Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    Kicsit utánaolvastam a Panasonicok internetes vezérelhetőségének, mert mozgatja azért a fantáziámat a dolog, és számomra meglepő dologra bukkantam.

    Ha jól látom, akkor nem saját megoldást használnak, hanem a http://www.intesishome.com 3rdp cég eszközéhez csináltak csak egy interfacet a felsőbb kategóriás modelljeikben. Elég kiábrándító a dolog, mert úgy tűnik, hogy a klímát nem lehet direktben vezérelni ezzel a saját routeremen keresztül (portforward), hanem be kell regisztrálni ehhez a céghez, és az ő szerverükön keresztül történik az egész dolog. További elkeseredésre ad okot, hogy a licencekkel is szórakoznak. Van lite, pro, meg advanced, és mindegyiknek más ára van, ügyeskednek a funkciók butításával (pl email értesítőt küldeni csak a pro tud, heti programozni csak az advanceddel lehet, stb..). Nekem ez így elég visszataszító, főleg ha belegondolok abba, hogy pár év múlva ki tudja mi lesz ezzel a céggel, és akkor kuka a 60eFt-s IP modul.

    De a legfontosabb: jól gondolom, hogy a http://www.intesishome.com alján felsorolt márkák mindegyikében ez a szemét megoldás van, és nincs is más? Mert az elég szomorú, a számomra szimpatikus összes gyártó ott van :( Fujitsu, Daikin, Mitsubishi, LG, stb..

    B verzió persze az, hogy az ember barkácsol valami infrás megoldást, amit lehet távolról vezérelni, de pont ezt akartam elkerülni, mostanában nincs nekem ilyesmire időm, pedig szép kihívás lenne :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák