Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Alex91 #5170 üzenetére

    Határozottan AP-módot írt, és nem ő az első, aki két napon belül ilyet szeretne ([link]). A kliens-mód határozottan multifunkciós működést igényel, az AP pedig nem, azt mindegyik tudja. Ha egy routerrel egyáltalán nem tudunk 'körülnézni', hálózatot keresni, akkor az sima egyfunkciós eszköz.
    Mod. #5171: Ha egy router LAN-portjára csatlakozol a meglévő hálózatod felől, akkor pontosan ezt éred el vele. Le lehet tiltani a WAN-portot, de ha egyszer oda nem csatlakozik semmi, akkor amúgy sincsenek 'router funkciók' hiszen azok (főképp a címfordítás, a NAT) csak a WAN és a LAN oldal között működnek. Alapesetben (sima egyfunkciós router, vagy multifunkciós, AP-módban) a router beépített AP-je ugyanannak a LAN-nak a része, amelyhez a LAN-portok is tartoznak, vagyis a WAN használata nélkül a topológia ugyanaz, mintha egy 4-portos switch-re egy sima AP-t csatlakoztatnál. Hab a tortán, hogy manapság a sima (egy LAN-porttal rendelkező) AP-k egyáltalán nem olcsóbbak, mint egy komplett router.
    "orrent nem nagyon, céghez kell, viszont nem csak netezés lenne, hanem. adattárolás, és egy adatbázis program."
    Ha a forgalom nagyrésze a gépek között lenne (WAN nélkül ugye nincs a routeren netforgalom ;)), akkor mindegy, hogy mit tud, mint router, hiszen te csak swith-ként használnád. A vezetéknélküli egység (vagyis a belső AP) sebessége meg annyi, amennyi, és a kliensek között megoszlik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák