- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
deja vu
addikt
válasz Nestor16 #75150 üzenetére
Dell U2212HM, P2214H, HP ZR2240W
Ezek 20-25 körül vannak. 20 alatt én nem tudok semmi normálisat.Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
meszi3
tag
Hali!
Folyamatban van nálam egy gépvásárlás a következő alkatrészekkel:
Processzor i7 6700k
Alaplap ASUS Z170 Pro Gaming
Memória CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz
Videokártya Gigabyte GeForce GTX 1080 8GB G1 Gaming
SSD SAMSUNG 500GB 850 EVO
Hűtő BE QUIET! Dark Rock 3 Pro
Ház ZALMAN Z11 Plus
PSU Corsair RM650x 650WEhhez a konfighoz milyen monitort ajánlanátok? Gondolok itt elsősorban a felbontásra és a frissítési frekvenciára. 1440p 60HZ? 1080p 144HZ? Esetleg 1440p 144HZ? Bírná az utolsót hajtani? Szerintem nem, főleg nem hosszútávon. GSYNC? Kell az nekem? Árkategória legyen 50-100k között.
-
Brekk
addikt
válasz meszi3 #75152 üzenetére
1440P 144Hz-nek mennie kell egy ilyen konfigon. Acer XB271HU, ha olcsóbb kell XB271HUA amit érdemes megnézni. AOCnak is van egy IPS 144Hz-es WQHD monitora, ár/értékben az most a legjobb ebben a kategóriában.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
gabriel26
tag
.
[ Szerkesztve ]
-
Gamer21
tag
Üdvözletem !
A kérdésem az lenne hogy ez a monitor mennyi ajánlott ? Játékra + filmnézésre ?
És ez a IPS - W-LED párosítás mennyire nyerő ? pl: van olyan életteli színe mint pl egy LG LG 27UD68P-B ?
A válaszokat köszönöm !
Nyújtsd mindig a legtöbbet , ne elégedj meg azzal ami vagy ! Próbálj meg az lenni AMI LEHETNÉL !!!
-
espeke
tag
Sziasztok!
Előljáróban: sokat segített az összefoglaló leírás a forum elején, bárki is írta! Köszi neki.
Kérdésem gyakorlatilag az, ami a topic címe: milyen monitort vegyek?
Jelenleg egy Medion (!) monitorom van, ami kivakítja a szemem (ilyet ne vegyetek, de ezt már tudjátok..) és körülbelül 25e forintos kategóriában gondolkodom _használtan_. Persze, nyitott vagyok újra is. FULL HD nagyon jó lenne, de inkább beérem egy kisebb (1600x..?) felbontású monitorral, ami számít és ugye ez általános, hogy szép kéne legyen, legyen wide-os, legyen minél jobban szemkímélő. Samsung, LG és Dell markára gondoltam, de ezen belül is van százféle. Néha játékra is használnám, de főleg net (és olvasás) a cél.
Ebben milyen elérhető monitor van most? Gondolom, normálisat 25 körül nem találok újan. Ja és, most egy 17"-esem van, az új monitor legalább 21"-es, még jobb ha 22"-es, de főleg a minőségre hajtok a felbontás/képátmerő nagysága helyett.Minden javaslatot örömmel fogadok!
Ja, és igen, jó a téma, tényleg érdemes kiadni monitorra nagyobb összeget, 5-6-7 évig jó, ha minden jó
Üdv
ui: hZ-be milyet érdemes keresgélni?
[ Szerkesztve ]
m0o0ncalf https://www.youtube.com/watch?v=T9BD3JS2DRI
-
espeke
tag
Ehhez mit szóltok?
http://hardverapro.hu/apro/brillians_szinek_22_dell_u2212hmc_ips_fullhd_monitor__sza
vagy
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
válasz meszi3 #75152 üzenetére
Cső!
Figyi, ha már ilyen masinád lesz, akkor ne már valami prosztó 50-100 közötti monitort vegyél.
AOC AG271QG - Gaming line 215-ért.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
espeke
tag
Köszi, megnéztem őket. Csak az első Dell-t találtam meg hardveren, a P2214H újan meg 60 körül van. Azért futok egy kört is itt a városba, ahol meg lehet nézni őket. Az IPS annyival jobb, mint mondjuk a második Dell, ami nem-IPS, linkeltem? Csak mert az itt lenne közelbe.
-
magickonfig
tag
Brekk az AOC AG271QX 144H WQHD talákoztál már? monitort ti nem hozzátok be ,mert elég sok helyen kapni, de jobban örülnék neki ha személyesen meg tudnám tekinteni.
Megnézném összehasonlításképp az Acer XF270HUAbmiidprzx -ral. -
espeke
tag
Bocs a floodért, de akkor ha jól értem a fenti Dell hiába a 8ms-es válaszidő-nek akar tök jól elboldogulna egy-két fps játékkal is. Csak ritkán gémelek, de akkor arra is jó lenne. Üdv!
-
-
magickonfig
tag
válasz magickonfig #75165 üzenetére
Elnézést, de teljesen összezavar ez a sok márkaelnevezés. Most látom sajnos ez TN panelos, és engem csak IPS vagy VA érdekel.
27" WQHD min 140MHZ IP vagy VA panel és NEM G-synces monitor érdekelne!
Eddig a Acer XF270HUAbmiidprzx és az Asus MG279Q-ről tudok, van még ezen kívül ilyen monitor?
[ Szerkesztve ]
-
Brekk
addikt
válasz magickonfig #75165 üzenetére
Privizz rám, megoldjuk.
-
Brekk
addikt
válasz magickonfig #75168 üzenetére
Ez a kettő ami jó monitor, más versenyző gyakorlatilag nincs.
-
Scholes9
nagyúr
válasz KriszXxX18 #75147 üzenetére
Sztem ez alap. Én enélkül nem vennék monitort az is biztos.
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
PAUBEN
tag
Üdv!
Melyiket vegyem ezek a monitorok közül? Játékra használnám Bf1 , CSgo , h1z1 kotk stb// pc és xbox one raBENQ XL2411
ASUS VG248QE
ASUS MG248Q
LG 24GM77-B
-
Underhun
csendes tag
Sziasztok!
Monitort keresnék gaminghez, nem a mérete számít , hanem hogy elképesztően gyönyörű legyen a képe (szoval az apples retina kijelzőkre hajazzon) 1080p legyen és nagyon smooth legyen rajta az élmény. Ez körülbelül az elképzelésem , nem competetive játékokra kell mint pl:csgo inkább az a lényeg hogy nagyon szép legyen a képe, tudtok valamit ajánlani? -
meszi3
tag
válasz deja vu #75161 üzenetére
Végülis igazad van, ha lúd legyen kövér
Utánanéztem ennek az AOC-nak és több helyen is írták, hogy szenved némi blacklight bleedingtől. Ez olyasmi amitől tartanom kellene? Totál fekete háttérrel ritkán találkozom gaming közben, horrorjátékoknál pl,szal szerintem nem lenne nagy baj, nem?
Acer Predator XB271HUAbmiprz - erről mi a véleményed? Ezek a Predatorok nem "véreznek" és 190-ért megkapnám, de ez csak TN paneles. Más is ajánlotta néhány hsz-el feljebb.
-
meszi3
tag
válasz magickonfig #75178 üzenetére
nem kevertem össze, az ACER-re írtam, hogy TN paneles
-
zapikanka
tag
Sziasztok!
Elolvastam az összefoglalót és az abban ajánlott Dell P2414H monitort kicsit drágának tartom, ezért elkezdtem magamtól böngészni és találtam három monitort ami első látásra megtetszett és olyan jellemzői vannak amiket én keresek. Nem lőttem velük nagyon mellé? Ha nem, akkor ezek közül szerintetek melyik lenne a legjobb választás?
- LG 24MB56HQ-B (24", IPS, 1920x1080, 16:9, 1000:1, 5ms, 60hz, HDMI) 45 698 Ft
- AOC I2481FXH (23,8", IPS, 1920x1080, 16:9, 1000:1, 4ms, 60hz, HDMI) 48 011 Ft
- ASUS VC239H (23", IPS, 1920x1080, 16:9, 1000:1, 5ms, 60hz, HDMI) 49 099 FtKöszönöm!
Üdv,
z[ Szerkesztve ]
-
espeke
tag
eh, tudom közhely és biztos sokszor elhangzik, de monitorbol mindenképp vegyetek vmilyen szemkímélőt. persze, gondolom a 17"-es medion monitoromnál, a 12 ezer forintos használt is jobb. De azt vettem észre, amióta játszok is rajta néha, hogy ha még a netes, betűs olvasás kicsit kevésbé, de játéknál és filmnél a villódzó, gyors színek/mozgás mindenképp kicsinál. Tizenöt perc fps-ezés után befeszül a szemem, látványosan romlik a látásom -amíg három napig nem hanyagolom a gépezést, sokat vagyok kint, akkor valamennyire visszaáll az eredeti látásom. Meg ugye, aki tényleg munka-szerűen használja annak kötelező is. Bár gondolom monitor az monitor marad, eleve ugye az 1 méterről egy fix pontba bámulás nem természetes állapota a szemnek a természetben/városban a sokszínű, sokfelé-nézős aktív "szemhasználat" lenne a normális. 1-2 óra után tényleg érdemes pihentetni, kimenni sétálni, semmibe bámulni ha már muszáj oda gép szögeződni.
-
deja vu
addikt
válasz zapikanka #75180 üzenetére
ASUS VZ249H 50-ért a legjobb jelenleg.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
deja vu
addikt
válasz zapikanka #75185 üzenetére
Árgépen és árukeresőn is rajta van 49 900 Ft Asus VZ249H. Csak ne a románoktól vegyed.
-
deja vu
addikt
válasz zapikanka #75187 üzenetére
Jobb mint a másik három, nem kicseszésből mondtam.
(#75188) Underhun
Nem fogalmaztál rosszul, csak nem tudjuk mekkora büdzséből gazdálkodhatsz. E nélkül nehéz ajánlani. Kell G-Sync, Freesync, milyen kártyád van? stb.....
[ Szerkesztve ]
-
ColdMan
tag
Annyira gagyi hogy nem is érdemes rá szót vesztegetni?
[ Szerkesztve ]
-
PitkyePadvan
tag
Az ASUS VZ249H előreláthatólag még meddig lesz akciós? (mondjuk február végéig még lesz rá lehetőségem ilyen ár mellett? )
Üdv: László
-
Brekk
addikt
válasz PitkyePadvan #75192 üzenetére
Szerintem maradni fog az ára.
-
Razze
csendes tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok, jól jönne egy kis segítség mert nagyon sokféle van és nem nagyon értek hozzá
Főleg filmezésre, munkára kéne, meg azért játszanék is rajta néha (moba), így a fő szempont, hogy szép képe legyen
Egyenlőre ezeket néztem ki, igazából nem tudom mi a különbség a 2 közötthttp://www.emag.hu/benq-28-led-monitor-full-hd-d-sub-hdmi-fekete-gc2870h/pd/DP1HY2BBM/
https://ipon.hu/webshop/product/benq_gw2870h/1268104
Mi a véleményetek?
Ajánlhattok mást is hasonló árkategóriában -
Alyx01
tag
Sziasztok!
Régi TN paneles 19-esem cserélném valami szemkímélő 22-esre. Általános felhasználás (net,játék,film, hobbi képszerkesztés).
45 ezerig mit érdemes venni?
Jöhet pár szerényebb árfekvésű modell is, mert nem feltétlenül használnám ki a keretet.
Ja, és AMD kártyám van.Köszi előre is.
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok! Van itt olyan, aki ismeri a BGR (szín sorrend) monitorokat? (Néztem a többi monitoros topikot, de erről nem találtam semmit).
Sok helyen szidják, de a mostani rendszerek állítólag támogatják a BGR-t. A ClearType alapon RBG-re van állítva, ezért megfelelően átállítva a BGR-hez is normális betűket lehet beállítani.Nekem van egy BGR monitorom és sokat próbáltam állítgatni (Win 7). Neten kerestem melyik beállítás, ClearType ábra lenne a legjobb. Ránézésre nem sikerül tökéletesre állítani. Egyes betűk mellet látni egy kis pirosas részt. Win registryben szintén lehet állítani 0 crt,1 rgb, 2 bgr kijelzőhöz, de ez nem tudom működik-e. Tudna valaki segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
NeAndrew
csendes tag
Sziasztok!
Egy új monitort szeretnék vásárolni, eredetileg 1440p ben gondolkoztam, de megtetszettek ezek az ultrawide dolgok (főleg az ár miatt). Jelenleg e között a kettő között vacilálok, lg-29um58 és lg-29um68-p szerintetek megéri a felárat a drágább? A gépemben egy R9 270 nem tudom ezzel megy-e egyáltalán a freesync, havi pár orát szoktam maximum játszani?
Köszi,
András[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
Megérkezett a BenQ GW2765HT monitorom (27", IPS, WQHD).
Minden szép és jó, játékra is tökéletesen alkalmas. Ha valaki ilyesmiben gondolkodik én is bátran ajánlom ezt a típust.
Köszönöm mindenkinek, aki segített a választásban, külön köszönet Brekknek is, aki hősiesen állta a privijeimet.
[ Szerkesztve ]
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Külpolitika
- Androidos tablet topic
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Politika
- TCL LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- Gigabyte Aorus Gamer Ívelt Monitor 27" Új 6hó jótállás+Áfás számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest