- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinisi
senior tag
válasz sirszevenap #76099 üzenetére
Észrevehető a különbség!
-
artiny
őstag
Melyik monitort vegyem?
1.) 27" ASUS VX279Q - 245€
LED monitor čierny, AH-IPS, 80000000:1, 250cd/m2, 5ms GTG, 1920x1080, 2x1.5W repro, HDMI, DisplayPort2.) 27" Dell S2715H - 219€
LCD monitor LED, IPS panel, 1000: 1, 16: 9, 250cd/m2, 6ms GTG, 1920x1080, VGA, HDMI, USB, repro3.) 27" Dell SE2717H - 190€
LCD monitor LED, IPS panel, čierny, 16: 9, 1000: 1, 300cd/m2, 6ms, 1920x1080, VGA, HDMI (NBD On-Site)4.) 27" BenQ EW2750ZL - 200€
LED monitor čierny, VA LED panel, 16:9, 20000000:1, 300cd /m2, 4ms, 1920x1080, 2x HDMI, D-Sub, reproduktory 2x 2WEn az 1-s es a 3-skozott vacilalok. Az 1-es azert mert mar van egy ilyen othon, igy lehetne egymas melle kettot lerakni. - es akkor pont ugyan olyan lenne.
A 3-as azert, mert tetszik a Dell márka es ez olcso. De a kontraszt kozott nagyo sok az elteres, csak abban latom a fo kulombseget a ketto kozott. Az miben nyilvanulna meg - hogy a Dell nek alacsony a kontrasztja? Melyik eri meg?
-
Sinisi
senior tag
válasz artiny #76102 üzenetére
Többen írták, hogy 32"-osat is bevállaltak 1080p-ben. Nálam most egy 27" qhd figyel, és számomra! már ennél a méretnél is zavaró ha 1920x1080-ra állítom. Jelenleg sajnos az árban is nagyon megmutatkozik a nagyobb felbontás előnyössége. Amennyiben voltál már számtech boltban és megnézted vagy máshol láttad már a különbséget és neked megfelel az fhd felbontás is ilyen nagyságrendben, akkor minden rendben. De ha még nem láttad az eltérést és futná a többletre, akkor érdemes ránézni, illetve esetleg a hz-t is figyelembe venni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Üdv!
AOC G2260VWQ6-ről mi a vélemény?
Egyszer Brekk is ajánlotta (félig-meddig), és itt is jókat írnak róla.
30-75Hz Freesync, 1ms, stb. Általános célra is megfelelhet?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Vadasz1
tag
Sziasztok egy Fujitsu B23T-6 LED Full HD monitor, jó választás lenne egy R9 390-hez
-
Hobbbyt
őstag
válasz artiny #76102 üzenetére
Szia!
Tegyük tisztába a dolgokat kontraszt ügyileg. Az az irgalmatlan nagy szám, a dinamikus kontrasztra érvényes, amit soha senki sem használt még (monitorban meg főleg!) mert szörnyű mellékhatásai vannak. A valós, igazi és lényeges a statikus kontraszt.
Statikus kontrasztok:
1, 1000:1 (ezek a valóságban is kb. ennyit tudnak +-2-3%)
2, 1000:1 (ezek a valóságban is kb. ennyit tudnak +-2-3%)
3, 1000:1 (ezek a valóságban is kb. ennyit tudnak +-2-3%)
4, 3000:1 (ezek a valóságban, kalibráltan ~3300:1 is tudnak)Ekkora méretben már tényleg érdemes feljebb menni a felbontásokban. Itt már már túl nagy lehet 1-1 pixel, amin semmilyen képjavító eljárás nem tud segíteni.
[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
félisten
Köszi!
A színekre írták, hogy jók, a betekintési szög nem zavar, csak a fekete kérdéses... illetve a 30-75Hz Freesync tartományt már nem tudom, melyik cikkben olvastam, de a gyári oldalon nem találom.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
A feketére, vagy a freesync-re gondolsz (gyanítom utóbbira)?
Ez az?
Custom Resolution Utility (CRU)
CRU (Custom Resolution Utility) Tips, Tricks and Monitors OC (LCD/LED/CRT)"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
dombi81
senior tag
Szeretném kérdezni, ha valaki tudja, a 21:9-es, 34 colos Ultrawide monitorok kijelzőjének magassága a valóságban hány colnak felel meg? Anno vettem egy egy 21:9-es, 29 colos uw monitort, de azé csak 21 col körül volt ha jól emlékszem..
-
-FreaK-
veterán
válasz dombi81 #76112 üzenetére
Vagy itt talán vizuálisan jobban is látni.
Egy hajszállal magasabb a 34" 21:9, mint a 27" 16:9. -
törölt tag
Sziasztok
Lehetőségem adódna 3 monitorosra bővíteni a rendszerem.
A monitorok sajna csak RGB (D-Sub) bemenettel rendelkeznek, míg a VGA-n, egy HDMI, egy Display port, és 2 DVI port van (Asus Strix GTX 980)Az lenne a kérdésem, hogy ez működhet így átalakítókkal? Van problémás lenne pl játékok alatt? A félelmem az RGB portból adódik, hogy felbontás, vagy szinkronizációs gondok lehetnek.
Esetleg nincs megfelelő átalakító a piacon?[ Szerkesztve ]
-
Fowles
csendes tag
Sziasztok!
Van egy számítógépem ami mellé szeretnék beszerezni egy ps4-t. Egy olyan monitort keresek, amely alkalmas lenne arra, hogy bármelyikhez csatlakoztatva játszhassak (fps-eket alapvetően). A ps4 miatt szerintem egy 27" lenne ideális minimum, továbbá a pc miatt jó lenne a 144 hz. A keret maximum 90k körül lenne. Felbontásban különösebb elképzelésem nincsen, jelenleg 16:9-es monitorom van.
Eddig egy BenQ ZOWIE 27" RL2755-ben gondolkodtam, mivel tud hdmi-t és van benne jack kimenet a hangszórónak. Szerintetek ez jó választás lenne, vagy létezik jobb is?
Alapvetően a pc miatt vennék monitort és nem tv-t mert úgy tudom, hogy a monitoroknak jóval kisebb válaszidejük van, de nem értek hozzá, úgyhogy nyugodtan javítsatok ki ha eltévedtem volna.[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
ti találkoztatok már olyan hibával, hogy ha előzetesen nem kapcsolom be a monitort a gép indítása előtt, akkor nem kapcsol be a gép?
csak pittyeg, mint mikor nincs benne videokártyadisplayport kábelt használok
-
Sinisi
senior tag
-
Janika!2
aktív tag
Sziasztok! Beleestem a következő hibába 27" -os monitort vettem 1920x1080-as felbontáson.Nem gondoltam ,hogy ennyire kicsinek fogom tartani ezt a felbontást ekkora képátlóra de így van,szemmel láthatóan csúnyábbak a játékok vagyis nem az ,hogy csúnyábbak csak mintha élsimítás nem igazán lenne...
Kérdésem lenne ,hogy valami tippetek van e ami kicsit javítana ezen a "problémán" monitor csere nélkül.Jelenleg HDMI kábellel van csatlakoztatva a vga-hoz a monitor nem tudom a DVI ezen segítene e valamit?Kőszi a választ előre is.
-
Kal-El
senior tag
Sziasztok!
24"-os, 1920×1080-as felbontású, 60hz-es, nem TN paneles, lehetőleg alacsony input laggal rendelkező monitort keresnék. De úgy látom, hogy nem igazán vannak ilyenek.
Egyedül ezt találtam: Acer R240HY. Ráadásul ezt is csak külföldről lehet rendelni.
Esetleg valaki tudna hasonlót? -
deja vu
addikt
-
(baphomet)
tag
Sziasztok.
Tudnátok küldeni valami leírást az IPS és a PLS különbségeiről?
LG-ből ips-t találok, Samsung-ból pls-t.
Akkor melyiket?Köszönöm
-
*Ropi*
félisten
válasz (baphomet) #76134 üzenetére
A PLS az IPS megfelelője Samsungéknál: gyakorlatilag ugyanaz.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
piero86
aktív tag
Nem tudom ti hogy vagytok, de én játék közben (BF1,4) nem igazán a pixeleket szoktam figyelgetni.
-
Joker94Hun
tag
Sziasztok.
Új monitort szeretnék venni a jelenlegi egy delk u2312HM.
Fontos hogy 2560-as legyen a felbontás,tudjon free sync-et és legyen 28-32 colk körüli.Jólenne ha a képminőség is lenne olyan mint a mostani dell-en.
Egy HP Omen-t néztem ki,vélemények esetleg róla? -
(baphomet)
tag
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani 22-es samsung monitort, ami pls panelos?
Köszönöm
-
snefftamas
aktív tag
válasz Joker94Hun #76138 üzenetére
Szia bátran ajánlom a HP Omen 32" nekem is az van.
Érdekes én a 32" is csak fhd ba nézem semmi bajom nincs a játékoknál az élességgel. Windows nem olyan éles igaz de az nem zavar nem szeretem a hangya betűket.
Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!
-
félisten
Latott mar valaki 'beegest' IPS monitoron?
while (!sleep) sheep++;
-
deja vu
addikt
Skynet258 pont pár napja.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
moti07
tag
Sziasztok! Szeretném lecserélni a régi 19" TFT monitoromat egy 22-24" közöttire. Olyan 40 ezer körül szánok rá. Nem tudom hogy ennyiért lehet-e Ips kijelzőset kapni ami normális. Jelenleg netezésre és film nézésre használnám. Köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest