- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brekk
addikt
válasz Sinisi #75653 üzenetére
Ár/értékben nem rossz, tn-es, de sajna 30-40e el drágább az IPS-es tesó. A VGA-d sztem tudja a 144Hz-et csatik alapján. GN246 hoz képes sztem kicsit jobban össze van rakva, és a panelis egész jó benne. A GN sorozat inkább az olcsóságra ment rá.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Sleed
aktív tag
Sziasztok!
24"-os, IPS monitort keresek játékra (FPS), filmezésre és netezésre. Jó lenne ha aránylag vékony lenne a kávája, mert pár hónapon belül követné egy másik.
50-55k körül gondoltam újonnan, de ha van nagyon jó ajánlat kicsit drágábban, akkor azt is meghallgatnám.
Mi a best-buy ebben a kategóriában jelenleg, akár a káva dolgot nem számítva?
Köszi,
Sleed -
deja vu
addikt
Asus VZ249H most a legjobb vétel 50-ért.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
-FreaK-
veterán
Tényleg úgy kisimítja a képet mint az összehasonlító videókon látni?
Két kérdés még nem hagy nyugodni monitor témában:
- Freesync-el is olyan sima a kép mint G-sync-el? Ilyen szempontból az AMD megoldása nincs hátrányban?
- A sync működik filmek/sorozatok alatt is? Engem nagyon zavar amikor egyenletesen mozog a kamera egy film közben és látom, hogy ahogy mozognak az objektumok (pl. egy ház széle) marha darabos a mozgás. Tudom, hogy ehhez kadenciahelyes lejátszás kell, de hiába ha a monitor csak 60Hz-es.
-
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném!
VGA: GTX980Ti
Most egy 32" LG kijelzővel hajtom FullHD ban! (60Hz)
Szeretnék kicsit modernizálni és kinéztem [EZT AZ LG] monitort!
Szerintetek ez fog működni?
A gépet egy szimulátorhoz használom ami max FulHD beállítást használ!
Kicsit tanácstalan vagyok G-Sync / Free-Sync tekintetében!
Most ez a 60Hz kevésnek bizonyul... -
gratzner
tag
Sziasztok!
Na most már lassan tényleg "okos" leszek
Azért két dolgot még kérdeznék az alábbi 2 monitorral kapcsolatban:
P2317h
P2417h1. A kisebbik 8 bites, a nagyobb pedig 6+FRC (állítólag ez a különbség nem észrevehető, legalábbis hót ziher, hogy én nem fogom észrevenni, viszont ide kapcsolódik a második kérdésem is)
2. Most is 23-as monitoraim voltak, és teljes mértékben elégedett voltam a nagyságukkal, illetve talán a képpont távolság miatt szebb is lehet a képe egy 23-asnak, mint egy 24-esnek. Pécsett sajnos sehol nem találtam ilyen típusokat kiállítva, hogy megnézhessem :/ Na mindegy, az FRC-n és a méreten kívül a két típus közt ha jól látom még az is különbség, hogy a kisebbiknek mintha keskenyebb lenne a kávája oldalt és fent. Ezekre szerettem volna még rákérdezni, mert azért annyira "okosnak" mégsem érzem magam :pKöszi még egyszer előre is!
-
Hunork
veterán
válasz -FreaK- #75660 üzenetére
Egyértelmű válasz nem lesz, hacsak nem valaki mind a két működést nem tesztelte saját maga.
Ami előny a Freesync-nek, az az ára, sokkal olcsóbban ki lehet jönni. Továbbá: nagyobb képfrissítési tartományban dolgozik! Ennek hátránya is van, de ezt alább elolvashatod.
itt egy kis olvasni való: freesync és g-sync és angol írás
A tesztek alapján az NV megoldása jobb valamivel, de ugye ennek ára van.
De mindkettőnek a lényege, hogy jobb legyen, mint a Vsync.
Nekem AMD és Freesync van, és azóta folyamatosabb, egyenletesebb lett a játékélmény. Másképp nem tudom megfogalmazni."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
-FreaK-
veterán
válasz Hunork #75666 üzenetére
Köszi, ezeket tudtam eddig is. Épp azért kérdeztem Brekk-et, mert ha valaki, akkor ő találkozott már mindkettővel.
Arra voltam kíváncsi, hogy a folyamatosságban van-e különbség a kettő között. Elvileg nem kéne legyen, de ki tudja mit mutat a gyakorlat.Ugye a fő dolog amiért tervezték ezeket, hogy input lag növelés nélkül ki lehessen küszöbölni a desync miatti tearing-et. Ettől függetlenül a technológia másik pozitív hatása, hogy folyamatosabb a kép mozgás közben. Arra lennék kíváncsi, hogy ezen tulajdonság (vagyis a folyamatosság) tekintetében van-e különbség a kettő között. Valamint a filmek alatti hatására.
-
Hunork
veterán
válasz -FreaK- #75667 üzenetére
Szerintem keress egy boltot, ahol élőben megnézheted, mert másképp nem kapsz választ.
A folyamatosság: a "fekete lyuk" 40 fpos alatt kezdődik, itt van különbség a két megoldás között, és itt jobb, ha szabad ezt mondani, a G-sync. Most ez filmekénél érvényesül-e, nem hiszem, mert ott ugye 25-30 fps az állandó. (szabványok írják elő) PC fronton meg mkv alá már nem is érdemes menni, ha éles képet szeretnénk.
Játékok: ahogy feljebb írták, nagyon nem mindegy, milyen VGA, és ha a játék motor olyan (cryengine pl), akkor milyen erős CPU dolgozik együtt. Rossz párosítással minden bizonnyal lesznek meglepetések.Én csak Freesync ügyben tudok tapasztalatot mondani: minden "simább, egyenletesebb" lett. Na mármost: multiplayer esetében azért még itt is kell kompromisszum. Nekem ugye 75Hz a monitor, tehát pl BF1 esetében bekapcsolt Freesync és Vsync van, DX12 és Ultra, és imigyen folyamatos 40-75 az fps. Vsync kikapcsolásakor a maximum fps nyilván sokkal magasabb, viszont laggolás már ugyanúgy van, hiszen beeshet akár 30 alá az fps is, és ekkor nagy nehezen 40-et csinál az XFX és az LG monitor. Éppen ezért az előbbi metódust alkalmazom, nem vadászom az fps-eket.
[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Teaway
veterán
válasz BenQhunria #75671 üzenetére
Minek mennél oda? Csak egy kút, némi
vodkávalvízzelNincs itthon csokid??
-
Brekk
addikt
válasz -FreaK- #75667 üzenetére
Mindehol a gsyncet hozzák ki jobbra, én semmi különbséget nem fedeztem fel még a két technológia között. Sztem a freesync legalább olyan jól teszi a dolgát.
Video lejátszásnál meg inább a nagy frissítés a jó, meg az, hogy 24-nek az egész többszörösére tudod állítani a frissítást.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Brekk
addikt
válasz Hunork #75672 üzenetére
A freesynces jobb monitoroknál azért az 55-144Hz közötti tartomány simán megvan, ráadásul már jóideje működi a frame duplázás, tehát az alsó tartomány alatt duplázza a képkockákat, hogy a freesyncet ne kelljen kikapcsolni.
Kipróbáltam, működik.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Man0gatya
aktív tag
Sziasztok akinek van tvés monitorja az a gépen hallgatja a tvt vagy a saját hangszóron? Ha tegyük fel én egy usb-s külső hangkártyás fülesen szeretném a tv és a gép hangját egyszerre hallani meg lehet csinálni?
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
Értem, G-sync személyes élményem egy kiállításon volt mindössze. Csak közvetítettem, amit a legtöbb teszt ír. Írtam is a kérdezőnek, hogy egy boltban kéne kipróbálnia, ha lehetséges, hogy a szemnek melyik a jobb. Mert valaki a legkisebb rezdülést is észreveszi. Amit fentebb írtam BF 1 esetében, kiegészíteném, hogy a megakadások olykor nem a Freesync miatt vannak, hanem az i5 miatt, nyilván i7 mellett más lenne a helyzet. (multiban elkél a sok mag és sok szál, szerintem)
Én meg amúgy tökéletesen elégedett vagyok a Freesync-el.[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
deja vu
addikt
Én elárulom egy ötösért, hogy mije van.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
denko
senior tag
Na skacok!
Megjött az új barátom AOC Q3277PQU -
Első tapasztalatok:
Nem nagy, végre olyan érzést ad a 24-es képest hogy látok is valamit. De kicsit azért szokni kell
Szinek: Normál kalibárálást kértem az OÁZIS-tól ( köszönöm srácok! ) először feltünt hogy mintha fakultabb, valami sárgásabb szinek lennének mint amihez hozzászoktam ( régen sötétébbnek láttam egy két dolgot,)egy 24-es SAMU TN-en, ott túl volt hajtva szerintem a kontraszt. 1 perc után hozzá is szoktam és kényelmesebb érzés szememnek mint amit régen használtam. Ez nagyon nagy pozitiv csalodás volt.
Filmeket nem néztem még rajta, illetve nem probáltam ki játékot. Majd hétvégén.
Felbontás: totál olyan érzés mintha 24-esen full hd-t használnék, ami szintén jó (szerintem) nem 30 centiről kell nézni a monitort ugyebár.Anyaghasználatra jó és masszivnak tünik a monitor, de egyben elegáns is.Egyetlen negativum amit még nem küszöbeltem ki: USB hub-ot sehogy sem tudom egyenlőre müködő képessé tenni Win 7 -alatt. Alapból nem ismeri fel, gyári drávert telepitettem, de semmi nem változott.
Majd bajlodok vele hétvégén. ( de ez csak idegleines probléma kell hogy legyen, remélem )Ár érték bajnok szerintem ebben a kategoriában, azért is ezt választottam.
Aki nagyobb munkaterületre vágyik, annak bátron ajánlom.Most vehetek nagyobb asztalt vagy additiional szék karfát mert távalobb kell ülni és nincs hova lerakni a kezem, tartani levegőben igen fárasztó és kereshetek helyet a dobozának viszont mert az k*rva nagy
[ Szerkesztve ]
-
lacccika
újonc
Sziasztok!
Elég hosszú keresgélés után ezek maradtak versenyben:Samsung S32D850T
AOC Q3277PQU
Benq BL3200PT60% irodai munka, 20% film és 20% játék (fps).
Mit gondoltok, melyiket vegyem a 3 közül? (Vagy ebben a kategóriában, hasonló árban mást?) -
Zsohi
őstag
Sziasztok,
Ritka balfék voltam ma és levertem az állványról a monitoromat, ami annak a rendje és módja szerint a mai divatnak megfelelően bepókhálósodott... Egy Samsung LC27F591FDNXZA típus volt, összességében nem volt egy rossz monitor, de lehetett volna jobb is. Szóval, az amit szeretnék:
-16:9-es képarány mellett legalább 27"es képátló, maximum 32"
-QHD felbontás, vagy 4k ha belefér a keretbe
-IPS panel, esetleg VA, TN nem érdekel
-Freesync megléte nem kritikus, de örülök neki ha támogatott
-Falra szerelhetőség pluszpont
-Legyen rajta legalább 1 hdmi bemenet, 2 hdmi és 1 displayport lenne az ideális
-Hobbi szinten videovágásra, egy kevés játékra és filmnézésre lenne használva
-Az ips glow jelenségre allergiás vagyok.Körülbelül ennyi lenne. A keretet illetően, a Dell U2717D szintjén maradnék, ami monitort hirtelenjében találtam és megfelelne. A Samsung megjelenítője előtt egy LG 29UM58-P.AUS 21:9 képarányú monitorom volt. Az extra széles képarány tetszett, de képminőség tekintetében már nem nyűgözött le annyira. A háttérvilágítás egyenletlen volt, az ips glow brutális volt, ha esetleg van olyan 21:9-es monitor 34"es képátló mellett ami nem küzd az előbb említett jelenségekkel nagyon is érdekelne.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
aktív tag
Sziasztok!
Erről a monitorról van valakinek tapasztalat? (ASUS VA32AQ) Sajnos nem nagyon találtam róla semmit, viszont pont olyan amilyet keresek. (32", WQHD, IPS). Vagy esetleg hasonló tudású más típusú monitor létezik?
"Abban az egyetlen percben benne volt életem minden boldog pillanata."
-
Sinisi
senior tag
XG270HUomidpx ennél azt látom (oázison), hogy a 144hz-t a dp-portra jelölik. Nálam a kari csak d-dvi-n lenne hajlandó a qhd-t szolgáltatni, akkor szükségem lenne egy dp/d-dvi átalakítóra is hdmi kábelhezt?
-
denko
senior tag
válasz Ted_Beneky #75693 üzenetére
nem ezen mult, meghalt az alaplapon usb3 port ahogy kiderült, azon kivül usb2be dugtam bele és megy.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Android játékok topikja
- Ingyenes parkolást!!!!
- Meditáció
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Nintendo Switch
- Wise (ex-TransferWise)
- Ukrajnai háború
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- Gigabyte Aorus Gamer Ívelt Monitor 27" Új 6hó jótállás+Áfás számlával!
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest