- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
murphy84
tag
Vasárnap délután egy Samsung 65q70r boldog tulaja lettem!
Szerintem a betekintési szögnél a kép teljesen rendben van, nem lesz fakó a kép!
Sajnos a DTS hangot az erősítőre se küldi ki, a beépített lejátszója azzal indít, hogy nem támogatott hangformátum és néma.
Menü nagyon gyors, a képe gyönyörű, eddig nagyon tetszik!
Nagyon jó mozi élmény fog nyújtani ekkora képátmérővel!
Amin még meglepődtem, hogy a sima tv csatornák is elég nézhető, rosszabbra számítottam azért -
pinnacle
nagyúr
válasz kssvirag #39054 üzenetére
Az is Direkt LED-es. Tavaly néztem egyszerre 4K-s, FHD-s TV-ket. 4K anyag egyforma rajtuk, de TV adás, SD, FHD felvétel jobb az FHD-s TV-n. Csak "butítják" ezeket, hogy legyen mivel eladni a 4K-s TV-ket. Kevesebb csatlakozó, nincs fényérzékelő, gyengébb mozgásjavítás. Viszont legalább sok hangformátumot kezelnek.
[ Szerkesztve ]
-
-
nagy.geri199
újonc
Sziasztok!
Szeretném kikérni a velemenyeteket.
1. Samsung UE55RU8002UXXH
2. Sony KD55XF9005
3. Samsung QE55Q70RATXXHEzt a 3 tvt néztem ki. Ebben az arkategoriaban van jobb ár/ érték arányú készülék? Illetve ha főleg az okos funkciókat használnám ki pl netflix, youtube megéri e a többlet költséget a Sony vagy a Q70? Illetve ha megéri akkor a kettő közül melyiket ajánlanátok?
-
adam0913
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget, véleményt szeretnék kérni.
A BlackFriday ideje alatt rendeltem egy Philips 50PUS6504/12 Smart LED Televíziót 107.000Ft-ért, amit a mai napon küldtem vissza típushiba miatt (óránként újraindul, felhős a képe, a sarkai szürkék).Milyen televíziót tudnátok ajánlani, ami 49'-55' colos, árban is kb itt van (100-120k), smart, és amire használva van az a Netflix + Xbox One.
Köszönöm a segítséget!
-
Akellla
tag
válasz nagy.geri199 #39058 üzenetére
Üdv. ÉN ha nem a Q 70 et vettem volna akkor az Ru 8002 lett volna a befutó,nemtudom még megérte e a felárat ami nem kevés,kétségtelen hogy jobb minőségű képet mutatott a MM ban de a különbséget csak ott látod otthon szerintem már mindkettő szép. Ha nem bírtam volna a vállalkozásomban elszámolni biztos nem ő lett volna,szerintem ami lényeges a 120 Hz és az op rendszer az ugyanaz,ekkora felár szerintem nem indokolt a Q 70 nek. Én fél évig hezitáltam egyébként nagyon klassz Tv mindkettő !!! Üdv.
-
Timeola
aktív tag
válasz nagy.geri199 #39058 üzenetére
Mi a q70- et vettük, pont ebben az átmérőben amit írtál, csak jókat tudok róla írni. De én totál elfogult vagyok, mert imádom ezt a tévét .
-
Hyena
senior tag
válasz kssvirag #39028 üzenetére
Erdekes amit irsz.
Az LG tvnek amit vettel IPS panelja van es azoknal nem szokott lenni gond a betekintesi szoggel.
Ez sokkal inkabb jellemzo a VA paneles tvkre mint pl a Samsung NU7122 amit fent is irtal.
Nekem van egy ilyen 43 colos tvm is es oldalrol nezve bizony jelentkezik a problema.
Szerencsere a haloszobaban van es igy mindig szembol nezzuk...
Anno en is gondolkodtam 43 colos Sony keszuleken de ebben a meretben ok is IPS panelt hasznalnak. (nekunk a teljes sotetben valo hasznalathoz idealisabb a jobb feketet ado VA panel, meg ha oldalrol problemas is , de ugy meg ugysem nezzuk)
Ha az IPS rossz oldalrol akkor a VA egy tragedia...(ebben a kategoriaban feltetlenul)harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
AL
addikt
válasz kssvirag #39054 üzenetére
Szia ! Az 50 - es méret, amit ajánlottak VA paneles, de a 43 - as már IPS.
Ezen az oldalon szinte minden készülék adatait meg tudod nézni, csak a jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni. Samsungoknál általában az utolsó számjegy nélkül tudod azonosítani : [link]
Sony Bravia KDL-50WF665 Ez FHD és VA paneles
Sony Bravia KDL-43WF665 Ez FHD és IPS panel
Az Euronicsban is van, de azt az árukereső sokszor kihagyja : [link] [link]
Figyeld a jobb oldali üzletlistát, mert van olyan üzlet, ahol csak bemutató darab van.
Egyszerűen megtudod nézni, hogy melyik készülékből milyen méretek vannak, csak az árukereső felső részébe beírod a méretet és utána a típusszámot és ha van olyan, akkor megmutatja. Ha az árukereső bal oldalán lévő szűrőket is használod, akkor a saját kívánalmaidnak megfelelőket ki tudod szűrni és akkor már egyszerűbb a választás.
Itt a Sony oldalon is olvashatsz a WF665 - ös sorozatról : [link]
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz Gendi83 #39047 üzenetére
Szia ! HDMI kábelnél fontos az átviteli sebesség ( 18Gbit / s ) , ha HDR jelet is szeretnél továbbítani . [link]
Biztos van olcsóbb is. Az átviteli sebességre figyeljél, a csomagoláson rajta szokott lenni.
A hálózati kábelt nemérdemes macerálni, inkább egy feszvédős elosztóba dugjad be, az még védi is a készüléket.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Grózi
veterán
110 cm-s méretben,sima Fullhd és nem kell okos sem-mi ajánlott?
Fontos még a lehető legtöbb gari,mert napi 16-18 órát megy.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
murphy84
tag
válasz Akellla #39057 üzenetére
Hangprojektorral biztos nem járnál rosszul a hangzás miatt, viszont a DTS problémát az se fogja orvosolni, mivel maga a beépített lejátszó nem kezeli. Viszont ahogy néztem "letöltő" oldalakon az UHD filmeket, elég kevés használ még magyar szinkronra DTS hangsávot, így nem olyan nagy probléma még, majd akkor lesz ha már minden magyar szinkron is DTS hangsávba kerül a filmekhez, akkor már muszáj lesz beszerezni egy küldő médialejátszót!
Menünél én azt vettem észre, hogy ha be van kapcsolva az intelligens mód, akkor korlátozza az mellett a beállítási lehetőségeket, mivel ő saját maga beállít mindent az adott képforráshoz. Ha filmet indítasz akkor észleli és bekapcsolja a hdr és a hozzá megfelelő beállításokat, illetve a fény érzékelésnek megfelelően állítja be magának a fényerőt és a kontrasztot is. HDMI csatlakozón felismeri hogy PC vagy akár beltéri egység van rákötve.
Ma lett egy kis észrevételem, a betekintési szög miatti szín fakulás gyengébb minőségű tv csarornáknál már jelen van, de pl hd csatornáknál már nem szembetűnő, 4k videóknál én már nem veszek észre oldalról nézve se színkülönbséget, szóval ez is nagyban függ a forrás képminőségétől. -
AL
addikt
Szia ! Az itt szereplő Sonyk a minőségibb készülékekhez tartoznak : [link]
2 év a garancia, de a Sony márkaboltokban (ha hivatalos helyen vetted: pl. MM, Euronics, stb)
1 éven belül tudsz hozzá + 3 év garanciát venni : [link]
A Hitachira több helyen 5 év garanciát adnak, de gyengébb minőségű : [link] [link]
Üdv. -
ramzess
csendes tag
Sziasztok ,megvettem az LG 65sm9010 televiziot.tegnap mar mukodo kepes allapot a ks tettem .fel kene kalibralnom,rting szerint mar nezegettem a beallitasokat ,kerdesem van valakinek mar ilyen teve keszuleke leirhatna a beallitasokat. Valaszokat elore is .koszonom
-
Cyrin
addikt
válasz pinnacle #39056 üzenetére
Amikor én vettem a Sony 47"-os TV-met. pont akkor jöttek be az edge ledes LCD-k, azokat még megvártam, elolvastam a teszteket, és hát a normálisabbja leírta, hogy ez bizony gáz, a háttérvilágítás egyenetlensége miatt... Így aztán megvettem az utolsó CCFL kifutó széria tv-jét (akkor volt 220e). Azóta is jól működik, Jó képe és színei vannak FHD-n (tv, HBO GO, és laptop monitorként használom). Fekete az nyilván szürke, de nincs bevilágítási probléma egy szál se. Szörnyűlködve nézem néha az itt belinkelt fényképeket.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Én is még az utolsó CCFL TV-ket vettem. Panasonic 37G10E, 32" G20 is van. Saját gyártású IPS Alpha paneljük van. Valami csoda jól néznek ki. Egyszerűen ragyog a kijelző. Lehet a CCFL technika jobb. Egyébként úgy emlékszem a CRT még jobb volt, saját felvételes DVD-mel. Gondolom ott a natív 720x576 felbontás is számított.
Mondjuk ez az FHD-s SONY is jó. Azért 50"-en másképp néznek ki a városnéző videóim, mint 37"-en. -
szaszapi
őstag
Mi van egyébként az emberekkel? Múltkor én is néztem MM-ben a tévéket, beszélek az eladóval, erre odajön egy hölgy hogy scart-HDMI átalakítót keres. Én kérdeztem meg hogy elnézést miért van szüksége erre az átalakítóra? Mondja hogy hát a dvd lejátszójukat szeretné rákötni az új tévéjükre... Megjelenik a férj! Oled van.....Panasonic! Kérdezem hogy véletlen nem FZ800? Deeeee azaz. Mondom ne vicceljenek már. Elkezdik de még kb 10 éve vették 15e Ft-ért a DVD lejátszójukat....Néztek rám meredt szemekkel...Mondom most szórakoznak ugye? Hát akkor mit nézzenek? mondom rendes 4K anyagot médialejátszóval vagy UHD playerrel, nem voltak képbe....De még mindig menő a bdrip 82" méretben, mert az lejön míg visszaérünk a WC-ről. Vicc!!!
[ Szerkesztve ]
-
Jeffi
aktív tag
Érdemes ~130.000Ft árban 4k TV-n gondolkodni? Vagy maradjak a fullHD-nál? 108cm lenne a legjobb, nagyobb már bután nézne ki nálam. Őszinte leszek, nem nagyon vagyok tisztában az árakkal jelenleg. Most egy Samsung UE32d5000 van aminek már idejét sem tudom mikor vásároltam, de nem mostanába. Legfőképp xboxozásra és filmezésre lenne használva. A filmeket fullHD-ban szoktam beszerezni, a 4k csak az xbox miatt lenne érdekes. Esetleg valami bestbuy mostanság?
[ Szerkesztve ]
X1X
-
-
zzztripzzz
csendes tag
Sziasztok!
Samsung 65Q60R QLED
Ezzel szemezgetek 310 ezer forintos áron van, megéri az árát, vagy tudtok ajánlani ettől jobbat?
Szempont, hogy minimum 65''-os, vagy nagyobb legyen, a szép színek, minél tökéletesebb mozi élmény :)) 99%-ban 4k és FHD filmek nézésére lesz használva. Nem fontos, hogy jó hangzása legyen és az sem zavar ha nem fürge az oprendszere, csak használható legyen.
Köszönöm előre is a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
S.J.
tag
sziasztok,
Sharp TV LC-65UI7252E Tv, 65" 4k
160-70 korul
mellefoghatok vele, vagy elmegy?
-
b4lukapitany
tag
válasz zzztripzzz #39076 üzenetére
Ajánlottnak mondható típus, de mivel Samsung nem fogja kezelni a DTS hangot. Ez akkor probléma, ha a "kölcsönzőből" veszegeted ki a filmeket, mert ott a nagyrész DTS hanggal kerül fel, amit a tv nem fog lejátszani, így marad a konvertálás vagy egyéb megoldás.
-
Peat;)
veterán
válasz zzztripzzz #39076 üzenetére
Sztem pana gx810 vagy 830 jobb vétel ha elég a 60hzes panel. Színek, képminőség hasonló, bevilágításról nem tudok nyilatkozni, példányonként más a mai tvknél. Fizikailag nagyon más kategória majd ha megnézed és hangmizéria sincs mint a samunál. A mozgás megjelenítés is ok. Ez a 120 hz panel sztem fps játékosoknak igazán fontos, sima film, konzoljátéknál sztem sokan nem látják. A samunak a távirányítója újabb ha ez fontos.
-
VD
őstag
Sziasztok,
Phillips 43PFT4203/12 FullHD LED mennyire ajánlott vagy sem?
Alapvetően TV nézésre lenne, semmi játék, semmi mozi.
Ha ez felejtős, akkor most 100E környékén 39-43-as méretben mi az ami most javasolt?Köszönöm!
-
Derron
aktív tag
válasz NoMagix #39016 üzenetére
Szia!
Köszönöm a visszajelzést.
LG49SM8200 vs Philips 43PUS8200PLA közöl melyiket vennétek?
Elvileg mind a 2 IPS panelos, de ér vajon annyit az ambilight hogy bukjak vele 6"?
Nagyon jól néz ki, és tetszik is, viszont attól félek, hogy ez is olyan lesz mint a jelenlegi tévémen lévő 3D, jó jó de kb 3 filmet néztem meg rajta 5 év alatt.[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
Ekkora összegért világmegváltás nem várható 65'' méretben, nyilván csak a legalsó kategória - a feature-lista gyakorlatilag teljesen üres, de ha nem szenved komolyabb megjelenítésbeli hiányosságokkal, akkor ár/érték arányban jó lehet.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
kacsyx
aktív tag
Sziasztok!
Édesanyámnak szeretnék egy TV-t venni Karácsonyra. Jelenleg egy hagyományos Samsung CRT TV-je van, amelyen parabolával (T-Home) nézi a műsorokat. Ez a jövőben sem fog változni, mivel tanyán lakik és más opció nincs. Internet mobilnettel van (wifis), tehát nem fog sokat böngészni a TV-n.
Amire használná: tv műsorokat nézni és pendriveról sorozatokat, filmeket (jellemzően 720p), fotókat (24Mpixel) nézni, ezért fontos lenne, hogy kezelje probléma nélkül a szokásos videó fájlokat. Telefonról, fényképezőgépről is szeretnék rajta tartalmakat megjeleníteni.
A távolság kb. 2-2,5 méter, a hely nem probléma. Főleg estefelé ér rá tévézni.
130 ezer fölé nem szeretnék menni, ennyiből szerintem az ő igényeihez mérten megoldható és így is úgy is nagy előrelépés lesz a mostani szinte olvashatatlan betűkhöz képest.Jelenlegi kiszemeltek:
Sony 43WF665
LG 43UM7100
Samsung UE43NU7022
Samsung UE43RU7102Köszi előre is!
-
-
snecy20
nagyúr
Nincsen sajnos összefoglaló, bár nagy vonalakban tényleg jó lenne ejteni erről egy pár szót. Temérdek típus van, nem könnyű a kiigazodás, egy laikus lényegében teljesen elveszhet a sok technikai paraméter közepette.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
S.J.
tag
szerintem megveszem 170e ert a 164cm es sharpot.
meg egy gyors kerdes, energiabesolas mennyire szamit? mondjuk egy a++ es egy sima 'a' kozott van annyi kulonbseg hogy kezzelfoghato osszeget behoz 3-4 ev alatt heti 15-20 ora hasznalat mellett?
[ Szerkesztve ]
-
gamerthor
csendes újonc
Sziasztok,
tévé vásárlás előtt állok, főként PS4 Pro, illetve 4K-s tartalom fogyasztására lenne használva - a kiszemelt ez a Philips lenne - van bárkinek tapasztala vele? Köszi előre is! -
Beorn
csendes tag
Sziasztok!
Elég sokat visszaolvastam a topicban és leszűkítettem a lehetőségeket 3 esélyesre.
Az utolsó szelektálásban szeretném kérni a segítségeteket. Esetleg még ajánlás, ha valami elkerülte volna a figyelmemet. Holnap csekkolom le őket élőben.A szempontok ezek voltak:
PS4 Pro és filmezés
~200-210e Ft
49-55"A 3 versenyző:
Sony KD49XG8396BAEP
Samsung UE49RU8002UXXH
Philips 50PUS7304/12Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
magy1975
csendes tag
Sziasztok!
Megpróbálom,hátha ma szerencsém lesz ,és válaszol egy nálam jobban hozzárétő ember.Az alábbi 4 tv közül melyiket lenne érdemes megvenni filmnézésre illetve ps 4 pro játékokhoz?
1.Samsung UE43RU7402
2.Samsung 43Q60R
3.Lg 49SM8200PLA
4.Samsung 49RU8002
Válaszokat előre is köszönöm -
Gudy
tag
Samsung UE55RU8002 tud műsort rögzíteni? Mintha ez a funkció mostanában nem lenne jellemző a tv-kre.
-
DrBubo77
veterán
A hivatalos oldal szerint tud:
Extended PVR: Igen (Kivéve IT)ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest