- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
marositech
senior tag
Kedves Mesterek és Pro userek!
Hamarosan egy nV GTX1080 tulaj leszek.
Ehhez már illik egy minőségibb monitor.
21:9 képarány kell, hogy legyen. 34-35 mérettel.
Fő kérdésem: ragaszkodjak a G-Synchez, vagy keressek egy 144Hz-s monitort (ha találok)?
Neveket, tippeket kérek!Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
elefontelefo
tag
Köszi a választ. Lehet hamarosan veszek egy használt monitort (az a 25-ös LG, amit lejjebb linkeltem), milyen tesztelő programokat ajánlatok, a kijelző hibátlanságáról való meggyőződéshez, amiket esetleg ti is ismertek, használtok?
Köszönet! -
woros
őstag
válasz elefontelefo #76802 üzenetére
-
-FreaK-
veterán
válasz marositech #76801 üzenetére
Problémás a dolog kicsit.
144Hz-es csak olyan van 21:9-ben, ami 2560x1080 és Freesync-es. Viszont már elég szerintem a 100Hz is.
Én ilyen méretben én már nem vennék 2560x1080-as monitort, de van itt aki vett és elégedett vele, szóval egyénfüggő.
Ilyen kártyához meg főleg illene szerintem a 3440x1440-es felbontás. Azt, hogy kell-e a Gsync, neked kell eldönteni, de szerintem igen hasznos. Jókora felára van azért, bár nem mintha túl nagy lenne a választék 3440x1440-es, 100Hz-es monitorokból. Egyébként is eleve marha drágák, de a Gsync tovább növeli az árat.Ilyen lehetőségek vannak Gsync-el:
Acer Predator X34a - IPS panel
Asus PG348Q - IPS panel
AOC AGON AG352UCG (március végén lesz kapható, nálam ez a favorit) - VA panelFreesync-el:
Samsung C34F791 - VA panel
Asus MX34VQ - VA panelHirtelen most ezek jutnak eszembe.
[ Szerkesztve ]
-
-
nindzsavagyo
tag
Hali
Monitor beruházás előtt állok,jelenlegi monitorom HP23xi az nem lenne rossz ha minimum egy ilyen minőséget tudna a kiszemelt.(Tudom hogy nem nagy szám de nekem teljesen megelelt,csak panelhibás lett.)
Böngészés,Játék,Film
40k körüli vagy olcsóbb tudom hogy enyiért nem várhatok csodát.Nagyon jó beruházásnak 45-még jöhet de az tényleg jobb legyen mint a mostani monitorom.
22"-23"
Matt kijelző.(már ha lehet ilyet)
IPSKiszemeltek:
HP T3M70AA
Philips 237E7QDSB/00
ASUS VX239H-W
LG 24MB56HQ-B
LG 24MP58VQ-PNem zárkózom el a használt monitoroktól,ha van hozzá némi garancia.
Köszönöm -
deja vu
addikt
válasz nindzsavagyo #76808 üzenetére
ASUS VX239H ezek közül.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
marositech
senior tag
válasz -FreaK- #76805 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Valahogy az AOC szimpatikusabb a szolid megjelenéssel.
De nem lesz színben gyagyibb az AV panel miatt?
TN-ről váltottam IPS-re, szinte színorgazmusban volt részem.
Nem lesz visszalépés IPS-hez képest?Akkor ezek szerint a G-Sync nem valami marketing humbug, megéri olyat választani?
Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
csocs
tag
Sziasztok,
tudnátok ajánlani matt felületű 27-32-es monitort?
27-ben még jó a FHD, 32-ben QHD. -
Csacse
tag
Sziasztok!
Mi a külömbség a LG 24GM77 és az LG 24GM77-B között? -
gurubefree
senior tag
válasz marositech #76801 üzenetére
Szia
Kerdes mivel jatszol ! Az is kerdes , hogy szamodra mi a meghatarozo : magas frame rate es az ezzel jaro magasabb kepfrissites ( ez monitor fuggo ) , vagy megelegszel a relative alacsonyabb frame rate alacsonyabb frissitessel . ( ez a gtx1080 eseten magasabb mint 1080p felbontasnal fenall )
Ha nvidia kartyat tervezel hasznalni akkor ajanlott a g-sync panel ha ! es ezt kiemelnem ! a felbontasbol adodoan a min. frame 60 alatt van .
A GTX1080 nagyszeru kartya ( magam is azt hasznalom ) de sok ember itt finoman szova tulertekeli !
En a gtx1080-al egy Acer Predator z35 hasznalok aminek 2560x1080 felbontasa van . 144hz-es ( oc 200hz ) MVA panel , g-sync . Ennek a monitornak a kijelzo meretebol es a felbontasbol adodoan annyi hibaja van ( ez engem nem zavar ) , hogy a pixel density az atlaghoz kepest alacsony .
En nem ajanlom a 3440x1440-es felbontast a gtx1080-hoz . Peldakent annyit emlitenek , hogy 2560x1080-as felbontason a gtx1080 avg 100 framet hoz The Witcher 3 . Gondol el mennyi lenne ez kozel dupla annyi pixel eseten ( 3440x1440 )Ha uw felbontasban gondolkozol es 1440p kozeli minoseget szeretnel akkor a 29" (2560x1080) nagyobb monitort ne vegyel . Ebben az esetben a g-sync nem annyira fontos . Minosegi g-sync uw kijelzok mereg dragak ! Az Acer Z301 mar elerheto , ha az ar nem okoz gondot akkor en ezt ajanlanam !
Nagyon fontos meg tudni , hogy nem minden jatek tamogatja a 21:9 kepmeretet da ami igen az k***** jol nez ki !!! Aki elkezd 21:9-es kepmereten jatszani soha nem akar tobbet 16:9-et latni
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 5 Plus ( xbox one x , xbox live : ExistedName )
-
gera021
aktív tag
válasz gurubefree #76816 üzenetére
Hali. Detto. En is z35 ot hasznalok. En is ajanlani tudom. Tegnap vettem meg a monitort a 980ti melle. Nagyon beteg a magas frissites es nagyon szep kepet ad. Szamomra is fontosabb volt a magas fps....
-
EyElEs?!
tag
Sziasztok!
Munkához (főleg sok Excel) kellene valami monitor maximum 70 e-ért.
Elég sok ablakban szoktam egyszerre dolgozni, ezért örülnék, ha a lehető legnagyobb lenne. 1920*1080 felbontás jó sajnos csak, mert a dokkoló ennyit bírKöszi!
-
KRoy19
őstag
válasz gurubefree #76816 üzenetére
Szerintem egy offline Rpg-hez mint a Witcher 3 Bőségesen elég az 50-60 fps, nem kell 100 feletti. Multiplayer shooterekben pedig nyilván sokkal magasabb fps-ed lesz Mint a Witcher-nél.
Szóval szerintem teljesen jó kártya a GTX 1080 3440x1440-es felbontásra, főleg ha nem vagy teljesen maximalista, és hajlandó vagy egy két beállítást ultraról high ra visszavenni, akkor már csak úgy repkednek a plusz fps-ek.
[ Szerkesztve ]
-
picigeri89
csendes tag
Üdv kedves Userek! A nagy kérdésem a következö lenne?! Mi van ha a 4k-s monitoron csak 1080p ben játszok?csunyább a képe mint egy fullhd monitornak vagy teljesen ugyan az, mivel a vga-m valoszinüleg kevés mint sz*rban a vitamin (GTX 970) viszont nagyon érdekelne és mivel igyis ugyis kell uj monitort vennem és nem sokkal drágább kacérkodok a gondolattal.
A kiszemelt áldozat ö lenne SAMSUNG LU28E590DS. -
Feketelaszlo
senior tag
válasz picigeri89 #76820 üzenetére
Nincs tökéletes skálázás - 28"-on már előfordulhat, hogy elmosódottnak látsz részleteket, ha a natív felbontásnál alacsonyabbat állítasz be: LCD átok. Bár kétlem, hogy ez lenne a legnagyobb probléma - Samsung TN paneles dömpingtermékeit nem igazán szokás javasolni ebben a topikban, elég sok baj van velük. Köztes megoldásnak WQHD monitort néznék, 150e alatt már akad életképes típus 25-27"-on. Még talán a videokártya is kihajtja és látványos is lesz.
-
picigeri89
csendes tag
tehát jobban játok egy 27" es FHD monitorral ?
-
dugo_
veterán
válasz picigeri89 #76822 üzenetére
Ahhoz meg már kevés az 1080p.
-
picigeri89
csendes tag
hát ez kellemetlen
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz picigeri89 #76822 üzenetére
Vagy az. Érdemes azonban figyelembe venni, hogy sokaknak az már nagyon alacsony felbontás ezen a méreten, ezért javasoltam inkább a WQHD-t. De akkor megint lehet olyan megfontolásokat számba venni, hogy milyen messziről nézed a monitort, milyen játékokkal játszol, mennyire vagy háklis az alacsonyabb grafikai beállításokra. A GTX 970-nek nagy általánnoságban ma még szerintem elégnek kell lennie WQHD-re kisebb kompromisszumokkal - 4K-ra már lehet, hogy tényleg kevés a top játékokkal.
-
picigeri89
csendes tag
igazából 4k-s monitor szimplán jövöbe látásmiatt esett számitásba de igy hogy ha 1080p ban elmosodnak játékok akkor értékét veszti a dolog.
-
piero86
aktív tag
válasz picigeri89 #76824 üzenetére
Ha van lehetőséged nézz meg egy 27"-os FHD monitort élőben és úgy döntsd el. Nekem is olyan van, engem pl nem zavar.
-
1nsan1ty
tag
válasz Feketelaszlo #76825 üzenetére
Grafikai munkára keresek főleg 27"-28" monitort ami alkalmas még egy kis játékra filmezésre is.
Jelenlegi monitorommal (pb248q) teljesen elégedett vagyok. Ezt cserélném egy kicsit nagyobbra.Ami fontos lenne nekem:
- jó minőségű IPS panel, színhű megjelenítés
- backlight bleeding és ips glow minimális.
- 16:9 vagy méginkább 16:10-es képarány. (Az ilyen 21:9 es förmedvények felejtősek)Ár keret tartományt nem írnék, nagyjából ~180k
Köszi!
-
picigeri89
csendes tag
válasz piero86 #76827 üzenetére
érdekes amit mondtak hogy kevés FHD 27" mert nekem monitor felett "40cm vel kb "falon fen van 40" tv-m FHD gépre kötve ugyan úgy használom csak hanyat dülök és fel nézek monitorra oda szokta tenni olyan dolgokat amik kellenek de pont nem érdekelnek na meg filmet azon nézek. és koránt sem mondanám csunyának aképét... legtöbször formatum amit nézek sokkal kevesebbet tud mint tv... viszont a 100 éves Lg led 22en33 as monitort ugy nézem hogy mikor felálok gépelöl érzem hoyg eddig hunyorogtam...
[ Szerkesztve ]
-
Siszibatya
tag
Sziasztok !
Kérdések amire válaszokat keresek :
- A garanciaidőt ki lehet e bővíteni 5évre vagy esetleg többre AOC AG271QG típusnál ?
Más márkánál van erre lehetőség ?
VA panellal szerelt monitor előnye és hátránya is érdekelne . IPS panellal szereltet valamiért jobban szeretik . VA panelnál úgy olvastam a betekintési szögek rosszabbak , de pontosan mennyivel is ?
Legegyszerűbb az lenne ha élőben látnám mindkét fajtát , de sajnos erre nincsen lehetőségem .
Privátba is jöhet a válasz , nekem úgy is teljesen megfelel.
Köszönöm előre a hozzáértő segítő választ !
Üdv.: Tamás
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz 1nsan1ty #76828 üzenetére
Ha már engem címeztél a kérdéssel most a HPZ27n-t látom pl. Oázisnál jó áron. Vagy a legújabb P-szériás Fujitsut. Viszont ezek inkább csak általánosságban véve jó monitorok, amikből sokat ki lehet hozni kalibrálással: teljes sRGB/AdobeRGB vagy más színtér lefedettséggel egyik sem rendelkezik (sRGB ~98-99% mindkettő*). A HP 6bit+FRC, a Fujiban nem vagyok biztos. Ha olyan kell, ami többet tud, akkor megvárnám egy hozzáértőbb személy válaszát.
*Szerk.: Mea culpa, a P27T-8 elvileg mégis tud 100% sRGB-t.
[ Szerkesztve ]
-
1nsan1ty
tag
válasz Feketelaszlo #76831 üzenetére
Jajj nem bocsi véletlen volt, hogy a válaszra nyomtam
[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
válasz 1nsan1ty #76828 üzenetére
ASUS PB278QR
Ez az ár/érték bajnok monitor. Jelenleg szerintem a legjobb WQHD monitor 200 alatt, mivel a Dell UP2716D már 207 ezerre drágult.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
mayday00
őstag
Sziasztok. 40ezer forintig bezárólag melyik most a legjobb monitor ár-érték arányban?
netezésre, böngészésre, filmnézésre kellene.
Köszönöm a segítséget
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
deja vu
addikt
válasz mayday00 #76834 üzenetére
BenQ GW2470HE filmnézésre a VA panel miatt szerintem ez nagyon tuti.
AOC I2476VWM - Style-line IPS
ASUS VX229H IPSIphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
deja vu
addikt
válasz 1nsan1ty #76836 üzenetére
A Dell az bevilágítósabb mint az Asus. Külsőre tényleg sokkal szebb a Dell.
(#76837) mayday00
Szerintem az elég pici akkora távolságból. De azt az Asus-t eléggé szeretik, nem szoktak rá panaszkodni. De ha eddig elvoltál a töpörtyűvel akkor a 21,5" is nagy ugrás lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz marositech #76810 üzenetére
A színeket tekintve az IPS-t pontosabbra lehet kalibrálni, de ez csak akkor fontos, ha kép/videó szerkesztéssel, vagy hasonló munkával foglalkozol a monitoron. Normál felhasználásra a VA is kellően pontos tud lenni, viszont a magasabb kontraszt és a mélyebb fekete szint sokat dob a képminőségen filmek és játékok alatt. Nem hogy visszalépés nem lesz, hanem szerintem hasonló előrelépésnek fogod érzékelni mint a TN->IPS esetében.
Amit (#76816) gurubefree írt azzal egyáltalán nem értek egyet.
A kártya teljesítményét illetően néz teszteket, ahol ilyen felbontáson teszteltek, de alapvetően igaz, hogy max beállításokkal nem éri el a 100fps-t sok játékban, de kicsit visszavett részletességgel már simán elérhető/megközelíthető. Emiatt szerintem nem kell aggódni. Viszont a monitor szerintem jóval tovább lesz nálad mint ez a videókártya, szóval a gondolj a jövőre is.Ami a felbontást (pixel sűrűséget) illeti, abban szintén nem értek egyet vele, de látod, hogy elég megosztó a dolog, jó lenne ha megnéznéd élőben. A FHD felbontás 27"-on nagyjából ugyan ezt a pixel sűrűséget jelenti, az is sokakat zavar már. Én két hete néztem meg, és azt mondtam, hogy ez már nekem kevés, ilyen méretek mellett kell a nagyobb felbontás. Itt is megemlíteném, hogy több évre vesz az ember egy ilyen drága monitort.
A G-Sync pedig valóban hasznos dolog, nem csak marketing bullshit. Nézz erről is videókat, hogy mit is jelent a gyakorlatban. Röviden/tömören: rendesen kisimítja a megjelenített képet, amit az eltérő képfrissítés vs. fps okoz.
(#76830) Siszibatya:
A VA vs. IPS témában írtam már többször is, hogy mik az előnyök/hátrányok, ez a hozzászólásom legelején is még.
Annyit hozzá tennék még, hogy igen betekintési szögek tekintetében rosszabbul áll mint az IPS, azt lehet mondani, hogy kb. a TN és az IPS között helyezkedik el, de azért teljesen használható már, nem olyan rossz mint a TN esetében. Viszont annál se zavar sokakat, mert ha szemből nézed a monitort, akkor nem igazán jön elő a hátránya. A nagy, 21:9-es monitoroknál pedig a hajlítás még tovább csökkenti a hátrányát. -
dugo_
veterán
válasz chris0000 #76841 üzenetére
Számold ki: https://www.sven.de/dpi/
És neked hogy jött ki háromszázezer pixel?
[ Szerkesztve ]
-
marositech
senior tag
válasz -FreaK- #76840 üzenetére
Kedves -FreaK- és gurubefree!
Köszönöm szépen az infókat!
DOTA2, LOL ezek a main játékok amivel játszok. Persze becsúszik 1-2 FPS is.
Valahogy a Predator külseje kicsit izés, így nem játszik, megvárom az AOC-t ő lesz az igazi.
A vas amin hajtok, egy 7700K+960PRO M.2-vel lesz, szóval remélem nem lesz probléma a teljesítménnyel.Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
sexymusprime
tag
válasz deja vu #76835 üzenetére
Ez a style-line IPS milyen?
Igazából azért kérdezem, mert az AOC I2381FH nagyon szimpatikus, de nemigen találok értékeléseket róla :<
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
- Samsung LCD és LED TV-k
- Elektromos autók - motorok
- Dell notebook topic
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- Alienware 500hz
- 24"-os LG 24MK430H FHD, IPS monitor kiárusítás!!!AkciÓÓ!
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest