- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
Ha On/Off, akkor vagy 20-26 (off) vagy 12-14 (on)
Attól függ, hogy mennyire van beállítva és éppen megy a kompresszor vagy éppen nem. Ha Lo vagy 16 fokra van állítva, akkor folyamatosan 10-12 fokos kéne hogy jöjjön, addig míg csak 16 fok nem lesz a szobában.
A fix médium fokozatot hőmérsékletben nem tudom értelmezni, csak ventilátorban.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
krx21
nagyúr
Attól függ mivel és hogyan méred... Közvetlen a szájánál, alacsony fordulaton (itt lehet mérni a leghidegebbet...) maximum teljesítményen (kb. 16C-ra téve) jóval 10C alatt kell hogy legyen... 7-8C ami már jó...
Nekem a Mitsubishi most megy (3.5Kw inverter) kettes fokozaton, nem maxon 6C-ot fúj... De mondom ezeknek a mérőknek a minősége nagyon változó...
(nekem 3 fajta hőmérőm van és egy időben a következőket méri: 4.8C, 6,5C és 8.5C
Ha valaki tud, hiteles, kalibrált hőmérséklet mérőt, ami bójás, hogy kifújt levegőt lehessen vele mérni érdekelne hol lehet kapni...[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
Én ugy tudtam, hogy az on/off-osnál teljesen mindegy, mennyire van állítva a hőmérséklet, ha megy a kompresszor, akkor a maximális teljesítményt leadja.
Mint írtam, mind a két klímánál, közepes fordulaton, (amúgy 18 fokra állítva), egyenes lapátbeállítással, és egy 199 ftos ósönös' szobái hőmérővel mérem :-)Enyém most 8-9 fokot mér, fateré 16-ot :-(
Alig érezni, hogy megy..
Most lett először bekapcsolva hűtés üzemben.
Márciusi szerelés, aux 2.6kw
Szóljak a szerelőnek?havri
-
krx21
nagyúr
Jól tudtad, az ON/OFF-osnak vagy megy a kompresszora, van nem megy...
Ha nem fúj hideget, akkor elszállt a gáz belőle... Érdekes, de a fogyóban lévő gáz esetében még hidegebbet is fúj, aztán hirtelen szinte semmit.. Ha tényleg elment a gáz, akkor meg kell keresni hol ereszt, vagy eleve minden kötést újra kell csinálni!!! Mert ha csak utána töltenek, akkor jövőre megint üres lesz...
A rossz szerelés miatt elszállt gáz árát a szerelőnek kell állnia! Márciusi szerelés és már nem fúj hideget?
Mióta megy hűtéssel? Hány C-ra állítva?Itt kezdődik egy műszer amivel pontosan lehet mérni:
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
-
Mtbsrác
senior tag
A klímánk a jövőhéten lesz feltéve és bekötve. Vélemény jöhet jó/rossz bmi. Azt tudom hogy kínai termék ill kicsit hangosabb a kültérije. Valakinek van már HD klímája esetleg írhatna talapasztalatokat! Amúgy ez egy On/Off-os Hamilton Digital HDO-120C berendezés.
Amire kell arra tökéletes lesz!!!
[ Szerkesztve ]
-
zozzo698
tag
Sziasztok,
Mit takar egy "smart inverter" jelzés egy midea MSR 09HRN1 2,6 os készüléken olvastam.
zozzotel.:0630 942 (79) 13
-
windy
tag
válasz zozzo698 #3913 üzenetére
Én a "smart inverter"kifejezést leginkább a Samsung gépeivel kapcsolatban láttam, bár őszintén szólva ott sem nagyon tudom, hogy mit jelent pontosan. Igazából csak különböző marketing szövegeket hallottam, de pontos magyarázatot még nem. A Midea termékeit szerencsére nem nagyon ismerem, és bízom benne, hogy ez így is marad. Amíg sikerül az ügyfeleimet a minőségibb berendezések felé orientálni, addig a Midea féle készülékekre nem nagyon kívánok időt és energiát szánni.
Kedden bármikor hívhatsz, dolgozom. Ha véletlenül nem veszem fel, akkor igyekszem visszahívni mindenkit.
-
havri1
félisten
Észhez tért a klíma, most üzemszerűen működik.
Lehet az volt a gond, hogy 1:1-be érte a nap a kültérit?
Bár kizárnám, hisz nem is volt akkora kánikula, illetve nekem nyaranta is éri a nap a kültérit, de ilyet nem produkált.AMire tippelek : Hogy nem ment folyamatosan valamiért a kompresszor, és nem max teljesítménynél lett mérve.
havri
-
BlacKSouL
addikt
Létezik kisker forgalomban olyan fertőtlenítő, amit kis mennyiségben (100 - 500 ml) is lehet kapni, és amellett, hogy hatékony a különféle vírus/gomba/baktérium tenyészetek ellen, valami por és egyéb szennyeződés oldási képessége is van, nem hab, hanem inkább spray, és emellett kíméli is a készüléket? Ja, és ami közvetlen a beltéri hőcserélőre juttatható.
A boltban kapható 2000-4000 Ft körüli citromillatú meg hasonló termékek vajon elég hatékonyak?Aláírás (nem kötelező megadni)
-
llaszlo
veterán
Klímaválasztásban kérnék tanácsot.
- a szoba légtere 50m3 (búrotok nélkül)
- az ablak fekvése É-ÉK
- csak hűtésre kell
- a kültéri egység felszerelése még nem tudom, hogy hogyan kivitelezhető, mert ha jól tudom, akkor ez engedélyköteles lehet, viszont a másik szobához tartozik egy erkély a szomszédoknak ott van a kültéri egység. Viszont a két szoba fala között van több, mint 6 méter.
- a szoba oldalfalát végig süti a nap ez a K oldal.Tudom, hogy ezek az adatok kevesek, miket kell még megadnom?
Mindenképp szakemberrel szereltetném be, de nem akarom, hogy átverjenek.[ Szerkesztve ]
-
BlacKSouL
addikt
Van egy szobai kisteljesítményű légtisztító ózongenerátor, amit már kipróbáltam, de túl kicsi ahhoz, hogy kellő mértékben hatásos legyen. Iparit meg nem vennék ezért, kölcsön nem adnak, meg nehéz is lenne a beltéri egységhez felküzdeni. A kvarclámpát meg nem akarnám rátenni, mivel az ózon gumiöregítő hatása mellett az UV fény műanyagkárosítása is bejátszana, nem beszélve a hőről.
Szóval ezek miatt maradnék a vegyszeres megoldásnál.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
KERO_SAN
aktív tag
Sziasztok!
Ezzel a Panasonic klímával kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Általánosságban elmondható a panasonicról, hogy a megszokott japán minőséget képviseli, vagy számíthatok arra, hogy mivel alsóbb árkategóriás, ezért máshol gyártották és több gond lesz vele?
Köszi szépen,
Üdv.
the troopa of tomorrow _ maydayzor FUTURE WALKS
-
Kobor
aktív tag
Sziasztok!
Ezek közül melyik ajánlott?
Vagy ha van hasonló árban jobb, akkor szívesen veszem tanácsaitokat, köszönöm.Sinclair Matrix ASH-09AIM PT (170e)
Nord Mojave NWH09UB/NWH09UBO (170e)
Daikin FTXV25AB/RXV25AB (180e)Ha nagyobb kell akkor csak ez marad, vagy ha van ötlet, akkor az.
Sinclair Matrix ASH-13AIM PT (180e)
50m2 panel a nagy szobában lenne kb20-24m2, az ajtó viszont nyitva lenne(félig), hogy haljam a srácokat este, ha sírás lenne. Erkélyes nyugati, redőny van.
Köszönöm , Üdv
-
Mercutio_
félisten
Elvileg ezek - a Daikint kivéve - Gree csak Sinclair és Nord márkanevek alatt, lehet, hogy a Gree verzió olcsóbb és ugyanaz, érdemes utánanézni.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
KERO_SAN
aktív tag
válasz neduddki #3929 üzenetére
Köszi a választ
Még egy kérdés, ez a darab egy-két helyen on-off típusként van feltüntetve, pedig elvileg inverteres. Most akkor mi lehet az igazság? Vagy, ez egy inverteres példány, de csak on-off üzemmódot támogat?
Köszi mégegyszer a segítséget.
the troopa of tomorrow _ maydayzor FUTURE WALKS
-
havri1
félisten
Találtam egy olyan opciót a távirányítón, hogy FUNGUSPROOF
Leírás alapján :Ennek a klímának speciális szárító és penészképződést gátló funkciója van.
A funkciót a távirányítóval lehet szabályozni hűtés, szárítás ls automata (hűtés és szárítás) üzzemmódokban, a légterelő lamellák a kezdeti pozícióba mozognak a hűtési üzemmódhoz. A klíma fűtés üzemmódban kezd el működni (a csak hűtő klímáknál ventilátor módban működik), a belső ventilátor 3 percen keresztül gyenge módban üzemel, mielőtt megáll. A funkció célja, hogy az elpárologtató belsejét kiszárítsa, megvédje az elpárolgtatót a penésztől a vízlerakódás következtében, és ezáltal kellemetlen szagok keletkezését.Ér ez valamit?
Most aktiváltam, így minden OFF -nál, működik ez a funkció.
Gyakorlatban annyi történik, amit leír. Viszont azt a meleg párás levegőt amit kitol magából..hehe.
Érdemes használni, vagy elég, ha használat után fél óráig ventilátor módban használom?Van külön CLEAN funkció is, ez eseti, tehát nem automatikus. Ugyanezt csinálja kb, csak talán nem fűt, és 35 percig tart a program.
Na meg ez ( )
HEALTH:
Az egészség funkciót aktiválhatja vagy kikapcsolhatja ezzel a gombbal.
Az ok, de mi ez?AUX ASW-H12A4/SDR1
Köszi
[ Szerkesztve ]
havri
-
The DJ
addikt
Sziasztok,
Jönnek a melegek és a tetőtéri szobában már szinte most sem lehet megmaradni. Be kéne szerezni egy klímát, de fúrni, faragni, falat bontani nem lehetséges, tehát mindenképpen valami mobil klíma jöhetne szóba. Ezidáig még nem volt dolgom velük, tehát fogalmam sincs mit érdemes és honnan (és persze az ár is fontos tényező).
A szoba nem nagy, 13 négyzetméter körül van, emellé még jól tele is van pakolva, tehát úgy saccolom, hogy ide valami kis egyszerű és olcsó alap modell is elég lenne, de fogalmam sincs mi számít jó vételnek.
Tudnátok esetleg valami útbaigazítást vagy segítséget adni?
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
-
Carlos_A
tag
Sziasztok, valamilyen légkondicionáló eszközt szeretnék vásárolni a szobámba, nem nagy szoba, 4 méter széles és 6 méter hosszú, szóval nem mondható terebélyesnek. Esetleg tudnátok segíteni abban, hogy milyen légkondit vegyek ide? Csak a szobát kellene lehűtenie, egy 20 fok környékére. Én nagyon rosszul viselem a meleget, ezért lenne rá nagy szükség. Olyan 85-90 ezer forintom van rá, de ha lehet akkor valami olcsóbb megoldást is szívesen fogadnék. A ventilátor sajnos nagyon kevés.
-
havri1
félisten
válasz Carlos_A #3941 üzenetére
24nm szobát 80-90e-ből, 20 fokra?
Ennyiből tutira nem fogod tudni.
ON/OFF-osok mennek ennyiért, és akkor még hol a szerelés..
20 fok az nagyon alacsony, ennyit még nem is láttam. Kánikulában a 24-nek is már örülnek az emberek. Nem beszélve arról, hogy mennyire egészségtelen ilyen hideg, amikor kint 38 fok van.[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz Carlos_A #3943 üzenetére
Én nem ajánlok, ha nem baj, magam is a legolcsóbb megoldást kerestem, itt a fórumban ezért lefejeznének.
Viszont azt azért tudni érdemes, hogy teszem azt van a szobában 29 fok. Azt ha lenyomod 26-ra, és megy a kompresszor 26 fokon, akkor a hőérzeted sokkal jobb, úgy érzed, mintha lenne kb 20 fok..Amint kikapcsol a kompresszor, máris a hőérzet ugrik. Szóval az on/offosnál ez a hátrány, ki be kapcsolgat.
Inverteres leszabályoz, azaz megy a kompresszor, alig fogyaszt, és kellemes hőmérsékletet tart folyamatosan. Viszont nagyobb a meghibásodás a sok panel, bonyolult elektronika miatt a kínaiaknál. Szerelőm szerint..Panasonic, Hitachi, Samsung, Daikin, Fujitsu, én ezek közül választanék ha lenne rá keret. Természetesen inverterest.
Olcsóbbak közül : Midea, Gree, És van az az olasz..nem jut eszembeSzerelésre 35-60k-t számolhatsz sajnos nyugodtan...
(#3946) süti5 : Izületeid majd 10 év múlva megválaszolják.. Sajnos nekem a vállaim már kivannak, pont emiatt. Sonan nem bírják a jéghideg áramló levegőt.
(#3947) Carlos_A : Mobil klímák? Háát, választék elég gyér ahogy nézegettem. Lehet nagy teljesítményűeket is kapni, így a hatásfok simán meglehet azzal is. De hangos, és baromi körülményes szvsz.
[ Szerkesztve ]
havri
-
süti5
őstag
Miért lenne egészségtelen?
Ma pl. nem mozdultam ki itthonról, és egész nap 20-21 fokban vagyok, tök jól érzem magam és nem érdekel kint hány fok van. A nagy hőeltérés szerintem akkor gond, ha valaki ki-be megy na akkor megviselheti stb.
Télen is, nyáron is a 20-21 fokot preferálom, eddig semmi gondom belőle. -
Morris
veterán
válasz rostiron #3948 üzenetére
Melyik a legolcsóbb inverteres készülék amit érdemes megvásárolni?
A szerelőm megvan, már csak egy jó készüléket kellene találnom.
(Semmi másra nem kell, csak arra, hogy egy 8nm-es szobát tudjon hűteni - ezt is 90%-ban éjszaka tenné, hogy biztosított legyen a normális pihenés)találtam egy ilyet: Vortex VAI-A09A1D Inverteres Hűtő-fűtő split klíma
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Öregszem
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Építő/felújító topik
- Újít a Visa, később is ráér majd fizetni a termékekért
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs