Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MASSlag

    tag

    válasz TheProb #6589 üzenetére

    Igazából a legtöbb dolog full opcionális.
    Egyetlen dolog van amit szerintem mindenféle képen érdemes pluszba venni, az pedig a heatbed FET. Később pedig egy normális minőségű tápegység (MeanWell vagy Delta)
    Nekem konkrétan megolvasztotta az alaplapon az asztal csatlakozóját a rendszer. Beépítettem egy külső MOSFET-et, de nem sokkal később meghalt a táp is, nem csak úgy elpattant benne a biztosíték, gyakorlatilag elgőzölt. Amióta cseréltem a tápot semmi gond, igaz az egész rendszert átalakítottam 24V-ra, ami egyáltalán nem létkérdés, de ha már tápot is cseréltem, pár filléres ventit kellett venni csak. Ez nem Anycubic probléma, majdnem minden kínai nyomtatót ilyen szar táppal szerelnek.

    Egyenlőre szerintem még ne vegyél hozzá semmit a kopó alkatrészeken kívül (heatbreak, fúvóka, termistor, fűtőbetét, pneumatika csatlakozó), próbálgasd a nyomtatót egész jól használható gyári állapotban is.
    A gyári filament hűtő ventilátor 100%-on nekem elég volt PLA-hoz is. (a 24V-os teljesítménye több, mint duplája azonos méretben, ezért csak 50%-on használom)
    Heatbrake-nél vigyázz, hogy ne V6-osat vegyél, mert nem lesz jó a gyári hotendhez, mert amit linekltél ott v6 van. Ilyenből vegyél 3-5 darabot. Teflonosat vegyél, azzal nehezebb mellényúlni. Ahogy izisz kolléga írta a fém belsejűeknél furat felületi minőségével akadhatnak problémák, majd felpolírozom a sajátom és írok véleményt, de egyenlőre használhatatlan.

    Nozzle-ból szerintem a 0,4-es elég. Nagyobbat nem tudsz etetni a gyári hotenddel+extruderrel, a kisebb pedig nagyon sokat lassít, mert a rétegvastagságot is le kell venni (0,1-0,16mm maximum), ezért legalább 4x annyi idő a nyomtatás, nem éri meg hacsak nem miniatűröket nyomtatsz.

    Annyit tudok mondani, hogy az összeszerelésnél figyelj nagyon, próbálj meg mindent a lehető legpontosabban összeszerelni. Szerencsére pár nagy darabban érkezik, szóval nem annyira nehéz. Annyit csinálnék máshogy, hogy a rugókat kihagynám, amit a szíjakra kell tenni, a vázzal álíltanám, be a szíj feszességét (lentebb engeded pár milivel a felső keretet, beszereled a szíjakat egyforma feszességgel, majd felhúzod a felső keretet, hogy megfeszítse a szíjakat, majd meglátod, ha rakod össze a gépet).

    [ Szerkesztve ]

    A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka

Új hozzászólás Aktív témák