- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
totomusic
tag
válasz MaCS_70 #102050 üzenetére
Teljesen megfelelőek a műszaki paraméterei is. Eredetileg ASUS RT-AX1800U-t akartam venni, de nem a kinézete miatt, hanem mert az olcsóbb, aztán funkciói és kinézete miatt jobban tetszett a TUF AX4200. Fogyasztása ugye körülbelül 5 Watt, és jól kezeli a wifis eszközöket
Viszont, ami nem tetszik rajta, és utólag jöttem rá... A 4 darab LAN porton nincs izolátor trafó? Ahogy a TUF AX6000-nél sem? Miközben szokás rá tenni ilyeneket, számomra érthetetlen, hogy itt miért hagyták ki... TUF LANGuard sincs, mert minek? Ugye ez főleg villámvédelem miatt lenne fontos.
-
Pocok256
veterán
válasz totomusic #102048 üzenetére
AX6000 ren vacillálok én is a wifi 6e és a wifi 7 hiánya nálam is egyelőre visszatartó erő viszont lassan oda jutok, hogyha a wifi 7 hiányozni fog max veszek egy asus routert ami tudja és beilelsztem az ai meshbe and done... lesz wifi 7 olcsón. Vagy csak mögé kötöm mint ap.
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
blakey
titán
válasz MaCS_70 #102050 üzenetére
A Wifi7 annyira a jelen/jövő, hogy én pl. örülök, ha Wifi6-ot raknak bele az eszközökbe, most már előfordul a Wifi6E-t is, de a Wifi7 még elég távol van és a routerek árai is magasan vannak, ráadásul kicsi a felhozatal.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Pocok256 #102052 üzenetére
Ha normális a Wifi környezet, akkor a Wifi6 is bőven kiszolgál, nekem nem hiányzik, pedig nem annyira "steril" a környezet. Szerintem 2-3 év mire a Wifi7 könnyen elérhető lesz.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Pocok256
veterán
válasz blakey #102054 üzenetére
persze én csak arra gondoltam ha 2-3 év mulva hiányozni fog a wifi 7 akkor bőven elég lesz egy gyengébb de wifi 7 el rendelkező router vásárlása és ap módba mellé kötni. egyedül a wifi 7 et rajta engedélyezni and done. LEgalábbis az én fejembe most ez él
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
nagyúr
válasz totomusic #102048 üzenetére
én csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy nekem is az a benyomásom, hogy majdnem minden mai router úgy néz ki, mint a halálcsillag... régen azért volt olyan, ami esztétikus, az antennások között is. Korábban pl. Archer C8-am volt, az szinte szép volt.
Amúgy nyilván azon is múlik, hogy stratégiailag hova lehet rakni, hogy mindenhol legyen jel, mennyire van szem előtt, nálunk pl. eléggé.
#102053 blakey
nálunk már két olyan telefon is van a lakásban, amit tudja a wifi7-et... de persze ennek sok jelentősége nincs.[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
blakey
titán
válasz Pocok256 #102055 üzenetére
Tegyük fel, hogy veszek egy Wifi7-es routert, ami nem olcsó, majd beállítom, elkezdem használni és rádöbbenek, hogy semmilyen Wifi7-es eszközöm nincs, hiába veszek egy drága OLED TV-t vagy MacBook-ot, jó esetben Wifi6E van benne. Számomra akkor érné meg, ha az eszközeim 20%-ka stabilan Wifi7-tel lennének szerelve. A gyártók is lassan követik a szabványokat, Wifi6E router sem annyira elterjedt, nem, hogy a Wifi7-es.
-
-
blakey
titán
-
-conrad-
addikt
Sziasztok!
Segítsetek nekem plíz. Kellene egy jó router vagy egy mesh, nem tudom melyik. Telekomos Smartboxot kellene IMGP snooping mode-ban üzemeltetni úgy, hogy nem hal le a hálózat.
Az eredeti Telekomos routerrel nem megy (nincs is benne IMGP), ahogy felcsatlakozik lehal a teljes wifi hálózat - a vezetékes megy - és nem is indul újra resetig.
Egy régi, ASUS RT-AC1200G+ routerrel megpróbáltam ami szintén belehal, de ha csak a Smartbox van rácsatlakoztatva és AP módba kapcsolom akkor már percekig bírja és akkor összeomlik a wifi majd újraindul.
Szóval egy olyan megoldás kellene, hogy:
1. router amibe lanon belekötve a telekomos routert képes kiszolgálni ~12 eszközt meg a smartboxot (telefonok, 2 wifis kamera, 1 tévé -streamingszolgáltatással, de ugyanaz a tv használja a smartboxot is, tehát a 2 nem megy egyszerre- okosdugaljak, okosporszívó, klíma, kb alig van nagy adatforgalom)
2. mesh rendszer, aminél esetleg az egyik kliens-mesh eszközt a tv mellé teszem és a Smartbox kap egy LAN-t a mesh-ből ha lehet olyat.... -
dudika10
veterán
válasz totomusic #102063 üzenetére
802.3 szerint 1500VRMS isolation barrier kell es erre sokfele megoldas van, csak az egyik a kulon erre a celra gyartott feluletszerelt IC amit a 2.5Gbps port mogott latsz. A masik amikor konkretan a csatlakozo aljaba integralva van minden, hogy helyet takarithass meg a PCB-n. Es van harmadik megoldas is.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
memorix
aktív tag
válasz Multibit #102043 üzenetére
Technikai specifikáció, milyen chipekkel van szerelve az adott model, néhány érdekes adat
ASUS TUF AX4200
ASUS TUF AX6000
ASUS ROG GT AX6000
ASUS AX88U (AX6000) -
Multibit
nagyúr
válasz memorix #102067 üzenetére
Köszönöm, de... Ahogy Te is láthattad, a Dare2Live kollégának írt posztomban én is linkeltem annak a két routernek a specifikációját, amelyekről ő érdeklődött (csak azokat ). Így én is tudom, hogy milyen típusú SoC-ra épülnek. Viszont ettől még nem ismerem magukat a processzorokat, nem tudom, hogy hogyan teljesítenek a gyakorlati életben. Ezt most sem tudtam meg. De nem is fontos számomra, mert nem én vagyok az érdeklődő, nem akarok ilyen eszközöket vásárolni. Nekem ezek visszalépést jelentenének
-
totomusic
tag
-
Spec
őstag
Sziasztok! Új router vétele előtt állok, mert a szolgáltató eszköze kezd kevés lenni. Nem tudja akadás-mentesen lekezelni a sok wifis eszközt, így átállítanám bridge módba, és tennék mögé egy saját routert inkább.
Olyan routert szeretnék, ami megbízható, gyors, és a szoftvere jól konfigurálható, sok funkcióval, szolgáltatással rendelkezik. Ha már újat veszek, akkor legyen kicsit jövőálló is. Egy TP-Link Archer AX53-at néztem ki magamnak. Ez elég jó áron van, kifejezetten jók a paraméterei is.
Olvastam a téma összefoglalót, ott viszont nem szerepel az ajánlott eszközök között. A kérdésem, hogy ennek van-e valami különös oka, hogy ez a típus nem ajánlott kategória? Ha van jobb ajánlásotok, olyan 20-25k ártartományban, akkor azt is szívesen fogadom. Köszi!"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
blakey
titán
válasz Multibit #102068 üzenetére
Majd írok 1-2 gondolatot a GT-AX6000-ről és a TUF-4200-ról.
-
Spec
őstag
válasz Dr.NX #102073 üzenetére
Nagyon nem zavar, de mondjuk ha lenne az se lenne baj. Amúgy ha lenne USB port, és rádugok egy külső merevlemezt, akkor kvázi tudna úgy működni a dolog, mintha egy NAS lenne? Tehát elérhető lenne rajta keresztül a hálózati eszközök számára a HDD tartalma? Tudnék mondjuk videót streamelni is akár? Egy sima külső táp nélküli 2,5"-es HDD-t el tud látni a porton keresztül árammal? Bocs az amatőr kérdésekért, csak ilyet még nem próbáltam eddig
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
-
Keki
csendes tag
Hello Urak, egy kis tanácsot szeretnék kérni router választással kapcsolatban hátha tudtok segíteni.. Jelenleg van egy Xiaomi R1D routerem ami tökéletesen kiszolgálja az igényeimet, beépített SSD (torrent letöltési lehetőséggel) ami NAS-ként funkcionál az eszközeimnek, külön vendég wifi a 2,4 és 5GHz-es csatorna mellett.. Csak az a problémám vele hogy nem annyira combos a jelerőssége és a hatósugarát is keveslem mert néhány messzebb lévő eszköz nem tud mindíg csatlakozni.... esetleg tudtok valami hasonló paraméterekkel rendelkező routert ajánlani csak jobb lefedetséggel és sebességgel? Nézegetem a neten de nem igazán találok hasonló cuccot mint az R1D...
-
Dr.NX
Topikgazda
Olvasd el az összefoglalót.
Ilyen beépített lemezes routert nem fogsz találni, de nem is kell, mert már a 20 ezres kategóriában is van ASUS USB porttal, amire tudsz torrentezni is akár.
A lefedettséget senki nem fogja neked garantálni, azt a helyszíni próba fogja megmutatni.
Webshopból vedd és akkor lesz 14 napod visszaküldeni, ha nem válna be.
Ha nagy a ház, akkor érdemes két eszközben gondolkodni (mesh hálózat).Elfogadom a sütiket.
-
tikshow
addikt
Sziasztok! SQM képes - akár OpenWRT akár AsusWRT-Merlin - Mesh wifi routert vagy AP keresek. Tudnátok ajánlani valamit?
Nagy házról lenne szó, jelenlegi rendszer:
Internet: Vodafone Net L (500/20), valószínűleg bővítem majd a nagyobbra, más szolgáltató nem játszik az utcában.
Router: Asus RT-AX58U
AP: 3db Deco M4(Ethernet Backhaul) és 2db Deco E4(Wifi Backhaul - ezeket sógórtól örököltem, a 3db M4 is lefedi a házat, viszont ezzel a kettővel a kültéri kameráknál és a pincébe jobb a jel)
Néhanapján megvadul a komplett rendszer és bufferbloat jelentkezik, komplett újraindítás szokott rajta segíteni. A router hetente magától újraindul, AP-knál ez az opció sajnos nincs, így "lustaságból" csak akkor indítom újra, amikor baj van, de örülnék neki, ha tudnám az AP-ket is időzíteni legalább heti 1 újraindítással.
Amin gondolkoztam:
Router: Asus Zenfi XT-12
AP: Asus Zenfi XT-12 és a mostani RT-AX58U -
stickermajom
addikt
válasz stickermajom #102046 üzenetére
Ha valaki hasonló cipőben járna egyszer a jövőben leírom mi lett. Az egyszerűség kedvéért vettem végül egy ilyen LTE modemet: [link]
Mikrotik gond nélkül felismerte lte eszközként, tökéletesen működik. Így legalább csípőből lesz Wireguard és a stabilitástól sem félek. -
félisten
válasz dudika10 #102066 üzenetére
Köszönöm a megerősítést!
A NYÁK-képek nekem nem sokat mondanak, de a netet túrva nem találtam arra utaló jelet, hogy mellőzni lehessen a közvetlen vezetékezés megszakítását, mivel, ahogy a szabványra hivatkozással írtad is, ez inherens része a harvermegvalósításnak.
Egy laza konzultációs kapcsolatom ezt írta: "It is impossibe that any NIC or such device would lack the Galvanic isolation. The bit flow would fail under many conditions and fatal hardware damage would occur."
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
xDiESEL92
tag
Sziasztok,
Szeretnék egy új routert a gigabites vodafone-s csomaghoz (1000/40)■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
2 fal 50nm-es újépítésű lakás, alattunk, felettünk szomszédok.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
1db Wifi6 laptop
1db Wifi5 laptop
1db tv (kábelen)
1db GoogleTV (Chromecast) (kábelen)
1db 2,4GHz-s ledes fényfüzér.
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Voda 1000/40 (modem bridge módban)
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
max 40-50
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Szeretném elérni WiFi-n is a 940 megabitet, valamint kábelen is.
Egyszerre nagy terhelést nem szokott kapni. max egy VPN-es távoliasztalos távmunka + játékMost jelenleg egy AX10-es routerem van, amivel 450-600 között ugrál, néha beleüt a 700ba.
Érdekes módon kábelen nem löki ki a TP-link a 940-et csak 700 körül és az is ugrál., pedig tuti az a bemeneti sebesség.
-
Petee87
tag
Ha esetleg valaki pont most keres komoly routert egész jó áron van
ASUS ROG RAPTURE GT-AX6000 EVA EDITION DUAL-BAND WIFI 6 GAMING ROUTER (90IG0780-MO3B10)
Árukereső -
Topikgazda
-
Topikgazda
Egy TP-Link Archer AX53-at néztem ki magamnak. Ez elég jó áron van, kifejezetten jók a paraméterei is.
Olvastam a téma összefoglalót, ott viszont nem szerepel az ajánlott eszközök között. A kérdésem, hogy ennek van-e valami különös oka, hogy ez a típus nem ajánlott kategória?
Ha egy router nincs az ajánlott routerek között, az NEM azt jelenti, hogy nem érdemes/ajánlott megvenni, hanem hogy nincsen vele tapasztalat, így a beszerzése némileg kétesélyesebb mint a kipróbált/tesztelt eszközöknek.
Ha olyan routert néztél ki, ami nincs a listán, akkor kérdezd meg a topikban, hogy érdemes-e azt a modellt megvásárolni.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
totomusic
tag
TUF AX4200 +1
-
xDiESEL92
tag
válasz Gubek-Einste #102085 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget.
Végül vettem egy ASUS AX82U-t.
Érdekes, hogy az elején gyengébb volt WiFi sebességben, mint az előző AX10-es TP-Linkem.
Játszottam a csatornákkal, frekvenciákkal és nem sikerült sehogy beállítani rendesen 400-500-nál gyorsabbat mérjek, aztán egyik pillanatról a másikra megtáltosodott.Ötlet, hogy mi miatt lehetett? Firmware frissítés is volt előtte de az sem oldotta még meg akkor.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
6 lakásos társasház első emeleti 60 négyzetméteres tégla lakásba keresnék valami megbízható routert, általános felhasználásra (NAS, okostévé, 5-6 okos eszköz, okostelefonok, tabletek, laptopok, ezek közül 1-2 telefon ismeri az AX szabványt).
Az internet sebessége 250 mega, Telekom a szolgáltató.
Az összefoglalóból hirtelen a TP-Link AX50-et néztem kiindulásként, ez 30k körül lenne. Egyéb igény esetleg annyi, hogy jó lenne minél több gigabites wan/lan port, jelenleg Xiaomi R3G-t használunk, azon csak kettő lan port van. Mi a véleményetek erről a routerről?
Let the Zone take me if I am.
-
-
Dr.NX
Topikgazda
Best buy topikból:
ASUS RT-AX59U AX4200
38 700ft
máshol 46ezertől mennekÚgy látszik, ez a design most az új hullám, lásd TP-Link AX80.
Elfogadom a sütiket.
-
memorix
aktív tag
válasz kutga #102090 üzenetére
TUF AX3000 V2 37eFt és erősebb mint az TP Link. AX50 -s . Több eszközt tudd lekezelni ha nő majd az eszközeid száma.
TUF AX4200 44eft és még nagyobb hatótávval rendelkezik, ha több fal van, akkor a szobában erősebb a jel...
a felsorolt routereknél van gigabites lan/wan port....
számos szolgáltatás a TPLinknél fizetős az Asusnál meg benne van. -
memorix
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest