Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz doc #23977 üzenetére

    12.2-3 már dög-alacsony (12.8-nak kéne lennie), a 10-11V pedig már abszolút.
    Nem biztos, hogy csak az akku, sőt, ha ilyen hirtelen jelentkezett, esélyes, hogy nem (csak) az.

    Én is hasonló cipőben járok, nálam nagy valószínűséggel a generátorral van gond (a hétvégén szedjük szét). Akku lett már benne cserélve, először simán a kora miatt arra tippeltem, mivel töltőfeszültség, ugyan a szervizkönyv által megadott tartománynak alján, de volt. Csakhát akkucsere után is elkezdte az első intő jelet: indítózás után ha be volt kapcsolva a tompított, alapjáraton állva remeg a fénye.

    Nálam ez egy lassabb folyamat volt, egyre gyengébb lett a fény és erősebb a remegés, utána nehezebben tekerte az indítómotort, majd már nem is bírta beindítani, úgy kellett betolni. Ha nálad ilyen hirtelen jött semmi előjel nélkül, nézd meg az akku kontaktjait, savszintjét, valamint hogy egyáltalán tölti-e az akkut, s milyen feszültséggel. Utána lehet vizsgálni a fesszabot (az már kicsit macerásabb) majd a generátort (ahhoz olajat is le kell ereszteni).

    Gyurikám, ne osztogasd itt már megint az észt féltudással :U

    Inti, hogy hány ilyet tudnék... tegnap Szfvár -> Siófok -> Bp (balatonos forgalom) -> Kecsó (repnapos forgalom) -> Bp (repnapos forgalom), remélem el tudod képzelni, mennyi faszlámát kerülgettem... Rendszeres volt az olyan, hogy 110-120-szal belső sáv, mellette semmi, mögéállok, ráhúzódok, nyomok refit, semmi. Hagytam a csába, kielőztem jobbról. Másik kedvencem, aki negyed sávot húzódik ki jobbra, hogy férjek el... kösz.
    Tegnap a prímet viszont a következő vitte: 4 sáv, ebből 2 viszonylag tömött, találd ki melyik. Igen, a belső kettő. Legbelsőben mennek 120-130, mellette -5-10, két külső teljesen üres volt, egyetlen kocsi sem volt ott! Nem akartam elhinni, ezek is azt hiszik, hogy a B-kat az "Belsősáv"-ot jelent?

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák