- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atikusz
senior tag
válasz viperabácsi #39500 üzenetére
-
TomTom123
csendes újonc
Sziasztok!
Boldog karacsonyt!
Kérdésem a kovetkezo:
Miert van az , hogy kábeltéven egy-két csatorna esetében( paprika tv, rtl gold
többször napközben nincs jel az adasok során. Mi lehet a gond? Csatorna hibája vagy a kábelszolgáltatóé? Kábelra van állítva a csatornabeállítas nem légi.köszi a választ!
-
TomTom123
csendes újonc
Minden 4k samsung tv esetében torzul a kép a betekintesi szög valtozasakor vagy ez a probléma árkategória növekedésével csökken?
mi az az ár ahol már a samsung betekintési szög változásánál a kép nem torzul?
koszi!
-
AL
addikt
válasz TomTom123 #39505 üzenetére
Szia! Nem azért torzul a kép oldalról, mert Samsung, hanem mert VA paneles. Minden VA panel torzul oldalról, ha nem szemből nézed, akkor torzul. Minél jobban jobbra, vagy balra ülsz a kőzépvonaltól, annál jobban változnak a színek. Fentebb, korábbi levelemben és az összefoglalóban olvashatsz róla. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
E38fanatic
csendes tag
-
tboldi
nagyúr
válasz Doller #39504 üzenetére
Pont ugyanezt nézegetjük, illetve a 65 inches verzióját. Előbbi 6690 Ft lenne 22 hónapra, a másik 10250.
Az egész délutánt ezzel töltöttem, sok típus kiesett a festőbakszerű talp miatt, a középső talpasokon belül meg az edge LED miatt szanáltunk még, úgyhogy végül erre a kettőre szűkült a kör, mert ezek direkt LED-esek.
Csak az a kérdés, hogy a nagyobbnak vajon a talpa is szélesebb-e, és ha igen, mennyivel.[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
AL
addikt
válasz viperabácsi #39514 üzenetére
Szia! A Samsung, amit írtál VA paneles. Ha IPS panelest szeretnél, akkor a Sony 43xg7096 megfelelő. Hasonló áron van. Nem androidos. A Samsungal ellentétben ebben van DTS decóder. Üdv.
-
AL
addikt
válasz TomTom123 #39508 üzenetére
Szia ! Lényegében igen, néhány kivétellel mindegyikben VA panel van.
Néhánynál PLS panelt is alkalmaznak ( ez tudtommal az IPS és a VA vegyítése ) [link]
A háttérvilágítás is befolyásol egy kicsit és néhány Qlednél vannak külön eljárások a betekintési szög javítására. Üdv. -
multimelon
tag
Egy tipp. Aki tv vásárláson gondolkodik érdemes az Lg um7 es sorozatból a VA paneleseket megnéznie élőben 50 60 70 es ek ált VA panel.
Szerintem jobbak mint a sam ru7 sorozat.
Az Lg képjavító tech nagyon jó a VA hoz, fekete jó, kontraszt jó felskálázás jó, va direct led. Panel 8bit + frc de a színeket erősebben jeleníti meg a va miatt.
Viszont ips be az um7 sorozat csapnivaló számomra. Betekintési szög hiába jobb de 30fok körül én már nem nézném.
Ami hátrány hogy alsó kategória , gyenge a vas alatta és ez erzodik használat közben lassú menü. Betekintési szög gyalázatos kb 20fok még jó. -
matec7
tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok, és a segítségeteket kérném.
Mi a különbség az alábbi két modell között:
Samsung UE43RU7022KXXH
Samsung UE43RU7102KXXH
Melyiket választanátok a kettő közül, vagy van-e ebben az árkategóriában jobb készülék, amit ajánlanátok?, ha fontos nekem az airplay támogatás és a bluetooth-os hangszóró csatlakoztatásának lehetősége? (nagyjából 110 000Ft-ért találtam)
Köszönöm előre is a segítségeteket! -
Jimmy66
senior tag
Sziasztok!
LG 43UM7450PLA
43"-os méretben ő a kiválasztott. Ajánlott illetve milyen lehetőségek vannak ebben a méretben?
Köszi
-
AL
addikt
válasz Jimmy66 #39522 üzenetére
Szia ! Árat nem írtál. Ebben a méretben is nagyon sok készülék van, árban sokszor a 49 " - os szintjén . Itt a " márkásabb" készülékeket láthatod : [link]
Választásnál több lényeges dolog is van ( felbontás, kijelző, oprendszer, stb. )
Itt és az összefoglalóban is olvashatsz a kijelzőkről ( VA, IPS ) : [link]
Az Általad jelzett LG : IPS paneles ( jobb betekintési szög, gyengébb fekete és kontraszt, mint a VA panelnél ).
Itt a készülékek adatait tudod megnézni, csak a jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni.
A fent lévő készülékek közül kiemelkedik a Sony 43XG8396 (XG8305, 8577: ez mind ugyanaz), mert ebben a méretben csak a Sony gyárt natív 100 - 120 Hz es tévét ( jobb a mozgásmegjelenítés ) . Ez a Sony triluminos ( jobb színek ), androidos és IPS kijelzős.
Ha esetleg FHD kell, azt is találsz. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz viperabácsi #39524 üzenetére
Szia ! A levélben említett Sony Linuxos : ( XG70... ) [link] , a többi androidos.
Ez FHD : [link] Üdv.[ Szerkesztve ]
-
bromi84
tag
Van valakinek tapasztalata az MM-ben kapható HITACHI 58HK6100 típusról?
-
Jimmy66
senior tag
Szia!
Bocs, tényleg nem írtam árat! Nos 120K körül érdekelne 43"-os méretben (ez is majdnem nagy, egy minigarzonban használnánk, "sima" tévénézésre). Azért keresek LG-t, mert van 4 a családban, IPS és VA is.
Ezek ismeretében kérlek, mondj véleményt a TV-ről.
Köszi!
[ Nincs Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz Doller #39518 üzenetére
Megrendeltük az 55-öst. Idén már biztosan nem fog jönni a GLS futár, legelőbb csak jan. 2-án vagy 3-án, de esélyesebb a 6-ával kezdődő hét. Addig viszont...
A régi 42LA620S javítását meg vállalták a helyi számtech- és konzolboltban, 15-25k Ft lesz, ha valóban a háttérvilágítása ment csak tönkre.Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz bromi84 #39526 üzenetére
Batrake a szerencse:
Hitachi TV who makes
Hitachi has not been producing televisions since 2012, nor is it investing in the development of new televisions. Carries out only placing orders for the production, sale and service of televisions manufactured under the Hitachi brand.
Hitachi TVs in Europe
For the European market, TV sets are produced by the Turkish concern Vestel. This is one of the largest outsourcing TV manufacturers. To promote sales and service, TVs are allocated in a separate cluster and supported by the associated company Hitachi Digital Media Group and are available on the website http://tv.hitachi.eu. This division is engaged in television sets in Europe, Turkey, Russia. TVs for Europe have model numbers 55HK6500, 43HE4000, 75HL17W64 A.
-
bankjob
tag
Üdv. Mindenkinek!
Tv vásárlás előtt állok és a segítségeteket kérném. :)
Melyik Tv lenne a legjobb választás 150.000-200.000Ft között?
Márka: LG, Samsung
Méret: 43'-50'
Jelenleg ezt a 2 tv-t néztem ki:
LG 49SM8200PLA NanoCell Smart LED televízió, 124 cm, 4K Ultra HD, HDR, webOS ThinQ AI
Samsung QE43Q60RA Smart QLED TV -
jocoka75
tag
Sziasztok !
4K-s Tv-t szeretnék venni ebben kérném a véleményeteket ,segítségeteket.
Ezt a három típus néztem ki .
- Philips 58PUS7304
-Sony KD55XG8096BAEP
-Panasonic VIERA TX-58GX700ETi melyiket választanátok?
-
E38fanatic
csendes tag
Szerintetek januarban meg fognak esni az idei tv-k arai? Nekem igazabol februarig ra er tv-t vennem. Voltam megnezni a mediaban a q70-et, ossze hasonlitottam a q90-nel es en nem latok kulonbseget hiaba nezegettem 15 percig mind a kettőt.
-
junior11
veterán
válasz E38fanatic #39537 üzenetére
Szerintem igen, de ezt senki nem tudja előre mi fog történni.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
frankdelgado
őstag
Üdv.!
150.000 ft körül keresnék 4k tv-t. Xbox, meg film (mkv, netflix) menne rajta. Másik kérdésem, hogy ha egy tv-ben van bluetooth, akkor az azt jelenti, hogy bt fejhallgatót tudok vele használni? Válaszokat előre is köszönöm!
-
CzDani
csendes tag
Hali,
tudnátok segíteni? szerintetek melyik a legjobb 65 colos OLED TV? Tegyük fel hogy ár nem igazán számít és házimozizásra NASról és tvzni kellene, szóval az input latency nem számít.
Ha tudtok pár jót mondani akkor nagyon megköszönném, nem bízok a cikkek nagy részében mert úgy tűnik mintha fizetett hirdetés lenne a fele.
Köszi
-
junior11
veterán
válasz CzDani #39541 üzenetére
Szia, szerintem az LG C9 ár/érték arányban elég jó választás lehet, a drágábbak pl. a Sony AG9, Panasonic GZ2000, kérdés, megérik az árukat, adnak annyival jobb képet? Ezt mindenki maga döntse el. Amúgy van [oled tv topik] , nézz szét, kérdezz rá szerintem ott is, elég aktív a topik.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
belsodavid
aktív tag
Sziasztok! Szüleimnek szeretnénk TV-t vásárolni 50-55"-ban. Belépőszintű kéne, 150 ezer Ft környékén. Nekem 40-es KU6400 van, barátnőmnek 55-ös NU7442-es. Szerintem az NU jobb, gyorsabb. Mi az amit most érdemes ennyiért megvenni, mert láttam, hogy van már RU széria is. Youtube, Tv nézés, valamint BD és 720-as filmek lennének rajta nézve, néha 1080-as.
-
spae
aktív tag
Halihó Mindenkinek!
TV vásárlás előtt vagyunk, elsőre 2 TV-t néztünk ki, Philips 55OLED754/12 és LG OLED55B9PLA, az Ambilight-ot régóta ki szeretném próbálni, emiatt a Philips felé húzok, de...
Ha van valakinek ötlete, tanácsa, esetleg más tv tipp, azt is szívesen veszem, de a 400k ft-os határt már nem igazán szeretném átlépni... -
Doller
tag
Szia!
Az Ambilight, mint dolog k.rva jó és szép szerintem!
Bár az én Philipsem már 9 éves és csak 2 oldalas.
Ha csak megjelenítő, akkor ez legyen (itt most nem akarom bolygatni, hogy LCD vagy OLED legyen).
Viszont, ha kell a net, okostv funkció, film lejátszás, akkor LG tronic. -
spae
aktív tag
válasz Doller #39545 üzenetére
Bolygassad nyugodtan, nem tudom, hogy van-e egyáltalán szükség az OLED-re (ér-e annyival többet), esetleg QLED, vagy sima LED is jó?!
Esetek nagy részében, csak beltériről megy, vagy pendrive-ról, esetleg az Xbox One. Netet, okos tv-t a mostanival sem használtuk eddig, bár valószínű ez lesz a jövő... -
AL
addikt
válasz Jimmy66 #39528 üzenetére
Szia ! Ilyen " kicsi" méretben még nem láttam, nincs tapasztalatom vele . Ha az IPS kijelző megfelel, akkor biztosan megfelelő lesz. Próbálkozzál az LG topickban érdeklődni, de az a legjobb, ha személyesen megnézed. Üdv.
-
AL
addikt
válasz jocoka75 #39534 üzenetére
Szia !
Választásnál több lényeges dolog is van ( felbontás, kijelző, oprendszer, stb. )
Itt és az összefoglalóban is olvashatsz a kijelzőkről ( VA, IPS ) : [link]
Az Általad jelzett tévék között van mindkét kijelző, a háttérvilágításuk is vegyes ( direct és edge led ) és 50 - 60 Hz - esek.
Az itt látható Sonyk IPS paneles ( jobb betekintési szög, gyengébb fekete és kontraszt, mint a VA panelnél ), a másik 2 ( Philips és Panasonic ) VA .
Itt a készülékek adatait tudod megnézni, csak a jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni.
A táblázatban lévő készülékek közül kiemelkedik a Sony 55XG8505 (XG8599, 8596, 8577 ez mind ugyanaz),100 - 120 Hz es ( jobb a mozgásmegjelenítés ) .
Ez a Sony triluminos ( jobb színek ), androidos és IPS kijelzős.
A VA panelesek közül 200 körüli áron van még a Samsung 55RU8002, ami szintén 100 - 120 Hz. Ettől jobb a Samsung Q60, akciósan ez is 220 körül szokott lenni. Samsungoknál még "hátrány", hogy nincs benne DTS decóder, ezért ha olyan letöltött, vagy DVD, Blu Ray filmet nézel külső hangrendszer nélkül, ami DTS hangsávos, akkor azoknál a TV néma lesz.
Üdv.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Elite: Dangerous
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Napelem
- Szólánc.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest