- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Azonnali mobilos kérdések órája
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz lszanto #30798 üzenetére
"Illetve azt szeretném kérdezni, hogy a torrentet lehet-e mobilról indítani, hogy ne kelljen minden egyes letöltéshez bekapcsolni a pc-t? Van-e vmilyen app?"
Igen, például nagyon kényelmes az RSS könyvjelzők használata. Synology topic összefoglalójában van róla leírás."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
TOZ
addikt
válasz lszanto #30798 üzenetére
Hosszabb tavra gondolkodva en megfontolnam, hogy inkabb DS220+-t vegyek. En nagyon nem batnam meg.
Eredetileg nekem is a routerre kotott hdd kivaltasa volt a cel. De aztan a vegen fut mar rajta WireGuardtol kezdve rakas egyeb cucc, fajdalommentesen, Dockerbol. Illetve Plex szero is egyben, es szepen transzkodol, igy otthonra johet a 4K, es ha tavolbol nezne valaki, akkor meg savszel fuggoen kapja rosszabb felbontasban.
Ahogy nezem ~30e a tobblet kiadas, ez hosszu tavon szamolva talan nem akkor plusz, de termeszetesen nem akarok a zsebedben turkalni, 30e az 30e. -
-
Azért nem mindenkit kap el a "lendület". Olcsóbban is lehet konténereket támogató NAS-t vásárolni(Qnap, Asus), plusz nem ördögtől való a natív alkalmazás futtatás sem.
Mert mi baja lesz az SSD-nek tőle?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
pl az 1TB-os Samsung 870 evo-nak a garanciája 5év vagy 600TBW-re szól.
Ha minden nap letöltesz 5db 54GB-os BR lemezképet, az napi ~225GB írás.
600000 GB / 225GB= 2666nap vagyis jóval több mint 5évig kellene "kínozni" az eszközt, hogy a garantált írásteljesítményt túllépd. Plusz még ezután sem megy feltétlenül tönkre, kitudja hány évig.Az SSD nem hímestojás. Azért veszed hogy (ki)használd.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
makoss
veterán
Üdv!
Melyik NAS a jobb? a régi Synology DS720+ , vagy az új Synology DS723+?
Azért kérdezem mert volt már olyan kütyüm amiből a régi volt jobb, de itt az új olcsóbb is.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz Patice #30815 üzenetére
Egy 4 Terrás WD Red vinyót gondoltam hozzá (valahol lennie kellene kompatibilitási listának is) de csak simán, mindenféle Raid 0-ás mókolás nélkül.
Tudom így nem túl biztonságos de amúgy sem értek hozzá...
A vinyón kívül érdemes venni hozzá még valamit, vagy van minden benne a normális működéshez?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Patice
nagyúr
válasz makoss #30816 üzenetére
Egy HDD-vel is lehet indulni, aztán majd látod, hogy akarsz-e RAM-ot bővíteni, kell-e neked SSD cache, vagy 10 gigabit csatlakozás.
WD RED-nél figyelj arra, hogy CMR legyen.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Noxy
veterán
Üdv!
Western Digital My Cloud Mirror Gen 2 (4TB) NAS-ban az egyik HDD-l (kb 5éves) kezd lassan gond lenni. Hőmérséklet probléma. Most csak heti órát megy a backup miatt.
Hogy tudom ezt kicserélni, amikor ez nem RAID-ban van beállítva?
Járható út ha klónozom (sector by sector) egy uan ilyen 2TB WD Red HDD-re?''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Patice
nagyúr
Egy NAS-ban nem maga a gép lesz hangos, hanem a HDD-k, amit beleraksz.
A fogyasztás meg igaz nagyobb papíron, de ezek a procik már dinamikusan változtatják az energiafelvételüket. Nem fog mindig 100%-on pörögni, és ekkor kevesebbet is fog fogyasztani.
Sebességet is akart, ebben erősebb a 723+Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
válasz makoss #30814 üzenetére
Felesleges pénzkidobás. Hiába veszel "űrhajót", ha a hálózat sebessége ugyanúgy 1Gbites marad, ~110MByte/s lesz a (nagy)fájlok másolási sebessége.
Ennyi pénzből vegyél egy olyan NAS-t, amin legalább 2.5GBites LAN csati van, és vegyél hozzá olyan switch-t is ami szinten 2.5GBites. Ha a gépedben is lecseréled a hálókártyát 2.5GBitesre, akkor a belső hálózatodon megduplázhatod a NAs és a PC közötti sebességet. A fenti kombóval több mint 200Mbyte/s-al fogsz tudni másolni (nagy fájlokat).
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
A nyáron szeretnék venni egy normálisabb NAS-t. Képek mentésére(gépen is megvannak, Google is tárolja őket és az iCloud is), filmnézésre kellene.
Mit ajánlotok erre a célra? Jelenleg van egy D-Link DNS320am, erre a célra. Ezt szeretném újjítani.
Tervekben az van, hogy ahol most vagyok, oda kerülne az új. A DNS320as pedig innen 25km-re lenne, otthon. Ahol dolgozom, kollégáimnak van, ők a Synology-t ajánlották[ Szerkesztve ]
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Borisz76
veterán
válasz cellpeti #30827 üzenetére
Filmnézésre nem komoly NAS kell hanem egy jó lejátszó....
A NAS csak kiszolgálja , srteam-eli az adatokat a lejátszó felé.
Az adatfolyamból a lejátszó állítja elő a képet, hangot.De ha időtálló , erős NAS-t szeretnél, akkor íme pár : [link]
A 2 fiókos is jó de hosszú távon jobb a 4 fiókos.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
hramon94
tag
Sziasztok. Szintén én is NAS vásárlása előtt állok. Legfőképp DLNA és torrentre szeretném használni. Az elérhető sávszélesség 2000/2000Mbit. Milyen eszközt ajánlanátok? Ez lenne az első ilyen eszközünk. A munkahelyemen karbantartottam egy synology NAS-t így azzal van tapasztalatom de nem zarkózom el más gyártó termékeitől sem. Köszönöm a segítséget.
-
-
válasz Biga123 #30834 üzenetére
Mi értelme lenne egy 2.5Gbites portra Gbites switchet tenni?
Szóval a labda hramon94 térfelén pattog. Van 2.5GBites(vagy gyorsabb) a szolgáltató eszközére csatlakoztatva?Nem mellesleg a belső hálón is simán ki lehet használni a dupla sebességet.
Szóval én az Asus ill. Qnap eszközei között nézelődnék. (És ha még nincs, gyorsan beszereznég egy 2.5Gbites switch-et) Ha jól láttam az idei Synology-k sem tartalmaznak alapból GB-nél gyorsabb intergace-t, még a DS723+ is csak opcionális kiegészítővel bővíthető 10GB-ets-re.
pl. TS-262, vagy AS5202Tugyes
Ilyen felállásban viszont ki az a hülye aki előfizet egy 2000/2000-es csomagra? Tudom tudom 2db Gbites kapcsolattal kimaxolhatom, de vajon ismeri a bondingot? Mert ha ismeri, akkor elég lehet olyan NAS is amin 2db Gbites LAN van.[ Szerkesztve ]
-
-
Borisz76
veterán
válasz cellpeti #30839 üzenetére
Rendben.
Akkor jó a TV lejátszója.
Hang is a TV készülékből jön ?
Vagy esetleg van soundbar , bögreszett ( egybecucc ) ...vagy rendes házimozi rendszer ( külön erősítő + 5.1 vagy 7.1 szett )
Csak mert a kép mellé egy jó hang sem árt.
Sokat tud dobni az élményen.
Viszont ha a TV a lejátszó, akkor vagy Toslink vagy ARC-HDMI -vel oldható meg a hang kivezetése külső erősítő felé.
Ennek a megoldásnak azért vannak "buktatói".
Mindegy is.....már csak egy NAS kell !Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Patice
nagyúr
Nem kell feltétlenül az egész hálózatot 10 Gigabitre fejleszteni. Elég, ha pár kliens tudja gyorsabban elérni a NAS-t.
Én is most ilyen projektben vagyok, elfogadtam, hogy nem olcsó, soha nem is lesz az.
Nekem ez hobby is, meg hajt a kíváncsiság, hogy milyen ha 10, vagy 2,5 gigás a kapcsolat nem csak a sebesség, hanem a késleltetés miatt is.
Igen, ehhez a szervernek, NAS-nak is kell tudnia olyan sebességet, hogy ki tudja szolgálni a gyorsabb kapcsolatot is. Ez sem lehetetlen ma már sima HDD-kel sem.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
válasz sziszi-fuszi #30842 üzenetére
Én normál pcie-re gondoltam. Nyugodtam számoljunk magyar bolti árakkal, úgy fer az összehasnlítás.
szoftverben agyonvágja a Syonology
Agyon hát... pl.
- az ARM-os Synology-k ezért nem tudnak konténert (Docker)kezelni, míg a konkurens gyártók simán megugorják.
- ezért drágábbak a hasonló tudású konkurenseknél.
Ugyanmár... Ez tipikus márkafétis, nem tényeken alapuló kijelentés.[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
-
ugyes
senior tag
Szerinted az előfizetők mekkora része nézi meg/kérdez rá erre, egyáltalán a csatlakozók számára?
Másrészt a routerek gyártói is szép számmal készítenek csak 1 db a gigabitnél nagyobb sebességű csatlakozóval termékeket.
Saját és mások tapasztalata alapján a szolgáltatói modemek/routerek általában nem tudják az LA-t, függetlenül a fel- és a letöltési sebességi képességeiktől.Mindezektől függetlenül ma már érdemesebb min. 2,5Gb-vel szerelt NAS-t venni, ha a keret megengedi. Mondjuk rögtön hozzá kell adni 60-80eFt-ot, a megfelelő switch árát is, hogy a hálózaton lévő más eszközök is gyorsan el tudják érni egymást ekkora sebességgel.
-
HollywoodBoy
tag
Sziasztok!
Eljött az idő, hogy vennék egy alap NAS-t média megosztásra és felváltani a PC-t a torrentezés alól. Nem rég itt ajánlottatok 2 típust nekem: QNAP TS-133 vagy Synology DS118. Árban ugyan az a kettő típus, de úgy látom hardverben erősebb kicsit a TS-133. Backup megoldásra nincs szükségem. Néha akár 100 torrentet is futtatok, de ebből tudok lejjebb adni ha ez már megterhelő lenne a NAS-nak.
Vegyem inkább a TS-133-mat erre fent említett két felhasználási területre?Valamint nem tudom, hogy érdemes-e SSD-t vennem HDD helyett ha csak arra használnám amit írtam.
[ Szerkesztve ]
-
kicsi.potty
csendes tag
Sziasztok!
Sok hozzászólást elolvasva sem tudtam dűlőre jutni, hogy melyik NAS lenne számomra megfelelő.
Leginkább filmnézésre és kevés torrent futtatására kellene, és e kettő között vacillálok:
Qnap TS-233
Asus AS1102
Szerintetek melyikkel járok jobban?Köszönöm előre is!
-
ugyes
senior tag
válasz kicsi.potty #30847 üzenetére
Szerintem, ha csak arra kell, amire írtad, akkor az Asustor.
Ha lenne még docker vagy több torrent, akkor a nagyobb RAM hasznosabb. -
MODERÁTOR
Srácok! Mi a “legkisebb” Synology, ami bírja a torrentet? Többször ajánlottátok már de béna vagyok és nem lelem. D220+?
Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen processzort vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- Crypto Trade
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest