- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
stevewonder
aktív tag
Sziasztok
400k környékén kellene egy klímát vennem anyósnak. Mindenképp olyan kellene ami -15fok alatt is dolgozik normálisan. Egy 30m2-es szobát szeretne vele fűteni. 24 fok alatt fázik a gép előtt Azt tartania kell akármilyen hideg is van különben nekem annyi. A ház közepesen jól szigetelt, ha ez fontos.
Midea oasis/ Fisher nordicot néztem elsőre, de inkább megkérdezlek bennetek. Van itt azért bőven tapasztalat. Nem szeretnék mellényúlni…. Ha esetleg van jobb, megbízhatóbb ugyanilyen áron, akkor ne tartsátok magatokban.
Köszi előre is mindenkinek! -
AsusBoy
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam egy lakást amivel együtt megörököltem egy 2-3 éves Midea Blanc 3.5 kw-os klímát.
kültéri egysége amikor feltölt a kompresszor eléggé rezonàl és eléggé zavar engem.
A sima gumialátéteket már kicseréltem gumibakokra azonban csak nagyon minimális mértékben csökkent a rezonálás.
Valakinek ebben esetleg egy kis tipp, trükk ? -
stevewonder
aktív tag
válasz tibibi #64529 üzenetére
Van gáz és vegyes tüzelésű kazán is, de be akarja magát biztosítani(pont azért, mert fázós).
Mi az, hogy nem fűt -7 alatt? Akkor minek írják rá? Nincs esetleg egy olyan táblázat ahol a kinti hőmérséklethez meg van adva a leadott teljesítmény?
Melyik olcsóbb japán? Egy olcsóbb japán papíron rosszabb adatokkal is jobb lehet, mint a midea teteje? Értem én, hogy a japánok jók, de ennyiért azok elég alsópolcosnak tűnnek… -
Pepe78
őstag
válasz stevewonder #64532 üzenetére
Jók a japán gépek de drágák.
Természetesen az félrevezetés amikor azt írják, hogy egy kínai nem fog fűteni, szar stb. Semmi alapja , de ez egy kicsit ilyen Honda fórumos bütés.
Csak a Japán ami persze JÓ is , de lehet nem tud / akar valaki annyit fizetni érte.Tök vicces már inkább mint idegesítő, hogy pl tegnap 2 Midea-val zártam a hetet , elégedett ügyfél , majd este itt elolvashatom , hogy nem is csináltam semmit.
Nekem mondjuk mindegy, hogy japán vagy kínai , csak olyan legyen amiről személyesen azt gondolom, hogy nem lesz vele gond. Mert ugye ki akar garanciában viszza-vissza szaladgálni?
Meg persze a megfagyunk , két gép kell és 600-650 a keret akkor szépen le is szűkül a választék. Ilyen érdeklődőből egyre több van.
[ Szerkesztve ]
-
stevewonder
aktív tag
válasz Pepe78 #64534 üzenetére
Hozzá nem értőként én is úgy gondolom, hogy a piac azért beáraz mindent. Nyilván bizonyos esetekben van olyan, hogy egy sokkal olcsóbb készülék jobb egy drágábbnál, de csodák nincsenek sajnos. Valamiért én úgy érzem, hogy egy 300ba kerülő japán nem lehet jobb egy 400ba kerülő kínainál. Szerintem egy daikin 5-6kiló körül tudhatja ugyanezt, mint a midea/fisher 4-ért. Persze lehet, hogy teljesen tévedésben vagyok. Ezért is kérdezek inkább itt.
-
Pepe78
őstag
válasz stevewonder #64535 üzenetére
Én annyit biztosan tudok, hogy nem rosszak a lenézett Gree, Midea stb gépek sem.
Még az is lehet , hogy %-os arányban több a meghibásodás is. Van alkatrész , csak akarat kell.
Van aki büszke, hogy csak japánt szerel és lenézi azokat aki csak kínai-t vagy kínait is szerel.
Nekem nem derogál kínait szerelni.
Sőt ez szakmailag nem kell különbséget jelentsen. -
Pepe78
őstag
válasz stevewonder #64539 üzenetére
Nagyon jó ár.
HA kapható lenne a Nordic 470k lenne a br kisker ára.
Januárban lesz majd belőle. MInt ahogy a Midea Oasis+ ból is.
Nálam pl Extreme Save 3,5 kw vagy All Easy Pro 3,5 kw van a palettáról 310 és 379-es szerelt áron. (3 méter csóvezésig)470-ért már túl drága lesz amúgy ez a gép. 400k szerintem ami még reális , de ezt a piac dönti el úgy is.
-
Gyöször
senior tag
Lehet azt tudni, hogy a klíma mi alapján dönti el, hogy olvasztani kell a kültérit? 2 éve egy nap 2x olvasztott, max 3 szor. Tavaly télen úgy figyeltem ki, hogy egy êjjel 3x. Most meg ősszel bekapcsoltuk, fűtött egy órát kinti +15 fokban és defrost. Hánnemá. Most óránként olvasz egyet, de van hogy leolvaszt 1 percet fűt majd megint olvaszt egyet. Ehhez képest a novemberi áramfogyasztásom tavalyihoz képest 30kWhval kevesebb lesz úgy nézem. Jah midea breezeless 3,5.
Én a kültérit úgy szoktam kimosni, hogy a fal meg a gép közé teszek egy műanyag lapot, venti rács leszerel és spriccelős slaggal kiveretem visszafelé a dzsuvát. Most aki jött ősszel takarítani gari miatt, hozott egy kis akkus kézi kis nagynyomású mosógépet, szerintem direkt klímához való. Ő a fal felől a venti felé nyomatta. Szerintem valahová beszorult a retek. Látok egy hőérzékelőt a lamellákon, de az nem koszos. Lehet valahol belül valami érzékelő még?
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Árpi001
senior tag
Valakinek van Midea xtrem Savel tapasztalata?
Árban elég jó, és a visszajelzések is az árúkereső oldalán, de meghalgatnék szívesen valakit aki használja innen.[ Szerkesztve ]
A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
Gyöször
senior tag
válasz Pepe78 #64758 üzenetére
Igen? Azt hittem ez valami felextrázott save. Bocsi, hogy erről írtam, nem tudtam, hogy teljesen különböznek. Azt hittem, csak annyi, hogy ennek pld van gyárilag wifi, vagy ilyesmiben tér el. Próbáltam a midea oldalán összehasonlítani, de ott csak a save van fent. Viszont mostmár látom, hogy abban is van wifi.
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
ANDROID???
addikt
válasz rmihaly #64588 üzenetére
Szia,
köszönöm a kielégítő választ.
Elkezdtem az internetet böngészni.
Ugye tudjuk hogy ritkán találni értelmes véleményt.
Nem magasztalták a Gree-t, de a C&H -ra sem találtam sokmindent, illetve egy 2020-as "fórum szerű" véleményezést a márkát illetően, de nem magasztalták, nagyon nem. Midea-t sem találtam túl sokat.
Találtam Toshiba-ra is leszóló véleményt, de Daikinra is.
Totál tanácstalan vagyok, hogy melyik irányt célszerű megcélozni. 600e/db alatt kellene találnom klímát, ami H tarifát is tud és nem hangos.. Hiába kérdezek itt a forumon is minimális a hozzászólás reagálás, ill. vagy leszólás vagy nem előbbre juttató hozzászólás érkezik. Szóval elég nehéz, mert ugye nem olyan termékről dologról beszélünk, amit hetente havonta vesz/cserélget az ember... -
Gyöször
senior tag
-
Alpenjunge
kezdő
válasz ANDROID??? #64781 üzenetére
Ez nagyon nehéz mert mindenkinek más az igénye, és mindenki a sajátját fogja dícsérni 2 okból.
1,nincs összehasonlítási alap másikkal ami jobb és ő megvan vele elégedve.(Anyósomék el voltak ájulva a 90Le 1.6 diesel Xara picassotól mert nem ültek még erősebben és szerintük úgy megy hogy tapadsz az ülésbe )
2,tudja hogy lehet nem a legjobb döntés volt de erre volt keret és/vagy nem akarja beismerni.
De ha érdekel akkor leírom hogy én hogy jutottam el oda ahol most vagyok.
Ott kezdtem hogy Midea-t szeretnék,sok helyen reklámozzák,rádióban is azt adták nyereményként stb. Stb.
Aztán elkezdtem olvasgatni,bújni az adatlapokat.
Amire szükségem volt,minél hidegebb időben,megbízhatóan működjön mert itt vagyunk az alpokban 600 m magasan vagyunk a tengerszinttől.
Emelett legyen csendes mert a gyerek 5 méterre alszik az egyiktől.
Nem volt utolsó szempont a megbízhatóság sem,mert bár nem dobtuk ki a régi fűtést,azok sima villanyradiátorok és hát nem a legtakarékosabbak amit eddig azért kigazdálkodtunk de december 1-től átszámítva 200ft/kwh-t kell fizetnünk.
Így úgy voltam vele hogy inkább legyen drágább de tudja amit nekem kell mert ilyen villanyár mellett 1-2 év alatt visszajön az ára.
Mindenhol de tényleg mindenhol azt olvastam hogy ha megengedhetem akkor csak a japán,ez nem csak itt megy.
A pana -40 fokig működő gépe már nekem is sok volt és azért annyira hideg nincs is,így az kiesett.
Daikin perfera meg Mitsubishi Ln maradt (amit egy ismerős ajánlott).
ment az adatlap összehasonlítgatás,eurovent összehasonlítgatás,bújtam a netet hogy hol olcsóbb,melyik.
Multi legyen vagy nem stb.
A mitsubishi nyert.
Csendes,wifis (ez nálam szempont volt mert pl.ha most hazamegyünk 1 hétre vagy akár egy hétvégére is,lekapcsolom és mikor átlépjük a határt pedig bekapcsolom és meleg lesz mire hazaérünk) figyeli ki merre így a nyáron nem fújja a gyerekre a hideget (meg ránk se de az másodlagos )
a kültérit se hallani még nyitott ablaknál se.
Nagyon jól le tud szabályozni,éjszaka mikor hidegebb van,akkor kb 250watton megy de nappal szinte egész nap 180w közeli értékkel.
Szóval nézd meg milyen gépek férnek a keretbe,nézd meg az euroventet (ha ott nincs fent szerintem felejtsd is el) nézd meg az adatlapokat és dönts okosan -
strapal
csendes tag
Sziasztok,
Egy hónapja szereltettem be két Midea klímát. A fő gond, hogy mindkét kültéri egység egy idő után eléggé elkezd berezonálni, a rezonancia pedig végigfut a két-két rézcsövön. Ezt leszámítva rendben működik, azaz fűt, de a falon át azért kissé zavaró a berezonáló hang - a fal egyelőre szigeteletlen, 80as években készült ház fala, így ennek hangszigetelő “képtelenségére” is gondolok. De eléggé bizonytalan vagyok hogy a folyamatosan berezonáló hang, ami szerintem a kompresszorból jön, normális e, és nem utal valamilyen hibára? -
Pepe78
őstag
Kérni kell bele egy beltéri panelt.
Sok dolog van amire nincs magyarázat.
Ha még garanciális akkor a szerelő kérje aki szerelte.Egy kollégám ma cserélt egy Midea All Easy Pro-ban. A fűtés befejeztével középre állítota a terelőt csak a venti fordulatát felejtette el csökkenteni. Panel megoldotta..
-
minas
aktív tag
A legfrissebb Fisher Comfort Plus klíma Gree, vagy Midea gyártmány? Vagy más?
-
stevewonder
aktív tag
Sziasztok.
Az normális, hogy egy midea oasis, ha eléri a beállított hőfokot, akkor nem leáll, hanem elkezdi csak simán keringetni a levegőt? Ha normális, akkor ezt valahogy ki lehet rajta kapcsolni? Gree simán leáll, ha meg van a hőfok. Az szimpatikusabb….
Köszi előre is a segítséget! -
donpe
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni klímaválasztással kapcsolatosan.
Egerben egy pici tetőtéri (10nm) irodahelységbe keresnék hűtésre és fűtésre (kizárólag ezzel fűteném ezt a helységet) klímát. Van már Midea Mission, és Panasonic Nordic Ethera is itthon. (Nincs baj egyikkel sem, de azért a Pnasonic egy jóval finomabb darab.) Na de:
Kritériumok:
- min 4,5 SCOP és 7 SEER
- csendes
- ha elérte a hőfokot vagy teljesen leáll, vagy szinte nem hallod, annyira lelassul (mint a Panasonic)
- motorosan állítható légterelés
- i feel vagy hasonló funkció (ha ennek tényleg van értelme)
- jó távirányító
- wifi
- problémamentes hosszútávon
- 500-550Ft-igNéztem Midea Oasis Plust, esetleg Gree U-Crown Silver-t, vagy esetleg mi lehet még jó opció. Panasonicból mi jöhet szóba, vagy mennyivel lenne több a keretnél?
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
Ne legyél abban biztos hogy 10+ éves klímát és csöveit fel lehet használni vadiúj géphez...
Alapból méret eltérés is lehet, más hűtőközeg esetén meg nincs az aki vállal garanciát rá ugyanis ahány féle hűtőközeg annyi féle olaj kellett a kompresszorhoz.
Azt meg sem említem hogy még pár éve is szerelt egyik másik mekkmester alucsővel amihez a legtöbb klímás hozzá nem nyúl annyira problémás és szopó az egész
Bosch-t pl pont elfelejteném mert nem gyárt klímát hanem gyártat valami kínai céggelKlímából Daikin Mitsu Fujitsu esetleg kínaiból Gree Midea de abból se a fapad legolcsóbb gépeket nézd
A szerelőnek amúgy igaza van, legtöbb szaki általad adott gépet drágábban fogja szerelni és nem vállal a gépre semmi garanciát csakis a szerelésre hogy a rendszer üzemképes utána kapugarancia van és csá. Ha a géppel bármi baj lesz, fizetsz neki hogy leszedje neked, vidd el oda ahol vetted, garanciáztasd majd fizess neki újra hogy beüzemelje
Szaki ismerősöm akitől én is veszek gépet bruttó 300körül hozta 2hete társasházba a Daikin Sensira 3,5kW-os FTXF35D-t, feldobtunk 4-et és tökéletesen fűtenek és hangjuk sincs
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
törölt tag
A jó az nem ilyen, még az ár se olyan izgató, ennél ~30%-kal drágábban raktak nálam Windyék egy szintén 2,5-es, de Mitsubishi FH25VE2-t, annak a fűtőteljesítménye a duplája (mondjuk a kültérije is ~40kg.), a SCOPja is 5,1, szóval hogy mi a jó ár/érték.........
Az olcsó húsnak mondást jól ismerem a cégtől, a főnök mindenből a legolcsóbbat veszi, klímából a Whirpoolok számítanak a jobbnak, de van 1-2 alja Midea és Gree is, a sok az valami noname kínainak a klónja, de olyan szinten, hogy az univerzális táv se ismeri fel, és a 20-ból talán 3 hűt valamennyit. -
4marul4
tag
Sziasztok,
A régi Midea Oasis Plusról lecsúsztam, az újakat már az All Easy Pro kültérijével tolják, ha jól látom (vidék). Nem látom értelmét az Oasisnak, de javítsatok ki, ha tévedek.
Úgy tűnik, hogy ezekből meg az Xtreme Save Pro verziókból is van kismilló az Euroventen; a forgalmazók is keverik az adatokat.
Jelenleg 3,5-ös Sensira van az emeleten; a fogyasztása oké, a hangja kellemesen halk (amikor nem zörög a kültéri), de egyszer már megadta magát (alaplapcsere) és annyira nem vagyok elájulva tőle.
A beltérije "hipercsendes" üzemmódban 20 dB, amellett bőven alszom. Földszinten volt Comfort X, (26 db), de az elviselhetetlenül hangos volt.
A Midea All Easy Pro, Xtreme Save Pro és az Oasis is 21 dB emlékeim szerint.
Kérdés 1.: Akinek esetleg van Sensirája meg Mideája is, azok mennyire sorolják egy kategóriába őket beltéri zaj szempontjából (sajna nagyon érzékeny hallásom van)?
Kérdés 2.: Van bármi értelme Xtreme Save Pro helyett All Easy Prot vagy az új kültérivel szerelt Oasist venni? Megtérül valaha?
Fő fűtés lenne, Dél-Magyarországon. Kályha megmarad biztonsági okokból, de ennyi.
Köszi. -
sepsi0
őstag
válasz 4marul4 #65320 üzenetére
Sok igaz, de 24C van fent és a klíma ezt úgy tudja tartani, hogy 28C-ra van állítva. Tegnap szereltem/cseréltem mennyezeti lámpát, hát a víz többször levert olyan meleg van fent a plafonhoz közel..
Én nem vagyok fázós, de a család többi része igen. Lent meg kandallóval fűtünk, így lett a gáz offolva idén.
0C-ig elég kellemesen fogyaszt, olyan 8-10kw/nap (novemberben végig).
Nekem az a lényeg, hogy kifűti a szintet. Lehet kisebb alapterületen halkabb lenne.
Nekem eddig tetszik.Asszony munkahelyén az üzletet egy 2008-as Midea klíma fűti, idén szerelték át a helyére, pár évig állt. Meglepően jól végzi a dolgát, mondjuk fogyasztást nem tudok. Olyan max 15m2-t fűt csak maga, meg a hűtők hulladék hője. Remélem az én gépem fele ennyi ideig üzemel majd.
[ Szerkesztve ]
-
galocza
aktív tag
halihó,
most feladom a leckét.
van egy kb 1,5-2m2 helység, amit jogszabály szerint 8-15C-n kellene tartanunk. tudom, kb már itt elbukott. eredetileg egy orosz ablakklíma tette itt a dolgokat, egy hőérzékelős konnektor adapterrel (amit biztosan nem így hívnak, de sebaj). megette paksot, de működött. meghalt, 9 éve lett egy midea (már akkor sem nagyon volt ablakklíma választék), amin a minimum beállítható célhőmérséklet 16C volt. most ez is haldoklik, sanszos, h valamit kell szerezni helyette. a normál klímakarbantartónk tanácsa (sinclair-es autóval jár): keressünk neten valamit 8(.
árukeresőn a választék szegényes.
szempont:
-ha esetleg (de úgysem) alá lehet menni a 16C-nek, az szép lenne (14-15C).
-ha esetleg akár fogyasztás kárára gyakrabban kapcsolgatna be kompresszor, de tartaná a beállított célhőmérséklet közelit, jó lenne. (kisebb hőmérséklet-tartományban ugrálna.)
-sajna nem lehet nagyobb, mint 60x40cm szélesség-magasság ügyben.
-tartósság szempont. a kis kínai bírta 9-10 évig, de ha van japcsi jobb ár/értékben, hocinekem.
-ha nem túl éhes, én csak örülök (de nem a max hőmérséklet kárára).
-+1: ha a normál bimetalos érzékelőt ki lehet iktatni, állandó működésre kényszeríteni (anélkül, h megöljem), s az előírt 16C-nál 1-2 fokkal alacsonyabb célhőre lehetne kényszeríteni a fenti hőérzékelős konnektorizével, hatalmas előny!arukereson kb ezek voltak, amik - méretben - megfelelhetnek (japcsi nuku, pedig nemzetközi oldalakon léteznek, bár méretet nem néztem):
https://www.klimadepo.hu/sinclair-asw-09bi-ablakklima-1050?utm_source=arukereso&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link
https://www.klimadepo.hu/gree-gjc09af-ablakklima-2287?utm_source=arukereso&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link
https://www.klarstein.hu/Klarstein-Frostik-ablakklima-9000-BTU-A-osztaly-R32-taviranyito.htmlja, klarstein ~feléért is megkapható kb. azt hazudják, h germán.
+kérdés: ezekhez is kell mindenféle engedélyezés?bocsi, hosszú, és
köszi,
g[ Szerkesztve ]
-
vondra
csendes tag
Kedves mindenki,
pára nappal ezelőtt szereltek fel nálunk egy "MIDEA MEX-18-SP All Easy Pro oldalfali split (R32, 5,3 kW)" -os klímát.
Erről szeretnék érdeklődni olyankor akinek ilyenje van hogy mik a tapasztalatok. Jó e nem-e miért igen miért nem minden érdekel. Jöhet hideg meleg, nem sértődöm megValamint minél több dokumentáció is érdekelne ha van valakinek, fogyasztásról, hány wattig tud lemodulálni, kapcsolási hiszterézise, minden ami csak van és valaki szívesen megosztaná
Köszönöm előre is. -
TeeJay
félisten
válasz vondra #65572 üzenetére
Mivel már fent van édesmindegy hogy ki mit mond
Használd aztán amíg megy addig megy, amennyit fogyaszt annyit fogyaszt majd és amilyen hangos lesz olyan hangos lesz
Midea-ból az Oasis ami bitang jó gép de a mostani tél mellett a te géped is mindenre elég lesz évekig. Reménykedni kell hogy nem lesz panelhibás mert a Midea szeret az lenni pár év után.
Leszabályzásról sem sok értelme van írni mert ahány ház annyi felállás, ki hány fokot kér tőle, mekkora légtér, milyen tájolás meg millió paraméter van még.
Nyomd be amennyi neked megfelel ha fűtesz vele lefelé nézzen, told be auto fan-re azt teszi a dolgát.
Annyi hogy ha leolvaszt ne lepődj meg hogy a kültéri maga alá pisil mert a facebook csoportban napi 3-an kérdezik meg hogy ez normális-eMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
törölt tag
válasz vondra #65576 üzenetére
A halkaknak nem hallani a hangját, ilyen a Daikinem Comfort módban, vagy a Windyék által mostanában felrakott Mitsubishim csendes módban. Persze magasabb ventillátor fordulaton, pláne power fűtésnél, amikor kiránt a 2,5 kW-os 1500 wattot a konnektorból, akkor hallani. A cégnél van egy halom Midea, Gree, és kb. 15 darab még nonamebb kínai csoda, és 2 whirpool, az mind hangosabb, de talán a Midea a leghalkabb közülük. Olyant megmondani, hogy melyik alkatrész romlik el, kínaiaknál nem lehet, mert szinte naponta más alkatrészek kerülnek beléjük, reménykedj, hogy nem egy rossz szériát fogtál ki..
-
TeeJay
félisten
válasz vondra #65576 üzenetére
Azért nincs doksi meddig szabályoz le mert nem tud vele dicsekedni a gyártó és inkább nem adja ki. Oasis az tényleg jó gép de az alap Midea-t én nem venném
Ne aggódj fog az menni bőven, mint írtam a gyenge időjárás nem kihívás ezeknek a gépeknek még fűtésben sem.
Idén még nem is emlékszem hú de nagy hidegre és már január közepe van, ráadásul úgy jósolnak hogy nem is lesz még 2hétig
Nyáron a hűtésben meg a legtöbb gép kb. alapjáraton megy mert mindenki fél használni a klímát és ilyen 25-26fokokat kérnek tőle amit röhögve megcsinál pláne egy 5kW-os gép
Csapasd neki mert szoktuk mondani az a legdrágább klíma amit megvettek jó drágán és csak dísznek lóg a falon mert nem merik használniHa jól látom A+++ / A+++ így nem aggódnék nagyon a helyedben maximum a hang miatt
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Mano66
senior tag
Belépő szintű Japán (Mitsubishi MSZ/MUZ-HR35VF, Daikin FTXF35C / RXF35C Sensira, Daikin FTXF35D / RXF35D Sensira, Fujitsu ECO ASYG12KPCE / AOYG12KPCA, Panasonic KIT-Z25-XKE Etherea) vagy Kínaiból a jobbak (MIDEA ALL EASY PRO, Polar Ultimate, Gree Comfort)? Szobai elhelyezés miatt a fő szempont a csendesség. Melyik ezek közül a legjobban ajánlott. Beszereléssel 500 ezer körül.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
Aaron14
őstag
Most szerelték fel a Midea klímánkat, amibe külön kellett beszerelni a Wi-Fi Dongle-t. Ezt meg is tettem, viszont azóta nem csukódik be normálisan a terelőlapát (vagy minek hívják), mikor kikapcsolom a klímát. Működik normálisan, csak nem csukja be teljesen kikapcsolás után.
Ez mitől lehet? Lehet ezen valahogy állítani?Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
vondra
csendes tag
Üdv!
Esetleg nem tudja valaki hogy Midea klímánál hogy lehet elérni a szervíz menüt? Ahol lehetne állitani hogy folyamatosan keringessen, vagy ha elérte a hőfokot kikapcsol ventilátor?
Elvileg lehet ilyet, csak nem publikus (ugytudom).
Köszönöm. -
gcs9058
csendes tag
Sziasztok, két napja cseréltem le a Miden mission klímámat Panasonic ethereára. Minden egyes alkalommal, miután kikapcsol a fűtés, olyan "bugyborékoló" hangot ad ki még kb. 20 másodpercig (a hűtőközeg áramlása?) . Mielőtt bekapcsol a fűtés szintúgy. Ez normális, vagy esetleg kevés benne a hűtőközeg , stb? Sem a lecserélt Midea, sem a hálóban lévő Midea all easy pro nem csinálta, csinálja. Köszönöm.
-
Real_Necro
veterán
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adva van céges környezetben nem kevés Midea Xtreme Save Pro, melyek tavaly lettek felszerelve.
Ezeket szeretnénk felokosítani, hogy ha fulladni vágyó kollégák kitárt ablak mellett szeretnének dolgozni, akkor a klímák egy nyitásérzékelőn keresztül vezérelve átkapcsoljanak szellőzős vagy szimplán ventillátoros üzemmódba. A tápot nem vennénk el tőle, illetve nem kapcsolgatnánk ki-be mert az nem biztos, hogy jótékonyan hatna az eszközökre.Az elmélet:
Tekintettel arra, hogy megannyi Shelly eszközt használunk a cégnél, az ablakokhoz egy Shelly nyitásérzékelőt gondoltunk felszerelni, valamint itt a topicban is többször volt szó a Broadlink wifis infrás eszközéről. Első körben ez az ötlet pattant ki, hogy ezekkel menedzselnénk ha lehet.Kérdésem:
Össze lehet ezeket hangolni bármilyen (Google, Alexa stb) felületen, hogy a fenti elmélet működjön? Esetleg létezik egyszerűbb megoldás? Ha valakinek van ezzel tapasztalata, szívesen fogadnám, ha megosztaná.Köszönöm
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz mjani1172 #65754 üzenetére
Talán Alexán keresztül a Shelly direktben is össze csatolható a Midea App-jával. Összefűztem mindegyiket vele, valamint berendeltem a nyitásérzékelőt. Próba cseresznye
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Ferdzsoo
addikt
Sziasztok!
Panel 4. emeletén lévő 10 éves Midea spilt on/off klímát szeretnék cserélni egy komolyabbra és halkabbra, mivel át kellett költöznünk abba a szobába (21nm)ahol a klíma van így az ágyból a fejünk felett megy a klíma. (Lehet át is helyezném majd pont ez miatt.
Fűteni sosem fogok vele, így is dög meleg van még télen is.
Ahogy olvastam a Daikin comfora lehet a befutó, kérdés már csak hogy megérheti e a felárat a Sensira helyett.
Nemigen találtam lényegi különbséget a kettő között laikusként.
Köszönöm."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Lorden
senior tag
Sziasztok!
Társasházi alacsony hőigényű [link] lakásába keresek klímát, elsődleges fűtés a cél.
Fajlagos hőveszteségtényező: 0,36W/m³K
A 20,6-os és a 12,3-s szoba együttes légköbmétere: 86
Gree Amber 3,5kw-s van már egy bent.Kértem két helyről árajánlatot, ki is jöttek megnézték, elmagyaráztam, hogy fő fűtésre keresek gépet a képen jelölt helyre, nem lesz se gáz, se fűtőpanel semmi a leghidegebb téli éjszakán se.
Kicsit meglepődtem, hogy 3,5kw-s Extreme Save/Pro/All Easy, Midea gépeket ajánlanak, "jó lesz az ide" alapon.
Fontos lenne a halk külső belső működés, ne recsegjen, ropogjon, jól leszabályozzon, tartsa a hőfokot és persze a -7-10 fokban se legyen problémája.
Ezeket teljesítik az ajánlott gépek? Szerelők szerint persze nagyon jók.
Előzetesen Daikin Comfora 2,5, Midea MOP3-09-SP Oasis Plus , Pana CU-Z25XKE kategória körül nézelődtem, árban is kb eddig.Nem akarok szívni, aztán cserélni vagy épp rásegíteni valamivel, búgás zúgást meg pláne nem hallgatni, ha már megveszem akkor ne kelljen vele kínlódni se hozzányúlni.
Helyileg Miskolc[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz Lorden #65981 üzenetére
Öcsémék Eger és környékén szerelnek bármit
Több száz Fisher Nordic-ot raktak fel fűteni (Midea Oasis belül)
Bika gép a Gree Amber Royal de leszabályzásban veri a Midea és hangban is kellemesebb sokkal. Azért nálunk -30fok nem igen lesz már ahova Amber Royal kelljen
Öcsém magának is rakott két Fisher-t és azzal fűt azt mondta hangtalan és tökéletesen teszi a dolgátMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Shany0811
tag
Sziasztok!
Segítséget/tanácsot szeretnék kérni Tőletek klíma választásában. 45-50 négyzetméteres lakás, 2 szoba ajtókkal elválasztva (mondjuk mi mással ). Ebből a kb 20 négyzetméteres hálószoba hűtését szeretném megoldani, de az sem baj ha a tavaszi-őszi átmeneti időben a gázkazánt ki tudná váltani fűtésben.
Az egyetlen tényező ami befolyásolja a döntésemet a pénztárcám, ár/érték arányban szeretném az elképzelésemnek legmegfelelőbbet választani. Kinéztem 4 félét, ha elmondanátok a véleményeteket, tapasztalataitokat és ha van más ötletetek szívesen meghallgatom!
Midea Xtreme Save
Midea Xtreme Save Pro
Gree GWH12AGB-K6DNA1A Pulse
AUX ASW-H12C5C4 / JER3DI-B8-2 Delta -
salieri.
őstag
Sziasztok!
Midea Xtreme Save 3.5 kw klímát feltettek 2 méter csővel szendvicsben az úgy nem gond?
-
Lorden
senior tag
Kapom az ajánlatokat 3m szereléssel (kb 4-4,5m lesz, de innen indulunk)
Midea Oasis plus 3.5 Kw 465.000 Ft
Midea All Easy Pro 3.5 Kw 395.000 Ft
Gree Amber 3.5 Kw 410.000 Ft
Gree Amber Royal 3.5 Kw 550.000 Ft
Fisher Nordic 3.5 Kw 470.000 Ft
A két Gree szerintem kiesett, Oasis Plus megéri a plusz felárat az All Easy-hez képest?
Gyári adatok alapján igen, de valós használat mellett?
Elsősorban fő fűtés a cél, kb 30nm. -
xact
tag
Sziasztok!
Van 1 Midea Extreme Save 3,2 KW -s klímám.
Az van hogy most hogy "melegebb" van kint, eléggé érdekesen működik ( tavaly lett felszerelve).
A szobában 20 fok van (több hőmérő szerint is) , beállítom 22-re és pár perc múlva leáll és az Android-s alkalmazás szerint már 25 fok van bent!!! . Ma próbáltam hogy magasabb hőfokra állítom, 26 fokra tettem, ment 2-3 percet, majd megint kikapcsolt . Az applikáció szerint 29 fok van bent, de persze még a 22 sincs a valóságban.
Tudom van ez a follow me funkció, de gyereknél van bent a klíma, pont emiatt akartam Wifiset. Az elhelyezése jobb felső sarokban van kb 25 cm-rel lejebb a plafontól és szintén ennyire a válaszfaltól. Ja igen és szendvicsben van kötve. Létezik hogy a szerelp nem figyelt oda, vagy ez a típus ilyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest