Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kardkovacsi

    senior tag

    válasz pjen #54155 üzenetére

    Egy fenéket fizeted ki :) egy homályos ígéretet kapsz egy kínai gyártótól amivel kb. annyit is érsz. Nem véletlenül van ám, hogy a jobb helyeken valahogy nem terjednek el ezek a kínai vackok (és itt mindenre gondolok ami kínai cég terméke), mert tisztában vannak az ottani mentalitással.
    Azt érdemes tudni, hogy teljesen más az ottani hozzáállás bármihez. Ha te valamit a "családod érdekében teszel" akkor meg is van kb. minden bocsátva, az is, hogy átversz embereket, meglopod a céged, más embert, bármit. Be fogja ígérni és pont le fogja tojni. Pont mint ahogy írják fentebb, beígérte az 5 év garit aztán három év után nincs alkatrész. Ugye ha volt előtte rendes kockázat elemzése, pontosan tudnia kéne a meghibásodási rátáját és mielőtt kivezeti a terméket legyárt raktárra annyi panelt ami majd a jövőbeni garanciális problémák kielégítéséhez kell. Csak baszik rá mert pénzbe kerül, majd hazudunk újra valamit.
    Van ismerős akinek kínai a felesége és amikor ilyet mond neki a feleségének egy rokona: "benned megbízok, mert te európai vagy" akkor azért megértesz mindent :)

    Bár nem klíma hanem mikrohullámú átviteli eszköz, berendezés. Anno 14 éve ott voltam amikor a Huawei jött be a mikróival a T-Mobile-hoz. Kellene nekünk X megabites-as mikró, jó adunk 1.3X átvitelt tudót fele áron mint az Ericsson meg a Nortel. Szépen meg is nyerték a tendert. Eltelt fél év, na jönnek azok a mikrók...áhhh, uhhh hát valójában még épp tervezik. Konkrétan behazudták, hogy van olyan sávszélességű mikrójuk mert nem is volt (informálisan bevallották az itthoni emberek a T-nek hogy nincs ilyen termék), csak piacot akartak szerezni hát jó kínai módjára hazudtak egy kicsit. A mobil szolgáltató meg ott állt, hogy kéne bővíteni a hálózatot és nem tudják mert a kedves Huawei hazudott és nem tud szállítani.

    Valami ilyesmire lehet majd számítani amikor a 10 éves garanciákat aktiválni kell majd. Nem lesz, mert valójában sosem fizettél azért a garanciáért.

Új hozzászólás Aktív témák