Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • xrvman

    őstag

    válasz Qmok #22318 üzenetére

    Ha veszel egy NAS-t és egy normális médialejátszót, akkor egyikből se kell túl erős hardver.
    Ahogy írják itt is, médialejátszó célhardvert érdemes venni, mely simán tud keresni a fájlok, mappák közt. Nem kell neki a DLNA, mert azokkal csak gond van.

    Viszont valamennyire kell az erős NAS, mert akkor úgy jársz mint én a régebben vett NAS-sal.
    Jelenleg régi D-LINK 320 NAS van, (funplug torrent) és mellé egy Popcorn V8 médialejátszó.
    Böngészőben ad to transmission, és a NAS egy meghatározott mappába már tölti is le. A médialejátszóban ezt a mappát betallóztam és hozzáadtam a kedvencekhez, így simán egy kattintással elérem a filmeket.
    Megnézzük, aztán amint vége a seed kötelezettségnek töröljük is.
    Régebben voltak olyan esetek amikor a Full HD-s filmek belassultak, akadoztak. (Érdekes módon nem mindegyik) Ezért is maradtam a 720p filmeknél.
    Nem tudtam miért akadozott, mert három komponens lehetett a ludas. Egyiket, a médialejátszót kizártam, mert abba a bedugott 1080p sample simán röccenés nélkül futott. Maradt a router vagy a nas. Minap FB alatt vettem új routert, és a router USB bemenetére rádugott pendrive-t is szépen tolta a médialejátszónak, szintén röccenés, lassulás nélkül. (Régebben ezt nem tudtam megejteni, mert nem volt annyira fejlett a router tudása)
    A másolási, letöltési sebességre mondták hogy nem túl acélos, és itt volt / van meglőve az egész Full HD dolog,

    Tehát jelenleg én is egy erősebb 2 lemezes NAS-ra vadászok, mely 100 torrentet tud futtatni, és nagyon jó lenne ha nem kellene puttyolni meg stb. Hanem APP Store-ból (by ASUSTOR demo) leszedem az utorrentet, vagy amit kell és a böngészőben egy jobb klikk ad to .... és voila szedi is le a NAS. Viszont gyors írási, és olvasási sebesség LAN-on, mely valós, nem árt.

Új hozzászólás Aktív témák