- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Google Pixel topik
- Honor Magic V2 fél év után
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Timeola
aktív tag
BestBuy topikban linkelték nemrég [kép]
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
Szia ! A Qled és a RU8002 - es is VA paneles. A 100 -120 Hz - es tévéknek jobb a mozgásmegjelenítése. Ezt szokták a tenisz, vagy a focilabdával reklámozni.
Ha gyenge a TV mozgásmegjelenítése, akkor a labda "csíkot" húz maga után és a gyors mozgásoknál még árnyékokat látsz. A technika lényegét itt leírják : [link]
Üdv. -
AL
addikt
válasz stigma #38894 üzenetére
Szia ! A Panasonic és a Samsung VA paneles, az LG IPS paneles.
Itt láthatod az adataikat : [link] [link]
Választásnál a panelre ( VA, IPS ) figyeljetek, mert fontos !
Lényeges, hogy csak szemből, vagy oldalról is nézi a Barátod.
Sötétben is, vagy csak lámpafénynél nézi.
Mindegyiknek van jó és rossz oldala is. Szemből és sötétben a VA a jobb és ennek nagyobb a kontrasztja és jobb a feketéje, de rosszabb a betekintési szöge, mint az IPS - nek .
Ha oldalról is nézi, akkor az IPS a jobb.
Ha VA panelnél elmozdul oldalra fakulnak a színek ( ez készülékenként eltérő ). [link]
Ha akció van ez a Sony is szokott még olcsóbb lenni ( 7005, 7077, 7096 szinte ugyanaz ) [link]
Itt láthatsz néhányat a kínálatból, hétvégi akcióknál ez bővül az akciós készülékekkel. [link]
A Sony nem androidos és szintén VA panel. A Samsungokban nincs DTS decóder, ezért ha DTS hangsávos filmet néztek, akkor nem lesz hang.
Üdv. -
alratar
addikt
Sziasztok.
Megéri 4k Tv-t venni?Mielőtt megköveznétek, szerintem ez egy logikus kérdés, ha belegondoltok, lévén a műsorszórás csak 1080i-ben megy és egyhamar nem lesz 4k.
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
murphy84
tag
MM-be a mostani szórólapba van Samsung 65q80r 0% THM 20 hónapra, az ára 529.999 Ft, a 65q70r 499.999 ft Sajnos a 70-es ára nem ment most lejjebb, pedig azt várom, de most nagyon magas az ára, máshol 400-430e Ft.
80-asról mi a véleményetek ebben az árban ? -
murphy84
tag
Rosszul néztem, nem a q80 hanem a q82 akciós most
-
LazacX
tag
válasz LazacX #38901 üzenetére
Még egy kérdés, és igyekszem pontot tenni a vásárlásra. A MM-ban néztem Hitachi tv-t olcsón. Nem sok mindent találok róluk, még magyar weblapjuk sincs (csak a szerszámgépeiknek). Ellenben 5 év gyártói garanciát hirdetnek, ez a gyakorlatban hogy működik? Fel kell hívni egy megadott telefonszámot? Aztán vagy felveszik vagy nem, majd vagy kijönnek vagy nem? A másik, hogy az operációs rendszer platformot sem írják, amit kihámoztam a gugliból, hogy talán rokut futtatnak, ez milyen rendszer?
[ Szerkesztve ]
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Mennyire zavaró a mostani tévéknél ez az 50-60hz es panel? Annó 6 éve mikor vettem a jelenlegi tévémet valós 100hz tévét kerestem, azt hittem fejlődik annyira a technika hogy már csak 100hz+ tévéket lehet kapni. De ahogy nézem pl a philips tévéket csak 50-60hz es panellel lehet kapni.
[link] Ezt néztem ki, jó választás lehet? Tévézésére lesz használva főleg, néha néha filmezésre. -
Apzung
csendes tag
válasz murphy84 #38912 üzenetére
Az a véleményem hogy hacsak nem sürgős a TV, akkor nyugodtan vedd meg. Nekem majd' 3 hét után sem küldték el (ugyanezt a tv-t rendeltem) és visszakértem a pénzem, közben módosította az MM a szállítási időt csak úgy sunyiban 1-15 munkanapra.
Persze lehet neked szerencséd lesz, és megkapod 1-2 héten belül, de készülj fel rá hogy lehet nem lesz ott a karácsonyfa alatt hacsak nem mész és veszed át személyesen. Az ügyfélszolgálat meg egy nagy nulla.
Nálam a betekintési szög miatt a 80-as nyert (ha az 50 ezres nevetséges árkülönbség nem lett volna elég) mert 70-esnél már egy kicsit is elmozdulva torzul a kép, 80-asnál jóval nagyobb tartománynál kezd a képminőség romlani. [link] - teszt.Egyébként BF alatt 450k volt a 82-es, majd később a 80-as árát is levitték 450-re.
Senki sem nagyon tudja mi a különbség a 80 és a 82 között, volt aki korábban azt írta az egy frissebb modell, de számottevő differencia nincs, a keret színén kívül egyelőre.
Tehát az 530 szvsz kicsit drága, alzán is 480k volt még a BF idején. [link] itt van 490-ért, de nem ismerem a boltot. Én még várok hátha máshol le lesz akciózva, mert hála az MM-nek, még mindig ugyanerre a modellre vadászom.[ Szerkesztve ]
-
G4RWIN
tag
Aki a Telekomtól rendelt tv-t, mennyi idő alatt szállították ki?
Én múlt hét pénteken rendeltem SAMSUNG 49Q6FN SMART QLED UHD 4K LED TV -t, mára írják a szállítást, de semmi sms, emailt nem kaptam, hogy kézbesítőnél lenne.
(Bezzeg már 1. nap átállították az állapotát "szállítás alatt"-ra, hogy ne lehessen módosítani, nem mintha szeretném..) -
barnam_
nagyúr
Karácsonyra szeretném magam meglepni TV-vel. (az összefoglaló linkje nem él)
Jelenleg egy 2011-es LG 32" FHD TV-m van, semmi extra.
Ezt szeretném leváltani egy 4k felbontásúra.
Feltételek:
- 40-50" képátló, maximum ~110 cm szélesség (115 cm a TV asztal szélessége)
- TV adás nincs, PC-ről menne film, ritkán Xbox 360 játék
- legyen "okos", a TV-ről menne Netflix
- ezzel összefüggésben jó, ha AC-s wifi-t tud
- fülhallgató kimenet (3,5 jack), erre van kötve a hangfal (2.0) / ezt esetleg ki tudom váltani DAC-al, de az plusz eszköz
- 99%-ban szemből nézzük (2-3 méterről), ezért a széles betekintési szög nem szempont, ellenben a színhűség igen
- az ár lesz a szűk keresztmetszet, ugyanis ~100 ezer Ft körül szánnék ráEgy ideje nézegetem a hirdetéseket. Azt látom, hogy sok csalogató brand van (Toshiba, Hitachi, JVC, Thomson, Phillips, stb), de ezek nagy része török (Vestel) gyártás gondolom.
Illetve egy kérdés is felmerült a technológiát illetően: ami direkt LED-es, az mind tudja a local dimming-et is? -
mr.dana
aktív tag
Ha már rendelés .. én múlt szombaton ( nov. 30.) rendeltem bolti átvétellel egy TV-t Euronics - azóta se semmi ...
Pont azért gondoltam ne függjek a szállítóktól stb - egyszerűbb ha "besétálok" érte ( pedig a szállítás ingyenes lett volna )
otthon voltam szombat vasárnap hétfő -mondom elhozom azt lesz időm beállítgatni tesztelgetni stb .
aha azóta kvázi egy hét telt el .. azt semmi ... -
G4RWIN
tag
Közben hívott a futár, hogy mai nap szállítaná, ahogy meg is volt adva, viszont náluk nem lehet kártyával fizetni, ahogy kértem is a rendelésnél. emiatt gondolom, hogy nem a GLS szállítja, mert rendszerükben nem találtam a csomagot.
-
SybenX
őstag
válasz G4RWIN #38919 üzenetére
Nekem ma jött a telekomos LG 55UK6950LB és a HDT hozta. Ha jól tudom 120cm-nél hosszabb csomagokat nem vállal már a GLS. Szerencsére épségben meghozták a rossz hírneve ellenére.
Egyébként nagyon tetszik a tv, bár még nem volt 4k-s eszközöm se okos tv-m így nem tudom mihez viszonyítani. Az biztos, hogy megéri FHD-ról váltani, a hangzás is kiemelkedő, de jobbra számítottam. Meglepően gyors a rendszer is, a magic remote pedig zseniális.
Egy dolgot nem sikerült megcsinálnom, azt hogy PC-ről hogyan lehet a képet castolni tv-re ha mindkettő kábellel csatlakozik a nethez? Eddig csak vezeték nélküli megoldásokat találtam, de azok nem működtek nálam. Bár lehet hogy ez itt off.
[ Szerkesztve ]
-
KFORboy
senior tag
RU8002 165 centis az támogatja natív 120Hz-et ?
Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
Zebu
addikt
Váltanék én is hamarosan. Egy Panasonic S20 plazmám van, képével semmi baj, de mennék méretben felfelé és felbontásban is
Az a gond, hogy nem tudom milyen technológia fele menjek ezután. Korábban volt edge LED TV-m, de vissza is küldtem, mert annyira gáz volt a clouding.
Mit javasoltok?
-
murphy84
tag
válasz PATTA86 #38930 üzenetére
Köszi! Pont tegnap találtam este én is a 65q70-et hogy "akciós", lehet be is szerzek egyet Ma voltam megnézni megint a MM-ba, igaz csak a promo videó ment rajta, de akár hogy néztem oldalról is, nekem nem volt nagyon feltűnő a színtorzulás a betekintési szög miatt.
Kérdeztem az eladó srácot, hogy mit takar az a 65q82, azt mondta hogy csak annyi az eltérés a q80-hoz képest, hogy ezt csak a MM forgalmazza és 1-2 minimális apróság, de szinte ugyan az. -
magy1975
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi 3 tv közül melyiket lenne érdemes megvenni filmnézésre illetve ps 4 pro játékokhoz?
1.Samsung UE43RU7402
2.Lg 49SM8200PLA
3.Samsung 43Q60RVálaszokat előre is köszönöm.
-
kacsyx
aktív tag
Sziasztok!
Édesanyámnak szeretnék egy TV-t venni Karácsonyra. Jelenleg egy hagyományos Samsung CRT TV-je van, amelyen parabolával (T-Home) nézi a műsorokat. Ez a jövőben sem fog változni, mivel tanyán lakik és más opció nincs. Internet mobilnettel van (wifis), tehát nem fog sokat böngészni a TV-n.
Amire használná: tv műsorokat nézni és pendriveról sorozatokat, filmeket (jellemzően 720p), fotókat (24Mpixel) nézni, ezért fontos lenne, hogy kezelje probléma nélkül a szokásos videó fájlokat. Telefonról, fényképezőgépről is szeretnék rajta tartalmakat megjeleníteni.
A távolság kb. 2-2,5 méter, a hely nem probléma. Főleg estefelé ér rá tévézni.
130 ezer fölé nem szeretnék menni, ennyiből szerintem az ő igényeihez mérten megoldható és így is úgy is nagy előrelépés lesz a mostani szinte olvashatatlan betűkhöz képest.
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
PATTA86
csendes tag
Q70-es tulajoktól kérdezném, hogy most az a betekintési szög [link] valójában kinél mennyire ,,torzul", kinek mi a tapasztalata vele?? Mert én MM-ba néztem/mutatták és én is semmi "romlást" nem vettem észre, ha oldalról néztem a képet, nekem szép volt akkor is a kép
Szerintetek (tudom senki nem jós ) Karácsony felé vagy januárba mehet még lentebb az ára a 65"-nak (most 400k)??? Szinte már fél éve ennél lentebb nem ment az ára és nem szeretném azt, ha most megvenném és 2-3-4 hét múlva beesne az ára. Szóval ki mit gondol, mi a tapasztalat ilyen téren?
Amúgy a Q80-ra és a Q82-re nekem azt mondta egy srác a MM-ba, hogy csak külön BF-ra dobták ki a Q82-t, ugyanaz mind a kettő...
[ Szerkesztve ]
-
nitro16
senior tag
válasz PATTA86 #38936 üzenetére
Lehet kipucolják a készletet de ezt előre nem lehet tudni. Azt is elmondták már, hogy vigyél magaddal filmet és azzal is nézd meg, illetve oldalról. A demo ami megy az direct úgy csinálják, hogy király legyen aztán utána meg mégse olyan a kép amilyen a boltba volt.
q80 fém talpú míg a q82 műanyag.
Zebu: Én berendeltem ma a 65b9pla meglátjuk mi lesz. az 55" 390-ért szerintem nem rossz ár.
[ Szerkesztve ]
-
SPF
senior tag
Sziasztok, erről a tv-ről mi a véleményetek?
Lg 49SM8200PLA
-
nitro16
senior tag
pont így sorba volt az elején nálam is q70 majd q80 közbe gondolkoztam az oleden is stb, majd megint oled és ha opció a játék akkor jövő szempontjából is jobb befektetés az oled.
De nem könnyű amúgy dönteni, aki megfontolt ezer meg egyszer lepörgeti a fejébe ezt. Legfökébb úgy is az ár a meghatározó, hogy mennyit vagy hajlandó kiadni. Én most 580k-t adok ki a 65b9pla-ra ez mellé jár egy lg hangszoró ami 60-70k arukeresőn, bár erre nem lenne szükségem de jó lesz rá kinyomni a hangot. Tehát ha azt nézem 520k, nekem is 65c9pla volt tervbe de úgy gondolom ezzel se fogok mellé.
-
addikt
Szia!
Nekem a Q70 van. Pont azt írom mindenkinek,ha a fekete nagyon fontos,akkor OLED-et vegyen. Plazma után csak az OLED lesz megfelelő képminőségben. Nálam a sötét jeleneteknél látszani fog,hogy LCD technológia van benne. Csak mivel ez Qled egy fokkal jobb mint a sima LCD,de van még hova fejlődnie. Az OLED lépminőség is jobb,de az ára is drágább. Meg panel csere,beégés is előfordulhat. Ezt neked kell mérlegelni ár és képminőség alapján hol húzod meg a határt. Legjobb ha elmész és személyesen megnézed,hogy milyen élőben a TV. A samsungon a lovas demo kicsit csalóka(mint minden demo)mert a fekete otthon már nem lesz annyira szép filmezés közben. Ha sötétben filmezel akkor jobban előjön.
[ Szerkesztve ]
-
Skorpio.59.j
tag
válasz nitro16 #38943 üzenetére
Nagyon Szemezek vele én is( 65”B9), illetve a Qled is nagyon jó választásnak tűnik.Még nem döntöttem.Az ésszerűség és a gondtalanság a Qled felé billenti a mérleg nyelvét,de bizony az Oled mellett is vannak érvek.Mindenképpen szeretnék tőled majd egy beszámolót kérni,ha ez nem jelent számodra gondot.Nagy érdeklődéssel olvasnám!
-
nitro16
senior tag
válasz Skorpio.59.j #38945 üzenetére
"Az ésszerűség és a gondtalanság a Qled felé billenti a mérleg nyelvét,de bizony az Oled mellett is vannak érvek." Mintha magamat hallanám, hányszor de hányszor rúgoztam ezen.
Beszámolót mindeképpen fogok írni majd, előtte amikor a q80 rendeltem be majd végül nem lett belőle semmi, ott is írtam, hogy lesz beszámoló róla. Bár laikus vagyok a témában, szóal olyan nagy szakmai dolgot ne várj. Amúgy most tesztelte a ph-is. [link]
Egy nagyon fontos dolgot kiemelnék ha fontos a game és hosszabb távra tervezel tv-t akkor mindeképp hdmi 2.1 legyen benne. Így a kör kb már zárúlt is az oledre, vagy vársz és jövőre veszel, szerintem ott már qled is megkapja magasabb szinten. De akkor annak megint csak ősz/tél felé normalizálódik az ára tehát várhatsz egy évet kb. Mert most kiadsz 400-450k-t qledre aztán jövőre meg jön 2.1hdmi konzolok meg videokártyák, és ha lesz olyan tartalom ez miatt nem fog menni úgy akkor az gáz.
Remélem időbe kihozzák a tv-t és nem ilyen 2-3 heteket kell/kellene várni megint.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Skorpio.59.j #38945 üzenetére
Ha van keret rá,akkor miért nem az OLED? Ezen nincs min agyalni. Ha kevesebb lenne a kereted,akkor lenne célszerű a QLED. Meg tudod mik a hátránya az OLED-nek,akkor tudsz rá majd figyelni.
-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Telekom kinalatbol 65” meretben melyik tv ajanlott?
LG 65UM7100 PLA
Samsung UE65RU7102
LG 65UM7000 PLAEsetleg meg ez a ketto, de ez mar csak tenyleg akkor erdekel ha sokkal jobb az elobb felsorolt 3 tol, mert arban huzosabbak.
LG65UM7450PLA
Samsung UE65RU7402Koszonom.
Minden szinten,szinte minden.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest