- Telekom mobilszolgáltatások
- Instagram közösségi fényképezés
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android szakmai topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Ma vettem egy sony 4gb-s mp3 wma mp4... lejátszót-
Mikor megnézem a kapacítását akkor csak 3,56 gb.
A gond az, hogy ami anyagot rá szeretnék tenni az 3,61gb és ebből nem vehetek le semmit.
Mit tudnék csinálni, hogy nagyobb legyen a kapacítás? Vagy már semmit ?Live poor, die rich.
-
rumos14
nagyúr
válasz gyáliSanyi #6254 üzenetére
4 gb-nak hirdetett kapacitás igazából csak 3,81 az előszeretettel alkalmazott 1000-es átváltás miatt (1024 helyett). de a 3,56 kevésnek tűnik, a lejátszó firmware-e, mittoménmije nem lehet 200+ MB. teljesen üres? rejtett file-ok sincsenek rajta. ha nincs rajta semmi számodra fontos, a lejátszóról elindíthatsz egy formatálást.
ha semmi sem megy, vmelyik zenét konvertáld át alacsonyabb bitrátára. persze csak ha van róla biztonsági másolat. -
gyáliSanyi
őstag
Nem tudom formázni, nincs is ilyen pont!
Hogy csináljam?Live poor, die rich.
-
Macilaci457
őstag
válasz gyáliSanyi #6257 üzenetére
Mint egy normális pendrive-ot, ahogy megjelenik az intézőben (Sajátgép) jobb egérrel rákattintva lejön a Formázás.
-
gyáliSanyi
őstag
-
gyáliSanyi
őstag
Én kérek elnézést.
A kezelési útmutatás 88-ik oldalán angolul le van írva, hogy kell formázni.
Ja és számítógépen keresztűl eggyáltalán nem lehetne formázni! a leírtak szerint.Live poor, die rich.
-
gyáliSanyi
őstag
Hát nekem nincs szerencsém.
Mikor bemásolom akkor csak 20mb kéne ahhoz, hogy elfogadja, de nincs már annyi hely.Valaki nem tudná megmondani, hogy tudnék kisebbeket csinálni belőle gyorsan és egyszerűen (anélkül, hogy kivágok pár tracket)?
Live poor, die rich.
-
Macilaci457
őstag
válasz gyáliSanyi #6261 üzenetére
Segítek, ha privátban megírod hogy miről van szó pontosan:
-hány fájl, milyen formátum, kiterjesztés, és milyen bitráta.
A fájlokat számítógépen lejátszva remélem ezekre megtalálod könnyen a választ.[ Szerkesztve ]
-
rumos14
nagyúr
válasz gyáliSanyi #6261 üzenetére
ha csak 20mb hiányzik, az egy album átkonvertálásával is megoldható, pl. 192-ről 128-kbps-re, bár ezt csak fenntartásokkal ajánlom. én ilyenekre régen ezt [link] használtam, anno free volt, most nemtom.
amúgy is jobb ha a formatálást a lejátszóól elindítva végzed, nem pc-ről. -
Mr. Teddy
őstag
Na megérkezett a kis Clip
Nagyon bejön a lejátszó, nagyon kicsi, és hál isten élőben jobban néz ki ez az ezüst, mint a képeken.
Kicsit elején mgijedtem, hogy wmp-vel kell majd a zenéket felpakolnom rá, aztán firmware frissítés, és kiválasztottam a másik módot, tehát csak simán másolás.
Hangereje normálon nem túl nagy, lehet a high-ra fogom tenni.Szóval eddig bejövős a cucc, ajánlom mindenkinek
-
pete_21
addikt
Én meg csak most nézem, hogy a legújabb, v01.01.29F-es firmware van a Clip-emben
Gondolom EU-s verzió. Pár napos használat után egyre jobban tetszik
Én is csak ajánlani tudom mindenkinek! -
Mr. Teddy
őstag
Nos, meg is született az 0.6-os béta verziójú doboz.
Íme pár kép:
Háhom!
Kettő!
Egy!
Múkodj!Igényesebben is megcsinálom majd, kitaláltam, hogy a ragasztásnál a dobozt szétszedem, kifektetem, bejelölöm a helyeket, és pontosan kivágom. Eme szerkezetet fennt, egy kis sniczerrel vágtam ki, azt nem lett százasba pontos
Előrendeléseket a dobozokra felveszek, ára: 5000Ft, jelentkezni priviben, kérem adjátok meg milyen gyufásdobozból legyen
-
Mr. Teddy
őstag
válasz adnoctum18 #6270 üzenetére
Jó, hát való igaz, nem kell rá semmilyen tok, csak tegnap este kicsit unatkoztam
-
Sztikex
csendes tag
Hello!
Segítsetek kérlek! mp3 vásárlás előtt állok de egyre tanácstalanabb leszek....
szeretnék egy megbízható lejátszót a következő paraméterekkel:
minimum 2Gb -os legyen
külön program nélkül lehessen rá zenét tölteni , gyorsan.
és az sem elhagyagolható szempont hogy ne legyen méregdrága.tudnátok ajánlani valamit?
én kinéztem magamnak a philips SA2520-at de mire eljutottam hogy megvegyem ( egy hét volt fizuig) hirtelen sehol sem lehet rendelni.... szóval help ! köszönöm előre is
-
pete_21
addikt
válasz Sztikex #6272 üzenetére
Phillips-eknek nem tudom, milyen a hangminősége, mások majd megmondják
De ami biztos befutó, az a Sandisk Sansa Clip. Nagyon jó a hangminősége, és nem egy drága szerkezet
Itt találsz árakat, rádiós, nem rádiós, és van 4 Gb-os is. Én az ElectroWorld-ből rendeltem, kedden kaptam meg, ingyenesen szállították, előre egyeztetett időpontban, és nagyon korrektek voltak
Kicsit olvass vissza, és látni fogod, ahogy dícsérjük a lejátszót -
ponti_ak
addikt
válasz Sztikex #6274 üzenetére
A Clip túl kicsi? Akkor nézd meg az eladó lejátszóm, itt. Nem éppen szépségdíjas (ez relatív), de az biztos, hogy észrevennéd ha eltűnne, mert van benne anyag rendesen. És strapabíró, fémházas.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Hello!
Ma voltam az Electroworld-ben és ki volt rakva a nagyhírű Clip+ volt Fuze is. Írtátok, h kicsi a Clip, de hogy ennyire .Sajna a clip le volt merülve, de a Fuze bekapcsolódott és rá is dugtam a Cx300-zam. Jónak tűnt a hangja. Kár, h nem volt rajta egy olyan szám, ami nekem is fent van a Meizu-mon (M3), így nehéz a kettő összehasonlítása. Különben nagyon komoly kis lejátszónak tűnik a Fuze (a hátlapja tetszett még nagyon, olyan gumis) Ha most állnék lejátszó vásárlás előtt, akkor lehet ilyet vennék. (bocsi Meizu)
[ Szerkesztve ]
-
piqla
őstag
Hello!
Igen, tudom, Europa, Magyarorszag, de akkor is, hatha valaki mar futott bele erdekes dolgokba... Szoval nagyon gondolkodom, hogy az e-Bayrol beszerzek egy zune 80-at. Valakinek valami ellenvetese? Nem azt szeretnem hallani, hogy minek 80 giga/szar microsoft/vegyel ipodot, mert ezeket mar atgondoltam. Arra gondolok inkabb, hogy lehet-e olvasni/hallani szazezer szamra visszakuldott, elszarodott zuneokrol, vagy ilyesmi... Elore is koszi.
Persze azert lehet ajanlani lejatszot, amennyiben olyan szep, mint a zune (szubjektiv). Elore is koszi!Szereted az állatokat?
-
Simi-San
tag
Sziasztok!
Valaki vásárolt már amazonról vagy advancedmp3players-től?
Mert ha igen megköszönném az esetleges tapasztalatokat,vagy bármi infót amit tudtok róla.
Ha ez a kettő még sem nyerő tudnátok egy megbízható forrást ahonnan lehet rendelni olyan füleseket is amik itthon nem kaphatók (pl.Ultimate Ears,Etymotic...)Előre is köszönöm!
Üdv.
Rolandルーク、お前の父はわしだ!
-
piqla
őstag
válasz Macilaci457 #6279 üzenetére
No igen, csak valami olyasmit olvasgattam, hogy a Microsoft csak az amerikai-amerikai Zuneokat szervizeli, amennyiben gebasz van. Fontos lenne nekem a 80 giga, mert sok-sok-sok honapra megyek majd el, es minden szir-szar zenet vinni szeretnek, az pedig nem fer el kevesebb helyen. Marad az e-Bay... Nem tudom, hogy ott adnak-e szamlat.
Szereted az állatokat?
-
stratova
veterán
No tegnap lecsaptam egy a telefonos EW ügyfélszolgálata szerint már raktáron nem lévő és rendelésre nem is kerülő 2GB-os SanDisk Sansa Clip-re kicsivel 10K alatt. Kívánom, hogy a tulaja a kezdeti fejleszedést követően használja egészséggel (amikor megkapja) Ha nem telefonon hallgatnék zenét és még lett volna szvsz hoztam volna kettőt.
[ Szerkesztve ]
-
piqla
őstag
válasz Macilaci457 #6281 üzenetére
Hat en ot neztem ki. Be is utne, ha elromlana, ezert fosok. Viszont baromira bejon nekem ez a Zune, szoval nagyon huz fele a szivem...
Szereted az állatokat?
-
stratova
veterán
válasz Sztikex #6274 üzenetére
Ami azt illeti nekem is azt mondták telefonon, hogy nincs már fekete raktáron (konkrétan Pécsre kérdeztem rá). Aztán mégis találtunk egyet, el kell menni megnézni ha van rá mód. Ha sehogy sem akaródzik marad on-line esetleg itt [link] de erre rájön még 1500Ft (kiszállítás).
-
Mr. Teddy
őstag
Épp minap kezembe akadt egy EW prospektus. Néztem, hogy a 4Gb-os Clipet a boltba 16990-ért árulják. Míg kiszállítással együtt 14990 volt a neten...
Szóval érdemes összevetni a bolti árat a netessel.Mod: Nézem neten is megemelték az árát! Hú de nagy mák hogy múlt héten vettem meg... Valszeg a sok érdeklődő miatt nyomták feljebb.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz Mr. Teddy #6287 üzenetére
Ez igaz, viszont némi áremelkedéssel együtt még mindig az EW volt az egyik legjobb ajánlat 2GB-osnál (online listán már nincs, helyben ha jól emlékszem 9990Ft volt az ár), másrészt jobban szeretem a garis dolgokat helyben intézni szívok én most eleget egy online bolttal.
[ Szerkesztve ]
-
Mr. Teddy
őstag
válasz Sztikex #6289 üzenetére
Fussad át sztem ezt a tesztet, innen megtudsz mindent, pro és kontra: [link]
Ugyanakkor ennek a Zen-nek most jött ki az újabb, Creative Zen X-fi lejátszója. Lehet ezt utóbbit itthon még nem kapni.
Árakkal kapcsolatban meg sztem nézz körül árgépen, mert lehet van olcsóbb is, elvileg már kifutó széria.
-
gelbelex
őstag
EW: honlapján van ugyan készletinfó az áruházakhoz, de nem működik. Akkó’ meg minek? Félrevezetésnek? Ehh.
Bementem az Aréna-EW-be (az AKG K12P 16ohm-os nemagybadugós fülesemmel, a PX200 (zárt Sennheiser, 32ohm) megint otthonmaradt. Mehetek mégeccer.).
Meghallgattam egykét lejátszót (amelyik nem volt hullára lemerülve) megint...
Hát még mindig nagy a köd.A (MM-ban már hallgatott) Sony-k közül egy se működött… Pedig jó lett volna öszehasonlításképp, alapvetően szép a hangjuk.
A Clip/Fuze hangereje a második fokozaton már elegendő , mindkettő többet nyom, mint a névleg 2*18mW-os (gondolom, 16 ohm-nál) MPIO-m. Ez megnyugtató.
A Clip eléggé (~low-end) műanyag, viszont nagyon apró és könnyű. A Fuze sokkal minőségibb, tetszik.
De a két lejátszón miért nem lehetnek ugyanazok a demónóták? Hogy ne lehessen őket igazán összehasonlítani?
Az volt a benyomásom ugyanis, hogy a Clip egy fokkal jobban szól. (De nekem jó lenne a bővíthetőség…) Lehet, hogy csak a nótákon múlott, mert az ABI egyformának minősíti ezeket.Aztán meghallgattam viszonyításképp egy Philips-et is (SA5245). A hangerőkorlát maximumra felemelése után úgy tűnt, szinte elegendő lenne annak is a hangereje.
(Persze a honlapon, mint a gyártók általában, nem írják le, hogy a megadott kimenő teljesítmény milyen impedancia mellett érvényes…)De meglepő volt a különbség a hangminőségben.
A Philips-ekhez képest a két Sansa hangzásában nem volt tér… Szépen jöttek mélyek-magasak, de mind „ott az arcomban”. Ezzel szemben a Philips hangja szépen eloszlott a térben. (Ahogyan a Philips-chipes MPIO-m is szól…)
Lehetséges, hogy a Sandisk demónótáit ennyire másképp keverték volna a stúdióban? (noname zenészek, olcsón?)
Vagy valóban a lejátszók (chip-ek, végfokok) különböznek?Megkérném azon listatagokat, akiknek van a Clip/Fuze mellett kéznél valami Philips-chipes lejátszó (Philips, régi iRiver), vagy új Sony, írják le az azonos dalokkal szerzett összehasonlító tapasztalataikat… Előre is köszönöm!!!
-
Macilaci457
őstag
válasz gelbelex #6291 üzenetére
"De a két lejátszón miért nem lehetnek ugyanazok a demónóták? Hogy ne lehessen őket igazán összehasonlítani? "
Semmi köze a kettőnek egymáshóz. A demónóta arra való, hogy lásd működik-e! Nem arra, hogy azzal hasonlíts össze lejátszókat, mert ahhoz egészen más kéne.
És igen, lehet, hogy olyan módon kevert zenéket tesznek a lejátszóra, hogy élvezetesebben szóljon, és nem hinném, hogy a philips szebben szólna egy CLIP -nél, legalábbis a megkövetelt azonos FLAT EQ, NO EFFECT hangkép mellett.
A FUZE ugyan azt a chipet használja mint a CLIP, nem lehet hangzásban eltérés (elvileg).
Ha szubjektíven akarod megítélni egy lejátszó hangzását, nehéz dolgod lesz. Számomra a teljesen lineáris hangkép mérési alapon meggyőző, ha meg sok effekt meg térhangzásjavító bizgentyű kell, akkor vegyél iAudio-t vagy Sony-t.
[ Szerkesztve ]
-
gelbelex
őstag
válasz Macilaci457 #6293 üzenetére
Semmi köze a kettőnek egymáshóz. A demónóta arra való, hogy lásd működik-e!
Abból elég lenne egy is. A legtöbb lejátszón sokkal több van...
" Nem arra, hogy azzal hasonlíts össze lejátszókat, mert ahhoz egészen más kéne."
Megfelelő füles (szubjektív), minimum ~256kb-es azonos mp3-ak. Persze.De azzal próbálom összehasonlítani, amivel lehet. Csak a demónóták vannak.
(Ha százezerért vennék 3-4 lejátszót, és megtartanám a legjobbat, buknék egy rakás pénzt.)Ha szubjektíven akarod megítélni egy lejátszó hangzását, nehéz dolgod lesz.
Pedig a lejátszók objektív összevetésén túl (inkább?) azt hasonlítanám össze, nekem (a saját fülesemmel) melyik szól (~tetszik) jobban.És igen, lehet, hogy olyan módon kevert zenéket tesznek a lejátszóra
Ez a helyzet.nem hinném, hogy a philips szebben szólna egy CLIP -nél,
Nekem is furcsa volt. Nem jobban szólt, de úgy tűnt, szebben. Legalábbis a térérzet szempontjából mindenképp.legalábbis a megkövetelt azonos FLAT EQ, NO EFFECT hangkép mellett.
Ez csak azonos zenék (és persze füles) mellett lenne mérvadó.
Különböző zenék esetén az a cél, tud-e hasonló(an szép, tiszta, erős) hangokat (mély, magas) megszólaltatni. Kell az EQ.A FUZE ugyan azt a chipet használja mint a CLIP, nem lehet hangzásban eltérés (elvileg).
Ezért lett volna mégis jó (élvezet ide v. oda), ha ugyanazok a demók lettek volna rajtuk...Számomra a teljesen lineáris hangkép mérési alapon meggyőző,
Én is figyelembe veszem. Te honnan szereztél erről adatot? Kérhetnék forrást? Előre is köszönöm!
De a frekvenciamenet nem tartalmazza a - hifisták által használt - "színpadkép" fogalmát, érzetét (ami szubjektív..). Ezért volt érdekes tapasztalat a Philips-et hallgatni, amelynek a gyártó honlapján is rosszabb specifikációja van (20Hz-18kHz (vajon hány decibelen belül?), S/N 84dB... De legalább van valami, nem úgy mint a Sandisk oldalán), mint amit más gyártók írnak, ha írnak.
ha meg sok effekt meg térhangzásjavító bizgentyű kell, akkor vegyél iAudio-t vagy Sony-t
Nem kell. Csak egy EQ, ami kompenzálja valamennyira, hogy nem top-fülessel (és nem ideális körülmények között) hallgatok rajta zenét.
Sony-kat ezek nélkül hallgattam, azok így is jók voltak.Kérdés, jobb-e náluk a Clip/Fuze..?
De érdekelne egy - lehetőség szerint objektív - összevetés a Philips-ekkel is... -
Macilaci457
őstag
válasz gelbelex #6294 üzenetére
"Te honnan szereztél erről adatot? Kérhetnék forrást?"
Persze! Két helyen is megtalálod, az egyik itt a keresőt használva, belinkeltem egyszer, az eredetit pedig a www.anythingbutipod.com -on DFKT készítette összehasonlítva más high-end lejátszóit is, RMAA grafikonokkal kiegészítve. Csak keresd meg te. A lustaság mint tudjuk... :-)
-
Macilaci457
őstag
válasz gelbelex #6294 üzenetére
Na jó, megeröltettem magam.
CLIP Measurements by dfkt (ABI administrator)[ Szerkesztve ]
-
Mr. Teddy
őstag
válasz Macilaci457 #6296 üzenetére
Ez elég tanári frekvenciamenet... Most nagyon megdöbbentett. Hát akkor ezt kb össze lehetne kötni egy high-end csöves erősítővel, egy pármillió forintos hangfallal, azt tessék, tökéletesnek kéne lennie, persze ha lossless-t tudna lejátszani.
-
Mauzes
addikt
Üdv!
Kizárólag zenehallgatásra, flac és mp3 lejátszására keresek hordozható lejátszót minimum 4 GB tárhellyel.
Mit ajánlana az értő közönség?
-
gelbelex
őstag
válasz Macilaci457 #6296 üzenetére
Köszönöm!!
(Dereng, hogy olvastam már itt a fórumon...)Clip vs. Fuze: Head-Fi
A különböző nóták (és a szimpla füles) ellenére, nekem is így tűnt... Affene.
Ma visszamegyek a PX200-zal is...Lehet, hogy marad a 4 gigás Clip..?
Pedig szebb (informatívabb) kijelzőt, könnyebb kezelhetőséget, nagyobb memóriát (8GB) és bővíthetőséget kerestem eredetileg...[ Szerkesztve ]
-
optikus
senior tag
válasz Simi-San #6278 üzenetére
amazonrol nem szallitanak mo-ra hardwert (csak konyveket).
az amp3 jo hely onnan tucc vasarolni, de lesz egy validalasi procedura. ebben igazolnod kell hogy tied az a bankszamla es kartya (termeszetesen dombor) amivel vasarolni fox. ehhez nem art nemi angoltudas mert levelezned kell.Buy books not gear.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest