Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fogtunder

    nagyúr

    válasz Lacika2013 #20988 üzenetére

    1. az x86 alapú NAS-ok valójában enyhén módosított PC-k, egy QNAP TS-251-re simán telepíthető Win is, de annál a horodzható géped is erősebb lesz. a NAS-ok árában pedig egy jelentős részt a csatolt OS tesz ki, ha megveszel egy ilyen eszközt és nem azzal használod, azzal gyakorlatilag felgyújtod a pénzedet.
    2. neked nem NAS kell, hanem Terminal szerver, amire távoli asztali kapcsolattal tudsz belépni, szerver célra nem veszünk NAS-t, mert nem arra taláták ki, van, ami elbírja, de nem is kompakt és az árárt nem nagyon szeretnéd tudni
    3. tudsz kompakt gépet építeni, de vehetsz egy Intel NUC-t is valami i7-tel, bele egy nagyobb SSD és pörgős lesz.
    4. dolgoztam elég sokat távoli asztalról, nem használhatatlan a dolog, de ha nincs semmi olyan dolog, ami miatt központosítva kell lennie, én nem ajánlom. egy ultrabookba szerelt i5/i7 az esetek nagyon jelentős részében elég munkára, ha meg nem, akkor a távoli asztal is ugyankkora szívás lesz legalább.

    szóval ha nagyon ragaszkodsz hozzá, akkor vagy építs valamit ITX alapon, ha nem kell VGA, akkor nagyon kicsire ki lehet hozni, vagy vegyél egy miniPC-t, amiben van erő. de szerintem inkább csak vegyél egy normális laptopot, amin lehet dolgozni.

    I hate morning people. And mornings. And People.

Új hozzászólás Aktív témák