- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrBubo77
veterán
válasz Petrónius #39450 üzenetére
Szia!
Boldog karácsonyt neked is!Mi LG 43 UM7100PLB SMART LED televízió, 109 cm, 4K Ultra HD, HDR, webOS ThinQ AI készüléket vettünk karácsony előtt, akkor egy kicsit olcsóbb volt. Ez Direct LED-es, az általad linkelt Edge LED-es, tehát oldalról kapja a panel a megvilágítást.
Mi meg vagyunk vele elégedve, a méretét kell egy kicsit szokni.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
kippedli
tag
Igaziból nekem már megvan ,hogy milyen tv-t veszek de nem tudom ,hogy 65” vagy 75” legyen. A nappaliba falra kerül és kb 5méterre ülünk tőle. Szerintetek nagy lenne a 75”?
köszönöm és kellemes ünnepeket. -
junior19
senior tag
válasz Petrónius #39452 üzenetére
[link] Itt megtudod nézni melyik a közép talpas modell. Azután megkeresed az árát, amelyik tetszik. Ezek az idei modellek, esetleg még ha találsz az Uk sorozatból neked megfelelőt, az még olcsóbb is lehet.
Az az UJ, amit te linkeltél két éves modell. Nem tudom, hol találtak belőle még újat, vagy kiállított darab, s ment több ezer órát, vagy már visszaküldte valaki, s rajtuk maradt.codec project
-
Muszakishop
csendes tag
Van olyan weboldal ahol beírom az modelszámot és kiírja, hogy az adott tv-t melyik modell évben adták először ? pl. beirom, hogy UE40F5070 és tudni szeretném, ez melyik modellévtől van.
-
DrBubo77
veterán
válasz Muszakishop #39461 üzenetére
Ez elég régi TV, 2013-as. Itt található leírás a kódokról.
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
AL
addikt
válasz Muszakishop #39461 üzenetére
Szia ! Ha még forgalomban van a TV, akkor az árukereső alsó felén lévő árdiagramnál megnézheted, hogy mikor kezdték forgalmazni. [link]
Üdv. -
-
Balage21
tag
Sziasztok!
Két szimpatikus készülék között vacilálok.
LG 70UM7450PLA
Philips 70PUS7304/12Melyiket ajánlanátok?
-
jeni
félisten
válasz Petrónius #39473 üzenetére
ezek alapján?
az LG esetén lehet és érdemes hátsó fényt elhelyezni a káva mögé,ettől még jobb képességekkel rendelkezik az LG TV a LED hiányától eltekintve.a Philips beépített LED világitási forrással rendelkezik ami az épen a futó képhez igazodik,de ezt gondolom lehet inaktiválni benne.
[ Szerkesztve ]
-
Doller
tag
válasz Petrónius #39473 üzenetére
Nekem 9 éve Ambilight-os tv-m van. Láttam utólagosan felragasztott ledekkel rendelkező készüléket, hatásra meg sem közelíti az enyém. Pedig ennek csak a 2 oldalán van.
De változik a színe a képhez igazodva (persze annyi szín nincs oldalt, mint a képernyőn) és ki lehet választani azt is, hogy milyen színű a fal mögötte. Persze ki lehet kapcsolni.
Ez egy nagyon jó dolog a Philipsnél.
De! Igaz, hogy 9 éves, de akkor csúcskategóriásnak számított. Viszont frissítés 2 évig jött. 6 éve nem lehet a netre felmenni (van egy kb 3 éves Philips médialejátszóm, azzal sem, ugyanazok a frissítések hiányoznak). Filmeket tekintve nagyon válogat, sok formátumot nem ismer, vagy nincs hang, feliratot nem kezel. De az újak már fejlődtek sokat ezen a téren is.
Az LG menüje jobb.
Ha szereted a letöltött filmeket (és a tv egyben a lejátszó is), az LG sokoldalúbb a formátumokat tekintve.
Az okos részét nézve is a koreai márka rendszere a jobb az Androidnál Sőt, ahogy olvasom, az a legjobb.
Ha csak mint kijelző kell, akkor a Philips. Az Ambilight szerintem nagyon jó dolog.
De, ha kell a sokoldalúság, akkor LG.
Ha cserélek tvt (tervben van), magasan vezet az LG. A további sorrend: Samsung, Sony, Philips.[ Szerkesztve ]
-
athlasz
csendes tag
Sziasztok!
A Samsung Q60R és Q64R közt van valami különbség?
Köszönöm! -
AL
addikt
válasz Hoffer #39470 üzenetére
Szia ! Ezt nehéz megmondani, mivel még nem láttam és az adatait sem ismerem.
Ami biztosan jobb ebben a méretben a Samsungok közül : a 65RU8002 és a Samsung 65Q60
Ezek már natív 100 - 120 Hz ( jobb mozgásmegjelenítés ).
65 - ös méretben Samsungból ez a választék : [link]
De ezek jóval drágábbak ( több, mint 100 ezerrel ) : [link] [link]
Minden az igényességen múlik. Van aki még a milliós tévében is talál hibát, másoknak meg a 100 ezres is megfelel. ( tökéletes, hibamentes TV nincs )
Ha megveszed, legyél szíves írjad le a véleményedet, hátha segít másoknak is !
Jó vásárlást ! Üdv.[ Szerkesztve ]
-
polgi803
őstag
Az, hogy egy Tv-nek valós 4k-s tudása van, honnan tudom megállapítani?
-
AL
addikt
válasz polgi803 #39433 üzenetére
Szia ! Itt láthatod a választékot : [link]
Ha IPS paneles kell, akkor a Samsungok nem lesznek jók, mert azok VA panelesek.
Ezen az oldalon meg tudod nézni a kiszemelt készülék adatait, csak a jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni ( Samuknál általában az utolsó szám nélkül ) : [link]
LG - nél és a Sonynál is van VA és IPS panel . [link]
Ha telekomos vagy ott a Sony 55XG8196 jó áron van.
Érdemes üzletben nézegetni őket, mert minden készülék más ( kép, hang, menü ) .
Az IPS panelnek kisebb a kontrasztja és gyengébb a feketéje, mint a VA panelnek, de jobb a betekintési szöge ( a betekintési szög is típusonként eltérő ). [link]
Üdv. -
polgi803
őstag
-
AL
addikt
válasz polgi803 #39482 üzenetére
Szia ! Oldalról nézve a torzulás az adott készüléktől is függ. Ha kiválasztottad a Neked tetszőt próbáljad az üzletben megnézni az otthoni nézési távról és szögekből. Nem lesz ugyanolyan, mint otthon, de látható lesz a készülékek közötti különbség.
Samsungoknál még "hátrány", hogy nincs benne DTS decóder, ezért ha olyan letöltött, vagy DVD, Blu Ray filmet nézel külső hangrendszer nélkül, ami DTS hangsávos, akkor azoknál a TV néma lesz. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
polgi803
őstag
Aszta' ilyenekre is figyelni kell? Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet...sosem gondoltam volna, hogy ilyenek számítanak...Az LG-nek is vannak ilyesmi "betegségei"? Mert ha nincs akkor lehet arrafelé orientálódok. Az előző is LG volt, amíg egy ismerős gyereke le nem rántotta...
-
Petrónius
aktív tag
Sziasztok
Közben azért én még nézelődöm. Nem vagyok márka függő. PANASONIC TX-43GX550E 4K UHD SMART LED Televízió. Erről milyen véleménnyel vagytok? Már kezdek belezavarodni az ilyen-olyan panelekbe, led világítás, stb,stb. Nem vagyok hozzáértő (és ha most beleásom magam, jövőre sem lesz TV-m), ellenben bízom a véleményetekben. -
veterán
Üdv!
Bocs az offért.
Ha 3D-s filmeket szeretnék nézni, akkor a HALF OU-t válasszam, vagy a HALF SBS-t?
A TV egy Full HD-s aktív Samu TV, és ismeri mind a kettő verziót, de nem tudom melyikkel járok jobban?[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
tboldi
nagyúr
Üdv mindenkinek és boldog karit!
Szüleim LG 42LA620S-e a tegnap esti Reszkessetek, betörők! közben bedobta a törölközőt, először csak a háttérvilágítása ment el, most meg már bekapcsolni sem hajlandó. Több, mint valószínű, hogy új lesz helyette, mert amúgy is tervezik már egy ideje lecserélni. Legszívesebben megvárnák a 2020-as modelleket, de ha már így alakult, akkor minél előbb kellene egy másik.
Természetesen az ünnepek után fognak keresni egy szerelőt, hátha javítható még a régi, és ha nem "GTK", akkor odaadnák a nagymamámnak, aki még mindig képcsöves tévét néz.Engem kértek meg, hogy segítsek, de nem titkolom, hogy én is hülye vagyok a tévékhez. Mindhárman elvesztünk az adatokban és nem tudjuk, mi a különbség az azonos árkategóriákba eső darabok között, ezért írok most ide. Ezt az LG-t is anno úgy választottuk, hogy volt hozzá "ajándék" blu-ray lejátszó.
Sajnos mivel ez most váratlanul jött, ezért a büdzsé is szűkös, szóval mindenképp hitelre lenne. A különböző ajánlatokat böngészve a Telekom tűnik a legjobbnak, ebből a kínálatból kellene választani.
Tudnivalók, igények:
- az esetek döntő többségében csak a Vidanetes adás menne rajta (kártyával), nagy ritkán egy-egy film valamilyen adathordozóról;
- a konyha és a nappali gyakorlatilag egy helység, emiatt jó lenne a minél nagyobb betekintési szög, illetve ablak is van mellette, úgyhogy a napfény visszatükröződésének mértéke is jó, ha minél kisebb lenne;
- a jelenleginél nagyobbat szeretnének, min. 50", de inkább 55";
- apum szereti tévén böngészni a hasznaltauto.hu-t, ami a dizájnváltás óta nagyon nyögvenyelősen ment a 2013-as LG-nek, szóval nem hátrány, ha ez a része viszonylag simán működik;
- HDMI-ből csupán 1 db kell, USB-ből is elég max. 2 db, egyéb csatlakozóra nincs szükség;
- 3D sem kell, egyszer kipróbáltuk, mikor megvették, és ennyi (bár ahogy nézem, nem is nagyon van már ilyen típus);
- részemről örülnék neki, ha támogatná az Apple AirPlay 2-t, hogy alkalomadtán a telefonomról egyszerűen tudjak fotókat mutogatni, de ez egyáltalán nem fontos, ezért is írom offban;
- és végül az ár: a havi törlesztő ne legyen több, mint 10k Ft (csak a készüléké, nem az előfizuval együtt).Nem ragaszkodnak egyik márkához sem. Apumnak ugyan tetszik az LG-k kezelőfelülete - már amennyit a Media Markt-ban látott belőle -, de ha a felsoroltaknak jobban megfelel pl. egy Philips, akkor nem zárkóznak el attól sem.
Milyen konkrét típusokat tudtok ajánlani?
[ Szerkesztve ]
-
Doller
tag
válasz tboldi #39494 üzenetére
Szia!
Ok, hogy ne legyen több a havi törlesztő, mint 10 ezer Ft, de hány hónapra vennének fel a hitelt? Mert ugye van 36 hónapos is, az 360 ezer a kamattal, vagyis a tv maga lehetne 260-280.
Vagy, ha kamatmentes hitelt akartok, akkor az 10-20 hónapos futamidő.
Lenne e beugró, pár db Deák fényképes? 🙂
Ezeknek a megválaszolásával is lehetne szűkíteni az árkategóriát. -
Atikusz
senior tag
Az első, következő évi TV modellek jellemzően mikor szoktak megjelenni ? 1. negyedév vége ?
[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
Üdv ismét ! Keresnék egy 43 colos tv-t lehetőleg ne androidos legyen. Amit néztünk Samsung UE43RU7402 ajánlott lehet -e . Esetleg ilyesmi tudás olcsóbban ?
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos cigaretta 🔞
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Milyen notebookot vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gumi és felni topik
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Notebook hibák
- Total Commander
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest