- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigacsiga962
tag
Sziasztok
85colos tv ár és minőség arányában mit ajánlanátok
4K Dolby Vision , HDR jó lenne
köszi -
Pug
veterán
válasz viperabácsi #39252 üzenetére
QLED is VA panelt takar.
-
AL
addikt
válasz viperabácsi #39252 üzenetére
Szia ! Itt láthatsz néhány ismertetőt : [link] [link] [link]
Tudtommal a Samsung Qled hasonló, mint a Sony Triluminos [link] technológiája. [link]
A Samsung VA paneleket használ a Qledhez, de a Sony a Triluminnál mindkét paneltípust
( VA, IPS ) használja. Jól láttad, a Qled technológia miatt volt szebb a színmegjelenítése.
Üdv. -
őstag
Tapasztalt már valaki olyat, hogy a laptopról streemelve halk az adott film vagy sorozat?
Normál esetben nincs ilyen gondom de pl egy Mandalorian (alternatív forrásból beszerezve) akkor sem hangosodik ha 60ra állítom a tv hangerejét. Ez már több ilyen laptopról streamelt filmel előfordult.
Bsplayert használok, tudjátok h mi ennek az oka? Tv típusa: Samsung 55RU8002 de ez most nem releváns szerintem.[ Szerkesztve ]
PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA
-
AL
addikt
válasz viperabácsi #39255 üzenetére
Szia ! Ezt sajnos nem tudom, csak blu ray lejátszóról nézek filmeket. Üdv.
-
AL
addikt
Szia ! Választás előtt lényeges, hogy milyen paneles tévére van szükséged ( VA, IPS ) .
A fenti összefoglalóban és itt olvashatsz róla : [link]
Itt láthatod a kínálatot és vélemények is vannak : [link] Az árak sokszor naponta változnak.
A márkásabb készülékek mellett a Hitachit azért jelöltem, mert több üzletben 5 év garanciát adnak rá.
Ezen az oldalon láthatod a főbb adatokat ( felbontás : HD, FHD, 4K, kijelző : VA, IPS , képfrissítés : 50 - 60 Hz, 100 - 120 Hz, méretek, oprendszer, stb. ) csak a jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni. [link] Üdv. -
Rolvik
csendes tag
SAMSUNG UE55RU7102KXXH errol a tvrol van pozitiv negativ velemeny?
Normal tv adas, HBO GO , kulso merevlemezrol film lejatszas. Semmi tobb.
-
KRoy19
őstag
Sziasztok
Szemezgetek ezzel a tv-vel: TCL 55X815
Van valakinek valami tapasztalata ezzel a típussal?Hdr filmekre, PC játékra és monitrként lenne használva.
[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
válasz viperabácsi #39218 üzenetére
"Az egyik jelölt a már említett
Samsung UE55RU8002UXXH
A másik kiszemelt a
Sony KD49XG8396BAEP
Mindkét készülék jelenleg MM-ben 200k "Az 55" Samu ára biztosan ennyi, ez túlontúl olcsó?. Az MM webshopban egész hétvégén 320 e Ft volt az RU8002, ez sem rossz ár. Ha az üzletben 200 e Ft, az nem bemutató db lehet? A 49RU8002 ára szokott ennyi lenni, a webshopjukban most is ennyi.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
gyeniko
őstag
válasz predakon #39263 üzenetére
És tényleg! Csak azért, mert a barátaim 65-ös ilyet keresnek, egész hétvégén ezzel traktáltak, ezért ez járt a fejemben...
Ugyanakkor rész-igazságom azért van , mert a [l49"-os is ugyanennyibe kerül (???)Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Pug
veterán
válasz viperabácsi #39266 üzenetére
Hat ha a kep uzemmod mondjuk filmre volt rakva az RU-n, akkor valoban meleg, krem tonusu a feher.
[ Szerkesztve ]
-
Elektrosokk
addikt
és szerintetek mennyivel nyújt nagyobb felhasználói élményt egy qled tv (valódi 10bit) mint ez az RU8002? (nem a q60r)
teszt videókon láttam hogy fényerőben hatalmas különbség, de főleg esti filmezésnél ez mennyire növeli az élményt ? vagy pusztán HDR tartalmaknál jön ki a a qled előny ?
[ Szerkesztve ]
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
Pug
veterán
válasz Elektrosokk #39269 üzenetére
Samsung-nál HDR fényerőben nagy ugrás a QLED-ek esetén a sima LCD szériához képest (RU8000 széria például) a Q70-estől van.
Saját szubjektív véleményem alapján a Q70-es a minimum kategória a QLED-ek között, amiért már érdemes kifizetni a felárat a Samu legacy LCD-hez képest (főleg, hogy csak ettől kezdődnek a Direct LED-es példányok).RU8000-as széria:
Q60-as széria:
Q70-es széria:
Maga a képminőség megítélése persze szubjektív, én Q70-es esetén azonos QLED demo futtatása mellett, azonos környezeti fényviszonyoknál azért láttam eltérést a Q70-es javára az RU8002-eshez viszonyítva, az tény, hogy nem annyit, ami a saját esetemben megalapozta volna a 100K-s felár kifizetését.
[ Szerkesztve ]
-
MMt#k#D
tag
Üdv!
Vàsàrlàs élőtt állok és nem sok infóm van egy tipusról amivel szemezgetek.Philips 50PUS6804.
Van valakinek odahaza esetleg?
Érdekellne mennyire vált be. 😁
Hálóba lenne,viszonylag sötét helyen,falon,csak is szemből nézve.Eat Sleep JDM
-
Akellla
tag
válasz Elektrosokk #39271 üzenetére
Üdv . Csatlakozom az előttem szólókhoz már ami a kép minőségét és a fényerőt illeti.Nekem 65 Q70 van már kb 10 napja tényleg nagyon megszerettem,szerintem inkább a gyártás minősége és egyenletessége lehet egy kicsit jobb a Q70 nél,az Ru esetében páran irtak már ilyen olyan illesztési hibákról,mondjuk tragikusnak senki nem itélte,nekem az ára miatt sokáig favoritom volt,és most is úgy gondolom azzal sem jártam volna rosszul.Mindenesetre a Q60 nem jobb semmivel az Ru tól aQ70 szerintem egy kicsit jobb,de drága. Üdv.
-
Sziasztok, ha jól informálódom akkor már nem gyártanak natív 200Hz-es készülékeket a piacra?
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
E38fanatic
csendes tag
Sziasztok!
Az elkövetkezendő 2 hónapban le kellene bonyolítanom egy tv vásárlást viszont teljesen tanácstalan vagyok a technológiát, márkát és típust illetően.
55" méretű televízió a cél. Tv műsort nem fogunk rajta nézni. Youtube, konzol, sorozat/film nézésre lesz használva.
Tetszik a philips ambilight-ja, tartok az oledtől és ha valami hibát észre veszek akkor az ki idegel főleg ha még a szerviz elkezd szívózni. Szóval a legmegbízhatóbb legstabilabb technológia lenne a cél még akkor is ha nem hozza a húú meg ha oled minőséget. A keret az igazából lehetne akár 400 ezer ft is, viszont olvasgattam a fórumot több márka topikját is és kicsit elment a kedvem attól, hogy ilyen ipari hulladékokért kiadjak 1-2 havi fizetést (persze meggyőzhető vagyok) így az lenne a fő kérdésem, hogy milyen televíziót ajánlanátok ami megbízható és nem lesz foltos, ilyen olyan szines, pixelhibás stb... a képernyője. Max ketten fogjuk nézni illetve ha esetleg a konzol megy majd rajta akkor a fali konzolt átállítom így a torzulás nem igazán fontos számomra. Ezek tudatában milyen készüléket ajánlanátok? Hiába olvasgatok hiába nézem az ajánlott oldalak specifikációit nem jutok dűlőre. Az eddig megnézett tv-k közül egyébként a PHILIPS 55PUS8804 volt ami megfogott de ez nem jelent semmit mert nem igazán hasonlítottam össze más márkák hasonló értékű termékeivel. -
wwhy
veterán
válasz E38fanatic #39276 üzenetére
crt vagy plazma,, kiforrott,, örök élet és 1 nap
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
junior11
veterán
válasz E38fanatic #39278 üzenetére
A mai cuccok hogy meddig fognak gond nélkül működni szerintem senki sem fogja megmondani, én azt tapasztaltam minél újabb kiadás, annál sz@rabbak, vkinek szerencséje van, ha bevált, tartós darabot fog ki.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
junior11
veterán
válasz E38fanatic #39280 üzenetére
Az OLED még mindig fokozatosan fejlődik, van saját topikja, esetleg nézz szét ott is, ha gondolod. Az LCD már szerintem eléggé kiforrott az évek alatt.
-
junior11
veterán
válasz E38fanatic #39282 üzenetére
Az általad említett Philips IPS paneles tévé, ha visszaolvasol, többször ajánlották itt pl. a Sony XF9005/XG9505, Samsung Q70R/Q80R tévéket is pl., ha van rá lehetőséged nézd meg őket élőben. Az, hogy melyik lesz pixelhibás, foltos, senki sem mondja meg előre.
-
AL
addikt
válasz Luck Dragon #39275 üzenetére
Szia ! Natív 50 - 60 Hz és 100 - 120 Hz - es készülékek vannak.
Ezen az oldalon megtudod nézni a kiszemelt készülékek adatait, csak a jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni. Sokszor azonos sorozatúak méretenként eltérő Hz - esek.
Pl. : Samsung 49Q70 : 50 - 60 Hz, de az 55Q70 már 100 - 120Hz.
43 - as méretben csak a Sonynak van 100 - 120 Hz - es készüléke : 43XF8505 ( tavalyi ) és 43XG8396 ( idei ). Ezek IPS panelesek.
49 - es méretben is kevés a 100 - 120 Hz - es, de már van VA ( Sony ) és IPS ( LG ) is.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Köszönöm, hát ez szomorú. 2013-ban Philips PFL 8008S is 200Hz volt natívan ehhez jött a 1400 PMR. Igaz ebben egy LG panel volt átalakítva. De LG-ben is megvolt egy,két készülékben.
Egyenlőre az LG SM9000-es szériájával szemezgetek. De félek hogy ez megjelenítésben visszalépés lenne.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
adam0913
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék, hátha valakinek volt már hasonló tapasztalata.
A mai napon kézbesítették a megrendelt készülékemet, egy TLC 49DP600 Smart televiziot.
A beszerelés után nagyon borzalmas színeket és képet produkál (Digi kábeles TV), illetve XBOX ONE-on is hasonló a helyzet.A kép beállításoknál sok opcióra nincs lehetőség, "Sport módot" lehet on/offra váltani, és a képmódot "Sport/Általános/Játék" stb módra, de ezek sem segítenek a kép minőségén.
A legfrisebb szofter van a készüléken (legalábbis a frissítési szándékra azt írja ki).A youtube videóknál rendes, normális a kép minősége, az előzőeknél nem.
Valami ötlet erre?
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz Luck Dragon #39286 üzenetére
Szia ! Tudtommal akkoriban a 3D miatt voltak azok a tévék 200 Hz- esek.
Az Általad írt LG IPS paneles ( gyengébb a kontrasztja és a feketéje, de jobb a betekintési szöge, mint a VA panelnek ) [link] Üdv. -
scrat770
csendes tag
Sziasztok!
Először is hálás köszönet AL a sok tanácsért. Én hozzászólást eddig nem írtam, bőven elég infót szolgáltattok és ma megvettünk egy UE55RU8002UXXH-t. A kérdésem annyi lenne, hogy nagyon ránkakarták az MM-ben beszélni a +3 év garanciát már-már erőszakosan plusz 30 ezer forintért. Végül nem éltünk ezzel a lehetőséggel tekintve, hogy jártunk már az ilyen ajánlatokkal pórul. De azért a kérdés itt motoszkál bennünk: érdemes lett volna?
-
őstag
válasz scrat770 #39289 üzenetére
Én sem vettem, a korábbi tévém is egy LCD volt (vagyis még mindig szuper csak már anyuméknál) most is ilyen tévét akartam minimalizálva a meghibásodás kockázatot. A lényeg, hogy ha kiborul a szar akkor az 2 év alatt ki fog borulni szerintem. Az előző LGvel sosem volt semmi gond, remélem így is marad pedig arra 5 év gari volt
PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA
-
bigacsiga962
tag
85 collosra semmi segítség?
-
Dawe88
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, mert viszonylag ritkán veszek új TV-t.
Volt egy 32''-es, nem okos, de FHD LG-m (2015-ös), aminek szerintem nagyon jó a menürendszere, könnyen kezelhető, az igényeknek megfelelt. Egy hátránya volt (azon túl, hogy pl. YT-ot csak HDMI-n keresztül lehtetett rajta nézni), hogy ellentétben mondjuk egy másik Samsung TV-nkkel, nem vitt minden filmet (codec problémák).
TV-t keresek egy újonnan berendezett szobába és maradnék az LG / Samsung vonalon.
Felmentem eMag-ra körbenézni és kettő között vacilálok:
[Samsung 43RU7102]
[LG 43UM7100PLB]További hasznos információk:
- 115cm van a szekrények között, se több se kevesebb, a 43'' azt jelenti, hogy marad cca. 15 cm a TV két oldalán összesen, ami kell (meg amúgy sincs messze a kanapé, szóval nem kell nagyobb méret)
- azért a 4K, mert "miértne", illetve össze lesz kötve egy combosabb géppel, ami ki is tudná hajtani egy-egy couch gaming alkalmával (PS4 Pro is lesz valószínűleg beszerezve, mert nem halhatok meg a nélkül, hogy a God of War-okat végigjátszanám)
- nem zárkózom el se az IPS (LG), se a VA (Samsung) paneltól (1-2 embernél több nem nagyon fogja nézni sose, azt is többé-kevésbé szemből)
- ritkán lesz használva, ezért a drágább TV nem nem fér bele, csak simán feleslegesIgazából a legfontosabb kérdés, hogy mennyire boldogulnak az újabb LG-k a HDD-ről lejátszandó filmekkel? Van 128 GB-os Kingston pendrive-om (csak filmeknek), azt se bírta a régi LG, a Samsung igen. Van bárkinek nagy méretű pendrive-okkal kapcsolatos tapasztalata?
A széles családban több Samsung van, de én az átgondoltsága miatt kitartanék az LG mellett, de túl nagy ár, hogy pont filmnézésre ne legyen optimális.Tudom, hosszú lett... bocs! És előre is köszönök minden választ!
-
stilo18
addikt
válasz bigacsiga962 #39292 üzenetére
Milyen kerettel?
#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
stilo18
addikt
válasz Dawe88 #39293 üzenetére
-azért a 4K-mert miért ne, akkor ne az LG - t vedd, ott nincs igazi 4k, rgbw panelesek. Bár hozzá kell tenni, ezt sem veszi észre mindenki...
Input lagban mind a kettő nagyon erős, így játék mellé optimális.
Samsungot venném.#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
Dani3457
tag
Helló!
Új készülék vásárlás elött álok, jelenleg egy nagyon alap 32" LG tv használok.
használat: yt, konzol, rengeteg film, tv műsorokat nem nézzek.
Keret: 150-200k kürül gondoltam nem tudom milyen a választék ennyiért, használtan is gondolkodtam ismerösöm hardeveren vette a készüleket garival mai napig hibátlan , szóval ha van olyan típus nyugodtan jöhet.Válaszokat Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
adam0913
tag
válasz adam0913 #39287 üzenetére
Azoknak, akik esetleg hasonló problémába ütköznének a TLC készülékükkel itt a megoldás is:
- legújabb szoftver letöltése, USB-n történő telepítése (ha a TV-n indítod el, hogy az interneten keressen szoftver frissítést, akkor semmi nem fog történni)
- a sikeres telepítés után a TV menüje bővül (Settings beállításoknál)
- ott a HDMI --> HDMI 2-re váltást kell kiválasztani azon a porton, amelyiken csatlakoztatva van a konzol (így már 4k képes lesz.)
- kábeles csatornabeállításnál, jelen esetben a diginél valamiért ha teljes listát akarsz beállítani, tehát analóg+digitális akkor kihagyja a digitális beállításokat, azért lesz a képminősége erősen kifogásolható, csak a digitális opcióval kell automatikus keresést indítani. -
Vadászmenyét
aktív tag
Üdv,
Az elérhető legjobb készüléket keresem 150 és 200 ezer ft. között. Tudnátok ajánlani? Márka mindegy. Netflix, hbo go menjen rajta, illetve laptopomról ki tudjam vezérelni a képet (ha lehet wifin keresztül).
[ Szerkesztve ]
-
DrBubo77
veterán
válasz Vadászmenyét #39299 üzenetére
Olyan nincs, hogy legjobb készülék.
Sokat számít például, hogy mi a fő felhasználási területe: játék konzolon, sportműsor nézése vagy családi mozizás. Az is lényeges, hogy sötét vagy világos helyiségben nézed. De ezek le vannak írva az összefoglalóban.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Call of Duty: Black Ops 6
- Crypto Trade
- LEGO klub
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest