Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Polemius

    aktív tag

    Sziasztok!

    Ha minden jól megy, pár hónap múlva nekem is bevésik az A korlátlant a jogsimba. És bár még csak az elméleti oktatás zajlik, persze már azon agyalok, hogy milyen kezdő/tanuló motort vegyek miután a kezembe nyomták a lapocskát.

    Örülnék, ha tudnátok segíteni, javaslatot tennétek, hogy mit érdemes megfontolni és mit kerüljek nagy ívben.

    Nem tervezek száguldozni (gondolom most :D ), szóval nem egy rakétára vágyom. Már nem hogy a 24-en, de a 34-en is bőven túl inkább az alapokat szeretném egy könnyen kezelhető, megbízható gépen megtanulni. Már csak azért is, mert gyakorlatilag 0 motoros gyakorlatom van (nem, robogós sincs).
    Most úgy vélem, hogy 250ccm környékét céloznám meg (tágan értelmezve mondjuk 125-400 közt), és a naked/túra vonal tetszik leginkább. Persze mire megszerzem a papírt, még változhat hogy érzem ezt a köbcentis dolgot.
    Az ideális jelöltet leginkább a könnyen kezelhető, megbízható, örök élet meg egy nap, világ végére is elvisz, olcsó fenntarthatóság* kifejezések írják le.
    Elsősorban városban és környékén használnám, esetleg egyszer-egyszer hosszabb útra (150-200 km).
    Az sem utolsó szempont, hogy a 185 cm / 100+ kg alkatom kényelmesen elférjen rajta.

    * Egyszerűen beszerezhető alkatrészek, jóárasított kellékanyagok és 'kopó' alkatrészek (olaj, szűrők, lánckészlet, ... index, tükör :) ), alacsony fogyasztás.

    Az anyagi részét tekintve olyan 300e lenne a keretem (ki kell gazdálkodnom a jogsi, a védőcuccok meg a bürokrácia költségeit is, no meg nem egy 5-600e-es motort szeretnék összekarcolászni lámpánál eldőléssel és hasonló kezdő bénázással).

    És ha már említettem a felszerelést: mikor és hol érdemes ilyesmit venni? Azt már látom, hogy kénytelen leszek Bp-re menni, ha választékot szeretnék. Szoktak lenni a szezon előtt akciók? Legalább a sisakot/kesztyűt/kabátot szeretném beszerezni már a gyakorlati oktatás kezdetére (tavaszra). Boltokat meg márkákat is mondhattok. :)

    Előre is köszönök minden tanácsot!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák