Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zgospel

    őstag

    válasz Somatom #125460 üzenetére

    Munka miatt relatíve gyakran jártam Svájcba, a vírus óta már nem.
    Ott ha gyalog vagyok akkor gyakorlatilag a zebrához közelítve lassítanom sem kell, mert az autók azonnal megállnak és átengednek. Az első pár alkalommal nagyon szokatlan volt, mindig bámultam hogy tényleg megállnak-e.
    A jóhoz könnyen hozzá lehet szokni, és amikor már nem csak 1-1 hétre mentem, hanem 2 vagy többre, akkor már annyira akklimatizálódtam, hogy hazaérkezéskor Pestre az első nap általában majdnem elcsaptak a házunk előtt lévő zebrán. Én csak sétáltam megszokásból, néztem balra, láttam hogy érkezik az autó, de olyan távolságra hogy kényelmesen tudna még fékezni én meg átsétálok. A gond csak az volt, hogy baromira nem fékezett, úgy kellett arrébb ugrálnom.
    Gyorsan tudatosult is bennem, hogy hazaérkeztem a kultúra földjére és vissza kell állítani a gondolkodásomat :D

    Az elmúlt 10 évet tekintve egyébként szerintem egyre jobb a helyzet, legalábbis itt a házunk előtt lévő átkelőnél már nem kell megvárnom a komplett kocsisort ha át akarok kelni, átlagban legkésőbb a 3. autó a sorban már lassít manapság. Szerencsére lassan de biztosan kikopik az a boomer gondolkodás, hogy gyalogosként semmi jogod sincs.

    https://www.flickr.com/photos/zpapa/

Új hozzászólás Aktív témák