Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • májkimiki

    őstag

    válasz AL #38808 üzenetére

    Szia AL!
    Első tapasztalataimat szeretném megosztani a Sony Bravia-val kapcsolatban.
    SONY KD-49XG8396B (a B nem tudom mit jelöl).
    [link]
    Nos aklimatizálódni volt ideje, 4 napig pihent a dobozában a nappaliban. Hét elején vitték, én meg hétvégére értem haza. Pikk-pakk összeszereltem, egyelőre csak a nappali fal tv-s szekrényére tettem a saját lábaival. A konzol később lessz felfúrva.
    Tányéros DIGI vevőnk van, összedugtam, bekapcsoltam. Beállítottam az időt, dátumot. Kiválasztottam a forrást. A wifi-t másnap röffentettem be.
    És ennyi!
    Tényleg igaz, mint amit itt mondtatok. Hogy a Sony-k alapból, out of the box hozzák az elvárt minőséget. Végig mentem a menün, ismerkedés gyanánt. Semmit az ég világon nem állítottam rajta. Így jó ahogy van. Majd ha lessz időm elszórakozok vele, de semmi nem indokolja a menüben túrkálást. Tényleg.
    A wifi-re kapcsolódás kicsit nyögve nyelős volt (kezdtem elszomorodni a negyedik sikertelen próbálkozás után), de aztán össze pacsiztak a router-rel.

    VA panel oldalról nézős mizéria: Szerintem csak kofalárma (mint azt Regős Bendegúz is megmondta).
    Őszintén szólva ez az első ilyen kaliberű készülékünk. Vannak kisebb HD Ready, FHD, de nem okos tv-ink. Ezt a VA-IPS témát nem tudtam hová tenni, tapasztalat híján. Olyan torzulásra és élményre számítottam, mint amikor egy matt FHD notit nézünk rossz szögből. Ott tényleg csak árnyék és elmosódás látható.
    El kell mondjam, hogy úgy választottam ezt a modellt, hogy nem mentem el megnézni sehová. Ezt sem és másikat sem. Elegendő időm nem lett volna rá és a sok embert és a sok készüléket inkább zavaró tényezőnek gondoltam.
    Szóval ez a színtorzulás olyan minimális értékkel bír, hogy aki nem tud erről az észre sem veszi. Én tudatosan kerestem, de abból a szögből amikor oldalvást nézem az étkezőből. Elhanyagolható a minőségbeli romlás, a család másik négy tagja ezt észre sem vette.

    A hangja kiváló, nem kell mellé semmilyen soundbar. Tehát ha nincs, nem kell venni mellé semmit. Szépen szól, nem dobozos, kellemes a basszus-nem torzít, a magasak szépen jönnek.

    Az oprendszerét olyan tekintetben vizsgáltuk, hogy mennyi idő intenzív YT-ozás után áll be, mint a szög. Lányoméknak van egy 2-3 éves 100cm-es FHD-s Androidos tv-jük (márka mellékes). Az max. 1óra YT nézelődés, keresés, sűrű váltogatás , beletekerés után kampó.
    Itt ezt 3 órán keresztűl nyüstöltük (tényleg), de semmi röccenés.

    A képe magáért beszél, gyönyörű.
    Nagy vonalakban ennyi, így első "ránézésre".
    Maximálisan elégedett vagyok vele.

Új hozzászólás Aktív témák