor használt Creative Muvo TXemet erre. Mindenben rávert.
Na de a lényeg: Mióta a Samsung ráment a kizárolag érintőgombos lejátszók gyártására elpártoltam tőle. Ezért én a Fuze-t javaslom. Ebből kitalálhattad, hogy gombok hive vagyok. Vagy az érintőgomb és a klasszikus nyomógomb kombináció mint pl. az iPodon.
-
Porcupain
aktív tag
válasz ottoarc #7251 üzenetére
Nekem az értőgomb teszik,eddig még semmi problémám nem volt vele. Az a lényeg,hogy a bekapcsolás nem érintő gombos
Az lenne legjobb ha valahol ki tudnám őket próbálni, de pont emiatt meg nem hiszem hogy fogok bp-n járni.
Az az érzésem,hogy pár napig lejásztó nélkül leszek. A üzleteknek fel kell ébrednie a karácsonyi rohamból, aztán talán valahol lesz egy fuze, hogy kipróbáljam. q1-hez meg még több idő kell.
Továbbra is megköszöném a tanácsokat.
[ Szerkesztve ]
velem érdemes üzletelni: http://goo.gl/xqTM9
-
Porcupain
aktív tag
válasz Tristis #7256 üzenetére
Ez jó volt
Hülye azért nem vagyok bolt, nekem ugyan csak bp van a legközelebb.
Most kitaláltam egy olyan kombot:
sansa fuze 4gb 19900.-
sennheiser cx95 vagy 550 , de ez tényleg ,olyan kipróbálós,ill először a mxl51 fülesemmel nézem meg milyen a hangzás. kb 13000.-
és egy 8gb-s kártyával, de ez is ráérne még. 6700.-Monjuk már így is 40660-nál járok.
-
Porcupain
aktív tag
válasz webibebi #7259 üzenetére
Amúgy én is hasonlóan vacilálok, de neked azért már tényleg nagyon el térő a kettő.
A clip nagyon kicsi (kb gyufás doboz), és az első sorban zene hallgatásra van. bővíhető sd-vel, ennek is szép a hangzása, kicsi..
A p2 nagyon nagy, és az már jóval több mindent tud. video,bluetooth, hosszab aku idő stb...Ha visszaolvasol a fórumban találsz egy linket az anythingbutipod oldalra, és ott van mindkettőről egy lista.
-
Porcupain
aktív tag
Mondjuk ebben az anythingbutipod top 5-ös listában, a clip jól hogy szépen szól egy 100.000forintos fülessel
-
webibebi
csendes tag
de szerintetek létezik az h a samsung p2 22K? [link]
-
webibebi
csendes tag
szerintem beruházok egy samsung p2-re nagyon bejön nekem!meg elég jókat olvastam róla!
-
Hu-ha
csendes tag
Ha-hó!
Kaptam egy új YP-U4-et, telepítettem az Emodio-t, de sajna a mp3-ra semmit sem tudok felrakni. Nem él a "portable" menüpont és az ikon sem. A PC U4 fényképezőnek ismeri fel és nagyon nem akarja, amit én. Tudtok-e valami megoldást a problémámra? Előre is köszike.[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Két kérdésem volna a tisztelt egybegyűltekhez:
Vettünk barátnőmnek egy Creative Zen Stone Plus 2 GB játékost.
1. kérdés (egyszerű): ezeknél a beépített akksis kütyüknél szokás még az, hogy eleinte sokáig kell tölteni (ilyen 8-10 órákat), vagy itt már elég, ha kijelzi hogy fel van töltve (ez az első alkalommal kb 1-2 órát vett igénybe).
2. kérdés (advanced): amikor másoltam fel rá zenéket, a következőket produkálta:
1: kb 600-700 MB sajátgépből megnyitva ctrl+c ctrl+v-vel. itt elkövettem azt a hibát, hogy egyszerre 3 részletben kezdtem el másolni. ki is akadt, explorer.exe ki, majd restart
2: restart után nem ismeri fel a lejátszót, ikon van, de kattintásra "nincs meghajtó"
3: formázás FAT32-vel gyorsan, aztán normál
4: másolás ugyanúgy sajátgép másol-beilleszt, de egyben
5: ugyanúgy kiakadás kb 80%-nál
6: restart, nem ismeri fel megint, format, anyázás
7: már a saját MP3 játékosomat sem ismeri fel, rendszervisszaállítás (ennek szerintem sok köze nincs, csak a teljesség kedvéért)
8: ekkor eszembe jutott, hogy az enyémen anno hasonló okokból (file nevek levágása, és a fentihez hasonló hisztik miatt) sima FAT (tehát nem FAT 32) file rendszert csináltam.
9: hiszti, veszekedés, "hiddmárelhogynemrontottamel", alvás
10: másnap FAT-ra formázás, másik gépen TC-vel másolás - itt már nem volt problémabocs' hogy hosszú voltam, de talán megelőz egy kérdés-válasz folyamot, tehát:
2/a: mi okozhatta a bajt? mitől tapasztalom már a második lejátszónál, hogy úgy 800 MB (?) körül másolásnál meghülyül. szerk: ja az enyém MPIO ML100
2/b: a FAT/FAT32-nek lehet-e ehhez valami köze, vagy véletlen, hogy így már működikElőre is köszönöm az újabb segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
rumos14
nagyúr
na eljött az ideje annak hogy én is vegyek egy Clip-et, asszony fogja használni, a kis Samsung lejátszó akksija kifáradt.
néztem még a Stone Plus-t, mellette szólt elvileg a könyvtár szerinti rendezés, de ahogy utánaolvastam, elég lassúcska ez a része. meg hát ugye a Clip az mégis csak Clip, az asszony zenéi pedig úgyis audio cd-n vannak, grabbelésnél a taggelés megoldott, nem lesz gubanc.
más lejátszó nem jött szóba, asszem ma megrendelem a 2 gigás rádiósat a digitall-tól [link] -
Porcupain
aktív tag
-
DeFranco
nagyúr
válasz Porcupain #7271 üzenetére
/u /s
a gép váltás ÉS a FAT32-ről FAT-ra váltás egyszerre történt. Ellenben a saját lejátszóm is hisztizett először. Az 1 GB-os, és olyan 800 mb töltöttség fölött, meg nagyobb terhelésre volt hajlamos átírni file neveket, meg elküldeni az adatokat az örök bitmezőkre.
Nem tudom, hogy konkrétan mi okozhat ilyet, de ha jól emlékszem a file rendszer váltás után már nem volt gond - de hogy ez volt-e az ok, vagy nem, azt nem tudom. Ezért kérdezek, hogy okosodjak.
Tehát továbbra is:
1: beépített akksis lejátszót kell-e sokáig tölteni első töltésnél, vagy a Li-os akksiknál már el lehet felejteni?
2/a: a 7269-ben leírt hibát mi okozhatta? találkozott már valaki hasonlóval?
2/b: van-e annak valami elvi alapja, hogy a file rendszer váltással megoldódjon egy ilyen másolás - adatvesztés probléma? -
wmarci
senior tag
Mennyi érhet egy vadiúj, dobozában Iauido 7 (8GB), de nincs rajta garancia?
-
Tristis
őstag
válasz webibebi #7259 üzenetére
Szia!
Én is pont ezen gondolkodtam három hete, amikor megvettem a kütyümet. Nos ha 2 gigáról beszélünk akkor el kell dönteni, hogy mire kell. Nekem már volt pda-m, csak azért, mert olyan jó ugye! (amúgy tényleg az is volt), de a hosszú-hosszú hónapok során rájöttem, hogy felesleges... mert a zene a lényeg. Nos és mi történt?
Elmondom, mert szerintem tanulságos. Elkezdtem olvasni ezeket a fórumokat. Nálam ez azt jelenti, hogy kb. 12-15 órát olvastam... hát igen a marhaság határtalan. Utálnám magam, hogyha nem döntenék jól. Mindig is sokalltam egy fülesért 5-6000Ft-t. De agyalgattam és úgy döntöttem, hogy veszek egy Clipet és hozzá egy komolyabb fülest. Azután rájöttem, hogy rühellem a füleseket (aki nem próbálta még az agybadugóst, az próbálja ki és közben sétáljon vele, és beszéljen, és fújja az orrát .... idegesítő!
Azután belegondoltam. Mire is használom a pda-mat összességében. Az eredmény az lett, hogy 90%-ban zenehallgatásra. Ezután már egyszerűbb volt minden. A clip kompaktabb és masszívabb is, és csiptetője is van és olcsó mint a bűn, a hangképe tökéletes (43xx hsz-t nézd meg jól...). Ezután gondolkoztam, ha ezt venném, akkor már nyugodtan lehet egy jó és kompakt (most már) fejhallgató. Amúgy a gyári füles sem rossz, csak nagyon kevés a mély, de erről írtam a füleseknél. Nézd meg, ha érdekel.
Tehát a végső megoldás, egy fekete 2gb-os Sandisk Sansa Clip ingyenes házhozszállítással 9.640-ért egy elektromosvilág nevű boltból, és egy Sennheiser px 100 a digitális-e boltból 9.900Ft-ért.
Miért is jó ez nekem? Nem féltem a készüléket, bárhova elvihetem, a füles összecsukható így elfér bármilyen zsebben, sokkal könnyebb a kezelése és még mindig csak 20.000Ft-nél járok. Masszív, praktikus... és a design meg a kütyüzés nem ér ennyit. Hosszú távon nem. Mert persze izgalmas nyomkodni úgy egy-két hónapig, de utána meghal az egész. Meg ugyan már ki nézeget képeket ilyen vackon....Nem sajnálom egyik jószágot sem. Az egyik olcsó, a másikra meg van két év gari és nagyon jól szól.
Amúgy beszéltem Macilaci fórumtárssal, neki már egy éve van. Azt mondja, hogy semmi baja vele. Nap, mint nap használja és az akksija sem fáradt észrevehető mértékben.Szerintem amúgy a Samsung is egy nagyon-nagyon jó készülék!!! DE! Csak akkor, hogyha tényleg nézel rajta filmeket is.... Nekem nagyon bántotta a szemem 45 perc után, amikor néztem az én pda-mon.. és a tükröződés is undorítóan zavaró... Szvsz nem éri meg, viszont nagyon csillog és szép.
Remélem nem feleslegesen rágtam a szart. Bocsi a terjengős írásért.
[ Szerkesztve ]
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Porcupain
aktív tag
válasz Tristis #7276 üzenetére
Amúgy tényleg így van. Az ember nagy részben úgy is zenét fog rajta hallgatni. Engem csak az alacsony aku idejük zavar. ÉN sansa fuze-on agyalok, vagy egy samu q1-n, egy agybadugós füllessel, bár ezek már olyanok,hogy kevésbé lehet hallani a saját zajaid.
Amúgy a clip tényleg elfér egy gyufás dobozban?
-
gelbelex
őstag
Már harmadik hónapja használóm a Fuze-t, PX200-zal.
És még ma is rendszeresen meglep, mennyire jól szól!A korábbi MPIO-m (FG100), noha a korábbi anno még etalon iRiver 7xx/8xx-as sorozattal megegyezően szólt (azonos Philips chip), nem tudta megmutatni, mit is tud a PX200.
Ha néha (tévedésből) beledugom az AKG K14P-t (kis, nemagybadugós bogyó, ~5eFt), pánikszerűen menekülök vissza a PX-hez...
-
Tristis
őstag
-
Tristis
őstag
válasz Porcupain #7282 üzenetére
Hát.. ahogy veszed. A Fuze-nak (ha jól tudom, de nem vagyok 100%-ig biztos) nincs csiptetője, másrészt mit is jelent 24 óra. A 10-12 óra, amit a Clip tud, az bizony nem elég egy hétvégi kiruccanásra, egy kétnapos túrára stb-stb. DE! Szerintem a Fuze 24 órás egy feltöltéses ideje már bőven elég mindenre szinte.
Akksi kapacitását tehát nem lineárisan kell nézni, hanem exponenciálisan. A Fuze már flaccal is elmehet olyan 16 órát (sacc), ez már azért elég, mert úgy is töltöd.
Persze ez csak az én nézőpontom. Aki pl. egy hetes hegyi túrákra megy gyakran és közben szeret zenét hallgatni, annak nagyobb üzemidőre van szükségeAmi az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Nando_91
csendes tag
Na kijött egy újabb remek mű, amit már Koreában meg lehet vásrolni. Samsung YP-P3
Nagyon jó kis készülék. Az árára kíváncsi leszek. Remélem ezáltal le fog menni a P2 ára így majd talán betudok majd ruházni egy 4 gb-osra, de ez egyenlőre álomP3 : http://www.youtube.com/watch?v=Lj0-s0pdP2Y
-
-
komo95
csendes tag
hello,
milyen mp4 lejátszót ajánlanátok max 30K-ért?
Fontos lenne a szép hangzás, a rádió, és legyen min. 2Gb memóriája.
(cx300 hoz kéne)
előre is kösz -
Porcupain
aktív tag
A sansa fuze nem kezel szövegeket? Nem nagyon találtam még erre vonatkozó infót!
-
ponti_ak
addikt
Szia!
Ha _komolyan_ kell a video-lejátszás, akkor valami használt PDA, vagy Cowon A2. Vagy kérdezd meg pl.itt.Egérmozira meg bármi mást vehetsz (PTI, Concorde és egyéb noname kínai selejtek kivételével). A márka szinte tökmindegy, mert a konvertálástól előbb-utóbb úgyis herótod lesz. Szerintem!
@Porcupain: Negatív. Kerestem a menüben (legújabb fw-rel), de semmi jele. Se dalszöveg-kijelzés, se txt-olvasó.
Hlahh. Offoló Kedvencek topik; nincs még... ?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest