- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
szatyor1972
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Benq2470H monitort a segítségeteket kérném abban, hogy milyen beállításokat használjak.
80%-ban játékra használom.
Köszi előre is.Boldognak lenni nem azt jelenti, hogy minden tökéletes!
-
Mr President
senior tag
Sziasztok
Szeretnék monitort vásárolni, és ezzel kapcsolatban kérném a véleményetek. 50k körüli összeget szánok rá. Általános dolgokra használnám, filmezés, netezés, játék (cod, diablo III), néha kevés ps.
24" -ra gondoltam, a cél a legjobb képminőség valamint szeretném ha szép is lenne, ezért előny a minél kisebb káva.
Első körben amit megfelelőnek találok az AOC I2481FXH
Árban és küllemben is megfelelő, valamint a rendelkezésemre álló információ alapján a képminőség is jó. Erről vélemény? Megvásárolhatom? Esetleg más javaslat ami jobb lenne?
Előre is köszönöm a segítségetek.iPhone 15 Pro | iPad Pro M1 | Apple Watch S7
-
snpetit
aktív tag
Akinek nem sürgős annak én is azt ajánlom, ha 27"-olban gondolkozik oda már kell legalább a WQHD, ha nincs meg az ára várjon még picit. Ha nem kellett volna váltanom és lett volna pénzmag akkor az lett volna Acer KA270 helyett.
[ Szerkesztve ]
-
Johnny194
aktív tag
válasz Redback #74257 üzenetére
Értem, csak ha már hosszú távra beruházok, akkor szívesen vennék egy szép képű darabot, főleg ha viszonylag közel van a szememhez
Egy DELL P2416D pl. mennyire ajánlott felskálázva? Nem olyan jó a szemem, így natívan nem szívesen használnám az egész rendszert, csak azokat a programokat amik nem skáláznak normálisan.
Hogy kell az aláírást szerkeszteni?
-
deja vu
addikt
Eizo az csúcs, hiába csak Flexscan, nekem volt már sok Flexscanem, meg vannak is, és mindent bírnak. Vicces lesz amit írok, de mintha egy picit jobban össze lenne rakva egy alsó kategóriás S2233 Flexscan mint a CX271, CS270. Szerintem tovább is fog működni mint a csoda Coloredge-k.
(#74302) Mr President
Asus VZ249H most a legjobb 50-ért.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Szeretnék monitort vásárolni és két modell között nem tudok dönteni:
P2317H
S2316HA dillemmát számomra leginkább az okozza, hogy széles spektrumon kellene használnom és mindegyik modell valamelyikre jobb.
Lenne egész napos munkára használva (szoftverek tesztelése, sok dokumentáció, internetbe mélyedés), erre ideális lenne a P sorozat, főleg vonzó a vízszintesbe állítás, de nem lételem.
A másik pedig a "magán célú" felhasználás, ami sok-sok HD film megtekintését jelenti legfőképpen, erre pedig az S sorozat nagyon vonzó a fényesebb felület és a vékony káva miatt.Felmerülő kérdéseim legfőképpen azok lennének, hogy:
- Melyik a szemkímélőbb?
- Az S modell PWM mentes?
- Nagyon fontos, hogy az IPS bevilágítás a lehető legminimálisabb legyen, ebben tudtommal viszont a P sorozat a rosszabb.Javaslat/meglátás?
Köszi!
-
Brekk
addikt
Mindkettő PWM mentes, mindkettőből van beilágítás nélküli, mindkettő IPS paneles. A fényes kijelző ha jobban tetszik akkor azt vedd, de azt tudnod kell, hogy eléggé tükröződik.
Én a P-t venném, de ha az S tetszik neked, akkor azt vedd.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Brekk
addikt
válasz Mr President #74302 üzenetére
Szerintem teljesen rendben a képminőség és a monitor is szép. 50e-ért a VZ249 is jó választás, az is szép monitor, igaz teljesen más design.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
KAMELOT
titán
válasz szatyor1972 #74301 üzenetére
Inkább vehettél volna valami másfajta monitort!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
ggbuffon1897
őstag
Szia,
ezekből melyiket ajánlanád?
DELL SE2717H
LG 27MP68VQ-Pigazából nagyon szívesen kipróbálnám a Freesyncet, de lövésem nincs h adna-e nekem valamit ez a dolog, úgy h CS:GO-n kívül (azzal is ritkán) nem igazán multizok. A forgathatóság nem igazán izgat, a talp állíthatósága sem, a dönthetőség bőven elég számomra mint opció. És igazából az számít h minél inkább mentes legyen a bevilágítástól, természetesen a lehetőségek tárházán belül.
Freesynces monitoron kívül még a P2717H tetszik, arról nem tudom mi a vélemény. A FHD csak opció, én megfogadtam h 100k felett VGA-t nem veszek
Vagy ha van más amit tudnál ajánlani 90k-ig, azt megköszönöm.
Előre is köszi a segítséged.
-
Nobbigstein
tag
Sziasztok!
24-es fHD monitorok közül mi most a bestbuy? Általános felhasználásra/munkára kellene, játékra nem.
-
Teaway
veterán
-
Johnny194
aktív tag
Köszönöm a választ!
Kicsit össze vagyok zavarodva, legutóbb még lebeszéltek a 4K-ról, mert ott széthullanak a szoftverek
Ezért gondoltam a WQHD-re, mert ott natívan is lehetne használni amit muszáj.Egy LG 24Ud58-t néztem még ki, mondjuk a notim (i5-4200H, 850m) nem tudom bírná-e a 4K-t.
[ Szerkesztve ]
Hogy kell az aláírást szerkeszteni?
-
emiki6
veterán
Sziasztok!
Nekem egy Dell U2312HM monitorom van, kalibrálva is van.
Viszont most hallottam róla, hogy sokan kék fény szűrést használnak, hogy a szem ne fáradjon el annyira (és hogy van erre progi, stb.) Ennek mennyire van értelme akkor, ha pl kalibrált a monitor? (Nem találtam erre topikot, azért kérdem itt)"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
dominicheft
csendes tag
Sziasztok!
Új monitort szeretnék venni. Munkához és alkalmanként játékokhoz kellene. Ezt a monitort szemeltem ki LG 34UM58-P. Megérie megvenni vagy van-e hasonló árban más alternativa? -
donchicco
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy ha szeretnék új monitort ami 4K-s akkor mit ajánlanátok?
A mostanihoz hasonló színvonalút! DELL U2414H
Alább olvasható a configom.
(nemsoká 1080-as videókarim lesz)Egyáltalán gondolkozzak váltásban?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B650 Gaming X AX (AM5), AMD Ryzen 7 7800X3D, G.Skill Trident Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30, MSI 3080 Gaming X Trio, EVGA 750W, Kingston M.2. 500GB SSD, Asus TUF VG27AQ1A, (+1TB SSD-k,+5TB HDD-k)
-
emiki6
veterán
válasz PitkyePadvan #74324 üzenetére
És Brekk Értem, köszi! Nem nagyon fontos nekem a színhűség, azért van csak kalibrálva mert mérne, de akkor kipróbálom a programot.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
adnoctum18
senior tag
Hello!
Nem egeszen monitoros kerdesem lenne, inkabb monitor tartozekos.
Vettem egy Radeon RX460-as kártyát, amin van DVI-D kimenet es HDMI 2.0 is, viszont a monitorom csak VGA kabelen tud a kartyahoz csatlakozni. Azt tudom, hogy aktiv, chippel rendelkezo adaptert kene vennem, ami a kartya digitalis jelet analogra konvertalja. DVI-D to VGA adaptert vagy HDMI to VGA-t erdemes vennem?
1080p, 60HZ-en hasznalnam a monitort.Itthon mi ezeknek az adaptereknek a legolcsobb beszerzesi forrasa?
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
Brekk
addikt
válasz adnoctum18 #74331 üzenetére
Teljesen mind1 szerintem. Talán a HDMI VGA adapter gyakoribb, egy delock adapter 6e.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Scholes9
nagyúr
válasz donchicco #74329 üzenetére
4K-ra kevés lesz a 1080, sőt bármilyen jelenleg kapható kártya kevés oda, ha az ember "igényesen" szeretne játszani, tehát nem 30 körüli fps-sel Én inkább WQHD monitort vennék Feltételezem, hogy játékra lesz a konfig. Full HD felbontásról WQHD-ra már bőven érezhető és jelentős a váltás, én inkább ezt ajánlanám, a 4K még jócskán a jövő zenéje
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
addikt
válasz adnoctum18 #74331 üzenetére
[link] én ilyennel használom a monitorom rx470-el és tökéletesen müködik vele.
Tudnátok írni két monitort, ami most ár-érték arányban a legjobb és legalább fhd-s, méretre 21" vagy nagyobb kellene. egyet 30-40eft-ig, egyet meg 40-50eft-ig?
választ elöre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
válasz Create. #74334 üzenetére
AOC I2476VWM - Style-line ~38k
ASUS VX229H 40,5k40-50 között
DELL SE2416H
ASUS VX239H
ASUS VZ249H én ezt venném ebből a trióból.
Le kell csapni rá amíg 50 ezer.Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
albinolynx
őstag
Iker monitoros rendszert szeretnék használni. Kettő darab lg flatron e2260t-pn monitort ajánlottak vásárlásra.
TN panelesek. Érdemes ezekkel foglalkozni, milyen áron együtt a kettőt?
Mindennapi felhasználás, filmek, böngészés és CAD-es munka.Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
diegho
nagyúr
válasz Nobbigstein #74328 üzenetére
8 Dell és egy Asus-al van tapasztalatom. A Dell más univerzumban játszik szerintem. Nekem és nem csak nekem, hanem mindenkinek, aki megnézte az Asust, fájt tőle a szeme 1 óra után. A Dell itt van előttünk egész nap és semmi bajunk.
-
-FreaK-
veterán
válasz diegho #74337 üzenetére
Az ASUS is használ olyan paneleket amiket a Dell. Az említett monitorok között nincs olyan technológiai különbség ami ilyen tüneteket produkálna. Két esetben lehet ilyen,
- Az egyik monitor PWM-et használ a háttérvilágítás szabályzására, a másik nem. Ez, az arra érzékenyeknél okozhat esetleg fejfájást.
- Nem egyenlően lettek beállítva a monitorok, pl. a brightness túl erősre az egyiken.
Kizárólag mint két márkát nem lehet így összehasonlítani, ez az állítás, hogy "A Dell más univerzumban játszik" egyszerűen nem igaz. Kivéve persze ha a legolcsóbb ASUS-t hasonlítod a legdrágább Dell-hez...
-
EVL2
aktív tag
Ha azt írja egy monitorról a hivatalos gyártói honlapja hogy Flicker-Free technológiaval ellátott az egyértelműen azt jelenti hogy PWM mentes? Mert csak úgy fogalmaz hogy csökkenti a villódzást de a PWM dologról nem ír semmit.
-
NorbixD
tag
Helló, melyik monitort éri meg megvenni 30-35K között, főleg munkára és internetezésre lesz használva (nem nekem lesz). Kikötés volna a FHD felbontás és az IPS panel és legyen legalább 22-24 hüvelyk, köszi.
Más:
Sajnos vissza kellett vinnem az AOC q2781pq monitorom mivel a HD4000es graf kártyám nem tudta kihajtani WQHD felbontásban.
Egyik haveromhoz elvittem ott próbálgattuk és végül megállapítottuk, hogy WQHD felbontásban a 60Hz,59Hz,58Hz viszi alacsonyabbal nem boldogul (magasabbal se próbáltuk). Ezután otthon tovább játszadoztam a felbontással és kb. azt tudom mondani hogy 58Hz alatt semelyik felbontásban nem akart elindulni (ha jól emlékszem). Végül a 2456x1440 58Hz felbontás volt az amit el tudtam érni vele (értsd mind a laptopom mind a monitor támogatta), ettől magasabb felbontáson vissza kellett vennem a képfrissítési gyakoriságot ezt pedig már nem kajálta meg a monitor. Így is fantasztikus volt, de végül úgy döntöttem hogy visszaviszem.A monitorról csak jót tudok mondani (leszámítva hogy nem támogatta azt a képfrissítést amire szükségem lett volna), fájó szívvel vittem vissza. Gyönyörű képe volt, legjobban a talpától és az ebből adódó könnyű felborulástól tartottam, utóbb kiderült ez teljesen alaptalon volt. A monitort abszolút stabilnak éreztem és igazán könnyű volt beleszeretni ebbe és a vékony dizájnba (a talp egyébként fém). Csak ajánlani tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest