- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
senior tag
válasz Mr.Csizmás #39099 üzenetére
Majd írd meg légyszi a teszt eredményét!
Mert, akkor én is ilyen súlyban nézelődöm. Bár nekem a márvány fordult meg a fejemben. Sírkövestől... (Gondolom jó drágán...) -
JulianSinulf
senior tag
válasz Gaben92 #39087 üzenetére
Nem lehet, hogy túl erősen nyomja a fogaskerék a filamentet? Nem nagyon mélyek a barázdák a kihúzott filamentben? Mert az is okozhat nyomtatási gondot.
Nekem ilyen gondom sosem volt, pedig 5 különböző nyomtató és 6extruder volt már a kezem alatt. Ebből egy volt bovdenes (vagy kettő?), a többi dd-s. De elhiszem, hogy nálad ilyen jelentkezhetett. Viszont érdemes lenne utánanézni, hogy miért. Amit én ki szoktam húzni, ott a végén van egy kis bumszli, aztán jön még egy vékony szál Olvadtan szerintem sosem húztam ki. Pillanatok alatt le tud hűlni az anyag fűtés nélkül.
E-Step kalibrációval csak az átalakítottnál kellett foglalkoznom, mert ott le lett cserélve bovdenesről dd-re.
A többinél sosem foglalkoztam vele. Ezek elvileg összerakott, tesztelt nyomtatók.Hőtorony tesztet szoktam csinálni. Többit nem. De én drágább nyomtatók veszek, azokkal kevesebb a gond és talán jobban vannak kalibrálva. Amit mókolok, azon be kell lőni majd mindent, de az még nagyon odébb van, nagyon lassan halad.
Ha hosszabb ideig csak eltárolni akarod a filamentet, akkor fölösleges a szárító. A száraz dobozban lévő anyag elvileg 24-48 óra alatt kiszárítja magától. Csak arra kell figyelni, hogy mindig jó legyen. Egy páratartalom mérőt érdemes betenni.
Én most úgy fél kiló silica golyót tettem egy nagyobb dobozba. Sajnos eddig nem sikerült rendes, légmentesen záródó dobozt beszereznem, de úgy néz ki, hogy ez elég jól zár, mert már vagy egy hete 10%-ot mutat a mérő. Míg egy másik dobozban szép lassan kúszott felfele, ma már 30%-nál volt.
Az elektromos szárító akkor jó, ha vagy nem bízol a frissen bontott anyag szárazságában vagy hosszabb ideje kint van és használatban van, szóval nincsenek napjaid a szárításra, egy ilyen szárító meg pár óra alatt elég jó eredményt el tud érni. Plusz akár nyomtathatsz is belőle. Akár szárítás közben is. -
JulianSinulf
senior tag
válasz Mr.Csizmás #39077 üzenetére
Egy kiló anyag mellett kisebb légteret kell fűtenie. Szerintem ez lehet az oka, hogy a szivacsos teszt nem a valós adatot mutatja. De hőtanban nem vagyok járatos, csak tipp.
-
boorit
csendes tag
V6 hotend meghúzásának van valami trükkje? belecsavartam a heatbreaket, becsavarom a nozzlet, felmelegítem 220 fokra, villáskulccsal ráfogok a hotendre, meghúzom a nozzlet, de utána a heatblockot még egy negyed-fél fordulatot tudom tekerni. Nem kellene ennek is megszorulnia, amikor meghúzom a nozzlet? biztos, hogy eléggé meghúzom, egyszer már beletörtem egyet, azóta óvatosan húzom meg, de még sose szivárgott mellette, csak ez a heatblock tekeredés zavar.
-
Norbi46
aktív tag
Klippernél maradhat szeletelőbe a visszahúzás? Ha igen milyen beállításokkal?
Vagy kapcsoljam ki, és helyette nyomás előtolás kalibrálás? -
JulianSinulf
senior tag
válasz JulianSinulf #39101 üzenetére
Na jó, a márvány, meg a sírköves hülyeség volt, felejtős.
Betonlap kapható 4-5€-ért, 50x50 cm 4 vagy 5 cm vastag, 20-30 kg. -
Mr.Csizmás
titán
[nincs még szekrény amire kerül majd]
laminált padló - kartonlap - gumilemez darabok - betonkocka - bambu lab p1p teszt:voron cube v7 stl, bambu fehér matte pla-val. a zaj és rezgésteszten a betonlap átment, bőven halkabb, a pakolgatás miatt nyomtam egy kalibrációt, a földrengés szimből csak a magasfrekvenciás részeket éreztem kicsit a talpamon a gép mellett állva, imho lehetne még javítani a beton és gép közti kapcsolaton valami tapadást elősegítő dologgal, illetve a több kisebb darab gumilemez helyett egy nagyot és vastagabbat a betonlap alá tenni. viszont a bambu pla-val nem vagyok megelégedve, úgy sávosodik mint valami olcsó gembird szutyok.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Tomika75
tag
válasz JulianSinulf #39106 üzenetére
Van értelme ennyire túl komplikálni?
Miért nem veszel egy gumi járólapot?
Én ilyet tettem a nyomtató alá és elvan nyugiban. [link] -
t72killer
titán
válasz Mr.Csizmás #39110 üzenetére
jó tudni, akkor első körre leteszem a konyhakőre, aztán kiderül a sidewinder aktuális verzióban van-e ilyen légkalapács-fumkció
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Reggie0
félisten
válasz JulianSinulf #39106 üzenetére
Egyaltalan nem hulyeseg. A marvany sokkal kevesbe vezeti a hangot, azaz jobban csillapit, mint a beton.
-
JulianSinulf
senior tag
válasz Mr.Csizmás #39107 üzenetére
Értem. Köszi az infót!
A voron kocka nekem is sávosodott, de nem ilyen mértékben és Prusament-tel nyomtattam.
A narancssárga Bambu PLA-val cicát nyomtattam, az szép lett.
Ugyanezzel a Prusament-tel készült a spulni és egy 3-as bögretartó, ott sem volt sávosodás.
A voron kockával nem tudom, mi van. -
JulianSinulf
senior tag
-
dugesz77
őstag
Stefan tesztelte elég kimerítően a témát. Nyitott pólusú habszivacs +betonjárólap a befutó. Mondjuk én éppen squashlabda talpat nyomtatok a prusa+egy lemezjátszó alá. Holnap tesztelem.
-
JulianSinulf
senior tag
válasz Reggie0 #39112 üzenetére
Köszi, ezt jó tudni!
Viszont az induló 400€-s ár a 4€-s helyett nem mindegy. Persze szebb is, de jelenleg ennél az árkülönbségnél részlet kérdés. Betonból is találtam anthracitot.
Majd esetleg a mosógép alá való rezgéscsillapítót a betonra teszem, azt meg az asztalra, aztán meglátjuk mi lesz. De hétvégéig úgysem jutok el a boltba. -
t72killer
titán
válasz JulianSinulf #39116 üzenetére
1. egyelőre nem tudok róla - aktív tulaj tudna segíteni ebben. kíváncsi vagyok. Egy vézna íróasztalt készítettem elő a kicsikének ami attól kileng, ha egy szúnyog légycsapót látva átstartol felette. még átgondolom, hogy a padlóra menjen-e vagy nézzek alá egy 2mázsás farönköt . (kb 50 kilós karika van levágva, holnap megmérem elég nagy-e az átmérője hogy asztal legyen belőle )
2. neem, 200 körül megáll a leírások alapján.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz JulianSinulf #39118 üzenetére
Beton ala en bitumenes rezgescsillapitot raknek nem gumisat.
A gep rezgeseit en ugy is szandekozom csillapitani, hogy a 2040 profilok belsejet is feltoltom valamivel, elso korben betonnal gondoltam a nagyobb suruseg miatt. Magaval az alu profilos kerettel az a baj, hogy kicsi az ontomege ezert a mozgo fej konnyen ki tudja mozditani oldaliranyban is, amerre azert valamennyire rugalmas az alu is. Ha megno a keret tomege, azzal csokken az amplitudo, mert javul az allo/mozgo resz tomegaranya.
[ Szerkesztve ]
-
smithsys
aktív tag
Első körben csináld azzal amivel megtervezted, aztán meglátod milyen eredményt hoz!
Egyébként szerintem tökmindegy milyen menet, mert mindegyiknél van túlnyúlás. Nozzle hőmérsékletet frankón el kell találni, hogy ne legyen túl forró, de a rétegek még jól összetapadjanak. Ez meg nyilván filament függő.
Ezért is írtam, hogy egy vágott próbadarabon kell kitapasztalni. -
JulianSinulf
senior tag
válasz Reggie0 #39122 üzenetére
Köszi!
Ez is egy jó ötlet. Engem nem is annyira a hang zavar, így a megnézett videó annyira nem is releváns számomra. Elsősorban a rezgést szeretném csillapítani, hogy minél kevésbé mennyen át más felületre.
A Bambu esetén az a gond, hogy ott nem hiszem, hogy van mit kiönteni. És nem is szívesen öntögetném. Azt másképp kellene megoldani.Illetve felmerült egy olyan ötlet, hogy valamilyen kisebb asztalra/szekrényre kerülne, ami alapterületben akkora, mint a nyomtató, alul polcokkal a filamenteknek. Felülre nincs tervezve semmi. Szóval olyan 70-100 cm magasságig gondolkodom. Ezzel helytakarékosabb és mobilabb lenne. Viszont a kisebb mérete miatt talán nem lenne annyira stabil sem.
Mi lenne a javaslat, milyen ilyen jellegű asztalt, szekrényt kellene néznem?
Az is megfordult a fejemben, hogy ebben az esetben is a nyomtató alá betonlap és a bútor alsó polcára is egy. Vagy, ha egyedül van a nyomtató, akkor annyira nem is kellene vele foglalkoznom, amíg szépek a nyomatok? Jelenleg az a gondom, hogy semmit nem merek a Bambu mellett üzemeltetni a mozgások miatt. Egy fél konyhasztalnyi helyet meg nem szeretnék elpazarolni. -
Mr.Csizmás
titán
válasz JulianSinulf #39124 üzenetére
társasházban (csúszózsalus építés) lakok, és jóban vagyok a szomszédokkal, a bitumenlemez jó ötlet lenne nekem.
----------------------
más: PMMA-val nyomtatott már valaki? 10k kilója itt. [link][ Szerkesztve ]
-
dippe
tag
válasz Reggie0 #39112 üzenetére
"A marvany sokkal kevesbe vezeti a hangot, azaz jobban csillapit, mint a beton."
Én ilyenről még nem hallottam még. Tudsz légyszi valami linket ezzel kapcsolatban?
Részemről ötvözném a csillapítást és a tömeg növelést: pl. valami ipari rezgéscsillapító gumi láb + tömeg. Lehet nem is alá, hanem a gép tetejére kellene súly, hogy ne ugráljon -> a vázat is csillapítaná.
Megjegyzem a homok, de még a konyhasó is elég jól csillapít, csak nagyon-nagyon be kell csomagolni.
Ki lehet próbálni ideiglenesen pl. 4kg triplán csomagolt sóra rakni a gépet. Pár száz Ft... max elfogy a levesben, ha nem jön be xD -
dippe
tag
válasz Mr.Csizmás #39125 üzenetére
A bitument / bitumen + beton/műkő kombinációra +1. De szagold meg mielőtt megveszed. Van amelyik örökké büdös lesz.
-
Mr.Csizmás
titán
márvány 2.7, a pórozus beton (járólap) olyan 1.9 körüli sűrűségű, vszeg kevésbé terjed. viszont a zsákos anyag jó ötlet, lehet [link]az üveglapos keretet át kéne tervezni, hogy a tetejére lehessen rakni zsákokat
-
JulianSinulf
senior tag
válasz Mr.Csizmás #39128 üzenetére
Itt ismét felmerül a kérdés, hogy milyen jelentősége van a nyitott tetővel való nyomtatásnak?
Egyes lapoknál és anyagoknál le kellene szedni a leírás szerint.
De, ha rajta az AMS 4 kg anyaggal, akkor az elég nehéz. -
Ezekiel Ston
senior tag
Mivel tegnap megnéztük a gyerekkel a Terminator 2-t elkapott a vágy...így asztali ceruza és egyébtartó T800-ast kinyomtattam. 20óra supporttal mindennel éés... [kép]
Még festés miegymás hátra van de ha meglesz majd mutatom.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Farönk?
Soremeléskocsivissza: srácok, akkor tényleg kuka a vacillalábú íróasztal és gurítsam be a farönköt még mielőtt ideér a postás a sidewinderrel? Asszony díjazná, mert felszabadulna negyed m2 terület
-
Mr.Csizmás
titán
válasz JulianSinulf #39129 üzenetére
AMS azert nem 100%-osan fedi le. Na meg ABS, ott kivanatos, hogy zart legyen, mig pla-nal csupaszon is megy.
-
JulianSinulf
senior tag
válasz Mr.Csizmás #39132 üzenetére
ABS-nél egyértelmű. Az AMS az üveg tetején van. Az üveg meg teljesen lezárja a házat.
De akkor, hogy egyértelmű legyen, itt egy konkrét példa, ahol a textured lapnál PLA esetén a felső üveg eltávolítását javasolja. Mondjuk az is igaz, hogy ez csak ajánlott beállítás, csak az most ezen a képen nincs rajta, de az oldalon igen.
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Rákérdezek, de ahogy olvasgatom a fórumot, annyira nem találom itt nagyon elterjedt nyomtatónak a SOVOL-t.
Szoval, hamarosan elérhető lesz a legújabb gépük, az SV06 Plus
Mit gondoltok róla, megéri a felárat majd? Várjatok, esetleg valaki le is csap és a megjelenéskor?
A nagyobb nyomtatási felület és a gyorsabb nyomtatási sebesség, ami érdekes lehet, a többi hidegen hagy (habár elég jól néz ki az érintőképernyős kijelzőre tervezett firmware, így, első látásra...).
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
tag
válasz axlfsi #39134 üzenetére
Nálam van egy SV06, az első 300 rendelő között voltam. Ennek még azért voltak betegségei, de szerencsére mindegyik könnyen orvosolható volt. Most már szépen, megbízhatóan nyomtat.
Én biztos a pluszt venném, főleg ha ki is használod a nagyobb nyomtatási teret. Ha az új gépen kipofozták a SV06 kezdeti betegségeit, akkor ennyi pénzért egy nagyon jó gép.
3DKRAFT.HU - PROFESSZIONÁLIS 3D NYOMTATÁS
-
Mr.Csizmás
titán
válasz JulianSinulf #39133 üzenetére
Texturednel 65 fok a gyari default, tulmelegedhet a targy hosszabb nyomtatasnal, ha be van zarva.
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz MrAlex #39135 üzenetére
Őszinte leszek vele; az elmúlt 1 évben nagyon kevés időm volt foglalkozni a nyomtatással, de azért igyekeztem itt-ott követni a témát és amikor lehetőségem volt, lecsapni egy-egy jó ajánlatra (nem kurvázok, nem kocsmázok, nem cigizek ) és így alakult úgy, hogy most van a rommá moddolt E3 V2-m mellett (ezen tényleg már csak a váz és a táp a gyári) egy bontatlan, még a gyári csomagolásában:
1db. Artillery Sidewinder X2 és 1db. SOVOL SV06 is ... mostanában gondoltam majd beüzemelni őket, de az SV06 plus-nak nem tudtam most ellenálni ezért a pénzért ... úgyhogy még gondolkodom, hogy kibontsam-e őket vagy adjam inkább elVolna kedved írni pár sort az SV06 gyerekbetegségeiről, ha időd engedi, hogy miket kell/érdemes rajta cserélni? (egy dolgot olvastam eddig csak, hogy a gyári görgők nem túl jó minőség és talán a termisztor is behalt 1 hónap után valakinek (talán pont Te voltál aki írta(?))).
Köszi!
UI.: E3 V3 annyira hozzám nőtt és annyi munkát tettem bele, hogy azt elvből meg szertném tartani (nem hallani, hogy egyáltalán működik, annyira jók rajta a Nocuták, stb...), így könnyen lehet, hogy az X2-t eladom és marad az SV06 és SV06 plus
UI.: akit még esetleg érdekel: most az első 300 vásárló előrendelői minősítésben megkapja 299$-t (áprilisban szállítják majd...).
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz axlfsi #39134 üzenetére
Amikor a szárítójuknak olvastam utána, szembejött, ha nem rendeltem volna már meg a sw x2-t, elgondolkodtam volna rajta .
Ennek ugye alapértelmezett az all-metal fej, ami a sidewindernél vagy 70€-nyi upgrade vagy a cserélendő darabokat egyesével 1 hétig vadászva 40€ plusz.
Munkaminőségről/megbízhatóságról ha tudnék is, korai nyilatkozni.[ Szerkesztve ]
-
dippe
tag
válasz t72killer #39131 üzenetére
lehet félreértettük egymást Sajna fa nem jó, kivéve talán a parafa, azt használják csillapításra.
Nem hangszert szeretnénk építeni, bár érdekes projekt lenne úgy nyomtatni, hogy közben zenét játsszon a gép egy fadoboz tetején.
https://youtu.be/gsH_oUaFmas?t=61Esetleg nagy tömegű keményfa rönkre rárögzítheted a gépet, ha esztétikailag vonzónak találod... de páratartalom változásnál lehet méret változás... meg jó a tüzelőértéke is ha az extruder elszáll...
[ Szerkesztve ]
-
dippe
tag
válasz Mr.Csizmás #39128 üzenetére
mondjuk egy 10mm-es üvegnek komoly súlya lenne...
és alulról is látszana a cementeszsák felirata -
dippe
tag
Ééés most megcáfolom magam https://www.youtube.com/watch?v=EWxpN_Sw5Pg&t=0s
Ami jó a CNC-nél, nem feltétlenül jó nyomtatásnál.
Ha jól értettem a video végét, a nyomtatott dampening feet nyert.
pl. https://www.printables.com/model/1727-anti-vibration-feet-for-prusa-i3-mk3s
Használtok/próbáltatok ilyet? -
t72killer
titán
Ilyesmim van 2db, rondább igaz, de vastagabb, kb 55 centis átmérővel, 2 éves vágás, úgyhogy saját víztartalma már kevés:
alá megy még egy feles méretű miniraklap. Ha összeraktam teszek fel képet .Ha vmi szebbet akarok, helyi marketplace-ről nézek egy masszí dohányzóasztalt, az is elég szilárd alap.
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz axlfsi #39137 üzenetére
Problémás dolgok az SV06-nál:
- Gyári csapágyak gyenge minőségűek és kenést sem sokat kaptak a gyárban.
- Heatbed kábel elég merev, megtöri saját magát, nálam különösen problémás volt, mert bedobozoltam a gépet. Termisztor kábel meg is adta magát, cserélni kellett.
- A gyári tárgyhűtés elég gyenge valami pici kis ventilátor van rajta, nem tudom a típusát, de van hozzá mod, hogy fel lehessen szerelni egy 5015-ös ventilátort, amivel jelentősen javul a tárgyhűtés.
- Inkonzisztens extrudálás, ez abból fakadt nálam, hogy az egyik fogaskerékben nem volt rendesen betekerve a csavar és lötyögött a tengelyen, meghúztam és jó lett minden.
- Dual Z, de csak egy motorvezérlős az alaplap, ezért úgy szinkronizálja a Z tengelyt, hogy fent ütközteti mindkét oldalt, hogy egy magasságba legyenek. Prusán is így van, ott nagyon jól működik, a Sovol esetében viszont sok panasz volt arra, hogy nem egészen jó, mert az egyik oldal minimálisan eltért mindig. Ezt csak úgy olvastam másoktól, nálam ezzel nem volt gond.
[ Szerkesztve ]
3DKRAFT.HU - PROFESSZIONÁLIS 3D NYOMTATÁS
-
axlfsi
veterán
válasz MrAlex #39143 üzenetére
Köszi szépen a részletes infókat. Még gondolkodom, hogy megtartsam-e, mert ha nem, akkor ki sem szeretném bontani.
Ez egy talán buta vagy legalábbis nem feltétlenül könnyen és objektíven eldönthető kérdés, de szerintetek:
1. Artillery Sidewinder X2
vagy
2. SOVOL SV06Amit megtartsak az Ender 3 V2 és a SOVOL SV06 PLUS mellé?
-
t72killer
titán
válasz JulianSinulf #39147 üzenetére
Alexnek van meg a Sovol-ja bétateszter-körből, Az SV06 plus, amit axlfsi kolléga nézeget a sidewinder utódjául még csak most lett szélesebb körben elérhető.#jogos, nemtudokolvasni . Bontatlanul könnyebb eladni azt, amelyik nem kell?
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz JulianSinulf #39147 üzenetére
2023 prusája a bambu
-
dippe
tag
válasz t72killer #39142 üzenetére
ez nagyon szép
A gép alatt nem látszana - kár lenne érte. Ha mindenképp oda szánod, talán a kérgét érdemes lenne lekapni, ki ne gyulladjon. (vagy egy műgyanta bevonat rá?)
Ha zaj/vibráció gond lenne, akkor én pl. először dampening feet-el próbálkoznék. (De szerencsére olyan lassú az ender 3, hogy nem kell + süket is vagyok xD)
Régen hangfalakkal játszottam: acél tüskék, betonkocka, homok, só, parafa, gumi láb fa tuskó, papír, csillapító anyagok stb. Sokat nem javított, de rengeteg idő elment vele. Most van egy darabonként 10kg alu hangfal a gagyi asztalon láb nélkül. Nem ugrál, nem rezonál a doboz semmilyen frekin = jól szól = merevség, tömeg kell, és ennyi, no magic.
Feladathoz érdemes hangolni a méret - anyag - súly kombót. Szóval ezért van az enderem alatt egy olcsó ikea-s fenyő szék
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest