- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ilyen specifikációkkal érkezhet a 2025-ös ThinkPhone
-
Mobilarena
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz poolbig #22800 üzenetére
Fúú, nem mélyedtem el ebben szinte semennyire, mert integrált CPU-s lappal akarom kiváltani a jelenlegi nasomat.
De pl: Intel Core i5-6600T (Skylake Quad-Core 2.7 GHz LGA 1151 35W )Inteléknél meg itt tudsz szűrni igényed szerint: Pl. 1151, 37W max TDP: [link]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Steveke
csendes tag
Sziasztok!
Hosszabb távon melyik NAS-t ajánjátok?
Synology ds218
Qnap TS-251+Synology mellett szól, hogy újabb.
Amire kellene: torrentezésre, képek tárolására, valamint 4K TV-n filmek lejátszására (transzkódolás nem érdekel)
köszi
-
footy
addikt
Sziasztok!
lassan elerkezik a Zyxel NASom(NSA310) cserejenek ideje. 2 variaciora tudtam leszukiteni a keresest:
- 1. Synology DS 218j -
footy
addikt
Na valami felrement az elozo Hzsz-szel.
1. Synology DS 218j
KB 170 euro
Szoval a Synology szimpatikus a felulet es a tamogatottsag miatt . Viszont kerdes hogy meddig lesz tamogatott a mar jelenleg sem tul combos hardver. Ahogy lattam a beepitett letolto manager kezeli a torrenteket is ami azert lenne nagyon praktikus mert van hozza iOS App is.2. HP G8 micro
kb 250 Euro
A fenti arert Xeon 1220-szal 8G Rammal kapnam meg ami massziv kulonbseg a HW-t illetoen.
OMV-t tennek ra ami egyresz a flexibilitasa miatt nagyon bejott, viszont nem annyira "smooth" mint a Synology rendszere. (Neha kell vele barkacsolni)
Aztan erre jon meg a hasznalt HW miatti nagyobb kockazat. A bovithetoseg itt viszont nem lenne problema.(#22809) MaCS_70
mar nem kell tovabb varni...[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
sziasztok!
Kiderült, hogy ultracsúcs hálózatot (ubiquity cuccokból) építek otthon (gigabites lan, pöpec wifi), és így a TV és a NAS között közvetlen gigabit van (na jó, a TV valójában csak 100 MBites csatival van szerelve), kiderült, hogy a TV gond nélkül játszik le 4k tartalmat egy DLNA szerverről (jelenleg egy notebook).
Emiatt úgy döntöttem, hogy nincsen szükségem olyan NAS-ra, ami lejátszani tud (HDMI, távirányító, stb), vagy torrent kliens van benne. Persze ha tud, akkor maradhat, de nem szeretnék tízezrekkel többet fizetni nem használt funkciókért.
Ilyet keresek:
- gyors, megbízható, 2 lemezes
- DLNA szerver
- transzkódolás nem érdekel, mivel csak a TV-n fogyasztunk médiát, és a házban minden TV tud lejátszani DLNA-ról, de ha valamit a TV épp nem tud lejátszani, akkor majd le tudja játszani a notebook ami rá van kötve (ha bírja a procija)Spéci funkciók se nagyon érdekelnek, mivel Resilio Sync-et vezettem be mindenhova, tehát "Cloud" support se kell.
Mit javasoltok?
-
Multibit
nagyúr
válasz killerjohn #22812 üzenetére
Ha nem akarsz UCK-re költeni, egy Synology DS218+-ra mehet az UniFi controller (is)
-
footy
addikt
-
killerjohn
addikt
válasz Multibit #22813 üzenetére
Nah, már megrendeltem. Csúnya single point of failure lenne egy NAS-ra tenni. Igazából a CK is annak tűnik, de az legalább célhardver aminek jelentősen nagyobb rendelkezésre állási ideje van (remélhetőleg) mint egy NAS-nak, és valószínűleg ritkábban is kell cserélni/gariztatni/stb.
-
Kos 7
tag
Extreme Digitalban akciós a Zyxel NAS326, akit érdekel :
-
killerjohn
addikt
válasz killerjohn #22812 üzenetére
valaki? tényleg csak NAS funkciót várok el, semmi mást...
-
Kos 7
tag
válasz killerjohn #22818 üzenetére
Kerettől függ, DS218 körül már jókat kapni szerintem, de majd kijavítanak a hozzáértők
-
Ispy
veterán
válasz killerjohn #22820 üzenetére
Ha csak network share (ez mit is jelent pontosan?) és DLNA kell, akkor szerintem egy 218j is bőven elég, én a mai napig egy 212j-t használtam erre, ami már 5 éves, filmezni, meg fájlokat (képeket, videókat) tárolni pont tökéletes volt.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Tonyk
veterán
válasz killerjohn #22820 üzenetére
Kettővel feletted linkeltek az ED-ben akciós Zyxel NAS326--ot.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Ispy
veterán
válasz killerjohn #22823 üzenetére
Nyilván értem a jelentését, a kérdésem arra vonatkozott, hogy ez milyen típusú felhasználást takar? Mondjuk 1 ember néha másolgat valamit, vagy egyszerre 4-5-en szabadulnak rá.
Egyébként a 218j-re tudsz rakni akár egy transmission-t is, amit akár mobilról is tudsz vezérelni, távoli hozzáférést is tudsz beállítani, van photo station képmegosztásra, szóval én a 212j-vel is elégedett voltam.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
killerjohn
addikt
Otthonra kell, családi album (képek, videó) tárolására, letöltések tárolására (notebookon töltünk le, a cél a NAS). Nem akarok a NAS-on torrentezni. Néha feltolok majd rá pár GB backupot a párom notebookjáról. Illetve amikor megnézünk egy filmet, vagy a szokásos sorozat-betevőt, akkor azt erről fogjuk lejátszani DLNA-n keresztül.
Ha tud olyat, hogy rádugok egy USB vinyót, és arra backupol (manuális, nem automatikusan), az nem baj, de nem feltétel. Ha nem tud ilyet, akkor majd havonta egyszer átmásolom a nem-media jellegű cuccokat róla egy külső vinyóra és csá.
A plex nekem túl csilivili, a transzkódolásban meg nem hiszek, a TV-m pedig 4k smart tv, tehát ott már egyszer kifizettem egy zsíros felárat hogy tudjon magától lejátszani 4k felbontású .mvk fájlokat DLNA-n keresztül...
[ Szerkesztve ]
-
phanzetomox
őstag
Srácok nagy a dilemma melyiket válasszam:
- Synology 218 play újonnan
VAGY
- Synology DS416 1 éve vásárolt használt
Árban ugyanannyi lenne mindkettő (kb. 85ezer)
Tudom, hogy nehéz összehasonlítani a kettőt de kiváncsi vagyok Ti hogyan döntenétek
-
Alex91
félisten
válasz phanzetomox #22826 üzenetére
Neked kell tudni, hogy mit akarsz... .
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Patice
nagyúr
válasz phanzetomox #22826 üzenetére
Ha a nagyobb procierő kell, akkor 218 play. Ha a több lemez, és inkább a tárolás a cél, akkor 416.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Flashback
addikt
NAS téma újra előjött. Zárójelben lévők nem fő prioritásúak. Igényeim:
- Valamilyen fájl követő rendszer: SVN, GIT...
- Jó fotó rendszerző/menedzselés (de hülye szó)
- Transcoding (Full HD elég)
- Gyors működés
- (Bővíthető RAM)
- (HW raid)
- (Virtualizáció)Keret: Nettó 100K
Befutónak egyenlőre a Syno DS218+ tűnik. Van valami jobb döntés?
Lemezek: WD RED 4TB a kinézett.
Alternatíva lehet az épített is viszont a SW részével nem akarok sokat szívni. Freenas/OMV-t használnék ebben az esetben. Nem tudom ezek most mennyire rendelkeznek user friendly résszel.
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Zyxel NSA325v2 NAS-om van, amit használok otthon a következőkre:
-torrent (átlag 10-15 fájl futtatása)
-dlna
-adattárolás
-néha webszervernek kisérletezéshezA problémám az vele, hogy egyre gyakrabban gyengének találom, mert már szinte csak fullHD-t nézek róla, és közben ha másolok, torrentezek, akkor hamar elfogy a procija. Így egy erősebbre cserélésen gondolkodom. Az újat is szeretném 4-5 évig legalább használni. Így olyat vennék, amivel kicsit a jövőbe tekinthetek...
A fent leírtakon kívül a következőket biztos használnám később:
-dlna egyszerre több eszközre, 4k támogatás
-privát felhő
-IP kamera kezelés
-Zyxelnél kidolgozottabb kezelőfelület
-nyomtatószerverEddig a Synology DS218-at néztem a négy magos CPU és a 2 giga RAM miatt. Nem tudom, hogy a DS218+-ért a felárat érdemes-e kifizetni? Illetve van esetleg más gyártónak ebben az árkategóriában használható alternatívája (ami hozza legalább a Synology minőségét)?
Köszönöm a tanácsokat előre is!
Üdv:
spgabor -
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Kis segitséget szeretnék kérni! Olyan NAS-t keresek, ami csak torrentre lenne használva, és egy 2 Tb-os USB3.0-s NTFS vinyó lenne rácsatlakoztatva. Hálószobában lenne!
-
Alex91
félisten
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
footy
addikt
Ismeri/hasznalja valaki a ODROID-HC2-t?
A specifikaciok alapjan parades az ar/ertek arany. -
footy
addikt
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Szerintetek otthoni adatmentésre, időzítve külső HDD_ről, pendriveről és számítógépről mi a legjobb megoldás?
Esetleg a későbbiekben otthoni médiaszolgáltatóként is használnák.Én Synology-ra gondoltam, mert átlag user is könnyen és kényelmesen, illetve biztonságosan tudja kezelni.
Ezen belül a RAID 1-ben tárolnánk az adatokat, nem sokat egyenlőre kb. 4-500GB.
De én javasoltam, hogy 2x2TB red HDD-t vegyünk bele, mert nem sokkal drágább.Synology DS216se otthonra elég lehet-e?
vagy mindenképpen a DS218j legyen a minimum?Egyenlőre nincs okos TVjük, de a jövőben erre is érdemes felkészülni, hogy azt majd kiszolgálja.
Cloudként szeretnék használni, hogy bárhonnan elérjen kisebb fájlokat, dokumentumokat táblázatokat biztonságosan. -
félisten
válasz 8nemesis8 #22844 üzenetére
Az SE-t én nagyon nem ajánlanám, akkor már minimum j.
Az Általad leírtakat egyébként egy Zyxel 326-os is minden további nélkül teljesíti -- bár ezt a "külső adathorozóRÓL" mentést nem teljesen értem egy hálózati adattár esetén.
A RAID1-nél meg ugye tisztában vagy azzal, hogy az kizárólag a lemezhiba ellen nyújt viszonylag megbízható védelmet, valódi adatbiztonsághoz már fizikailag és helyileg elkülönülő adattárolás kell!
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
válasz Sickboy25 #22847 üzenetére
Az, hogy az árához képest már tényleg gyenge. Nyilván lehet létjogosultsága, hiszen valós igény lehet a Synology szolgáltatási minőségét igénybe venni nem számításigényes feladatokhoz, de szerintem az vegye, aki tisztában van a saját igényeivel, azok erőforrás-szükségletével -- és azzal, hogy az SE mit nyújt.
Ha valaki biztosan tudja, hogy nem fogja kinőni, mert nem változnak az igényei, annak nagyon jó lehet.
De kb. 15e Ft felárért a 218j sokkal jövőállóbb, a Zyxel NAS326 pedig sokkal olcsóbban is erősebb hardvert ad.Szerintem tehát lehet jó a 216SE, de csak egy nagyon szűk, tudatosan választó rétegnek.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
-
Krisz77[HUN]
csendes tag
Sziasztok, szép napot!
Thecus N2810-ról van valakinek tapasztalata?
Teljesen kezdő vagyok, de ezt néztem ki.
Esetleg ha van más ötlet, szivesen fogadom.
Amire kellene:
-torrent (max 2-3 aktiv letöltés egyszerre)
-HDMI-n keresztül a tévére nyomatni a filmeket, nem kell hogy 4K legyen
-jelenleg kb 6TB film, zene stb adat tárolása (2db WD 4TB Blue lesz benne)
-bárhonnan elérhető legyenek a képek, videók, akár külföldről is, mobilon laptopon stb.
-felhő nem kellÉs még egy kérdésem, amire nem nagyon találtam választ, pedig olvasgattam:
meg lehet e oldani ezzel a nas-sal hogy Torrent letöltést és seed-elést végezzen, vagyis a laptopon kikeresem a torrentet amit le akarok tölteni, és a nas letölti a saját HDD-re és onnan is seed-eli visszaKérlek titeket nézzétek el nekem ha hülye kérdést tettem fel, még csak most tanulom e témát
Köszi a segitséget
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Telekom mobilszolgáltatások
- BestBuy topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Elektromos cigaretta 🔞
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PlayStation 5 Pro teszt
- Amazon Fire TV stick/box
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest