Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kapanyél

    őstag

    Nos, múlt hét végén megvettem az Asus ZenWiFi Pro XT12-t, mint utolsó, ultimate lehetőséget biztosító eszközt arra, hogy
    - a lehető leggyorsabb WiFi legyen a házban mindenki számára
    - 2,5 GbE wired backhaul-t tudja
    - ne csökkenjen a sávszélesség akkor sem, ha egyszerre többen csatlakoznak
    - T-s netem van, 2/1G

    Nem mondom, hogy nem jobb az XT8-aknál, de azok tuti hibásak voltak.

    A tények röviden: 870Mbps a maximum telefonokkal, ami leesik 600-ra is néha. Vagy 300-ra.
    A laptopommal tudja az 1,2 Gbps-t, abban több antenna van.
    Ha ráindítok egy másik eszközről egy speedtestet, azonnal feleződik mindkettő sávszélessége, tehát valami szar.

    Kicsomagolás után azonnal ment is rájuk a Merlin firmware, tehát a gyáriról nem tudok nyilatkozni. Az XT8 páros óta tudom, hogy tilos a kettőt egyszerre bekapcsolni, mert lehetetlen kiszedni őket meshből. Ez ennél is ilyen fos. Konkrétan ki kell kapcsolni az elsőt, hogy ne találjon rá a másodikra és tegye rabszolgájává úgy, hogy saját IP címe ellenére annak admin felületét se érjük el.
    Nyilván végigcsinálta az összes kéken és lilán villogós hülyeségét, de pár reset után egyszer csak jól működtek. Fél napig, amikor is a node az emeleten resetért kiáltott. OK, ez legyen a Merlin számláján… egy reset megoldotta.

    Furcsa (furcsán szar), hogy a node portjai nem használhatók!!! Ha wifi backhaul lenne, akkor a négyből egy portja használható lenne, de kábeles összeköttetésben hellószia. Szerencsére lent is, fent is van egy-egy 2,5G-s switch, de akkor is…
    TriBand Smart Connect, minden bekapcsolva, minden maximumra/performance-ra állítva és lassabb, mint a T-s Sagemcom F@st 5670.
    8 antennája van, kb. mindennél több, mint ami a piacon elérhető. Még a 2,4 GHz-ből is ezzel lehet kihozni a legtöbbet, de egy mocsok ennyi pénzért.
    Természetesen a saját belső Speedtestje rendre hozza a 2/1 értékeket, és a master egységen kábellel át is jön. Csak a wifije szar. Ennek is.

    Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!

Új hozzászólás Aktív témák